karmella13_13 Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie uczni... 12.02.13, 10:26 Mój syn został w gimnazjum pobity przez kolegę z klasy. Działo sie to pod koniec lekcji. Miał rozcięte wargi, ułamany ząb, spuchniętą twarz. Było pogotowie i policja. Gdy chciałam skierować do sądu rodzinnego wniosek o pobicie, dyrekcja szkoły zaczęła mnie straszyć, że wystawi o moim synu taką opinię od szkolnego psychologa, że jeszcze pożałuję, że w ogóle wspomniałam o dochodzeniu sądowym. Wycofałam się z pomysłu złożenia wniosku do sądu, odpuściłam, szkoła miała święty spokój bo sprawa nie ujrzała światła dziennego, tylko została zamieciona pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.13, 11:23 Taką rozmowę z dyrektorem należało nagrywać i przedstawić w sądzie, że dyrek chciał panią zastraszyć. Odpuszczanie to poważny błąd, napastnik poczuje się bezkarny i znowu zrobi krzywdę pani synkowi. Z drugiej strony syn poczuje się, zastraszony i opuszczony, następnym razem nawet pani nie powie, że znowu został pobity bo dała mu pani wyraźny sygnał, ze nie może liczyć nawet na swoją mamę. Proszę mi odpowiedzieć jak matka - ile cierpień własnego dziecka jest pani w stanie znieść w mię "świętego spokoju z dyrektorem szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
karmella13_13 Re: Błąd 12.02.13, 12:33 Ten mój błąd i chęć, by syn skończył jakoś to gimnazjum niestety miał poważne konsekwencje w kolejnych latach. Odbił się na psychice dziecka i dalszej edukacji. Gdybym mogła cofnąć czas, postąpiłabym inaczej. Moje zaufanie do nauczycieli, pedagogów i szkolnych psychologów legło w gruzach. Jakbym mogła poradzić innym rodzicom, to bym powiedziała - nie odpuszczajcie i pociagnijcie szkołę do odpowiedzialności. Szkoła ma obowiązek zapewnić uczniom bezpieczeństwo podczas lekcji i przerw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.13, 12:40 Nie wiem ile lat minęło od sprawy, ale pewnie można do tego wrócić, zwłaszcza że syn skończył szkołę. Ponieważ mam podstawy twierdzić, że nauczyciele będą się wzajemnie kryć proponuję wystąpić o opinię do psychologa a nawet psychiatry (może nawet takiego z papierami sądowymi) PRZED wznowieniem sprawy. Pozdrawiam i życzę sukcesów w walce o syna. Odpowiedz Link Zgłoś
karmella13_13 Re: Błąd 12.02.13, 12:58 Sprawa miała miejsce kilka lat temu. Miała nieoczekiwany ciąg dalszy. Niestety bardzo przykry. Szczerze mowiąć nie chcę już do niej wracać osobiście. Mogę tylko poradzić innym rodzicom, by mieli ograniczone zaufanie szczególnie do szkolnych psychologów i pedagogów, którzy z pewnością nie pomogą, a są często źródłem plotek (np. przekazują nieformalnie informacje o uczniu do następnej szkoły). Odpowiedz Link Zgłoś
koptor Tym bardziej walczyc 12.02.13, 19:20 Tym bardziej trzeba walczyc - i likwidowac niekompetencje. Sprawe mozna wlasnie zaczac od wycieku poufnych informacji ... i tym biegiem pociagnac 2 sprawy ... Pani MUSI bronic dziecka - chwasty trzeba rowno wyrywac. Pani MUSI pokazac jak w zyciu WALCZYC !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalinogród Re: Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie ucz IP: 74.221.212.* 12.02.13, 12:21 > Gdy chciałam skierować do sądu rodzinnego wniosek o pobicie, dyrekcja > szkoły zaczęła mnie straszyć, że wystawi o moim synu taką opinię od szkolnego p > sychologa, że jeszcze pożałuję, że w ogóle wspomniałam o dochodzeniu > sądowym. Wdzicie teraz do czego psychologowie służą. To kłamcy i oszuści na usługach przestępczej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pałkownik Re: czy każdy murzyn kocha białasa? IP: 74.221.212.* 12.02.13, 10:27 Kogo tu skazano za brak miłości do kogoś, idioto? Wypad do psychiatry, idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
alik444 Re: czy każdy murzyn kocha białasa? 12.02.13, 10:28 "ni "nie POdoba się to wyjazd z Polski" No ładnie, genetyczny patriota wyrzuca nieakceptowanych przez siebie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhyhd33d03d93dnn Jezus był czarny. IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 10:30 I nie ma się co oburzać na tą tezę bo w tamtym okresie wszyscy mieszkający w okolicy mieli o wiele bardziej ciemną skórę niż współcześni Arabowie. W dzisiejszych realiach Jezus na 100% byłby uznany za "ciapatego" i miałby mega problemy z akceptacją w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100watt Masz jakieś zdjęcie? IP: 74.221.212.* 12.02.13, 11:43 Albo próbki DNA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: occam Re: Masz jakieś zdjęcie? IP: *.30.15.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.13, 12:05 Masz problem w"uwierzeniu" w logicznej sprawie jak kolor skóry rdzennych mieszkańców regionu za to wierzyć w wyimaginowanego (białego!) dziadka z brodą w chmurach nie masz najmniejszych problemów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raskoł Re: Masz jakieś zdjęcie? IP: *.echostar.pl 12.02.13, 12:15 Znajdź sobie hasło: Żyd sefardyjski i porównaj, jak wygląda. Poszukaj w książkach. Ludy typu Etiopowie czy Niloto-chamici. Bliżsi wyglądowi mieszkańców Jerozolimy za czasów Jezusa niż Dustin Hoffmann. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koncowka_serii Re: Ból dupki lewaków? :) IP: *.ip.netia.com.pl 12.02.13, 10:31 Liczba literówek, błędów interpunkcyjnych i typograficznych w tym co napisałeś zaprawdę dowodzi Twojego geniuszu genetycznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iustus Oto rasizm palikmiotow IP: *.fbx.proxad.net 12.02.13, 10:33 Oto lewacki rasizm, dla zmyyluy nazywany tolerancja... Dla pelnego obrazu ignorancji polikmiotow dam tylko, ze Godson nei jest Katolikiem, a ZielonoswiatkowceM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koncowka_serii Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l IP: *.ip.netia.com.pl 12.02.13, 10:36 Dlaczego zakładasz, że to matka jest biała, napisali to gdzieś? A jak biały facet idzie to łóżka z czarną kobietą, to pewnie nazywasz to dumnie posuwaniem czekoladki? Co za konsekwencja, k-wa twoja mać. Odpowiedz Link Zgłoś
gospody5 Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l 12.02.13, 10:49 Witam Pan/i za to matkę swojego oponenta wyzywa od k... Pańska wypowiedź nie jest w niczym lepsza... a poziom kultury tożsamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koncowka_serii Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l IP: *.ip.netia.com.pl 12.02.13, 10:55 Się zdenerwowałam :) I to nawet nie na niego tylko na stereotyp i podwójne standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Twoja lista jest nader krótka, bardzo krótka IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.13, 10:37 Cóż, to tylko pierwsze z brzegu przykłady. Śmieszy mnie zresztą polskie wywyższanie się nad czarnych... Takie podejście mogę zrozumieć tam, gdzie przeciętny czarnuch to śmieć ze slumsów, a nie w kraju, gdzie statystyczny dorosły Murzyn to student, absolwent wyższej uczelni, ewentualnie sprowadzony za ciężkie pieniądze i po królewsku wynagradzany sportowiec. Czyżby kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crocodile_rock Re: Twoja lista jest nader krótka, bardzo krótka IP: 74.221.212.* 12.02.13, 11:58 > Cóż, to tylko pierwsze z brzegu przykłady. Śmieszy mnie zresztą polskie wywyższ > anie się nad czarnych... Takie podejście mogę zrozumieć tam, gdzie przeciętny c > zarnuch to śmieć ze slumsów, Taak? A gdzie tak jest, że "_przeciętny_ czarnuch to śmieć ze slumsów" a nie n.p. "white trash" z osiedla domków na kółkach? Widzę, że z bywałym w szerokim świecie mamy tu do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salto-mortale Re: czy każdy murzyn kocha białasa? IP: 74.221.212.* 12.02.13, 10:38 A kogo tu skazano, za brak miłości do kogoś, idioto? Biaął rasa powinna być izolowana od takich kretyńskich genów jak twoje. Po twoim wypracowaniu sądząc, musisz być niezłą szują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100watt Potwierdza, co najwyżej, IP: 74.221.212.* 12.02.13, 10:42 słabość twojego mózgu i owego "przedmówcy", że się tak brzydko wyrażę. No, no, myśl, myśl i nie wyobrażaj sobie, że jesteś drugim Newtonem, dlatego, że jesteś biały jak ten pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t_uptus Re: Twoja lista jest nader krótka, bardzo krótka IP: 138.227.189.* 12.02.13, 10:43 To jest komentarz godny .... leniucha. Kto szuka ten znajdzie... wiec poszukaj sam jesli Cie to interesuje. Niestety potwierdzasz teze, ale nie te , do ktorej nawiazujesz lecz te, ze nie brak w Polsce osobnikow tolerancyjnycjh inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
xxx.ja Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie uczni... 12.02.13, 10:47 gdyby wykorzystali te wypracowanie w konkursie i młody by dostł nagrodę to co????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raskoł Re: To nie Godson zasmieca Sejm ani IP: *.echostar.pl 12.02.13, 10:56 Chodziło o Godsona? Godson nie jest katolikiem, tylko protestantem. Może tacy nie zaśmiecają??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie ucz IP: *.c193.msk.pl 12.02.13, 10:56 Masz inne zdanie niż osoba homo albo innego koloru skóry, nie lubisz takiej osoby za całokształt - od razu jesteś rasistą, homofobem itd. Poprawność polityczna przekracza wszelkie granice, tak jak w US/UK/Francji. Spytajcie białych w RPA co z nimi wyprawia czarna większość: en.wikipedia.org/wiki/South_African_farm_attacks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Ból dupki lewaków? :) IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.13, 10:56 zakładam, że ty jesteś "biały" (a raczej precyzyjnie mówiąc różowy/czerwonawy/bladawy lub beżowy), więc dlaczego ty jesteś głupszy niż niejeden ciemnoskóry którego znam ??? jak do tego ma się twoja "teza" ? niedobrze się robi od takich jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie ucz IP: 194.181.92.* 12.02.13, 10:57 No niestety, wygląda na to że w Polsce w imię równości najmniej praw będzie miał biały polski heteroseksualny mężczyzna katolik. Niżej w hierarchii od niego to już chyba tylko szczury i karaluchy, bo pies będzie również miał większe prawa. Witaj w lewackim świecie. Czas powstrzymać tę zarazę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie ucz IP: *.icpnet.pl 12.02.13, 11:02 Sam jestem katolikiem, a żaden z was dwóch nie ma prawa się tak nazywać... macie współczuć i miłować bliźnich, pomagać im, a nie traktować jak podludzi. Katolicy i wyskakujecie z hasłami rodem z White Power? Naprawdę żal mi was i pomodlę się dziś za wasz powrót na ścieżke dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l IP: *.home.aster.pl 12.02.13, 11:03 Szkoda, że twoja dawała komukolwiek. I ciekawe ilu. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l 12.02.13, 11:04 Gość portalu: wp napisał(a): > powinni poprawić za próbę wyłudzenia pieniędzy od państwa > > a mamuśka niech nie daje dupy kolorowym to nie bedzie problemow rasowych problemy rasowe zawsze będą tam, gdzie jest brak edukacji i tam gdzie ktoś słaby na ciele i umyśle uważa, że może swoimi niepowodzeniami życiowymi, ale także odtrąceniem/brakiem miłości i współczucia obciążyć kogoś innego...:-) dlatego w tym kraju jest stosunkowo dużo rasistów: bitych, biednych, odtrąconych, niedokształconych ludzi, którzy znają tylko przemoc. Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l 12.02.13, 12:33 No to niezłe, problemy rasowe wynikiem braku edukacji? Wszystko można łatwo wyjaśnić niedouczeniem a najlepiej jeszcze ciężkim dzieciństwem. A jak tymczasem ma się twoja edukacja? Mieszkasz, żyjesz, pracujesz z ludźmi innej rasy? Obcowanie z obiektem to zdaje się najlepsza metoda edukacji o nim i niestety trzeba być ignorantem i idiotą żeby takie obcowanie nie otworzyło oczu na różnice i nie uczyniło z ciebie rasisty. Nie takiego z pochodnią, ale po prostu człowieka którego horyzonty mieszczą to że ludzie mogą inaczej wyglądać inaczej się zachowywać i w różne miejsca pasować. Chociaż czekaj, zdaje się że pisząc 'edukacja' miałeś na myśli politpoprawne pranie mózgu. W takim razie bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l 12.02.13, 13:06 mnie nie masz za co przepraszać, co najwyżej sam przeproś się ze światłem świadomości, bo coś ciemnawo...;-) Różnice kulturowe robią z kogoś rasistę? O dżises, wybacz, ale kim trzeba być, żeby z paru przypadków, z którymi można się spotkać w życiu i które nawet wszystkie bez wyjątku mogą być powiedzmy - nieciekawe, wyciągać wnioski o WSZYSTKICH czarnoskórych na tej planecie i to wnioski dotyczące ich wnętrza, charakteru, zachowania, połączyć z kolorem skóry, jak nie analfabetą? TO nazywam niedouczeniem, brakiem edukacji, brakiem podstaw naukowych, logiki, pomijajac juz kwestie empatii i otwarcia na drugiego człowieka niezależnie od jego niezmiennych cech. :-) Co do mojej własnej edukacji: przez sześc lat byłem streetworkerem w berlińskiej dzielnicy Neukoelln, tzw "problemowej" (najbardziej problemowej w Berlinie) z najwyższym odsetkiem migrantów z całego świata, ale także działającym, choć nie zawsze i nie w każdej chwili "multi-kulti".:-) Odpowiedz Link Zgłoś
czemublokujecie_mikonto Co jakoś nie sprawiło, że zostałeś ksenofobem, 12.02.13, 13:11 rasistą i homofobem. A niestety wiele osób z Polski spotykam, które twierdzą, że nie są rasistami ale jak pomieszkali z ludźmi z Indii/w sąsiedztwie/ albo czarnymi to zostali rasistami. Tylko nie mówią, że mieszkali w dzielnicach opanowanych przez gangi i z ludźmi, którzy nie mieli zadnego poziomu kultury, wiec raczej winni być ostrozni w kontaktach z otoczeniem-nie ze wzgledu na ich cechy koloru skóry ale cechy ich charakteru. Mieszkając ponad 6 lat w Londynie nie zostałem rasistą i cenie wspaniałą multikulturową społeczność, pomimo problemów które tam wystepują, a problemy moga tak samo wystepowac w Londynie jak i w Krakowie/tu i tam biegają z nozami-gangli dzieciaków-gangi szalikowców i policja sobie nie radzi/. Pozdro z Twilight Zone:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raskoł Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l IP: *.echostar.pl 12.02.13, 15:17 Różnice kulturowe nie wynikają z ilości melatoniny we krwi, zwłaszcza tak niewielkiej jak u Mulata. Czy gdzieś napisano, że Mikołaj, bohater reportażu, był muzułmaninem, palił opony, różnił się od kolegów? Znałem parę mieszanych małżeństw, w większości czarnoskórzy byli chrześcijanami (z odłamów protestanckich), rodziny raczej przechylały się na stronę polskiej tożsamości. Znacznie gorzej z wieloma moimi białymi rodakami z centrum Poznania. O, tu różnica kulturowa jest znaczna, bo nie bardzo lubię, gdy ktoś pluje, rzyga, wyprowadza pieska na starówkę i na każdy tekst odpowiada kolażem K i CH. Zapewne, większość jest po solarium, więc myślę że ich odmienność kulturowa wynika z opalenizny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilonka45 Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l IP: 217.156.139.* 12.02.13, 17:24 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnb Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 15:19 Wszyscy moi znajomi którzy na żywo mieli kontakt z czarnymi w anglii czy USA na wyjazdach zarobkowych nagle stali się największymi rasistami. Nie ważne że wcześniej mieli zupełnie lewicowe poglądy - człowiek szybko się uczy jak dostanie kilka razy w twarz, okradną go, zaczną wyzywać albo zobaczy jak oni żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 12.02.13, 17:44 Stek bzdur. Rasizm nie musi być wynikiem braku edukacji, czy tez barku kontaktu z innymi rasami, wręcz przeciwnie. Ti właśnie kontakt sprawia, ze czasami nabieramy nieco rasistowskich postaw. Chodziłem do szkoły z czarnymi, niektórzy byli fajnie ale sporo wśród nich chamów i prostaków, drą się w autobusach, na lekcjach przeszkadzali, tacy trochę jak polscy blokersi. W urzędach gdzie ich wielu pracuje bywają nieprzyjemni dla białych. Jako jednostka każdy może być dobrym, lub złym człowiekiem, może być interesujący, miły albo chamski ale w grupie różne rzeczy wychodzą. Nie polecam kontaktu z bandą stojących na rogu młodziaków z portkami do kolan w getcie. A na koniec zasłyszane od Afrykańczyka (czarnego z Afryki, mieszkającego w USA a nie Afroamerykanina). Pokłócił się z Afroamerykanami i powiedział im, ze różnica między nim a nimi jest taka, że on i tu cytuje "I came here first class you came here as cargo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 789789789 Re: ciapaty fikał to dostał zasłużony wp....l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 15:15 tak jak biały pobije kolorowego to winny biały bo wyładowuje swoje frustracje i niepowodzenia życiowe i/albo jest nieudacznikiem. Jak czarny pobije białego to prawdopodobnie biały sprowokował go rasistowskimi uwagami i trzeba zamknąć białego :-D Odpowiedz Link Zgłoś
cotokoniaobchodzi Bezkarność - My wszyscy zapłacimy podatkami 12.02.13, 11:05 A pani dyrektor dostanie nagrodę za "spryt". Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: czy każdy murzyn kocha białasa? 12.02.13, 11:10 Gość portalu: legos napisał(a): > czy muzułman kocha katolika? itd. więc zachowaj dla siebie te głodne kawałi, ni > e POdoba się to wyjazd z Polski, do czego prowadzi tzw. multikulti to własnie p > rzekonuje się Francja, Włochy, Niemcy, biała rasa europejska powinna być izolow > ana od mieszanek z innych kontynetów i tyle temacie "izolowana"?, ha - dobre! tylko wobec tego dlaczego od setek lat rozpycha się po całym świecie, kolonizuje innych, wyzyskuje, morduje? chyba nie masz bladego pojęcia o multi-kulti w krajach o których piszesz. o czym to niby się przekonują? i jakie są tego przykłady? śmiało - pośmiejemy się. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Ból dupki lewaków? :) 12.02.13, 11:16 Gość portalu: wawa napisał(a): > Uwarunkowania genetyczne mieszańców jaki murzynów nie pozwalaj im osiągnąć pew > nego poziomu intelektualnego Krótko mówiąc ich IQ jest niższe niż białych. Gors > ze oceny,braki w wychowaniu,postawa roszczeniowa a rodzice kundelków krzyczą ,z > e to przez rasizm. a gdzie były robione te badania, które cytujesz? a nie jest czasem tak, że socjalizacja wpływa na IQ i te wnioski możesz sobie rozetrzeć na papierze toaletowym, bo to zwyczajny błąd logiczny? znam te pseudo-teorie. pobrano ludzi z "czarnych" dzielnic USamerykańskich miast i białych średniej klasy i próbowano udowodnić różnice rasowe. pusty śmiech. ciekawe, że nadal te pierdy są cytowane przez różnych analfabetów. Odpowiedz Link Zgłoś
kekx Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie uczni... 12.02.13, 11:18 W Polsce jest przyzwolenie na brak tolerancji. Nie toleruje sie czarnoskórych , gejow, osób innego wyznania , a nawet inwalidów. Zachowanie szkoły skandaliczne . Zamiast przeprosic , na wszelskie sposoby bedzie przekonywac ze mu sie należało . Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie uczni... 12.02.13, 11:18 ten artykuł jest po prostu nieuczciwy.Nie pisze kto bojke spowodowal, czy była na terenie szkoły i nauczyciele wiedzieli ze cos takiego sie dzieje - i nie zapobiegli - zwala wine na szkołę .Zgodnie z obowiazujaca moda - uczniom wolno wszystko- wszystkiemu winni nauczyciele.A sprytna mamuska wie jak zebrac kase. Zaleznie od wyroku sadowego moze okazac sie że na szkolnych bojkach mozna bedzie nieźle zarabiac. Odpowiedz Link Zgłoś
joan70 Re:Nie piszcie bójka ,to było pobicie! 12.02.13, 13:19 Jest to potwierdzone prawomocnym wyrokiem Sądu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan71 Re:Nie piszcie bójka ,to było pobicie! IP: *.kalisz.mm.pl 22.02.13, 00:13 Przytocz ten wyrok. Bo to oznaczałoby że na Mikołaja napadła przynajmniej dwójka ludzi. Gdzie drugi sprawca? Odpowiedz Link Zgłoś
gospody5 Re: Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie ucz 12.02.13, 16:27 Witam Przejrzałem Internet i poczytałem o tej sprawie. Jest sprzed kilku lat, ale nie o tym... Szkoła zabezpieczyła miejsce w ten sposób że był monitoring i 2 nauczycieli na przerwie podczas której doszło do zdarzenia. Problem polegał na tym że 1 z nauczycieli spóźnił się 3-4 feralne minuty. Zdarzenie miało taki przebieg że Mikołaj ( mama Polka/tata arab ) zaczął bójkę i przyłożył Bartkowi. Bartek niewiele myśląc przyłoył w dziub Mikołajowi i bójka się skończyła. Wtedy przyszedł nauczyciel. Trudno mówić że szkoła pozwoliła na bójkę..myślę że ilość zabezpieczeń była wystarczająca. Równie dobrze można oskarżyć rodziców Mikołaja że tak wychowali dziecko, że jest prowodyrem bijatyk. Efekt jest taki że w sprawie karnej Bartek dostał zawiasy i powtarzał rok, ale ponieważ wszyscy wiedzieli że to Mikołaj zaczął przeprowadzono mały ostracyzm i Mikołaj sam zmienił szkołe. Sąd I instancji zasądził 5,5 tyś zł od rodziców Bartka dla Mikołaja oraz nie znalazł winy szkoły. Jednak matka Mikołaja ( rown ież nauczyciel) tak bardzo ciągała się po sądach aż w końcu przyznano rownież odszkodowanie od szkoły. Wszyscy w szkole wiedzieli że to Mikołaj jest agresywny i niezrównowazony, ale jak to udowodnić.....i tak nagle powstał pomysł ze starym wypracowaniem. Po tej krótkiej analizie żal mi Bartka, który oddał ciut za mocno , ale jednak się bronił. W tej chwili ma brudy w papaierach i powtórkę roku, a jest przecież ofiarą..... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie uczni... 12.02.13, 11:21 i szkoła mikołaja dalej uczy (co to są haki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Szkoła wykorzystała w sądzie wypracowanie ucz IP: 80.72.39.* 12.02.13, 11:27 A ja się pytam, gdzie są rodzice tego ucznia? Dlaczego jeszcze nie złamali szczęki dyrektorowi? Odpowiedz Link Zgłoś