andy1951 12.02.13, 12:58 Nie popieram Pana Kaczyńskiego ani jego poglądów natomiast posłankę Pawłowicz i jej słowa wypowiedziane z trybuny sejmowej popieram w 100% . Ściskam dłoń pani poseł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
djarev Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 13:33 Celem powstania i ukształtowania popędu seksualnego było przedłużanie gatunków, więc prawidłowy popęd seksualny jest skierowany na osobniki płci przeciwnej tego samego gatunku o cechach fenotypowych świadczących o dobrej płodności. Wśród odstępstw, czyli dewiacji istnieją: - nekrofilia - zoofilia - pedofilia - gerontofilia - homoseksualizm Ten ostatni został wykreślony z oficjalnej listy pod naciskiem środowisk homoseksualnych, ale nie było to związane z jakimkolwiek odkryciem ani argumentem merytorycznym, ponieważ względem pozostałych dewiacji utrzymano opisane kryteria, a wspomniane wykreślanie odbyło się pod opisanym naciskiem i w drodze demokratycznego głosowania. Nie zmieniło to faktu, że tylko popęd heteroseksualny jest zgodny z celem powstania i jako jedyny pozwala spłodzić potomstwo z preferowanym partnerem. Popęd homoseksualny jest ukierunkowany niezgodnie z celem wytworzenia popędu i wyklucza możliwość spłodzenia potomstwa z preferowanym partnerem, a nawet odbywania stosunku seksualnego w biologicznym rozumieniu pojęcia. Upada więc mit, jakoby był równorzędny. Odpowiedz Link Zgłoś
i.kto.to.wie Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 13:42 Ewolucja nie ma celu, więc nie chrzań tych głupot o celu popędu seksualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_kusmider Re: Ewolucja - główne fakty IP: 150.254.212.* 12.02.13, 13:57 czyli dziecko mające dwóch tatusiów lub dwie mamusie to zwyczajnie następny etap ewolucji? Interesujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: Ewolucja - główne fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 14:37 Przypomnijmy, że w ramach tolerancji i otwartości w Niemczech od lat 50 do lat 70 była legalna pedofilia. Zoofilia była legalna od lat 50 do ZESZŁEGO MIESIĄCA, kiedy ją zdelegalizwoano. Argumenty ze strony zoofili były identyczne: "faszyści", "ograniczają nam prawo do miłości" , zaścianek, ciemnota, zoofoby. U nas o to też będą walczyć - to tylko kwestia czasu i zebrania się wystarczająco dużego elektoratu dla lewicy, żeby opłacało jej się walczyć o ich prawa i przywileje. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 15:14 Gość portalu: PsssSs napisał(a): > Przypomnijmy, że w ramach tolerancji i otwartości w Niemczech od lat 50 do lat > 70 była legalna pedofilia. > > Zoofilia była legalna od lat 50 do ZESZŁEGO MIESIĄCA, kiedy ją zdelegalizwoano. > > Argumenty ze strony zoofili były identyczne: "faszyści", "ograniczają nam prawo > do miłości" , zaścianek, ciemnota, zoofoby. > > U nas o to też będą walczyć - to tylko kwestia czasu i zebrania się wystarczają > co dużego elektoratu dla lewicy, żeby opłacało jej się walczyć o ich prawa i pr > zywileje. równość to nie przywilej czy wymysł "elektoratu lewicy" tylko uniwersalne prawo człowieka. to jest na dłuższa metę nie do powstrzymania żadna ideologią, ani religijnym dogmatem. porównanie zoofilii i homoseksualizmu jest nieadekwatne, bo zoofilia wyklucza świadomą zgodę partnera - jest czystym wykorzystaniem zwierzęcia jako obiektu seksualnego, podobnie jak w wypadku innych parafilii. proponuje powrót do książek i refleksje nad całym zagadnieniem nie z okopu "tradycyjnych wartości" narzucanych innym, tylko z ciut większa dozą empatii. (może być chrześcijańska):-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 15:35 feurig59 napisał: > równość to nie przywilej czy wymysł "elektoratu lewicy" tylko uniwersalne prawo > człowieka. to jest na dłuższa metę nie do powstrzymania żadna ideologią, ani r > eligijnym dogmatem. > porównanie zoofilii i homoseksualizmu jest nieadekwatne, bo zoofilia wyklucza ś > wiadomą zgodę partnera - jest czystym wykorzystaniem zwierzęcia jako obiektu se > ksualnego, podobnie jak w wypadku innych parafilii. proponuje powrót do książek > i refleksje nad całym zagadnieniem nie z okopu "tradycyjnych wartości" narzuca > nych innym, tylko z ciut większa dozą empatii. (może być chrześcijańska):-)))) Ośmielam się twierdzić, że myli Pan zagadnienia, albowiem ocena stanu zdrowia jest zagadnieniem z zakresu biologii i medycyny, a nie nauk społecznych oraz filozoficznych. Wymieniłem i oceniłem zaburzenia w kategoriach zdrowotnych, a nie jak zasugerował Twój post - etycznych. Ponadto równość nie występuje w przyrodzie i w świecie zwierząt (w tym ludzi) - jedni rodzą się ładni, drudzy brzydcy, jedni zdrowi, a inni chorzy - i tego nie da się zmienić. Jedyne co przysługuje obywatelowi, to równe traktowanie przez prawo - a jak wiadomo nawet z tym bywa problem. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 15:47 djarev napisał: > Ośmielam się twierdzić, że myli Pan zagadnienia, albowiem ocena stanu zdrowia j > est zagadnieniem z zakresu biologii i medycyny, a nie nauk społecznych oraz fil > ozoficznych. Wymieniłem i oceniłem zaburzenia w kategoriach zdrowotnych, a nie > jak zasugerował Twój post - etycznych. > Ponadto równość nie występuje w przyrodzie i w świecie zwierząt (w tym ludzi) - > jedni rodzą się ładni, drudzy brzydcy, jedni zdrowi, a inni chorzy - i tego ni > e da się zmienić. > Jedyne co przysługuje obywatelowi, to równe traktowanie przez prawo - a jak wia > domo nawet z tym bywa problem. Ludzkich spraw nie sposób omawiać z pominięciem etyki, nauk społecznych, kultury etc. wszak nie jesteśmy wyłącznie zwierzętami. To byłby czczy biologizm. W kwestiach równości nie chodziło mi o zrównanie wysokich z niskimi, tylko o równość traktowania niezależnie od cech nie zmienialnych, takich jak płeć, kolor skóry, seksualność etc.etc. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 16:05 > Ludzkich spraw nie sposób omawiać z pominięciem etyki, nauk społecznych, kultur > y etc. wszak nie jesteśmy wyłącznie zwierzętami. To byłby czczy biologizm. W kw > estiach równości nie chodziło mi o zrównanie wysokich z niskimi, tylko o równoś > ć traktowania niezależnie od cech nie zmienialnych, takich jak płeć, kolor skór > y, seksualność etc.etc. Tylko że ja tu nie omawiam spraw ludzkich ogólnie. Omawiam jeden wybrany aspekt - zdrowotny, a na aspekty zdrowotne nie ma wpływu etyka. Nie oceniam tu ludzi, tylko samo zjawisko. Tak samo mógłbym napisać, że zapalenie płuc jest chorobą - co nie znaczy, że zamierzam poniżać czy nierówno traktować tych chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linoskoczek Re: Ewolucja - główne fakty IP: 74.221.212.* 12.02.13, 16:57 Omawiasz zjawisko, które w ogóle nie było przedmiotem debaty i diabli wiedzą po co chcesz je wciągać do dyskusji. Powody tego są czysto heurystyczne: Odwrócenie uwagi i zagadanie oponenta nieistotnym bredzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linoskoczek Re: Ewolucja - główne fakty IP: 74.221.212.* 12.02.13, 16:59 upsss, miało być powody ... "erystyczne" Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Ewolucja - główne fakty 13.02.13, 17:43 niezależnie od cech nie zmienialnych, takich jak płeć, kolor skór > y, seksualność etc.etc. Seksualność cechą niezmienną? Powiedz to Grodzkiej. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympans Re: Ewolucja - główne fakty IP: 74.221.212.* 12.02.13, 16:52 Typowy bełkot o niczym, czyli wymyślanie problemu tam gdzie go nie ma, dla odwracania uwagi i strzepienia języka. Nikt nie zabrania niskim, wysokim, ładnym czy brzydkim wchodzić w jakiekolwiek związki. Nie mają oni z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~brunhilda Re: Ewolucja - główne fakty IP: *.205.84.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.13, 23:05 > bo zoofilia wyklucza świadomą zgodę partnera - jest czystym wykorzystaniem zwierzęcia > jako obiektu seksualnego Można sobie wyobrazić, że piesek, konik czy małpka będą świadomie godzić się na to co niektórzy będą im robić... Czy w takim przypadku można zaakceptować taką nowoczesność? Odpowiedz Link Zgłoś
malutkipistolecik Re: Ewolucja - główne fakty 13.02.13, 08:16 A jak Twój piesek zacznie się z Tobą procesować? Wszak nie od dziś wiadomo, że Leonardo był chartem, Oscar Wilde lampartem, a Marcel Proust Jamnikiem. George Sand była zebrą, a Elton John jest kangurem. Odpowiedz Link Zgłoś
malutkipistolecik Re: Ewolucja - główne fakty 13.02.13, 08:24 A jak Twój piesek zacznie się z Tobą procesować? Wszak nie od dziś wiadomo, że Leonardo był chartem, Oscar Wilde lampartem, a Marcel Proust jamnikiem. George Sand była zebrą, a Elton John jest kangurem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 14:43 :) A cóż dopiero powiedzieć o człowieku wychowywanym przez sześć "mam"? Zaraz zaraz..... czy taki "następny krok ewolucji" to się nie nazywa Prawicowiec? www.se.pl/wydarzenia/kraj/jan-rokita-orygina-z-krakowa-kim-jest-byly-polityk-po_190046.html >>>Rokitę wychowywały kobiety: matka i jej pięć sióstr. W większości starych panien o mieszczańskich zasadach. Spędzał z nimi więcej czasu niż z rówieśnikami i jak sam wspominał, bardzo to lubił. Matka z góry zakładała, że jej syn wiele w życiu osiągnie, i wbijała go w poczucie własnej wartości.<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafloun Re: Ewolucja - główne fakty IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 14:57 Ale my już od dawna nie podlegamy ewolucji. A przynajmniej nie w takim sensie jak rozumieją to wszelkiej maści zwolennicy "prawa naturalnego". W pewnym stopniu nadal ten mechanizm działa, czego dowodem różne epidemie, ale na chwilę obecną medycyna pozwala przeżyć, i rozmnażać się, osobom które jeszcze 100 lat temu umarłyby bezpotomonie albo odrazu po narodzinach. Jednocześnie w zasadzie od początku istnienia gatunku, homo sapiens przyjął "stadną" metodę dbania o gatunek, gdzie część osobników pozostaje czy z własnej woli czy nie bezdzietna, i pomaga zajmować się dziećmi krewnych. To naturalny mechanizm, idealny dla istotny społecznej, i w zasadzie tłumaczący ten stały, niski poziom osobników homoseksualnych i aseksualnych w społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 15:27 Gość portalu: Fafloun napisał(a): > Ale my już od dawna nie podlegamy ewolucji. A przynajmniej nie w takim sensie j > ak rozumieją to wszelkiej maści zwolennicy "prawa naturalnego". W pewnym stopni > u nadal ten mechanizm działa, czego dowodem różne epidemie, ale na chwilę obecn > ą medycyna pozwala przeżyć, i rozmnażać się, osobom które jeszcze 100 lat temu > umarłyby bezpotomonie albo odrazu po narodzinach. Jednocześnie w zasadzie od po > czątku istnienia gatunku, homo sapiens przyjął "stadną" metodę dbania o gatunek > , gdzie część osobników pozostaje czy z własnej woli czy nie bezdzietna, i poma > ga zajmować się dziećmi krewnych. To naturalny mechanizm, idealny dla istotny s > połecznej, i w zasadzie tłumaczący ten stały, niski poziom osobników homoseksua > lnych i aseksualnych w społeczności. Podlegamy ewolucji, tylko postęp cywilizacyjny pozwala zrównywać szanse - również ludziom niezdrowym. Ale to nie zmienia kryteriów oceny w sprawie kondycji zdrowia. Tutaj należy odnosić i ograniczać się do biologii, bo samo zagadnienie zdrowia/choroby jest zjawiskiem biologicznym, a nie - religijnym, albo społeczno-obyczajowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Ewolucja - główne fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.13, 10:34 Jak zwykle odwrócenie kota ogonem. Mowa była o projektach ustaw o związkach partnerskich. ŻADEN z projektów nie dopuszczał w ogóle dyskusji na temat adopcji dzieci przez związki jednopłciowe. Czepiacie się tej adopcji (jak tonący brzytwy, albo rzep psiego ogona) chyba tylko z braku argumentów przeciwko związkom partnerskim. Dla ew. oponentów: jestem mężczyzną, mam żonę (od 15 lat) i wspaniałego syna. Związki partnerskie nie są dla mnie zagrożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Ewolucja - główne fakty 13.02.13, 12:37 Gość portalu: Pikuś napisał(a): > Jak zwykle odwrócenie kota ogonem. Mowa była o projektach ustaw o związkach par > tnerskich. ŻADEN z projektów nie dopuszczał w ogóle dyskusji na temat adopcji d > zieci przez związki jednopłciowe. Czepiacie się tej adopcji (jak tonący brzytwy > , albo rzep psiego ogona) chyba tylko z braku argumentów przeciwko związkom par > tnerskim. Dla ew. oponentów: jestem mężczyzną, mam żonę (od 15 lat) i wspaniałe > go syna. Związki partnerskie nie są dla mnie zagrożeniem. Osobiście to ja jestem zwolennikiem tych związków partnerskich, ale to nie zmienia mojej oceny homoseksualizmu w kategoriach zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
olusiacp Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 15:19 o brawo.. czy wszytskie zmiany ewolucyjne zmieniają nas na lepsze.. czy dewiacje muszą być uznawan za coś złego jeśli nie znaruszają niczyjej godności.. nekrofilia moze byc dosc wkurzajaca jesli delikwent nie pracuje w prosektorium i rozkopuje groby.. ale geje? kochają się jest im dobrze tylko nie chcą dostać cegłą w głowę jak idą za rękę ulicą i.kto.to.wie napisała: > Ewolucja nie ma celu, więc nie chrzań tych głupot o celu popędu seksualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 15:39 olusiacp napisała: > czy dewiacj > e muszą być uznawan za coś złego jeśli nie znaruszają niczyjej godności.. Absolutnie nie muszą ! Ja tego nie uznaję za coś złego, w znaczeniu zła etycznego. W ogóle rozpatrywanie chorób w tym kontekście to błąd. Część jest szkodliwa społecznie, a homoseksualizm nie jest - ale to nie zmienia mojej oceny medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 15:36 i.kto.to.wie napisała: > Ewolucja nie ma celu, więc nie chrzań tych głupot o celu popędu seksualnego. Rozumiem, iż jesteś zdania, że serce Ci bije... przypadkiem. I nerki też wydalają przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympans Re: Ewolucja - główne fakty IP: 74.221.212.* 12.02.13, 16:46 Spece od i obrońcy ewolucji się znaleźli. Na co dzień pewnie jej zaprzeczają i mówią: "Ty może pochodzisz od małpy, ale ja nie". Nie potrafią posługiwać się ewolucją w żadnym godziwym celu, prócz używania jej jak pałki. Ewolucja nie wyznacza żadnych normalii, czy anomalii. Po prostu zachodzi i tyle. Z anomaliami w ewolucji jest taki jak z "anomaliami" w pogodzie. Dla ludzi są to może anomalie, gdyż nie mogą n.p. podróżować. Ale pogoda nic o tym nie wie, co ludzie o niej myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Ewolucja - główne fakty 12.02.13, 17:17 Gość portalu: szympans napisał(a): > Ewolucja nie wyznacza żadnych normalii, czy anomalii. Skoro nie biologia wyznacza, odwołując się właśnie do ewolucji i celu powstawania układów i organów człowieka - TO CO? Może RELIGIA? Albo program wyborczy Palikota Janusza? Popęd jest składową układu seksualnego, na który składają się narządy rozrodcze dopasowane do narządów rozrodczych przedstawicieli płci przeciwnej - i adekwatnie ukierunkowane popędy. Taki system nakłania do kopulacji z przedstawicielami płci przeciwnej, a w zamyśle ewolucyjnym - umożliwia gatunkom przetrwanie. Popęd homoseksualny jest zaburzeniem funkcjonalno-rozwojowym mózgu i sfery seksualności, gdzie pewna część mózgu funkcjonuje nieprawidłowo - tak jak u płci przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyanty Re: Ewolucja - główne fakty IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.13, 22:13 Stary Giertycha przybija z Tobą pione. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 15:07 według takiej klasyfikacji dewiacją/odstępstwem byłby również celibat. tragikomiczna pseudonaukowa bzdura... Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 16:18 feurig59 napisał: > według takiej klasyfikacji dewiacją/odstępstwem byłby również celibat. Nie sam celibat, tylko ewentualne powody. Gdyby celibat był następstwem braku jakiegokolwiek popędu - to jak najbardziej zaburzenie miałoby miejsce (nie dewiacja - bo to pojęcie odnosi się do popędu, a nie braku popędu), a byłby nim brak popędu (nie sam celibat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casca Re: Homoseksualizm - główne fakty IP: 74.221.212.* 12.02.13, 17:09 No i co komu po takim popędzie? Siedzi sobie ktoś, patrzy na kobiety i wbrew wszelkim "Boskim naturalnym prawom" gniecie laskę, zamiast jej używać jak Bóg przykazał czyli zgodnie z danym przez Boga popędem prokreacyjnym. Czy to ładnie tak sprzeciwiać się woli Bożej? Gdyby Bóg chciał celibatu to by niektórym ludziom odebrał popęd by nie mieli pokus. Wszak Bóg nie kusi, tylko szatan. Wychodzi na to, że gdy ludzie chcą działąc zgodnie ze swoim, popędem, to jest to "anomalia" a gdy prawom boskim się sprzeciwiają to jest to "norma". Kompletny brak sensu w rozumowaniu. I jeszcze to obłudne, ni stąd, ni z owąd, powoływanie się na ewolucję. Skąd oni wiedzą, że ludzie jeszcze ewoluują? Może już wyewoluowali i dzieło jest skończone? Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 17:20 Gość portalu: casca napisał(a): > Wychodzi na to, że gdy ludzie chcą działąc zgodnie ze swoim, popędem, to jest t > o "anomalia" a gdy prawom boskim się sprzeciwiają to jest to "norma". Kompletny > brak sensu w rozumowaniu. W potoku tych bredni niezwiązanych z postami wyłowiłem ten fragment, chyba idiotyczny najbardziej, aby zadać ci jedno pytanie. Bo to jest bardzo ciekawe - GDZIE W MOIM ROZUMOWANIU POJAWIŁ SIĘ BÓG? Proszę o konkretne cytaty. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 17:27 BTW. Działanie jest zachowaniem (czynnością), więc nie może być rozpatrywane w kategoriach choroby czy zdrowia (te bowiem są zjawiskami biologicznymi). Natomiast określone zachowanie może wynikać z choroby (np. nieprawidłowo ukierunkowanego popędu, albo braku popędu). Homoseksualizm w przeciwieństwie do celibatu nie jest zachowaniem, tylko ukierunkowaniem popędu, a analogią do celibatu będą praktyki homoseksualne (te mogą wynikać z homoseksualizmu lub nie). Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 20:47 djarev napisał: > BTW. > > Działanie jest zachowaniem (czynnością), więc nie może być rozpatrywane w kateg > oriach choroby czy zdrowia (te bowiem są zjawiskami biologicznymi). Natomiast o > kreślone zachowanie może wynikać z choroby (np. nieprawidłowo ukierunkowanego p > opędu, albo braku popędu). Homoseksualizm w przeciwieństwie do celibatu nie jes > t zachowaniem, tylko ukierunkowaniem popędu, a analogią do celibatu będą prakty > ki homoseksualne (te mogą wynikać z homoseksualizmu lub nie). zatem onanizm jest choroba wynikającą z "nieprawidłowo ukierunkowanego popędu"? to już gdzieś słyszałem, dawno temu.;-) (na dodatek onanizm zawsze jest homoseksualizmem, bo czynności dotyczą osobnika tej samej płci.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 23:53 feurig59 napisał: > zatem onanizm jest choroba wynikającą z "nieprawidłowo ukierunkowanego popędu"? > to już gdzieś słyszałem, dawno temu.;-) (na dodatek onanizm zawsze jest homose > ksualizmem, bo czynności dotyczą osobnika tej samej płci.:-) Onanizm nie jest chorobą tylko czynnością - najczęściej stosowaną w celu rozładowania prawidłowego popędu. Natomiast jak najbardziej może być objawem chorobowym, jeżeli stanowi preferowaną metodę zaspokajania popędu, albo wynika z popędu nakierowanego na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Homoseksualizm - główne fakty 13.02.13, 08:46 djarev napisał: > feurig59 napisał: > > > zatem onanizm jest choroba wynikającą z "nieprawidłowo ukierunkowanego po > pędu"? > > to już gdzieś słyszałem, dawno temu.;-) (na dodatek onanizm zawsze jest > homose > > ksualizmem, bo czynności dotyczą osobnika tej samej płci.:-) > > Onanizm nie jest chorobą tylko czynnością - najczęściej stosowaną w celu rozład > owania prawidłowego popędu. Natomiast jak najbardziej może być objawem chorobow > ym, jeżeli stanowi preferowaną metodę zaspokajania popędu, albo wynika z popędu > nakierowanego na siebie. proszę się nie gniewać ale próby udowodnienia,że homoseksualizm jest chorobą przypominają mi czasy komunizmu , gdzie w ZSRR i w Czechosłowacji wysyłano ludzi do psychiatryka, uważając, że nikt przy zdrowych zmysłach nie może podważać jedynie słusznej ideologii. co do homoseksualizmu zgodzę się, że jest on odchyleniem od normy i to już wszystko. nie trzeba z tego robić religii, ale nikt by nie robił gdyby tych ludzi przez lata nie tępiono, nie gazowano w obozach, bito i poniżano do dzisiaj, tylko dlatego, że kochają trochę inaczej nikomu nie robiąc krzywdy. ostatnim, który powinien mieszać w tych sprawach jest państwo. nic mu do tego kogo kocham i ma mi umożliwić wszystko to co umożliwia innym. Państwo nie istnieje dla narodu, czy jakiejs idei, tylko dla ludzi, dla wszystkich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Homoseksualizm - główne fakty 13.02.13, 12:34 feurig59 napisał: > proszę się nie gniewać ale próby udowodnienia,że homoseksualizm jest chorobą pr > zypominają mi czasy komunizmu , gdzie w ZSRR i w Czechosłowacji wysyłano ludzi > do psychiatryka, uważając, że nikt przy zdrowych zmysłach nie może podważać jed > ynie słusznej ideologii. co do homoseksualizmu zgodzę się, że jest on odchyleni > em od normy i to już wszystko. Nie gniewam się absolutnie, tym bardziej iż zauważyłem, że w zasadzie przyznałeś mi rację. Napisałeś - "homoseksualizm jest odchyleniem od normy" - a ja tylko dodam, że jest to norma zdrowotna i właśnie o tym pisałem. Owo odchylenie od normy, w ujęciu medycznym, stanowi właśnie zaburzenie/chorobę, tak samo jak wiele innych zaburzeń - które nie są wyjątkowo bolesne ani szkodliwe społecznie. > nie trzeba z tego robić religii, ale nikt by nie > robił gdyby tych ludzi przez lata nie tępiono, nie gazowano w obozach, bito i > poniżano do dzisiaj, tylko dlatego, że kochają trochę inaczej nikomu nie robiąc > krzywdy. ostatnim, który powinien mieszać w tych sprawach jest państwo. nic mu > do tego kogo kocham i ma mi umożliwić wszystko to co umożliwia innym. Państwo > nie istnieje dla narodu, czy jakiejs idei, tylko dla ludzi, dla wszystkich ludz > i. W zasadzie mógłbym się zgodzić. Tyle że... państwo już dzisiaj umożliwia im to samo co innym. Inna kwestia to fakt, że wspomniane prawa nie zaspokajają ich potrzeb (wynikających ze wspomnianego przez Ciebie odchylenia od normy). Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Homoseksualizm - główne fakty 13.02.13, 22:35 istotą norm jest to, że się zmieniają, najczęściej wraz z rozwojem świadomości.:-) i nie chodzi o to by wszyscy zostali homoseksualistami, ale o normę, mówiącą, że człowiek może wszystko, dopóki nie narusza wolności drugiego. Dlatego jakieś medyczne/biologiczne próby wykazania, że homoseksualizm jest chorobą są błędne. Choroby się leczy (za zgodą pacjenta) ponieważ zagrażają zdrowiu. W jaki sposób Homoseksualizm zagraża zdrowiu homoseksualistów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIASNY ANAL Re: Homoseksualizm - główne fakty IP: *.washdc.fios.verizon.net 12.02.13, 15:09 Prawdapodobnie juz w przyszlym roku amerykanscy naukowcy przeszczepia zenskie narzady rozrodcze w meska odbytnice , co umozliwi mezczyzna rodzenie zdrowych dzieci . Homofobiczna natura zostanie skorygowana a homofobi zmienia nastawienie do homoseksualistow - tatusiow wlasnych dzieci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
olusiacp Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 15:17 z punktu widzenia ewolucji Bóg nie istnieje a my pochodzimy od mikrobów.. djarev napisał: > Nie zmieniło to faktu, że tylko popęd heteroseksualny jest zgodny z celem powst > ania i jako jedyny pozwala spłodzić potomstwo z preferowanym partnerem. > Popęd homoseksualny jest ukierunkowany niezgodnie z celem wytworzenia popędu i > wyklucza możliwość spłodzenia potomstwa z preferowanym partnerem, a nawet odbyw > ania stosunku seksualnego w biologicznym rozumieniu pojęcia. Upada więc mit, ja > koby był równorzędny. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 16:15 olusiacp napisała: > z punktu widzenia ewolucji Bóg nie istnieje a my pochodzimy od mikrobów.. I co w związku z tym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Homoseksualizm - główne fakty IP: 62.233.246.* 12.02.13, 15:39 To są suche fakty również naukowe. Niestety dewianci nigdy tego nie pojmą bo właśnie dlatego są dewiantami. A ich rosnące szeregi niestety zmuszają resztę normalnego społeczeństwa do ustępstw i tolerowania różnych zboczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
saqigar Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 15:55 Niestety o faktach naukowych masz wybiorcze pojecie i jeszcze zmuszasz innych do przymusowej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linoskoczek Re: Homoseksualizm - główne fakty IP: 74.221.212.* 12.02.13, 17:18 Ogarnij się: Ewolucja nie ma żadnego celu, ani punktu widzenia. To wytwory kreacjonistcznych umysłów, które wszędzie chcą widzieć swojego Boga. Nie mogąc teorii ewolucji obalić postanowili ją zawłaszczyć i przerobić na swój sposób. Tacy jak ty, przy innych okazjach płodzą stronice pod tytułem: "Ewolucja, a fakty" Dwulicowi obłudnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
djarev Re: Homoseksualizm - główne fakty 12.02.13, 17:31 Gość portalu: linoskoczek napisał(a): > Ogarnij się: > > Ewolucja nie ma żadnego celu, ani punktu widzenia. > To wytwory kreacjonistcznych umysłów, które wszędzie chcą widzieć > swojego Boga. > > Nie mogąc teorii ewolucji obalić postanowili ją zawłaszczyć i przerobić > na swój sposób. > > Tacy jak ty, przy innych okazjach płodzą stronice pod tytułem: "Ewolucja, a fak > ty" > Dwulicowi obłudnicy. A tacy kretyni jak ty, gdy nie potrafią się odnieść do tekstu i zapodanych poglądów, wymyślają jakieś swoje własne, żeby wpierać je swojemu rozmówcy, a następnie obalać. BTW. Twierdzenie, że ewolucja nie ma celu i wszystko jest dziełem przypadku świadczy o wielkiej światłość. Twoim zdaniem popęd powstał bez celu i po prostu sobie tak jest, a przy okazji i niechcący powoduje przekazywanie genów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egalite Re: Homoseksualizm - główne fakty IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.13, 22:18 czyzby nadszedl czas psa poslubic ? Odpowiedz Link Zgłoś
konserwa1234 "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obrońcy... 12.02.13, 13:35 Zdjęcia Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Zapewne z tej nacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 13:50 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eLt5U7VcHw8 Odpowiedz Link Zgłoś
mille666 to sztraszne! 12.02.13, 13:36 to niewybaczalne! jak tak można!... dalej do dzieła: rozmawiajcie z fanatykami i oszołomami - macie w tym doświadczenie?, jeśli nie to przygotujcie się na mocne doznania... Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa dyskusja już trwa 12.02.13, 14:42 skrzyżowanie Grunwaldzkiej i Grochowskiej, na ścianie wiele lat temu pojawiło się "bij pedała". Jakiś czas temu ktoś dopisał "nie". Dyskusja trwa ponieważ niedawno dopisane zostało "solid". Ciekawi mnie ciąg dalszy. A. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: dyskusja już trwa 12.02.13, 16:59 Ale zwróć uwagę, że całego tego żenującego wandalizmu nie byłoby, gdyby nie wygłupił się autor pierwszego napisu. I to właśnie warto przemyśleć. Pani Pawłowicz publicznie popisała się chamstwem, a wszystko następne jest tego konsekwnecją, jakby kolejnych wydarzeń nie oceniać. To jest problem prymitywnej polskiej tzw. "prawicy" - jest wulgarna, chamska, nienawistna, ale gdy rezultaty jej postawy okażą się nie tylko takie, jak sobie wyobrażała, zaczyna się skarżyć i jęczeć. Lekko to głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
dodeni Faszystowskie metody malujących swastyki na drzwia 12.02.13, 13:38 Faszystowskie metody malujących SWASTYKI na drzwiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Faszystowskie metody malujących swastyki na d IP: *.elpos.net 12.02.13, 15:54 Faszystowskie metody malujących SWASTYKI na drzwiach. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Swastyka jak najbardziej na miejscu 12.02.13, 13:44 Jeśli ktoś podpierając się naukowymi tytułami i rzekomymi badaniami nawołuje do krzewienia nienawiści, podziałów społecznych i ugruntowania uprzedzeń, to z czym tego nie utożsamiać jak z faszyzmem. W sprawie rektor zajął już stanowisko, ale stanowczo zbyt łagodne. Nie wobec studentów w tym przypadku należy wyciągnąć konsekwencje dyscyplinarne ale profesorów, którzy narazili na szwank autorytet uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Swastyka jak najbardziej na miejscu IP: *.wlan.daa.dublin.eircom.net 12.02.13, 15:35 Sens akcji popieram, natomiast jej forma to kmpletna glupota. Prof. Zawadzki juz kreuje sie na biednego i przesladowanego. Dyplomacja rektora pomogla ru o wiele bardziej.AKO bedzie dzialac dalej, ale jego czlonkowie nieco stonuja jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Swastyka jak najbardziej na miejscu 12.02.13, 16:47 Gość portalu: em napisał(a): > AKO bedzie dzialac dalej, ale jego czlonkowie nieco stonuja jezyk. [...] Nie sądzę, że AKO zmieni ton wypowiedzi. Oni mówią Rydzykiem. Wielokrotnie zastanawiałem się, czy ich listy otwarte nie powstają w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
berberysa Re: Swastyka jak najbardziej na miejscu 12.02.13, 18:02 l.george.l napisał: > Jeśli ktoś podpierając się naukowymi tytułami i rzekomymi badaniami nawołuje do > krzewienia nienawiści, podziałów społecznych i ugruntowania uprzedzeń, to z cz > ym tego nie utożsamiać jak z faszyzmem. W sprawie rektor zajął już stanowisko, > ale stanowczo zbyt łagodne. Nie wobec studentów w tym przypadku należy wyciągną > ć konsekwencje dyscyplinarne ale profesorów, którzy narazili na szwank autoryte > t uczelni. > > Nowe spojrzenie na edukację. Jajko mądrzejsze od kury i może robić co chce. Studenci będą wymierzać kary profesorom, których poglądy im nie odpowiadają. Stuknij się w ten głupi łeb i znajdż swoje miejsce w szeregu. Sprawców tych napisów i karteczek wywaliłabym za brak kultury z uczelni. To jest gorsze niż kibolstwo, do diabła z taką chołotą studencką. Masz coś do powiedzenia to stań oko w oko i powiedz lub napisz, podpisując się prawdziwym nazwiskiem, list. Adres jak widać znasz tchórzu. Odpowiedz Link Zgłoś
solarysta Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń 12.02.13, 13:45 Popierasz bo jesteś 100% kryptopedałkiem Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obrońcy... 12.02.13, 13:45 łomem zegarka nie naprawisz Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_stankiewicz_ewa Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń 12.02.13, 13:46 Również popieram. Taką samą anomalią jest kler (jałowy, bezproduktywny). A nawet gorzej - pozwala umrzeć nowo narodzonemu dziecku by podtrzymać powszechne przekonanie o tym, że nie mogą mieć dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolowawa kazdy kierowca sdamochodu ma PEADAŁ DO GAZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 15:04 kazdy kierowca sdamochodu ma PEADAŁ DO GAZU inaczej nie pojedzie to samo z rowerzystami : zeby jechac to trzeba pedały z kopa traktować - inaczej nei pojedzie wiec nie wiem łocokaman Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obrońcy... 12.02.13, 13:56 Faszyści oburzają się, że ktoś im sfastykę nakleił na drzwi..? Co za czasy.. Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Coś podobnego! 12.02.13, 14:03 Pierwszy raz się w Poznaniu takie hasełka pojawiły? Nikt wcześniej ich nigdzie nie widział ani nie słyszał? Spacerek na Łazarz, Jeżyce albo Dębiec oburzonym dobrze zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daario Stark Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 19:58 To może najpierw naucz się co to jest faszyzm - bo chyba nie rozumiesz tego pojęcia. Co za czasy - Odpowiedz Link Zgłoś
tad-tad "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obrońcy... 12.02.13, 14:00 Zawadzki stojąc po stronie Pawłowicz, poparł jej chamski wyskok, a teraz się dziwi reakcji. Nie używam tytułów, bo nie zasługują na nie głosiciele takich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exarkun Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń IP: 150.254.212.* 12.02.13, 14:08 czyli gdyby biegał z tęczową flagą byłby profesorem, a jako że jest przeciw to jest tylko 'zawadzki'? Typowe lewicowe podwójne standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń 12.02.13, 17:05 Nie zauważyłeś, że nie chodzi o poglądy pani pawłowicz, tylko chamski sposób ich wyrażania. Profesor, który popiera chamstwo? No, jak dla mnie dziwne (nadal, choć właściwie polska katolicka prawica mogła nas już do tego przyzwyczaić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exarkun Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń IP: 150.254.212.* 12.02.13, 14:11 a kim ty jesteś żeby oceniać kto zasługuje na tytuł profesora lub nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa "na drzwiach w toalecie damskiej ktoś napisał 12.02.13, 14:07 gupi kaowiec". A. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń 12.02.13, 14:21 Ot lewacy wracaja do swoich komunistycznych korzeni. Wszak ten budynek, to dawna siedziba KW PZPR. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń 12.02.13, 14:47 pan.nikt napisał: [...] > Wszak ten budynek, to dawna siedziba KW PZPR. [...] A wiesz, że ten budynek i kościół Dominikanów zaprojektował ten sam architekt? > :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń 12.02.13, 17:07 acha, to dlatego jedno i drugie takie brzydkie? btw - przedmówca jednak słusznie zauwazył powrót komunistycznej mentalności. Cała ta niby-prawica która na siłę chce regulować życie innym ludziom to nic innego, jak spadkobiercy komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canisparvus inż. Czarnecki IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.13, 20:35 A wiesz, że inż. Czarnecki nie lubił komuny i w swoich pamiętnikach dawał temu wyraz? Chociaż pan dyrektor Dębski starał się mu wyciąć co smakowitsze fragmenty, do pierwszej wersji wydanej pod tytułem "To był też mój Poznań", to i owo jeszcze się dostało. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l co tam pedały, lesbijki trzeba naprostować 12.02.13, 14:50 na słuszna drogę bo sie macice marnują ;) wy Polacy jesteście kompletnie porąbani na punkcie patologii seksu Jakies kompleksy, zahamowania, frustracje??? Zróbcie sobie jakąś zbiorową psychoterapię, najlepiej razem z Ruskimi bo oni tez cierpią, jakiś kolejny cud nadwiślański abo co..... Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obrońcy... 12.02.13, 14:54 a pan Zawadzki ni ereagowal jak pani poslanka ublizala i drwila z innych????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranormalny Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń IP: *.Netcominternet.pl 12.02.13, 15:09 Dokładnie! Może homoseksualiści też poczuli się przestraszeni że ktoś może czyhać na ich "jałowe" życie. Teraz ten profesor wie jak to jest. Ci którzy tak oblepili drzwi od jego gabinetu mają 100% racji! Jestem z Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr hab. Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 15:41 Jeżeli ktoś tak demonstracyjnie drwi to znaczy, że sam też jest taki ale boi się, że zostanie to ujawnione. Profesorko, otrząśnij się. Najwyżej parę mocherów będzie ciebie omijać z daleka, ale poczujesz ulgę. Studenci nawet nie zauważą, to cywilizowani, porządni ludzie. Byłam studentką profesora geja. Wszyscy go szanowali na uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obrońcy... 12.02.13, 14:55 Tą lewicową hołotę policja musi zlokalizować i unieszkodliwić zanim stanie się tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a widać jaki homoseksualizm jest groźny, czas działa IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 15:03 ć, razem przeciwstawmy się złu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczorbe "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obrońcy... 12.02.13, 15:07 a czego sie profesorku spodziewałeś że przyjda i cie pogłaszczą po główce czy moze order dostaniesz za odwagę?......żenujący jak i pawłowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abel12 Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 15:26 Pamiętajcie, że pedofilsko-pedalskie lobby jest bardzo silne w mediach. Duża część tzw.: celebrytów, projektantów mody czy też dziennikarzy obecnych w mediach to geje lub wręcz pedofile. Pedofile i geje naturalnie są bardziej humanistami niż inżynierami, więc w mediach jest ich nadreprezentacja i co za tym idzie duża "krzykliwość". Stąd w mediach mainstreamowych ta nagonka na obrońców normalności takich jak Pawłowicz, Godson czy Gowin. Ciężko będzie ich przekrzyczeć, ale trzeba próbować, bo my normalni kiedyś skończymy w gettcie, do czego już pedalstwo przymierza się w robić w Holandii w stosunków do tzw.: "homofobów", jak zwykli nas nazywać pederaści, czyli każdego kto przed pedałem nie klęka na kolanach i błaga o przychylność. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń 12.02.13, 17:14 Historia zna przykłady zamykania gejów w obozach koncentracyjnych, natomiast odwrotnych nie zna, więc dość obrzydliwe są te twoje teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abel12 Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 17:46 kazek100 napisał: > Historia zna przykłady zamykania gejów w obozach koncentracyjnych, natomiast od > wrotnych nie zna, więc dość obrzydliwe są te twoje teorie. Poczytaj sobie o gettcie dla homofobów w Holandii.: www.wykop.pl/ramka/1383679/jestes-przeciwko-sodomitom-w-holandii-wkrotce-trafisz-do-getta/ Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń 12.02.13, 18:03 wybacz, źrodło żenujące, pierwotne źródło jeszcze bardziej żenujące, ziemia jest płaska a Kopernik była kobietą. Bracie, opieranie swoich informacji na takich źródłach jest kompromitacją. Zwłaszcza, gdy jak najbardziej realna historia pokazuje coś dokładnie odwrotnego. Przy okazji - to Biedroń próbuje pani Pawłowicz zabronić życia na jej wzór katolicki, czy raczej pani Pawłowicz chce Biedroniowi uniemożliwić życia, jak on tam sobie chce? To drugie, prawda? Chcesz z faktami dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń IP: *.zax.pl 12.02.13, 20:02 Jeśli anomalią nie jest wpychanie penisa do kiszki stolcowej,która służy wszakże do czegoś innego,to co anomalią jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obroń 12.02.13, 21:28 anomalią bez wątpienia jest wypisywanie takich postów i myślenie w taki sposób, jak ty to robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
druga_tozsamosc "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obrońcy... 12.02.13, 15:28 Sama śmietanka studencka wychowana na GW i tvn. Wiocha, wiocha, po trzykroć wiocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia 1951 Re: Ukrywanie orientacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 15:34 Nie ściskam dłoni tej profesorki. Współczuję homoseksualistom, a jej się dziwię, że choć podobna do nich, to wrzaskiem chce pokazać, że jest inna. To wynik wychowania, niemądrego wychowania osoby o odmiennej orientacji. Musiała być zastraszana i żyje w zakłamaniu. Dobrze, że nie wyszła za mąż, bo byłoby yo rozmnażanie nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form I o co mu chodzi? 12.02.13, 15:38 Przecież to jego poglądy. Raptem się ich wstydzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a kto zaczął 12.02.13, 15:39 pisanie listów do rektorów, maila do osób o innych poglądach, sekowanie na uczelni, Odpowiedz Link Zgłoś
grelpawe "Pedały do gazu" i swastyka na drzwiach obrońcy... 12.02.13, 15:44 co jest dziwnego czy też obraźliwego w nazywaniu faszysty faszystą? Odpowiedz Link Zgłoś