Dodaj do ulubionych

Rene to Anna Sobecka ???!!!?

04.04.13, 18:00
Wreszcie znamy prawdę:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13677212,Sobecka_zlozyla_ponad_650_niemal_identycznych_interpelacji_.html#BoxWiadTxt
Nie przypomina wam to dziesiątków podobnych wątków zakładanych przez renego w sprawie pani Wójciak? Co prawda nie ma ich jeszcze 650, ale pewnie to kwestia kilku tygodni.

Co prawda ja i tak wolę gdy rene pisze o pani Wójciak, niż gdy tworzy tu dziwaczne wpisy poświęcone Żydom i temu, jak to oni wspierali Niemców, aby specjalnie dać się wymordować, niemniej dobrze, jeśli będziemy wiedzieli, że pani Poseł zaszczyca nas forumową obecnością osobiście.
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: Rene to Anna Sobecka ???!!!? 04.04.13, 18:05
      Kazku, nie doprowadzaj do tego, bym obiad zwymiotował. Rene ma swoje wady, ale jednak wyobrażam go sobie jako całkiem fajnego faceta, który mimo wszystko nie wzbudza obrzydzenia.
      • kazek100 Re: Rene to Anna Sobecka ???!!!? 04.04.13, 18:15
        No dooobra...
        Rene to fajny facet, pod warunkiem że nie bredzi o:
        teatrze 8 dnia;
        o tym jak to super było być Żydem w Niemczech;
        o pożytkach z utrzymywania przez polskiego podatnika dwóch państw - Polski i Watykanu.

Bo wtedy wyłącza mu się myślenie, a włącza starcza demencja i jest kiepsko.

PS.
        a jednak... jesteś pewien, że to nie Sobecka?
        • Gość: AAA Re: Rene to Anna Sobecka ???!!!? IP: *.play-internet.pl 04.04.13, 18:20
          Kaazek, trafiłeś...bingo !!! Rene to Sobecka, ja to Hania, a Georg to autorytet....

Zdrowia wciąż życzę ...mimo wszystko...
          • kazek100 Re: Rene to Anna Sobecka ???!!!? 04.04.13, 19:10
            Ty to pewnie sam nie wiesz, kim jesteś.

Niemniej zdarzyło ci się pisać w jednym wątku z Hanią tak, że wyglądało to jakby jedna osoba podpisała się dwoma nickami. Ja się nie upieram - jeśli się w kółko pisze takie górnolotne, a puste merytorycznie bzdety, to nie takie gafy składniowe mogą się trafić. Tak więc spoko, podpisuj się jak chcesz, byleś pisywał merytorycznie i na temat, czyli zupełnie inaczej, niż dotychczas.
      • Gość: Georg Sommer Frankenstein... IP: *.pools.arcor-ip.net 04.04.13, 18:17
        to przy nim MISTER..!!
    • qwardian ehjeh aszer ehjeh (Szemot 3:13) 04.04.13, 20:37

Jam jest, który jest. Widziałem osobę na forum w ten sposób podpisującą swoje wypowiedzi. Więc przypadek Kazika nie jest czymś drastycznym. My nie wiemy o czym on pisze, ale on wie. To sprawę zamyka...
      • kazek100 Re: ehjeh aszer ehjeh (Szemot 3:13) 05.04.13, 00:02
        problem w tym, że ja, kazek, wiem, co ty piszesz na forum. I pewnie ty też wiesz.

I jest to naprawdę głupie, obrzydliwe i paskudne. Twoje poparcie dla faszystowskich dyktatur wystarczy, by cię skreślić z listy osób zasługujących na rozmowę.

znajdź sobie innych rozmówców. Z renego można się z sympatią ponaśmiewać, z ciebie nie.
        • qwardian Re: ehjeh aszer ehjeh (Szemot 3:13) 07.04.13, 14:04

W takim razie pocałuj mnie w wójciak, hehe...
          • kazek100 Re: ehjeh aszer ehjeh (Szemot 3:13) 08.04.13, 15:12
            Jak mawial bohater pewnej komedii - na pieszczotę to trzeba sobie zasłużyć.

Nawet zwykła rozmowa z tobą kończy się niesmakiem, wieć raczej ja ci w twojej zasłużonej samotności nie pomogę. Weź pogadaj z równie głupimi, jak sam jesteś, znajdziesz w Toruniu kilku innych, którym podabają się dyktatury.
          • Gość: 666 Re: ehjeh aszer ehjeh (Szemot 3:13) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 21:53
            Co tam na "mamonowej" giełdzie? Katoliku - kombinatorku?
            Stosujesz algorytmy sprzed 700 lat? Magiczna data 1410 coś Ci podpowiada?
            A "historię" kościółka Bożego Ciała znasz?
            Dopasuj fakty do historii, razem z rene, AAA, przeproś i ... zniknij!
    • lili_marleen Syndrom odstawienia - czyli pokarm zastępczy 07.04.13, 08:32
      Zaprawdę powiadam Wam - próbowałam człowieka przywrócić do pionu. Niestety wszystkie moje zabiegi rozbrojenia gościa śmiechem, apel o umiar czy wreszcie ukłucie w Jego miękkie podbrzusze nie dały żadnych efektów.
      Boję się, że to już przypadek kliniczny. Szkoda, że obsesja na punkcie piersi niezależnie myślących inteligentnych blondynek odebrała nam kontrowersyjnego, ale przeważnie ciekawego dyskutanta. Każda mania i urojenia prześladowcze mają swój czas emisji i uśpienia. Trwam zatem w nadziei, że kiedyś może Mu przejdzie.

• Gość: Großvater Georg Re: Syndrom odstawienia - czyli pokarm zastępczy IP: *.pools.arcor-ip.net 07.04.13, 09:10
        On juz tak ma od urodzenia - albo jeszcze wczesniej..!! :-)) PS Jest jedynie nadzieja w Klisteierze - w ilosci kopytniakowej... :-))
      • kazek100 Re: Syndrom odstawienia - czyli pokarm zastępczy 07.04.13, 18:39
        lili_marleen napisała:

> Zaprawdę powiadam Wam - próbowałam człowieka przywrócić do pionu

Bo Ty jesteś dobry człowiek po prostu.

Ale to na nic. Mi się wydaje, że myśmy Renego po prostu przecenili. Jeśli dobrze wysilić pamięć, to przecież często okazywało się, że różne jego rewelacje historyczne okazywały się banałami, które na kilku prawicowych portalach wałkowano non stop, za każdym razem jako kopernikańskie odkrycie (wyjątkiem były chyba tylko wątki "lokalne"). Często - gdy nie miał argumentów, posuwał się do zwykłych wyzwisk, a gdy odpowiedź na pytanie kłóciła się z jego ideolo, to po prostu znikał z wątku. Oczywiście, daleko mu było pod tym względem do intelektualnego tchórzostwa AAA/Hani, niemniej unikać odpowiedzi zdarzało mu się często. Z kolei znakomicie wychodziło mu dyskutowanie z tezami, których nikt nie wygłosił i przypisywanie ich adwersarzom. Też typowe. Daruję sobie dalszy ciąg tej charakterystyki, bo obłęd starszego pana to w gruncie rzeczy problem jego rodziny, niemniej jedno tylko - te wszystkie stękania "no to kiedy wreszcie wywalą tę Wójciak" - to jednak niesmaczne było. Ależ się dziadek ucieszył z czyjegoś błędu i kłopotu, prawda?

Nawet dublowanie wątków mu się już zdarzało. Oczywiście nie w obecnej skali - ktoś tu trafnie to ujął - "Rene znalazł swój Smoleńsk".
        • Gość: AAA Kazek: Syndrom odstawienia IP: *.play-internet.pl 08.04.13, 13:54
          kazek100 napisał:
          ...daleko mu było pod tym względem do intelektualnego t
          > chórzostwa AAA/Hani,

Gdyby tak było istotnie, nie powoływałbyś się wciąż na mnie. Bo jaki jest sens w przejmowaniu się intelektualnym tchórzostwem ?
          W nocy też o mnie myślisz ? A może o Hani ?
          • kazek100 Re: Kazek: Syndrom odstawienia 08.04.13, 15:13
            Nie zrozumiałeś sensu zdania, które cytujesz.
            • Gość: AAA Re: Kazek: Syndrom odstawienia IP: *.play-internet.pl 08.04.13, 15:16
              Taka wypowiedź to zwykły unik - inaczej mówiąc "intelektualne tchórzostwo"...(albo niewydolność)
              • kazek100 ciebie odstawiam - od rozmowy 08.04.13, 16:03
                Mnie obarczasz tym, że nie potrafisz zrozumieć prostego zdania?
                ja mogę po raz kolejny przywołać sytuacje, gdy nie odpowiadałeś na konkretne pytania, nie potrafiłeś udowodnić swoich twierdzeń, ale po co?
                I tak po kilku tygodniach będziesz udawał głupiego i się tego wypierał.

problem w tym, że zasadniczo nie masz nic do powiedzenia, a i zabawny nie jesteś, więc jedyne co robisz, to zaśmiecanie wątkow dziesiątkami wpisów, które merytorycznie nie wnoszą nic (nawet, gdyby człowiek mial się z nimi nie zgodzić), a jedynie uniemożliwiają prowadzenie rozsądnej rozmowy. Jak powiedziałem - podałbym przykłady (na upartego mogę), ale ty i tak za kilka tygodni będziesz zaprezczal, że miało to miejsce.
                • qwardian Re: ciebie odstawiam - od rozmowy 08.04.13, 19:04

kazek100 napisał:

> problem w tym, że zasadniczo nie masz nic do powiedzenia, a i zabawny nie jeste
                  > ś, więc jedyne co robisz, to zaśmiecanie wątkow dziesiątkami wpisów, które mery
                  > torycznie nie wnoszą nic...

W tym krętaczu nikt Ciebie nie pobije...
                  • Gość: ojciec dyrektor Re: ciebie odstawiam - od rozmowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 22:06
                    Z Tobą nikt sie za bary nie weźmie, boś "naznaczony", obcy i "nie nasz"...
                    Wypad stąd, durniu, bo czas bieży, a Ty wciąż durny...

A poza tym w murach czeba robić lody włoskie i disco! I BMW napie...ć i pieszych pogonić i prochów się nawąchać.... kościoły zamknąć, sprzedać, brzózek nasadzić... Aaaamen!
                  • kazek100 Re: ciebie odstawiam - od rozmowy 09.04.13, 10:45
                    qwardian, to jest odpowiedź na poziomie piaskownicy "a ty głupi jesteś".

wychodzi na to, że nie tylko często jesteś chamski, nie tylko masz obrzydliwe poglądy (poparcie dla dyktatur), to jeszcze po prostu jako rozmówca jesteś mało inteligentny. No, wcześniej ująłem to eufemistycznie "mało zabawny" i może niech tak pozostanie.
                • Gość: AAA Re: ciebie odstawiam - od rozmowy IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 18:33
                  Odstawić to możesz co najwyżej siebie - w końcu to TY rozpocząłeś ten niepotrzebny dialog - rzucając na mnie oszczerstwo, z którego pomimo całego tego (powtarzam: niepotrzebnego) dialogu nie potrafisz się wytłumaczyć...

• kazek100 Re: ciebie odstawiam - od rozmowy 10.04.13, 19:11
                    Masz na myśli "intelektualne tchórzostwo"?

To nie było oszczerstwo. To była opinia. Możesz się z nią nie zgadzać, możesz też udowodnić mi, że się myliłem, np. nie robiąc sobie takich żartów z poziomu dyskusji, jak wtedy, gdy chociażby dyskutowaliśmy o problemie "Kościół a tolerancja".

Proszę bardzo ;-))
                    • Gość: AAA Re: ciebie odstawiam - od rozmowy IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 19:40
                      Opinia kompletnie bez pokrycia, jeśli jest bez pokrycia (przynajmniej bez próby umotywowania) staje się oszczerstwem niestety...
                      • kazek100 Re: ciebie odstawiam - od rozmowy 11.04.13, 12:17
                        Bez pokrycia? Przecież przykład podałem. Przypomnieć szczegóły?
    • piter_wlkp Strzelasz kulą w płot 11.04.13, 00:05
      Rzecz dotyczy tego , że Polska przegrała ponad 650 spraw przed Europejskim Trybunałem Praw Człowieka i pomimo tego nie wykonuje tychże wyroków Trybunału. Ponad 650 ludzkich tragedii , którym nie udało się zadośćuczynić poprzez krajowy wymiar sprawiedliwości, tej sprawiedliwości trzeba było poszukać w Strasburgu, i się okazuje że nawet tamtejsze wyroki są u nas ignorowane. Co by nie myśleć o Sobeckiej , w tym przypadku zachowała się jak najbardziej prawidłowo interweniując w tej sprawie
      • Gość: gość portalu Re: zachowała się jak najbardziej prawidłowo IP: *.icpnet.pl 11.04.13, 01:08
        W tym przypadku nie chodzi o treść wystąpienia Sobeckiej, ale o formę.

Swoją drogą zastanawiam się czy tak hurtowo interpelując rzeczywiście zapoznała się z każdą pojedynczą sprawą (może jest tam np. jakaś druga Alicja Tysiąc? ;-> )
        • piter_wlkp Re: zachowała się jak najbardziej prawidłowo 11.04.13, 10:07
          > W tym przypadku nie chodzi o treść wystąpienia Sobeckiej, ale o formę.

W tym przypadku treść usprawiedliwia nawet taką formę, nie oburzyłbym się gdyby tych interpelacji było nawet 1000. Zresztą nie rozumiem co tu formaliści mogą mieć do zarzucenia , 1 sprawa = 1 niewykonany wyrok = 1 interpelacja , ktoś ma zastrzeżenia do takiej formy ?

> Swoją drogą zastanawiam się czy tak hurtowo interpelując rzeczywiście z
          > apoznała się z każdą pojedynczą sprawą

Z każdą pojedynczą sprawą zapoznawali się sędziowie europejskiego Trybunału Sprawiedliwości i stąd się wzięły te 654 wyroki.
      • kazek100 Re: Strzelasz kulą w płot 11.04.13, 12:20
        Jedną z takich spraw była sprawa Alicji Tysiąc.

Cieszę się, że o tym wspomniałeś. I liczę na uczciwość i konsekwencję posłanki Sobeckiej. Jeśli nie upomni się w sprawie pani Tysiąc, uznam ją za niekonsekwentną, zakłamaną, pustą hipokrytkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka