Dodaj do ulubionych

święte krowy rowerowe

25.04.13, 10:51
cieplej się zrobiło i na mieście pojawiły się w wielkiej obfitości święte krowy! W dodatku na rowerach ;)
Efekt 10-minutowej przejażdżki po Grunwaldzie (Grunwaldzka, Jugosłowiańska) o godzinie 8 rano: 2 baranów na dwóch kółkach w pełnej szybkości wjeżdżających na przejście dla pieszych na czerwonym świetle, tuż przed nosem ruszających na zielonym samochodów (konkretnie Grunwaldzka/Grochowska - tego dosłownie bym rozjechał, gdyby hamulec nie zadziałał i Grunwaldzka/Bułgarska - ten był szybszy, uciekł zanim zdążyłem nadusić na klakson) i 1 baran jadący z pełnią samozadowolenia środkiem Jugosłowiańskiej, bo przecież rower szeroki jest i jazda przy krawężniku może być niebezpieczna....

Do tej hołoty powinno się strzelać!
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: święte krowy rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 11:37
      >Do tej hołoty powinno się strzelać!

Nie wątpię, że byś to właśnie robił naziolu, gdyby broń był szerzej dostępna! Problem miałbyś chyba tylko w przypadku rowerzystów w tęczowych ciuchach, co do których masz pociąg...
      • Gość: ja Re: święte krowy rowerowe IP: *.icpnet.pl 25.04.13, 12:47
        W sumie po części zgadzam się z autorem wątku. Mnie również irytują rowerzyści, którzy czasem zachowują się jak święte krowy. Albo jedzie się ulicą i czeka się na czerwonym (90% rowerzystów przejeżdża na czerwonym) albo niech się zrezygnuje z roweru. Boże. Trochę wyobraźni i rozumu nikomu nie zaszkodzi.
        • Gość: hux Re: święte krowy rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 14:00
          Stałem dzisiaj kilkanaście minut na przystanku tramwajowym na Strzeleckiej koło kupca, przez ten czas kilkanaście samochodów przejechało przez ciągłą linię w celu wykonania lewoskrętu w Krysiewicza bądź po prostu ominięcia korku. Jeden wyminął z lewej tramwaj stojący na przystanku. Kierowcy, nauczcie się kodeksu drogowego (obecnie PORD).
    • bimota Re: święte krowy rowerowe 25.04.13, 15:00
      A JAKI CEL MA TO TWOJE TRABIENIE, PANIE PRAWORZADNY ?

CIEKAWE ZA JA JAKOS TYCH WSTRETNYCH ROWERZYSTOW NIE NAPOTYKAM...

A JAK BYS NIE JEZDZIL PO MELANZU, TO BYS WCZESNIEJ GO ZAUWAZYL I NIE TRZEBA BY BYLO GWALTOWNIE HAMOWAC...
      • Gość: MZRWMiW Re: święte krowy rowerowe IP: *.182.130.111.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.04.13, 16:05
        Trąbienie na rowerzystów nie ma sensu bo większość z nich ma słuchawki w uszach więć i tak nic nie usłyszą więc lepiej rzucać kamieniami. Jeśli nie napotykasz rowerzystów idiotów to wyjdź na miasto jest ich tam mnóstwo. Co do wypatrywania rowerzystów to faktem jest że należy to robić dość sumiennie bo nigdy nie wiadomo z jakiej dziury wyjedzie. Oczywiście kolor świateł sygnalizacji, układ pierwszeństwa na skrzyżowaniu itp pierdoły nie mają żadnego znaczenia dla ludzi bez zasad, przepraszam dla rowerzystów. Porównywanie stylu jazdy rowerzystów do kierowców samochodów nie ma sensu bo o ile kierowcy łamią przepisy to robią to z pełną świadomością (wiem po sobie) rowerzyści natomiast nie zdają sobie sprawy z tego co czynią.
        A przynajmniej stwarzają takie wrażenie.
        • bimota Re: święte krowy rowerowe 25.04.13, 21:34
          TAK SAMO JAK "WIESZ PO SOBIE", ZE PISZESZ Z SENSEM...
          • Gość: były Niemiec Re: święte krowy rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 21:44
            Szanowny "Bimku"!
            Jedź już do Reichu na ten zmywak, do zakladu pogrzebowego - zmarłych ubierać (i tuningować), starymi posthitlerowcami się opiekować. Jak Cię namierzą, żeś ein Pole, to trochę na Ciebie poplują, powyzywają, może laską poszturchają... Ale "Das lohn sich - zehn Teuro/Stunde na św. Marcinie nie leżą"
            Porobisz, zarobisz, zaoszczędzisz, wrócisz i zainwestujesz w poznańskie ścieżki rowerowe, torebki na psie kupy, ławkę jakąś na Półwiejskiej zasponsorujesz, i ... zapłaczesz "po chooy wracałem!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka