Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

10.01.14, 07:16
Wybieram się do koleżanki do Poznania. Moja koleżanka ma bardzo małe mieszkanie
więc nie chcę sprawiać jej kłopotu. Mieszka przy ul. osiedle Rzeczypospolitej, kto mi podpowie czy względnie blisko znajdę niedrogi hotel. Za pomoc dziękuję.
Obserwuj wątek
    • lukask73 Re: Proszę o pomoc 11.01.14, 06:29
      Osiedle Rzeczypospolitej to nie ulica tylko obszar ok. 0,5 × 0,5 km.
      Niestety w tej dzielnicy (prawobrzeżna część miasta) nie ma raczej hosteli itp.
      W Centrum znajdziesz bez problemu nocleg za ok. 30 zł albo i taniej. Jednak pokój 1-osobowy będzie kosztował pewnie od ok. 70 zł w górę. Wszystko zależy od dnia. Weekendy są najdroższe. Nocleg niedz.-pon. najtańszy.

Z okolic Rynku na Rzeczypospolitej dostaniesz się np. tramwajem 13. Czas przejazdu 8 minut. Bilet 2,80, ulgowy 1,40. Na przystanku Wrocławska, niedaleko rynku, jest biletomat. Wracając biletomat masz niestety dopiero 2 przystanki od koleżanki, na Rondzie Rataje. Warto kupić dwa na zapas albo całodobowy (12,80, ulg. 6,40), jeśli planujecie gdzieś pojechać.

W przyszłości sugerowałbym raczej inny temat wpisu, np. szukam noclegu niedaleko Rzeczypospolitej. Hasło 'proszę o pomoc' niewiele mówi, a jak już, to kojarzy się z samotną bezrobotną matką.
      • Gość: m_arita Serdecznie dziękuję IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.14, 08:01
        Kocham Takich ludzi, którzy bezinteresownie pomagają innym. Wpis jest tak wyczerpujący,
        że bez trudu poradzę sobie w Poznaniu /to mój pierwszy raz/

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam
        Marta
        • Gość: ja Re: Serdecznie dziękuję IP: *.icpnet.pl 11.01.14, 21:59
          Jest hostel na Zamenhofa , przy Lidl i meblach Bodzio. Czy on tani to nie wiem, zadzwoń zapytaj , znajduje sie vis a vis os.Rzeczypospolitej, bardzo blisko.Propozycja : powiedz ze chceszt tanio ,może coś wynegocjujesz. Hostel powstał w dawnym biurowcu Cegielskiego.
          Olimpic hostel
          • Gość: ja Re: Serdecznie dziękuję IP: *.icpnet.pl 11.01.14, 22:01
            www.olimpic-hostel.pl/cennik.html

tu masz link, nie jest tak drogo jak myślałam
            • Gość: gość Poprawiony link ;) IP: *.icpnet.pl 11.01.14, 22:47
              www.olimpic-hostel.pl/cennik.html
          • Gość: m_arita Re: Serdecznie dziękuję IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.01.14, 08:29
            > Jest hostel na Zamenhofa , przy Lidl i meblach Bodzio. Czy on tani to nie wiem,
            > zadzwoń zapytaj , znajduje sie vis a vis os.Rzeczypospolitej, bardzo blisko.Pr
            > opozycja : powiedz ze chceszt tanio ,może coś wynegocjujesz. Hostel powstał w d
            > awnym biurowcu Cegielskiego.
            > Olimpic hostel

Bardzo cieplutko Ci dziękuję, sprawdziłam wszystko, jest ok. Bliżej nie mogłam sobie wymarzyć.

Pozdrawiam
          • lukask73 Olimpic 15.01.14, 14:00
            O, nie wiedziałem. A gdzie on dokładnie jest? W hali fabrycznej? Gdzie jest budynek 138C?
            Obawiam się, że brak zdjęcia z zewnątrz  n i e  jest przypadkowy.

Jeśli cicha okolica polega na tym, że jest to tylne wejście do opuszczonej fabryki, to wolałbym dopłacić parę złotych i mieć pokój z widokiem na panoramę miasta na św. Marcinie.

Tak czy siak należy się punkt za znalezienie noclegu w strefie zero.
            • Gość: mieszkanka Rzeczyp Re: Olimpic IP: *.icpnet.pl 16.01.14, 15:11
              W dawnym biurowcu HCP, wejście od ul Zamenhofa, nie jest to hala fabryczna.Zgiełk nie większy niż w okolicach hotelu np Lech.....
              • Gość: gość portalu Re: W dawnym biurowcu HCP IP: *.icpnet.pl 16.01.14, 18:25
                Biurowiec, nie biurowiec - brak choćby jednej fotki "z zewnątrz" na stronie internetowej dość dziwaczny (swoją drogą sama strona też wygląda jak robiona przez gimnazjalistę po lekcjach ;-> )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka