Dodaj do ulubionych

Będzie się działo w Watykanie

13.07.14, 11:01
Dziś bezprecedensowe wydarzenie- jeszcze nigdy w historii nie zdarzyło się, żeby na Mistrzostwach Świata w piłce nożnej (czy jakiejkolwiek innej piłce) był rozgrywany mecz finałowy między drużynami krajów, z których pochodzą dwaj Papieże.
Niestety- ucztę tę psuje mi świadomość, że mecz będzie komentował p. D. Szpakowski. To łyżka dziegciu, które jest w stanie popsuć beczkę miodu!
Obserwuj wątek
    • kazek100 Re: Będzie się działo w Watykanie 13.07.14, 12:03
      Jak znaczenie mają papieże? Ważne że jedyny bóg, czyli Leo Messi, jest z Argentyny.

Co do Szpakowskiego polecam taktykę na "mentalne wyłączenie". Facet bredzi, ale atmosferę jakoś tam buduje, więc ja go po prostu nie słucham - coś mi tam szumi wpasowując się w dźwięki stadionu, tło.
      • kiks4 Re: Będzie się działo w Watykanie 13.07.14, 13:44
        Masz rację- Kazek W epoce telewizorów LCD czy plazmowych, gdy widzimy w domu lepiej niż komentator siedzący gdzieś wysoko na trybunie można traktować głos komentatora jako tło. Ale mimo woli ciśnienie mi rośnie, gdy komentator mówi:" piękne podanie do zawodnika biegnącego wzdłuż bocznej linii, ten znakomicie przejmuje piłkę, aut.."
        Bez słowa refleksji, np.:" pomyliłem się..."
        O zaśmiecaniu polszczyzny słynnym " przeczytaniem zamiaru " nie wspominam
      • marek.es Re: Będzie się działo w Watykanie 13.07.14, 21:00
        Bóg sprzyja lepszym. Sędziowie mogą mieć inne zdanie.
        • Gość: Georg von Sommer Re: Będzie się działo w Watykanie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.14, 23:58
          marek.es napisal :

> Bog sprzyja lepszym...

Oczywiscie....I mowi PO niemiecku...!!!

Deutschland,Deutschland über alles....!! :):)
          • kiks4 Argentum (łac.)= srebro 14.07.14, 00:21
            Argentyńczycy nie wyglądali na zachwyconych ale przecież zdobyli lepsze miejcie niż odwieczny rywal- Brazylia. No i nie dostali 7 goli.
            Gdy to do nich dotrze- będą się cieszyć bardziej niż Niemcy.
            Na ręce Sommera- zasłużone gratulacje!
            • Gość: Georg von Sommer Re: Argentum (łac.)= srebro IP: *.pools.arcor-ip.net 14.07.14, 00:31
              Dziekuje kiksie4 w imieniu calych Germanow... Zebys Ty widzial co sie dzieje w calych Niemczech..Kanonada jeszcze wieksza niz na Sylwestra a szampany leja sie hektolitrami... :):)
    • Gość: Georg von Sommer Nic sie nie bedzie dzialo kiksi4...!! IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.14, 13:57
      Franek ma inne obowiazki i nie bedzie meczu ogladal (rozmawaialem z nim... :) Benio to staruszek i nie wydoli do konca transmisji - czeka go siusiu,paciorek i nyny... :):)
      Szpaka juz dawno POwinno sie wyslac na czeresnie - liscie liczyc..:) Bo to komuchowy wypierdek i nie ma zielonego POjecia jak POwinna wygladac komentatorka w telewizji..
      • Gość: Georg von Sommer Szpak to nie tylko wypierdek komuszy... IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.14, 15:01
        To takze matol jezykowy...!! Kiedys w gale gral Holender o nazwisku Harry Decheiver - jak sadzisz,jak POwinno sie wypowiadac to nazwisko i co Szpak z tego wymyslil..?? Zenada przeogromniasta.... Buhahahaha
      • Gość: Georg von Sommer Kiksie4... Macie dwoch mundrych komentatorow tele. IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.14, 15:16
        To Tomasz Jaronski i Krzysztof Wyrzykowski ktorzy komentuja na Eurosporcie biathlon i kolarstwo..Madrzy ludzie i obyci w szerokim swiecie... :):)
    • v.i.k.k.a mam pomysla 13.07.14, 15:20
      A nie mozna po prostu wylaczyc glosu, zeby nie wku...al ?:)
      • Gość: Georg von Sommer Vikka... Wszystko mozna... IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.14, 15:28
        Nawet ogladac w wersji niemieckiej - na ARD lub ZDF z satelity... :) Jest okazja obyc sie z tym jezykiem i POsluchac kunsztu komentatorskiego... :):)

PS Rower dziala..?? :):)
        • v.i.k.k.a Re: Vikka... Wszystko mozna... 13.07.14, 15:52
          Niemiecki kaleczy moje uszy;)
          dziekuje, tak rower dziala. Lancuch zaczela zjadac rdza, wyczyscilam cilitem kamien i rdza(znajomy doradzil coca cole), na to nasmarowalam smarem samochodowym(znajomy doradzil smar silikonowy w tubce), wytarlam szmata nadmiar smaru i jest ok.
          • Gość: Georg von Sommer Re: Vikka... Wszystko mozna... IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.14, 16:08
            To mnie cieszy ze rower dziala..Nastepny lancuch kup ze stali nierdzewnej - drozszy ale sie oplaca - mniej roboty i dluzszy przebieg... Na tytanowy nie namawiam - nie ta klasa roweru i nie jestes Maja Wloszczowska.. :):)
            • v.i.k.k.a Re: Vikka... Wszystko mozna... 13.07.14, 16:49
              Lancuch byl na rowerze jak go kupowalam, ale nie byl zadnym z kryteriow wyboru;)
              • Gość: Georg von Sommer Re: Vikka... Wszystko mozna... IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.14, 17:01
                Vikka...Przeca to normalne,ze producent nie bedzie montowal drogich lacuchow z tytanu czy stali nierdzewnej - POszedl by z torbami... Zajedz tego w trupa i kup to co ci POradzilem... :):)
          • kiks4 Re: Vikka... Wszystko mozna... 13.07.14, 16:16
            v.i.k.k.a napisała: Łańcuch zaczęła zjadać rdza, wyczyściłam cilitem kamień i rdza(znajomy doradził coca cole),
            Mądra z ciebie dziewczyna. I Cillit i Coca Cola zawierają ten sam składnik: kwas ortofosforowy. W środowisku kwaśnym rdza się rozpuszcza a ponadto powstające fosforany ihibitują korozję.
            Sommer to potwierdzi, fosforanowanie blach to jedna z operacji chroniących przed rdzą.
            Ale mimo podobnego składu do picia nadaje się tylko Coca Cola :)
            • Gość: Georg von Sommer POtwierdzam kiksie4... IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.14, 16:32
              Fosforanowanie to jedna z operacji chroniaca (opozniajaca) przed rdza..Ale nie calkowicie wykluczajaca korodowanie elementow metalowych... Na ta POwierzchnie musza byc jeszcze nakladane inne warstwy izolujace od warunkow atmosferycznych i takich tam dupereli...

PS Dzieki Bogu ze vikke ostrzegles - nie wiem czym by to sie skonczylo... :):)
            • v.i.k.k.a Re: Vikka... Wszystko mozna... 13.07.14, 16:51
              Wyklad na temat kwasu ortofosforowwego o 12 w nocy...bezcenny;)
              Za wszystko inne zaplace przyjaznia;)
    • qwardian Re: Będzie się działo w Watykanie 14.07.14, 01:36

Trochę się denerwowałem, gratulacje Sommerze..

- Jak była ta kampania 2011 r. i oni tam z cenami jechali cały czas, że paliwo po 6 zł PiS napier... No i jest ta impreza w Focusie, już wiadomo, że wygraliśmy. Z Donaldem się spotykam i on: Teraz, k...a, to paliwo może być nawet i po 7 zł - relacjonuje Jacek Krawiec, prezes PKN Orlen.
      • Gość: Georg von Sommer Re: Będzie się działo w Watykanie IP: *.pools.arcor-ip.net 14.07.14, 01:42
        Dziekuje serdecznie Gwardianie... :):)

Wracajac na ziemie - jesli masz ochota zobaczyc Raskina jak wyglada i pracuje to zapraszam na Yoz Tube - Raskin RT - 85 CNC Punch Press....

POzdrawiam
        • Gość: Georg von Sommer Re: Będzie się działo w Watykanie IP: *.pools.arcor-ip.net 14.07.14, 01:45
          Hehe... Oczywiscie You Tube Gwardianie...

PS Jestem 0,00 promila... :):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka