Gość: cheff IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 25.08.04, 15:26 restauracja godna nazwy-cymes!!!!!!!dania wspaniale a iceny sa do przyjecia....polecam karpia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tzynk Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 16:04 Przyznam, że miałem po wyjściu mieszane uczucia. Z jednej strony: żadnej macy nie dostałem i nikt nie proponował, czulent głównie z czerwoną fasolą, chociaż bogaty opis w karcie mówi o tredycyjnej białej, cymes nie podlany miodem suto, ale wręcz w ogólce (choć jednak aromat był miły), no i to piwo prawie ciepłe. Może przyszedłem o złej porze, chyba wybiorę się jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemilla Re: Cymes, Restauracja Żydowska 07.12.04, 13:55 Jak dla mnie to knajpa jest przereklamowana. Sałaty niby wypasione ale sos nijaki, w ogóle nie czuć, zwykłe warzywa w tej czy innej kombinacji na talerzu. Letnie, dojrzałe (przejrzałe właściwie) pomidory podane z okropną skórzastą skórką - do wyplucia. Gęsi pipek OK ale bez uniesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 09:05 przeciez autor tych testow jest zalosny, wszystko wyglada na artykuly sponsorowane, gosc chce sie nazrec za darmow, wiec wymyslil przewodnik, zapowiada ze sie pojawi, dostaje gratis zarcie, potem pisze jak bylo swietnie, wszystkie knajpy w ktorych byl sa swietne, podaja swietne jedzenie zenada Odpowiedz Link Zgłoś
ivy26 Re: Cymes, Restauracja Żydowska 22.12.04, 20:04 Owszem, klimat urzekajacy, muzyka klezmerska, jadlo przednie, ale... Osluga prawie, jak z PRL-u i chociaz zoostawilam napiwek, to raczej z nawyku, niz z podziekowania za fachowe zajecie sie klientem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorka Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:29 Nieprzyjemnie mi bylo, jedzenie jakies niedobre, obsluga suto przeklinala pod nosem.. Nie wybieram sie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manana Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: *.obta.uw.edu.pl 30.12.04, 09:45 nie wiem dlaczego narzekasz na obsługę, ja tam chodze w duzym stopniu ze wzgledu na mila atmosfere, jaka tworzy obsluga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tzynk Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:34 Jeśli narzekacie na obsługę, to znaczy że nie byliście jeszcze w "góralskiej; Bacówce. Zapraszam żeby porównać. Niech inni też pocierpią, nie tylko ja. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Cymes, Restauracja Żydowska 26.01.05, 15:05 Jedzenie było smaczne, ale zanim się nim rozgrzaliśmy, to nie było nam zbyt cieplo - oszczędności na ogrzewaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOA Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: *.icpnet.pl 13.02.05, 08:47 WŁAŚNIE W RESTAURACJI ŻYDOWSKIEJ "CYMES" POSTANOWILIŚMY Z MĘŻEM WCZORAJ UCZCIĆ TEGOROCZNE WALENTYNKI. ZUPA CHRZANOWA, ORGINALNY SMAK, ALE UWAŻAM, ŻE ZBYT WYGÓROWANA CENA (9ZŁ. ZA BULIONIK). CZULENT, NIESTETY PODAWANY BEZ ZIEMNIAKÓW I SURÓWEK, ZATEM W POŁOWIE DANIA CZŁOWIEK MA DOSYĆ. W ŻADEN SPOSÓB NIE PRZYPOMINA ZAPIEKANKI, RACZEJ GULASZ! STEK PO WĘGIERSKU, REWELACJA, JEDNAK NIE NALEŻY PRZECIEŻ DO GRONA TRADYCYJNYCH POTRAW ŻYDOWSKICH! WNĘTRZE URZEKAJĄCE! BYĆ MOŻE WARTO TAM SPRÓBOWAĆ JAKIŚ DESER ALBO KTÓRĄS Z PROPONOWANYCH KAW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włóczykij Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 11:02 co do obsługi- to rzeczywiście uprzejmością ona nie grzeszy...Pani poproszona o zmianę muzyki przypominającej raczej tę jaką można spotkać w barach szybkiej obsługi na dworcach kolejowych, pomarudziła trochę i włączyła 'coś tam żydowskiego'- cytat dosłowny(!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola mniam! polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:18 znalazlam w necie ich strone www.cymespoznan.pl i okazalo sie, ze na zydowski obiad nie musze jechac do krakowa na kazimierz, tylko mam restauracje pod nosem ;) sprawdzilam poznanski cymes i - polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: 193.0.101.* 13.12.06, 13:15 Poszlam niedawno po dluzszej i przerwie i bylam pozytywnie zaskoczona: obsluga niebo lepsza i jedzenie bardziej "dopracowane" - za sos z kurek i rosol powinni dostac medal ;) widac, ze sie ucza, teraz to naprawde swietna restauracja - bede wracac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tzynk Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: 217.76.36.* 15.01.07, 11:53 Rzeczywiście, bardzo się poprawiło. Byłem 30 grudnia wieczorem i obsługa była bez zarzutu. Podano nawet macę, na którą wcześniej nie załapałem się. Muzyka była klezmerska, więc nastrojowa, wystrój też ciekawy. Same potrawy smaczne, szczególnie zupa chrzanowa. WWW działa, ale nie do końca. W menu restauracji jeszcze nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
maxi18 Re: Cymes, Restauracja Żydowska 21.01.07, 21:02 Szkoda ze ta restauracja jest zydowska tylko z nazwy i nie ma nic wspolnego z prawdziwa kuchnia zydowska.Wszystkie potrawy to jedynie namiastka.....szkoda Ł= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tzynk Re: Cymes, Restauracja Żydowska IP: 217.76.36.* 22.01.07, 09:49 Zgodze się, że kuchnia nie jest koszerna. Ale na przykład gefilte fisz, albo gęsi pępek, albo cymes? A słowa maxi18, że nie ma NIC wspólnego sa dużym uproszczeniem i brakiem precyzji. A jaka jest prawdziwa kuchnia żydowska? u was w domu inaczej sie gotuje gęsi pępek? albo w Izraelu inaczej gotuja cymes? Wśród specjalistów od kuchni japońskiej też pokutuje przekonanie, że europejskie sushi nie ma nic wspólnego z prawdziwa kuchnia w Japoni. Chińczycy tez zupełnie inaczej gotuja w budkach w Polsce, a inaczej w Chinach. Indyjskie potrawy w Polsce sa o wiele mniej ostre niż w Indiach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szoszana Cymes, Restauracja Żydowska IP: 83.13.4.* 01.02.08, 11:13 Odwiedziłam reklamowaną restaurację. May nie dostałam, nikt nawet nie zaproponował, kugel, pierożki z kaszą i kulki ziemniaczane zgodne z opisem, natomiast cymes miodu chyba nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały klient Cymes, Restauracja Żydowska IP: 91.192.250.* 28.09.08, 21:37 No więc zacznę od tego, że napiszę parę rzeczy o których klienci Cymesu powinni wiedzieć. co do macy, podawana jest wtedy kiedy czeka się na dania główne. Czasem jej nie ma, bo po prostu się kończy. Dania w restauracji są przygotowywane wg. tradycyjnych receptur niezmieniających się od lat. obsługa jest miła i zna się na rzeczy. potrafi doradzić w wyborze dania. co do Waszego narzekania na obsługę, zapewne trafiliście na bardzo zmęczonego kelnera (wystarczy przyjść pare razy w tygodniu i zobaczyć, że pracują codziennie po kilkanaście godzin te same osoby!!) Sama byłabym zmęczona i zapewne zła na kolejne wymysły męczących klientów :-) każdy ma swój gust, każdy lubi coś innego, lecz uważam, że warto zasmakować kuchni żydowskiej. polecam czulent, przepyszną kaczkę w jabłkach (dokładniej pierś z kaczuszki), jagnięcinę, zupkę jankiela :) Palce lizać :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr19730 Re: Cymes, Restauracja Żydowska 04.10.08, 13:52 Pozwolę się nie zgodzić w kwestii obsługi. Jeżeli właściciel jest sknera to zatrudnia za grosze studentów, bez doświadczenia, przeszkolenia, którzy przychodzą po zajęciach trochę pokelnerować. A jeżeli właściciel dba o prestiż, jakość usług, to zatrudni profesjonalnych kelnerów. Ale wtedy musi być w restauracji trochę drożej. Inna sprawa, że niektórzy ludzie nie nadają w ogóle do obsługi ludzi, obojętnie w jakiej branży. Taka praca ich męczy non-stop. Ale to kwestia kontroli właściciela i szybkiej zamiany. Klient nigdy nie wymyśla i nie męczy, tylko ma wymagania, za które płaci przecież. Ja przynajmniej zawsze za dobrą obsługę daje wysoki napiwek, a za złą też daję, ale mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Cymes, Restauracja Żydowska IP: 91.192.250.* 26.12.08, 18:36 jedzonko bardzo dobre. obsługa miła :-) Na początek dostałam macę z sosem czosnkowym w ramach "poczekanki" następnie zamówiłam "zupę jankiela" Zupka bardzo sycąca, smaczna, byłam mile zaskoczona (i już najedzona!) na drugie danie zamówiłam kugel ziemniaczany! Ta ziemniaczana babka jest pyszna!! :D na deser "pascha" uwielbiam! super super super!! ceny nie są wygórowane. lokal fajnie urządzony, panuje tam miła atmosfera. zachęcam do spróbowania kuchni żydowskiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Cymes, Restauracja Żydowska IP: *.net.inotel.pl 21.06.09, 06:28 ja też uwazam, że warto się wybrać do tej knajpki. zupełnie inne jedzenie niż w popularnych sfinksach i siouxach. porcje duże, a ceny przystępne. jadam tam już od 3 lat, co jakiś czas. polecam gęsi pipek i zupę jankiela. obsługa miła i uczynna, zarazem nie jest namolna. dla mnie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Cymes, Restauracja Żydowska IP: 94.254.195.* 29.08.09, 17:57 faktycznie ,godna polecenia,odradzam Arkę Noego ,brudne ściany,obskurny kibel,opryskliwa kelerka z wielkimi tipsami i brudne obrusy.Jedzenie nie najgorsze choć na tak kiepski standard zbyt wysokie ceny .Osobiście polecam Ester i Cymes ,od Arki uciekajcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś