Dodaj do ulubionych

SKRADZIONO ROWERY / OTWARTA BRAMA

26.07.14, 16:12
24 lipca ok godz. 17:20 z hali garażowej skradziono nam 2 rowery. Na nagraniu z monitoringu widać jak trzech mężczyzn wchodzi do hali bramą wyjazdową i po 7 minutach wyjeżdżają naszymi rowerami. Brama oczywiście przez cały dzień była otwarta, zapraszając złodziei do środka. Podobno bramy są otwierane w celu przewietrzania, gdyż zamontowane w hali wentylatory generują koszty. Niech mi więc ta osoba, która podjęła decyzję o otwieraniu bram powie mi czy gdyby mieszkała w swoim domu jednorodzinnym z garażem, też zostawiałaby otwartą bramę i furtkę aby się przewietrzało i opuszczała posesję?
Obserwuj wątek
    • queenet Re: SKRADZIONO ROWERY / OTWARTA BRAMA 12.08.14, 20:53
      A czy firma ochroniarska poczuwa się do odpowiedzialności i zaproponowała rekompensatę a właściwie odszkodowanie za rowery? W końcu za coś im płacimy, prawda?
      A co na to administracja?
      Jeśli istnieje konieczność wietrzenia poprzez otwarcie bram, ktoś powinien tym bardziej obserwować wejście i interweniować gdy dzieje się coś niepokojącego.
      • freeku Re: SKRADZIONO ROWERY / OTWARTA BRAMA 12.08.14, 21:52
        Panowie z ochrony są bardzo mili i nic do nich nie mam, ale podejrzewam, że jeśli nikt im nie powiedział, że mają pilnować bram to tego nie robili (tym bardziej, że na zmianie jest tylko jeden pracownik, a bramy dwie). kilka dni przed kradzieżą pisałem o otwartych bramach (forum.gazeta.pl/forum/w,63371,151399472,151399472,otwarte_bramy_garazowe.html), ale jakoś nikt nie zareagował, więc myślałem, że nikomu to nie przeszkadza. Jak to zwykle bywa w Polsce, musi się coś wydarzyć, aby była reakcja...

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka