renepoznan 05.10.14, 12:16 Wszyscy apelują by go wylewać (do gardła) a ja nie wiem gdzie go kupić. Pomóżcie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mapo0 Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 05.10.14, 20:43 Wiele sklepów sprzedaje piwa Ciechana. Np. Piotr i Paweł. Wypij raz i już nie będziesz chciał pic wielkoprzemyslowych napojów pt. Tyskie,Żywiec czy Lech. Jako Wielkopolanin zwróć uwagę, ze do Ciechana należy browar w Bojanowie i produkuje tam bardzo smaczna markę Bojan www.browar-bojanowo.pl. Smacznego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer No dobra mapo0... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 05.10.14, 20:52 Nie bede sie spieral o jakosc piwa- ale zaspiewaj na jakiej wodzie jada - kranowa... :(:( Cza cza cza... PS Z kawa rozbrat...?? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 05.10.14, 21:10 Dzięki za informację. Podobno jest problem bo ludzie zaczęli Ciechana wykupywać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 05.10.14, 21:24 Byłem w PiP dzisiaj. Pełna półka Ciechana, Lwówka i Bojanowa. Jak od dawna zresztą. Więc nie zawracaj głowy nieświeżymi tekstami. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 05.10.14, 21:22 Naprawdę łatwiej pisać bzdury na forum, niż wybrać się do pierwszego lepszego Piotra i Pawła? jakież to żenujące zamieszczać takie wpisy... Ciechan od zawsze sprzedawany jest w PiP. Podobnie jak inne browary należące do tego pana, który - co może umknęło twej uwadze Rene - już wyparł się swoich obraźliwych słów i przeprosił za nie. To zresztą dobrze, bo pal licho Ciechan - ale ten sam właściciel to również browar Lwówek - faktycznie bardzo dobry, i Bojanowo (to piwo akurat jest bardzo słabe i ma co najwyżej urok taki, że jest nasze, lokalne). Ale po co zakładać wątek zawierający pytanie, na które odpowiedź jest znana wszystkim miłośnikom piwa, zamiast napisać wprost, że się miało radochę z chamskiego wystąpienia, no to już tylko rene nam może wyjaśnić. Żart spóźniony, słaby i mało oryginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 05.10.14, 21:37 Moze w PIPie? Ew duzy wybor ma tez real. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 05.10.14, 21:41 Sprawdzę. PIP mam zdaje się w Pestce. Nie jestem znawcą marketów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 05.10.14, 21:49 Nie, masz w Plazie:)ewentualnie na Gronowej. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 05.10.14, 21:59 v.i.k.k.a napisała: > Nie, masz w Plazie:)ewentualnie na Gronowej. Może w Plazie. Moja wada - unikam marketów jak mogę - stąd nieznajomość ich lokalizacji. Ale chyba masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 05.10.14, 22:44 Spytaj przebierańca z Ostrowa, czy wolno Ci się napić, bo co ważniejsi pajace w tym mieście boja się piernąć bez jego pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ascorf Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 06.10.14, 21:27 Ciechan jest generalnie łatwo dostępny, każdy większy market go ma, w tych mniejszych trzeba trafić na ''tydzień piwa'' ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 07.10.14, 10:24 e, ja znam nawet osiedlowe sklepiki, gdzie bez problemu się go dostanie. To zresztą przyzwoite piwo, ale pytanie, czy relacja ceny do jakości nie jest tu jednak na minus. Moim zdaniem jest. Podobnie Lwówek, który lubię jeszcze bardziej - ale nie aż tak, by w sklepie płacić po 5/6 pln za butelkę. Jest kilka innych browarów także spoza listy koncernów, które nie ustępują jakością, a nie przesadzają tak z cenami. No i których właściciele najpierw myślą, a dopiero potem wypowiadają się publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podpiwek Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.14, 10:36 Ja tam się boje tych produktów "regionalnych" typu Ciechan. W walce o zbyt ich producenci nie cofną się przed dodaniem żółci*, kukurydzy i czort wie co jeszcze do piwa można dodać. Było piwo Noteckie- przyzwoite i niedrogie, produkowane w browarze pozostającym pod zarządem Agencji Rolnej czy czegoś w tym rodzaju. Produkowali jak umieli, kapitalistami nie byli a piwo było dobre. Browar kupił prężny lokalny businessman- i Noteckie dołączyło do setki jemu podobnych mikstur nie wiadomo z czego robionych. Wole już lury koncernowe- ci maja zbyt wiele do stracenia żeby pozwalać sobie na kompromitację. *)- wiem, żółć zwierzęca jest droższa od chmielu. Ale oprócz żółci jest wiele innych gorzkich substancji udających goryczkę chmielu, np. bitrex służący do skażania alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? 07.10.14, 13:35 Żaden ze mnie spec, ale chyba mogę potwierdzić Twoje słowa. To, co piszesz o Noteckim to niestety prawda. Było piwo o określonym smaku, który zapewne nie każdemu odpowiadał, ale po wykupieniu browaru właściwie zaczęła się masówka, tylko że pod przykryciem. Takie samo kupisz w Szklarskiej Porębie i na Śląsku, tylko z inną etykietą. Choć upieram się, że i tak to jest lepsze, niż jakaś Warka etc. Jako nieznający się - próbuję wybrać coś pośredniego - Miłosław, Namysłów, Lwówek śl.... Nie czuję masówki, a chyba i podejrzanego nic nie ma. Mam nadzieję, że nie robię błędu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuk moczymorda Re: Gdzie w Poznaniu mozna kupić Ciechana? IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 19.10.14, 09:48 Przestal pier...... !! :):) Jedno slowo a jaki ma wydzwiek i POsluszenstwo.. !! PS Antidotum na wszelkie ateistyczne zboczenia... Odpowiedz Link Zgłoś