Dodaj do ulubionych

I co teraz.

11.05.15, 09:58
I co teraz, kogo poprą mieszkańcy Poznania. Wybór jest mizerny, albo marazm i stagnacja albo piso-katoland.
Obserwuj wątek
    • Gość: rea Re: I co teraz. IP: *.toya.net.pl 11.05.15, 12:36
      I jak zwykle będziemy wybierać mniejsze zło. Ale wygrana kruchtowego to większe zlo.
    • qwardian Re: I co teraz. 11.05.15, 15:15

Wy przegraliście z kretesem bo 1,5 procentowa palikotówka została rozpirzona w pył. Co będzie z Gazetą Wyborczą i jej redakcją wyjaśni się jesienią, bo nawet Kukiz ma was dość i nie zdziwię się jeżeli w celu rozprawieniu się z wami stanie wspólnie w szeregu z Jarosławem Kaczyńskim...
      • Gość: POZtrach Re: I co teraz. IP: *.31.149.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.05.15, 17:46
        Co prawda, to prawda, Janusz Marian Palikot wypadł mizernie, a szkoda bo plany miał zacne. Zaprzepaściliśmy kolejną szansę na normalność.
      • Gość: Georg von Sommer Re: I co teraz. IP: *.web.vodafone.de 11.05.15, 18:23
        Qwardii.. Zwroc na jedna rzecz uwage..Otoz nie tak dawno w jakims tam glosowaniu (zabij mnie, nie pamietam w jakim) koalicjant >partii oszustow< (PSL) otrzymal 30-to %-we POparcie - w pewnych regionach.. Teraz nawet na 3 % sie nie zalapali i prawda wyszla na jaw,ze przekret (z kartami do glosowania) byl przeogromniasty.. Wystarczylo isc tylko na wybory z wlasnym dlugopisem i POsluchac starszyzny w osobie Sommera... :):)

PS Klamstwo ma krotkie nogi..

POzdrawiam
        • qwardian Re: I co teraz. 11.05.15, 18:52

Wybory samorządowe zostały sfałszowane w małych ośrodkach gdzie PiS nie miał kontroli nad komisjami. Mam cichą nadzieję Sommerze, że powoli żegnamy się z epoką przekrętów, mataczenia i afer...
        • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.15, 18:15
          To proste Qwardianie - zdobyli 30% by PO paru miesiącach 3%. Przecież to się różni tylko jednym zerem, które można dopisać. Wczoraj na konferencji prasowej potwierdził to jeden pan z PKW.
      • snajper55 Re: I co teraz. 11.05.15, 23:08
        qwardian napisał:

>
        > Wy przegraliście z kretesem bo 1,5 procentowa palikotówka została rozpirzona w
        > pył. Co będzie z Gazetą Wyborczą i jej redakcją wyjaśni się jesienią, bo nawet
        > Kukiz ma was dość i nie zdziwię się jeżeli w celu rozprawieniu się z wami stani
        > e wspólnie w szeregu z Jarosławem Kaczyńskim...

I upaństwowią takie tytuły jak Gazeta Wyborcza, Polityka, Tygodnik Powszechny i inne nie piszące zgodnie z linią jedynej słusznej Partii. Upaństwowią też te wredne TVNy i Polsaty, aby nie mąciły ludziom w głowach. I będzie w końcu panować Prawo i Sprawiedliwość.

S.
        • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.15, 00:07
          Nie trafiasz Snajperze !
          Tak się jakoś złożyło, że to za rządów bandyterki mieliśmy największą nacjonalizację (zuchwałą w biały dzień) od czasów rzekomego upadku komuny - tak wielką, że opisywały to wszystkie światowe pisma ekonomiczne (nazywając dokładnie nacjonalizacją funduszy emerytalnych), które na codzień Polską się nie interesują bo nie ma tu już żywej ekonomii i przemysłu, więc nie ma o czym pisać...czasem tylko coś napomkną o kghm..

Oczywiście prywislanskiej leminżerii o tym nie poinformowano (że ją ograbiono). Ona ma żyć w ciemnocie, zabobonie i przekonaniu, że Pis jest synonimem zamordyzmu i braku swobody gospodarczej. Tymczasem w okresie Pisu (2005 - 2007) nastąpiło silne ożywienie gospodarcze, zwiększona aktywność i optymizm przedsiębiorców, obniżenie podatków, zmniejszenie zadłużenia i początki prowadzenia polityki gospodarczej i obrony naszych interesów...

Więc uważaj z tą nacjojalizacją, bo nieźle się tu zbłaźniłeś..
        • qwardian Re: I co teraz. 12.05.15, 00:27

snajper55 napisał:

> I upaństwowią takie tytuły jak Gazeta Wyborcza, Polityka, Tygodnik Powszechny i
          > inne nie piszące zgodnie z linią jedynej słusznej Partii. Upaństwowią też te w
          > redne TVNy i Polsaty, aby nie mąciły ludziom w głowach. I będzie w końcu panowa
          > ć Prawo i Sprawiedliwość.

Jesteś niepoprawnym optymistą Snajperze, toż nie tak dawno Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego posłużyła się blietzkrieg stosunku do redakcji Wprost:

www.polskatimes.pl/artykul/3477853,afera-tasmowa-abw-prokuratura-i-policja-w-redakcji-wprost-latkowski-nie-oddal-materialow,id,t.html
          Ale to nie moje metody i nie moja bajka Snajperze, zapytaj się kolegi Sommera co się przydarzyło w jego państwie kiedy artysta objął władzę, ten który gdyby pozostał wojskowym, byłby największym żydowskim geniuszem od czasów nowożytnych, licząc wstecz od czasów Dawida...
          • qwardian Re: I co teraz. 12.05.15, 15:57

Rozwinę swoją myśl zawartą powyżej, bo wydaje mi się niezręcznie przekazana. Jest niedopuszczalne żeby melancholik kierował państwem a takim jest każdy artysta zatracający poczucie rzeczywistości. U steru państwa powinien stać realista twardo stąpający po ziemi i wtedy sprawy mają się normalnie. Co w 1939 roku powinno być zwykłym zabiegiem chirurgicznym i trwać trzy miesiące zamieniło się w siedem ponurych lat z tragicznym rezultatem. Tylko artysta mógł spowodować tak nieobliczalną klęskę zachodniej cywilizacji i spowodować, że dwie trzecie świata wpadło w ręce komunistycznych zbrodniarzy, mongolskich, zacofanych i antycywilizacyjnych dzikich chord.
    • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.15, 18:37
      Nieochrzczeni i niepraktykujący katolicy przegrali. Michnikmówi szkoda Polski...

Polska wymyka im się z sideł, ajuż byli tak blisko.

Wygrana Dudy to zawsze jednak krok do przodu by wyrwać się bandyterce. Jest to o tyle ważne, że rosną zewnętrzne zagrożenia, a po-wskie rządy sukcesywnie rok po roku prowadzą od obniżenia zdolności obronnych i rangi Polski - obecnie już bliskie zeru, nawet po-wski minister to potwierdził w szczerej rozmowie wspominając nieistniejące państwo.

Więc kochani - wszyscy moi rodacy, którzy chcecie sami przetrwać i zachować istnienie państwa - dla was wczorajszy wynik jest jakimś promykiem nadziei - a byłoby jeszcze lepiej - prawdopodobnie mielibyśmy już prezydenta gdyby układ mafijny nie pompował piosenkarza...wiedzieli co robią, mieli prawdziwe sondaże.
      • Gość: POZtrach Re: I co teraz. IP: *.31.149.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.05.15, 19:34
        Wygrana Dudy to zawsze jednak krok do przodu by wyrwać się bandyterce. Jest to
        > o tyle ważne, że rosną zewnętrzne zagrożenia,

Dlatego jako obywatele tego kraju, żądamy natychmiastowego zaprzestania finansowania pasożytniczej organizacji jaką jest niewątpliwie kościół katolicki, a zaoszczędzone pieniądze prosimy przekazać na cele obronne. Można zrobić referendum z pytaniem:
        Czy chcesz aby miliardy ciężko zarobionych przez Ciebie złotówek zebranych w formie podatków marnotrawić przekazując je KK?
        Czy chcesz aby miliardy ciężko zarobionych przez Ciebie złotówek zebranych w formie podatków przeznaczyć na obronność kraju?
        • Gość: sfalszowane wybory Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.15, 20:10
          Nie wiem, jak wy ale ja sprawdziłem, czy nie podsunięto mi do zakreślenia głosu na karcie wyborczej "znikającego" długopisu.
          Na taka możliwość bardzo mocno uczulał wyborców PIS, więc ukradkiem, będąc za parawanem zrobiłem kilka kresem na sprytnie ukrytej w dłoni kartce papieru.
          Do dziś (wieczór poniedziałek) kreski się trzymają więc przynajmniej u nas wyborów nie sfałszowano.
          A jak wy broniliście demokracji???
        • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.15, 20:12
          Nawet największe nakłady na obronność nic nie dadzą dopóki zarządza tym bandyterka zgarniająca z naszych kieszeni minimum kilka miliardów miesiąc w miesiąc...jednym z najbardziej zuchwałych skoków i to w biały dzień było zrobienie Polaków w ofe na jakieś 180 mld.
          Zakup helikopterków za 63 mln dol. sztuka to kolejny...inni kupowali ten model za 25, 35, góra 41 mln...autostrady też najdroższe na globie - ale nie dziwi nic - podstawą ustrojową 3rp wykuta w magdalence jest grabież...innych celów brak. Taka polityka permanentnego osłabiania ekonomicznego Polaków obniża zdolność obronną i naraża nas na śmiertelne niebezpieczeństwo, nasza państwowość obecnie wisi na włosku...
    • kazek100 Re: I co teraz. 12.05.15, 00:55
      Zmiana w polityce jest czymś normalnym, a pewnie nawet dobrym. W końcu żadna firma, która nie będzie miała konkurencji, nie zmusi się do innowacyjności. Szkoda tylko, że ta zmiana odbywa się w tak złym stylu.

PO oczywiście prosiła się o przegraną. PO kontynuowała najgorszą linię dawnej UW, czyli najbardziej lekceważąco odnosiła się... do swojego własnego elektoratu. Ileż razy rozmawiałem z nauczycielami czy tez różnymi poznańskimi twórcami, osobami o liberalnych i niekonserwatywnych poglądach, które narzekały, że już nie mogą znieść tego, iż ludzie Platformy po raz kolejny pokazują im środkowy palec. PO jednak bardziej zabiegała o sympatię kleru, niż swojego naturalnego elektoratu. Szanowni państwo - gdybym był konserwatystą, pewnie głosowałbym na Gowina, nawet jeśli nic nie wie o gospodarce (ale i nie wtrąca się). Ale ja nie jestem konserwatystą i nie rozumiem, po co braliście do PO Libickich. Dodajmy do tego sytuacje, w których ludzie związani z poznańską PO zachowali się po prostu obrzydliwie. Tak, tak, panowie Sternalski i Tomczak. Gimnazjum XXIV wam nie zapomnimy. Oczywiście - w tej obrzydliwości mieliście pełne wsparcie PiSu, ale od PiSu to my nic nie wymagamy (może tylko tyle, by wreszcie poszedł w cholerę...), od was - tak...

Szkoda tylko, że zwycięzcą jest pusta pacynka, nowa wersja Kazia Marcinkiewicza. Facet, o którym pół roku nawet niewielu pisowców pewnie słyszało. Wiadomo, kłamstwo powtarzane 1000 razy zaczyna brzmieć wiarygodnie, a PiS gotów był wmówić ludziom nawet to, że nie zna senatora Biareckiego i że to właściwie człowiek Donalda Tuska. Niemniej jak można głosować na człowieka, który wprost stwierdza, że nie ma własnego zdania i myśli tak, jak episkopat (to może w ogóle zlikwidujmy urząd prezydenta - utrzymywanie jednego Gądeckiego już nam wystarczy) albo opowiada o in vitro czy Smoleńsku brednie na poziomie bruzdy dotykowej" - przecież to po prostu kompromitacja. O gospodarce ten kandydat nic nie mówił i może na całe szczęście, bo nic tu do powiedzenia nie ma, a zbiór narodowych i socjalnych banałów składa się na przymiotnik złożony "narodowo-socjalistyczny" i proszę mnie za to nie ganić, bo to nie ja łączę ze sobą te komunikaty, tylko kandydat Duda, który nawet się tego nie wypiera.

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. PO musi zobaczyć, że nie może wciąż pokazywać środkowego palca swoim własnym wyborcom w imię hipotetycznej aprobaty kleru. Musi tez zobaczyć, że człowiek który żyje za 1800 pln miesięcznie przez pół roku, będzie niezadowolony, ale jeśli tak będzie żył przez 5, 10 lat, to się w końcu wkur.wi. Ja tak żyłem kiedyś przez dłuższy czas i wiem, co mówię. Teraz mam lepiej, ale w przeciwieństwie do indywiduów pokroju Sternalskiego, nadal potrafię rozumieć innych ludzi. Cenna lekcja dla Platformy.
      • qwardian Re: I co teraz. 12.05.15, 01:08

kazek100 napisał:

> PO jednak bardziej zabiegała o sympatię kleru, niż swojego naturalnego elek
        > toratu.

Gdyby nie zabiegała o względy kleru to by miała 1,42 procent jak Janusz Palikot, albo zero procent jak facet w spódniczce...
        • kazek100 Re: I co teraz. 12.05.15, 09:48
          Ja bym strój Gądeckiego nazywał raczej sukienką, niż spódniczką?
          (widzisz jak łatwo sprowadzić rozmowę do poziomu chamstwa? A prawicy ciągle wydaje się, że chamstwo i inteligencja są tym samym...).

Do rzeczy.

Nie wykluczam, że masz trochę racji, ale łatwo udowodnić także tezy odwrotne. Popatrz na Grobelnego, który po serii nieudanych inwestycji próbował ratować poparcie podlizywaniem się władzom kościelnym. I utopił ostatecznie. Palikot - którego nadal uważam za bardzo potrzebną postać w naszej polityce - zawalił na wiele sposobów i akurat nie sprzeciw wobec kleru wydaje mi się główną przyczyną, bo złość na kler jest w społeczeństwie tak wielka, iż gdyby ją rozsądnie zagospodarować, to sukces mógłby być wielki. Ponownie - przypomnij sobie Grobelnego... Przypomnij sobie także, jak wybory wygrywało SLD, także dzięki temu, że obiecywało zmienić co bardziej klerykalne reguły w naszym kraju. I także wycofało się z tych zmian, co było jedną z (wielu oczywiście) przyczyn ich klęski w 2005 roku.
      • lili_marleen No pasarán 12.05.15, 07:57
        kazek100 napisał:

> Szkoda tylko, że zwycięzcą jest pusta pacynka, nowa wersja Kazia Marcinkiewicza...

Ja jestem spokojna. Zobaczysz, za niecałe dwa tygodnie pewien starszy, sterany życiem jegomość po raz kolejny ogłosi urbi et orbi, ze wybory sfałszowano. Takie fatum...

A z innej beczki. Czytałam, że były prezydent naszego miasta idzie do Kukiza. Cóż - iść może, ale, że nasz rodzimy "Che" też na to idzie? A już prawie dałam się nabrać na autentyzm tej postaci.
        • kazek100 Re: No pasarán 12.05.15, 10:07
          Bardzo bym chciał podzielać Twój optymizm, ale 20 % Kukiza, faceta, który oszalał, bo jeszcze niedawno był flekowany i cenzurowany przez prawicę, po czym nagle załapał syndrom sztokholmski i zaczął współorganizować faszyzująco-bandycki marsz niepodległości, trochę mi ten optymizm burzy. Bo na moje zdroworozsądkowe myślenie to jest niemożliwe, żeby w pierwszej turze głosować na Kukiza, a potem na Komorowskiego.

Z drugiej strony wśród dorastających dzieci znajomych jest właśnie kilka egzemplarzy z takim pomysłem, więc już sam nie wiem. Widocznie zaczynam osiągać wiek, gdy się już nie rozumie młodzieżowych fanaberii ;-)). Gdyby w każdym razie tak się stało, to byłoby naprawdę dobrze - bo wybór przypadkowej pacynki byłby dużą wtopą, a z kolei żółta kartka Platformie należy się na pewno i ją dostała...
          • lili_marleen Re: No pasarán 12.05.15, 11:03
            Co do fenomenu Kukiza pełna zgoda. Sam zainteresowany dobrze pamięta - z racji wieku - maksymę Lenina, że nawet kucharka może rządzić państwem. Szkoda tylko, że zabrakło mu krytycyzmu i w to uwierzył.

Co do wyborców w/w - sam fakt checi oddania najwyższego urzedu w państwie w ręce szansonisty z problemem alkoholowym jest hucpą wymierzoną w rządzący od lat establishment. To nie są poważne decyzje, to raczej okrzyk z widowni - Hej! Wcale nie jest tak fajnie jak mówicie!

Co do drugiej tury - ci naiwniacy czy też niedoświadczeni młodością najprawdopodobniej ( tak jak ich idol) te wybory po prostu oleją. Wybór miedzy figurantem a dotychczasowym prezydentem ich nie interesuje. Liczę natomiast na mobilizację tych, którzy albo nie poszli głosować za pierwszym razem, albo dali pstryczek w nos PO rozmyślnie oddając głos na człowieka w skórze. Doprawdy nie wierzę, że mieszkańcy naszego kraju są aż tak głupi by się nabrać wilka w owczej skórze albo iść na grilla w chwili, gdy jak mawiali Rzymianie, sprawy doszły znów do trzeciego szeregu. Koszmar dwóch lat budowania IV RP nie wywietrzał jeszcze ze zbiorowej pamięci.

• kazek100 Re: No pasarán 12.05.15, 18:03
              lili_marleen napisała:

Koszmar dwóch lat budowania IV RP nie wywietrzał jeszcze ze zb
              > iorowej pamięci.

Ten argument powinien być ostatecznie przekonujący. Przecież widzieliśmy efekty ich szaleństw w praktyce. OK, osiemnastolatek miał wtedy lat 8 i może objętnych rodziców, którzy sadzali leszcza przed komputerem nie podsuwając książek i filmów. Ale już 28-latek? Chodził do liceum w czasach idiotyzmów Giertycha. I co? Amnezja? Zapomniał, jaką rzeczywistość zapewnia prezydent i premier z PiSu?

Chciałbym jednak podzielać Twój optymizm. Pożyjemy, zobaczymy.
          • qwardian Re: No pasarán 12.05.15, 16:20

kazek100 napisał:

> załapał syndrom sztokholmski i zaczął współorganizować faszyzująco-bandycki m
            > arsz niepodległości, trochę mi ten optymizm burzy.

To spojrzenie z lewa, dla komunisty każda demonstracja, która nie burzy porządku społecznego, ale go utrwala jest niebezpieczna. Pedalsko, anarchistyczno, genderowe parady domyślam się, są jak najbardziej w porządku.

Ocena Kukiza z pozycji prawicowej i konserwatywnej jest dużo bardziej wiarygodna. Jego mylne pojęcie o JOW-ach najlepiej zaprezentował Janusz Korwin Mikke i ten schemat się potwierdził w stu procentach na bazie brytyjskich wyborów. JOW-y są do kitu. A wy sobie tutaj debatujcie o waszych urojeniach, fobiach i lękach, kiedy ja sobie wrzucę kawałek tłustego wieprzaka na ruszt i podrzucę węgielków..
            • kazek100 Re: No pasarán 12.05.15, 17:59
              Trochę trudno mi się odnieść do twojego postu, bo nie znam w swoim otoczeniu żadnego komunisty. Jedynie tu na tym forum spotykam niekiedy takich pseudokatolików, którym podoba się komunistyczny zamordyzm i takich pseudoprawicowców, którym podobają się socjalistyczne brednie prezesa. Ale nie są to moi koledzy i trudno mi wnikać w meandry ich duszy.

Pomijając twoje wulgarne słownictwo, to demonstracje gejów nie rozwalały połowy Warszawy, a ich organizatorzy nie usprawiedliwiali bandyckich zachowań. Tylko tyle i aż tyle.
              Co do jow-ów zgoda, a na grilla jest za zimno.
        • Gość: Georg von Sommer Lili..Zaklinasz nie tego weza... IP: *.web.vodafone.de 14.05.15, 10:03
          POlecam ogrodowy - sukces gwarantowany no i babska intuicja nie zawiedzie..

PS Przepraszam... Lacho (L z kreska) darcie sie przypaletalo - z Klagenfurtu... (') (') (')

• Gość: POZtrach Re: I co teraz. IP: *.205.165.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.05.15, 16:14
      Mam dylemat wagi ciężkiej. Czy w dniu wyborów siedzieć przy grillu i mieć wybory w... no tam właśnie. Mogę spokojnie z piwem i kiszką w ręku opłakiwać kiepski wynik Janusza Mariana Palikota. Czy jednak zagłosować na obecnie "panującego" prezydenta w obawie że ten nowy zajdzie mi za skórę o wiele bardziej niż ten obecnie "panujący".
      • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.15, 16:37
        Mając takie dylematy to albo strzel sobie w główkę albo przynajmniej daj sobie spokój z wyborami w ogóle - to jak widać za trudny dla ciebie temat...

Ja, nawet gdybym miał takie dylematy, to wstydziłbym się do tego przyznać - bo one świadczą o jakimś nieposkładaniu umysłowym, rozchwianiu emocjonalnym, idt...

No bo tak - jeśli rozebrać logicznie Twoją wypowiedź to: pokazałeś, że całe wybory, polityków, tzw. "demokrację" masz w pompie - i zresztą słusznie biorąc pod uwagę jakość tych elementów w 3rp, która faktycznie jest poniżej poziomu szamba. W ten sposób puszczasz porozumiewawcze oko do odbiorcy twojego wpisu - wszyscy to rozumiemy. Ale jednocześnie, i tu wyłazi twoja beznadziejna sytuacja - jedyne rozwiązanie widzisz w POparciu i utrwaleniu władzy ludo...tfu, obecnej po-wskiej "demokracji" spod spodu szamba...

Delikatnie mówiąc to sie logiki nie ima.

Tu przypomina mi się sytuacja z referendum uwłaszczeniowym, na którym zadano POlakom 2 pytania - czy chcesz posiadać swoją własność, czy chcesz by cię obrabowano z twojej własności? No, i co POlacy odpowiedzieli - nic, po prostu nie poszli do referendum. To pozwoliło na dalszy POmyślny rozwój 3rp ustrojowo opartej na grabieży.
        Więc teraz nie narzekaj bo nie jest tak źle...zrób se kiche z grila...
      • kazek100 Re: I co teraz. 12.05.15, 17:55
        Gość portalu: POZtrach napisał(a):

> Mam dylemat wagi ciężkiej. Czy w dniu wyborów siedzieć przy grillu i mieć wybor
        > y w... n

e tam. Musisz sobie zdać sprawę, że podobny dylemat miało 90% polskiej inteligencji już w pierwszej turze. Na tym jednak polega dorosłość, że niekiedy wybiera się mało szczęśliwe rozwiązania, aby uniknąć strat o wiele większych. Dorosły człowiek nie odmraża sobie uszu na złość babci.

Jeżeli jesteś głodny, a w pobliżu są tylko dwie kiepskie knajpy, to wypierasz po prostu tę, która daje potrawy mniej przetłuszczone i w której jest mniejsza szansa dostać po twarzy od jakiejś podejrzanej żulerki. Nawet jeśli też nie smakuje i nie wygląda. W końcu nie musisz iść do łóźka z kucharzem, chodzi o to, by cwaniaczek z drugiej knajpy, który papiery sanepidu zrobił trzy dni temu, a stare mięso ratuje tonami soli, pieprzu i innych przypraw, jak najszybciej zbankrutował. Pamiętaj, że Duda to nie tylko Kaczyński. To także Brudziński, Macierewicz, Szydło i Pawłowicz. Wystarczy?
    • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.15, 17:12
      Poznaniacy zachowali się rutynowo - zagłosowali byle jak, na chybił trafił - podobnie jak przy wyborze prezydenta miasta, którego wybrali przez przypadek, na zasadzie randki w ciemno. Nawet po wyborach większość z nich nie wiedziała kim jest Jaśkowiak, na którego oddali głosy.

Wczoraj wieczorem otworzyłem przypadkiem telewizor i słyszę wypowiedź dziadka z PKW, który oficjalnie na konferencji prasowej potwierdził, że wybory mogą być fałszowane. Informację przyjęto z pełnym zrozumieniem po czym konferencję zakończono.

To tak a propos Kazka z Lilą - wzajemnie na forum podtrzymujących się na duchu w tym osamotnieniu - przekonaniu, że wybory są uczciwe... Już nawet PKw w to nie wierzy.
    • piter_wlkp Komorowski i PO ? Nie , dziękuję 13.05.15, 10:02
      8 letnie rządy i 5 letnia prezydentura pokazują, że ludzie którzy kreowali się na fachowców od gospodarki a swoich oponentów nazywali oszołomami doprowadzili do gigantycznego wzrostu zadłużenia państwa oraz zmarnotrawienia dużej części funduszy europejskich.

Regułą stało się forsowanie anty-obywatelskich ustaw i jednoczesne wrzucanie do kosza wszelkich oddolnych inicjatyw . Dialog polityczny praktycznie przestał istnieć , ludzie którzy mają inne poglądy niż rządzący mainstream są ośmieszani i wykluczani , choćby to była grupa tak znacząca jak rodzice 6-latków. Może jeszcze nie jest to reżim , ale demokracja również nie.
      Ci którzy decydują o naszym losie, nagrani podczas haniebnych rozmów u Sowy , nawet nie poczuwają się do wstydu o prawnych konsekwencjach nie wspominając. Obecny prezydent w odpowiedzi na to potrafił tylko zaapelować aby sami nagrani wyciągnęli z tego wnioski , brak mi słów na opisanie tej żenady, myślałem że Prezydent RP to poważniejsza rola niż bycie woźnym.
      Jeśli o nasz fyrtel chodzi, podczas obecnych rządów Poznań stał się II ligą w polityce krajowej , nigdy nie miałem dobrego zdania o SLD ale trzeba przyznać że nawet za ich rządów rola Poznania i Wielkopolski była większa.

Za tym wszystkim stoi prezydent Komorowski - strażnik obecnego systemu, który swoją rolę sprowadził do podpisywania wszystkiego co mu podstawią do podpisania.
      Głosowanie na niego uważam za przejaw bezmyślności i kierowania się mocno już nieaktualnym stereotypem - zły zacofany PiS vs. postępowa europejska Platforma.
      Ale oczywiście wolni obywatele mają prawo na niego głosować, niech mają również świadomość że obecny prezydent zainicjował i przeforsował nowelizację ustawy o referendach , tak aby tym samym obywatelom utrudnić ewentualne odwoływanie władz lokalnych. Cóż za troska o prawa obywatelskie, naprawdę jest się czego obawiać gdyby miało dojść do drugiej jego kadencji.

A czy sam Komorowski zrobił coś znaczącego dla Poznania ? Owszem , będąc wcześniej Ministrem Obrony załatwił nam bazę F-16 tuż obok miasta, oczywiście wszystko po to abyśmy czuli się równie bezpiecznie jak przy likwidacji OFE
      • Gość: AAA Re: Komorowski i PO ? Nie , dziękuję IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.15, 11:41
        Partia oszustów, biorąc pod uwagę cel dla którego została powołana, od początku miała cechy organizacji przestępczej.
        telewizjarepublika.pl/olechowski-zrobil-platformie-malego-gyurcsany39ego-chce-pan-powiedziec-ze-nas-oszukaliscie,19935.html%C2%A0
        Stąd zapewne ta nieznośna u niej cecha - pogarda dla Polaków i obywateli.

Teraz próbują wynik ostatnich wyborów w swoich funkcyjnych mediach eufemistycznie nazywać żółtą kartką, zaskoczeniem, ostrzeżeniem, prztyczkiem...
        Tymczasem wynik mówi zupełnie coś innego - całkowity wypad...
        Polacy powoli się budzą, chcą jeszcze ratować upadającą ojczyznę.
        • Gość: POZtrach Re: Komorowski i PO ? Nie , dziękuję IP: *.30.130.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.05.15, 18:41
          > Polacy powoli się budzą, chcą jeszcze ratować upadającą ojczyznę.
          Jest jeszcze taki plan. Wybrać Dudę na prezydenta, dopuścić do rządzenia PIS, a co za tym idzie i stojący za nim pazerny KK. Po kilku miesiącach pojawią się pierwsze afery finansowe i natury obyczajowej. Maksymalnie po roku naród się wku... (zdenerwuje się) i pogoni to całe czarno-pisowskie tałatajstwo w piz...(gdzie raki zimują). Mógłby być to jeden z bardziej realnych scenariuszy ratowania ojczyzny. Problem polega jednak na tym że PIS przy władzy z prezesikiem Jarosławem na czele jest gotów wywołać jakiś konflikt zbrojny z sąsiadami, a KK rozkradnie resztę majątku jaki nam jeszcze został, a tego bym nie chciał. Więc może jednak Komorowski.
      • kazek100 Re: Komorowski i PO ? Nie , dziękuję 13.05.15, 22:03
        piter_wlkp napisał:

> 8 letnie rządy i 5 letnia prezydentura pokazują, że ludzie którzy kreowali się
        > na fachowców od gospodarki a swoich oponentów

Masz sporo racji, tylko dramat polega na tym, że w przypadku kandydata Dudy można by napisać wszystkie te same słowa, zamieniając jedynie "8 letnie" na "tylko 2 letnie".

Owszem, za rządów PiSu gość z naszego fyrtla był ministrem oświaty. Nie znał się na niczym, nie miał żadnych kwalifikacji, jako vice miał małego pijaczka, ale fakt - pochodził z Poznania.

A obywatelscy byli głownie za pomocą policji i CBA. Znakomicie fałszowali podpisy i dokumenty obywateli. Chyba nie zaprzeczysz?
    • qwardian Re: I co teraz. 14.05.15, 00:02

Skupię się jedynie na JOW. Kiedy Bronisławowi Komorowskiemu strach zajrzał w oczy po pierwszej turze, wziął się energicznie za proces legislacyjny. Pal licho, że JOW z reprezentacyjnoscią nie ma nic wspólnego, sam proces, który obecny prezydent uruchomił jest niewłaściwy, widać jaka panuje panika i bałagan w sztabie Komorowskiego...

"W kwestii konstytucyjności samego referendum sprawy mają się jednak inaczej. "W konstytucji przedstawiony jest tryb jej zmiany (w art. 235) i nie przewiduje się w nim możliwości wprowadzania zmian będących pochodną referendum ogólnokrajowego. Oznacza to, że dla przeprowadzenia referendum ogólnokrajowego w sprawie JOW-ów brakuje podstawy prawnej. Nie można także przeprowadzić referendum opiniodawczego (niewiążącego) w tej sprawie, gdyż ani konstytucja, ani ustawa o referendum ogólnokrajowym takiego nie przewiduje" - piszą aktywiści z Pracowni Demokracji.

- Zdania konstytucjonalistów są podzielone - mówił w TOK FM dr Piotrowski. - Jedni uważają, że tego rodzaju referendum dotyczące materii uregulowanej już w konstytucji jest niedopuszczalne, ponieważ zmiany konstytucji dokonują wyłącznie Sejm i Senat. Później można dokonać referendum zatwierdzające. Inni uważają, że referendum można przeprowadzić, nim nastąpi wszczęcie procedury zmiany konstytucji - tłumaczył konstytucjonalista."
      • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.15, 00:21
        Jaki prezydent taka inicjatywa. Ogłoszenie w panice, bałaganie i chaosie inicjatywy, która jest nieprawidłowa, niedemokratyczna, niczego nie rozwiązuje, a jak się jeszcze okazuje nie ma podstaw prawnych - jest dobrym przykładem jakości tej prezydentury.
        Jedyne co można o tym powiedzieć, to to że jest ona wyrazem pogardy dla obywateli. Przez lata obywatele byli okłamywani, okradani, marginalizowani i ograniczani - teraz gdy dywan spod nóg się wysuwa - obiecuje się im byle co, byle jak, groch z kapustą i co tylko sobie tam zechcą. Zechcą polecieć na Marsa? Nie ma sprawy zaraz będzie inicjatywa referendum w sprawie finansowania z budżetu lotów na Marsa - baranom można obiecać cokolwiek, a jak zagrożenie minie, z powrotem posłać ich na łąkę..
        Teraz zaś barany mają tylko zagłosować.
        Gdzie tu jest troska o ludzi, o demokrację, o państwo? Gdzie zdrowy rozsądek, przyzwoitość? Gdzie tu w ogóle jest coś? Coś o czym w ogóle można by porozmawiać.
    • kleha Re: I co teraz. 18.05.15, 08:46
      Po wczorajszej debacie wybór prezydenta wydaje się być łatwiejszy. Wszystko wskazuje na to że nie usłyszymy ponownie "melduję wykonanie zadania". A prezes będzie grzmiał z ambony, znaczy się z mównicy o fałszerstwie i powtórzeniu wyborów.
      • Gość: Georg von Sommer Zdziwisz sie patafianie przeokropnie... IP: *.web.vodafone.de 18.05.15, 10:00
        Dobry strateg wyciaga najwieksze dziala na samym koncu aby zrownac przeciwnika z blotem..Tak bedzie i w tym przypadku - jak mu Duda dupnie z kalibra o WSI to szogun z kaszalotem narobia w pampersy jak tygodniowy niemowlak - na rzadko i smierdzaco...

PS Prezesa mozesz cmoknac w lewe jajo - oczywiscie jak ci POzwoli...

Bez odbioru... :)
      • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.15, 12:52
        Jesteś człowiekiem słabej wiary. Więcej ufności w PKW ! Cuda nad urną zagwarantowane w oficjalnych instrukcjach. Wystarczy umieć czytać. A Prezes? No cóż jeśli będzie "grzmiał" jak twierdzisz, to się spóźni, bo to się dzieje już teraz...
      • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.15, 12:59
        PKW - W-wa, Wiejska 10
        Kancelaria Prezydenta - W-wa, Wiejska 10

Proszę sobie sprawdzić na mapie gógla.

Tam przygotowują wybory wraz z instrukcjami jak liczyć...
        • Gość: POZtrach Re: I co teraz. IP: *.182.153.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.15, 13:54
          Niczego innego się nie spodziewam, wszak wiadomo że według piso-kotolików albo wygra marionetka Jarka, albo wybory będą sfałszowane.
    • Gość: POZtrach Re: I co teraz. IP: *.30.39.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.15, 12:18
      "Należy przekształcić izbę wyższą parlamentu w reprezentację osób zaufania publicznego, w tym przedstawicieli Kościołów chrześcijańskich z dominującą reprezentacją Episkopatu Kościoła katolickiego" - to pomysł współpracownika Dudy, posła PiS Krzysztofa Szczerskiego.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,17941530,Naiwne_karpie.html#ixzz3aZtx04JT

Czyli znowu wygrywa Prezydent Komorowski. Duda będzie mógł za to chwalić się wnukom, że był kiedyś "Kandydatem na prezydenta".
      • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.static.ip.netia.com.pl 19.05.15, 12:34
        To bardzo dobry pomysł. Powiem nawet inaczej - to jest normalny pomysł, natomiast nienormalnym pomysłem jest obecny kształt Senatu - jako jeszcze jednego pasożytniczego gremium osób wybieranych z klucza partyjnego, z układu, z mafii, itd. Bo przecież demokratycznego wyboru nie ma, jest natomiast propaganda reżimowa, nagonka, układy, przekupstwo, fałszowanie wyborów (co od 2005 r. stałą się normą) - takiego Senatu nie potrzebujemy.

Potrzebujemy natomiast Senatu jako izby skupiającej osoby zaufania publicznego - by to zagwarantować należy ustalić stałe przedstawicielstwa istotnych grup społecznych tworzących społeczeństwo i państwo - a taką jedną z najbardziej istotnych jest Kościół. To że w senacie nie ma przedstawicieli, np. Kościoła - jest spuścizną po komunie. Umysły ukształtowane komuną myślą, że to jest normalne, hahahahaha...

Wystarczy spojrzeć np. na Izbę Lordów w GB - są lordowie duchowni, są dziedziczni, są dożywotni...
        • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.static.ip.netia.com.pl 19.05.15, 12:38
          Jednym słowem - wybór Dudy to postęp w kierunku normalnej państwowości, suwerenności i bogaceniu się.
          Wybór przeciwny - to dalsza erozja państwa, pieniędzy, wzrost podatków, wieku emerytalnego, itd. itp....
          Po prostu kandydaci mają zupełnie inne priorytety.
          Wybierajcie sami..
          • Gość: POZtrach Re: I co teraz. IP: *.30.39.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.15, 13:24
            > Jednym słowem - wybór Dudy to postęp w kierunku normalnej państwowości, suweren
            > ności i bogaceniu się.
            > Wybór przeciwny - to dalsza erozja państwa, pieniędzy, wzrost podatków, wieku e
            > merytalnego, itd. itp....
            > Po prostu kandydaci mają zupełnie inne priorytety.
            > Wybierajcie sami..

Radzę częściej wietrzyć pomieszczenie w którym "kolega" przebywa. Brak tlenu w powietrzu ma negatywny wpływ na ciało i umysł.
            • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.15, 13:40
              Wg kolego to pewnie Duda spiskował by oddać 1/4 Polski obcym za darmo?
              • Gość: POZtrach Re: I co teraz. IP: *.30.39.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.15, 14:26
                Stojącemu nad wyborczą przepaścią Dudzie szanowny Pan Prezes właśnie przywiązał kamień do szyi. Na owym kamieniu widnieje napis Jacek Kurski. Jak to mawiają u cioci na imieninach - do dna panowie, do dna.
                • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.15, 22:33
                  To są tylko interpretacje luksusowych dziennikarzy, którym zlecono obróbkę medialną mającą uwiarygodnić fałszowanie wyników.

Niezależnie od wszystkiego - manipulowanie wyborów oznaką słabości reżimu...

Po ostatnich wyborach samorządowych i po kontroli NIK w Krajowym Biurze Wyborczym , NIK zdecydowanie rekomendowała przeprowadzenie wyborów prezydenckich bez wsparcia informatycznego i ręczne liczenie i zliczanie głosów.
                  Tymczasem realizuje się scenariusz zupełnie odwrotny, z jeszcze większymi lukami...
                  • Gość: Georg von Sommer Szczena mi opadla do samego rzapia... IP: *.web.vodafone.de 19.05.15, 23:39
                    Jak uslyszalem wypowiedz Agnieszki "Benelux" na spedzie szczy-nukowskim.. Jeszcze nie tak dawno jechala rowno PO aktualnej mafii a tu nagle zwrot o 360°... Tigerowi sie nie dziwie - mozgownica obita (przez Graciano Rocchigianiego) jak snopek cepem..Ale ona...???

PS Teraz mozna POznac Who is Who - zal dooope sciska ze tak mozna sie zeszmacic...
      • Gość: Georg von Sommer Jedynie co szczynukowicz moze wygrac... IP: *.web.vodafone.de 19.05.15, 12:56
        To miedzynarodowke na grzebieniu a kaszalot pierdziec do rytmu w gamie dupowo durowej... Cza cza cza..
    • Gość: Georg von Sommer Tylko czekam kiedy Lili osiagnie jej wiek... IP: *.web.vodafone.de 20.05.15, 00:11
      Pewnie z diablem POjdzie do USC a POZtrach bedzie 3-mal tren diabelski jak najcenniejszy amulet... :):)

POzdrawiam AAA
    • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.05.15, 01:26
      Istnieje duże prawdopodobieństwo, że większość Polaków odda głos nieważny:
      wpolityce.pl/polityka/226469-niewaznych-glosow-w-wyborach-bylo-nie-3-ale-az-5-mln-mozna-to-wyliczyc
      Czy dlatego, że są nieważni?
    • Gość: POZtrach Re: I co teraz. IP: *.158.218.34.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.15, 09:51
      Sondaże wyborcze podają że Poznaniacy stanęli po jasnej stronie mocy. Ściana wschodnia, nieuki, i wieśniacy niestety nie. I co teraz?
    • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.15, 10:36
      Teraz jest nadzieja, że rozpocznie się odbudowa i stopniowy powrót do normalności.

Tak wygląda WIG za ostatnie 5 lat w porównaniu z naszymi sąsiadami:

stooq.pl/q/?s=^dax&d=20150522&c=5y&t=l&a=lg&b=0&r=wig20
      stooq.pl/q/?s=^px&d=20150525&c=5y&t=l&a=lg&b=0&r=wig20
      • franek Re: I co teraz. 25.05.15, 11:54
        Koneserem nie jestem,ale z tego chyba wynika,że m.in. funduszom emerytalnym nie opłaca się pchać kasy w polską giełdę,tak?To nie dziwię się,że emerytury nędzne,wiecznie kasy na nie brakuje.
        • Gość: AAA Re: I co teraz. IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.15, 12:22
          Z wykresów wynika, że zielona wyspa była łgarstwem. Na szczęście Polacy to zrozumieli (odczuli naskórnie) i dali POkrakom czerwoną kartkę.
          • franek Re: I co teraz. 25.05.15, 12:30
            Nieustająca emigracja,skala ubóstwa też coś o tym świadczą.
            • Gość: POZtrach Re: I co teraz. IP: *.204.127.232.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.15, 15:09
              Pieniądze polskich emerytów przejadają sukienkowi. Wystarczy odciąć te leniwe, zachłanne pasożyty od pieniędzy a wszystkim będzie żyło się lepiej. Nowy prezydent ma szansę zrobić coś dla społeczeństwa i zainicjować akcję "Pogoń czarnego pasożyta". Zerwanie konkordatu będzie dobrym początkiem prezydentury. Zaoszczędzone 3 mld złotych, mogło by zasilić konta emerytów. Uczciwe opodatkowanie kościoła przyniesie kolejne korzyści normalnym, ciężko pracującym obywatelom.
              Należy zrobić w tej sprawie referendum. Niech się naród wypowie, czy chce dalej utrzymywać tę bandę nierobów o pedofilskich upodobaniach.
              • franek Re: I co teraz. 25.05.15, 20:37
                3 mld zł to około 1% budżetu.Generalnie niczego nie zmienia.
              • qwardian Re: I co teraz. 25.05.15, 21:23

Gość portalu: POZtrach napisał(a):

> Należy zrobić w tej sprawie referendum.

Macierewicz ma wszystkie listy poparcia Palikota i będzie was wkrótce wymieniał z Państwem Islamskim na syryjskich chrześcijan wraz z bonifikatą na kilka tysięcy beczek z ropą. Nie spodziewam się wiele po PiS, ale przynajmniej wasz problem został rozwiązany...
    • piter_wlkp Po Grobelnym kolejny niezatapialny POszedł na dno 25.05.15, 23:01
      i tak właśnie powinna kończyć się każda władza , która ma czelność lekceważyć sprawy zwykłych ludzi. I nie za bardzo wierzę w to, że Poznań jest takim bastionem PO. To raczej PO przylepiło się do poznańskiego konserwatyzmu wykorzystując jego naturalną niechęć do rewolucyjnych zmian. Czekam aż zarozumiały i nierozumiejący rzeczywistości brodaty lider wielkopolskiego PO , doprowadzi tą partię tam gdzie skończyło ugrupowanie pewnego pana z Biłogoraja
      • Gość: Georg von Sommer Jesienia dobic i rozliczyc... IP: *.178.005.pools.vodafone-ip.de 26.05.15, 09:47
        Do ostatniej peowskiej mendy - zeby ta przestepcza hydra wiecej sie nie odrodzila...

PS Zaczac nalezy od snajpera55 a skonczyc na ryzym kaszubie...
        • Gość: POZtrach Re: Jesienia dobic i rozliczyc... IP: *.147.234.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.05.15, 16:32
          GvS należy przebrać w strój chłopca i posłać na plebanię, na małe fiku-miku z plebanem.
        • Gość: striełkow Re: Zaczac nalezy od snajpera55 IP: *.icpnet.pl 10.08.15, 14:46

Prędzej snajper zacznie od ciebie...
          • Gość: Georg von Sommer Strielkow - ruski kacapie... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 10.08.15, 18:58
            Rozbawiles mnie tym snajperem az do palpitacji watroby - dawno sie tak nie urylem...

PS Wiesz...Takich snajperow Sommer kupuje na peczki - w sezonie nowalijkowym,a wszystkich strielkowow zabija smiechem... Buhahaha - juz padochles... :):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka