23.06.15, 12:28
Czy Biskup Gądecki mógł by drogą modlitwy załatwić Poznaniakom troszkę lepszej pogody, troszkę słońca. Były proboszcz parafii św Jana na Śródce zbierał swego czasu kasę w zamian za załatwienie zmiany pogody. Z tego co pamiętam chodziło o wywołanie opadów deszczu. Najprawdopodobniej pierwsze opady po zbiórce kasy i wykonaniu usługi modlitewnej zostały przypisane wstawiennictwu klechy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Georg von Sommer Re: Pogoda jest dla bogaczy... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 23.06.15, 12:50
      Dla niebogaczy sa prognozy zle... Cza cza cza...

PS Kto sieje wiatr ten zbiera burze - nieprawdaz belzebubie...??
    • l.george.l Re: Pogoda 23.06.15, 13:23
      Widocznie w mocy ciągle są słynne modły sejmowe o deszcz. Nota bene w ich wyniku wiele rodzin straciło wówczas swój dobytek, bo deszcze wywołały powodzie. Nie słyszałem, by którykolwiek z modlących się poniósł konsekwencje swojej bezmyślności.
    • kazek100 Re: Pogoda 23.06.15, 13:54
      Wierni z Poznania i okolic powinni czym prędzej zrobić zbiórkę i poprosić arcybiskupa o załatwienie słońca.

Obawiam się tylko, że jak pokazują wypowiedzi niektórych na forum - oni bardzo chętnie zapłaciliby arcybiskupowi, ale nie ze swoich kieszeni.

Nie śmiem proponować, żeby arcybiskup tak może z dobrej woli, bezinteresownie... dla dzieci, którym się wakacje rozpoczynają....
      • Gość: POZtrach Re: Pogoda IP: *.146.82.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.15, 14:09
        > Nie śmiem proponować, żeby arcybiskup tak może z dobrej woli, bezinteresownie..
        > . dla dzieci, którym się wakacje rozpoczynają....

Dzieci i arcybiskup to bardzo złe zestawienie, szczególnie dla dzieci. I nie chodzi tu o kolejkę dziecięcą za 12 000,00 zł miesięcznie.
      • Gość: Georg von Sommer A moze tak belzebuby z dobrej woli bezinteresownie IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 23.06.15, 14:29
        Odpala jedna pensyjke na fajne wakacje dla biednych dzieci z POznania...

PS Wiem wiem,od gesi owsa nie dostaniesz - to nie ten belzebubowski klimat..Wrrrrrrrrr
        • Gość: POZtrach Re: A moze tak belzebuby z dobrej woli bezinteres IP: *.146.82.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.15, 14:49
          Mogę bezinteresownie, zupełnie za darmo poprosić wszystkich bogów o ładną pogodę nawet dla Ciebie. Zupełnie za friko. Taki pakiet w KK to min 5 000,00 zł, i to bez faktury.
          Czym innym jest oddać swoje ciężko zarobione pieniądze, a czym innym zrezygnować z pobierania absurdalnych, niedorzecznych opłat będąc jednocześnie pasożytem na utrzymaniu bezlitośnie kasowanych. Kumasz.
          • Gość: Georg von Sommer Re: A moze tak belzebuby z dobrej woli bezinteres IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 23.06.15, 15:56
            Dziekuje nie skorzystam...Twoje modly mozesz zawekowac w kamasze i czekac na lepsze czasy...Czasy Bog zaplac sie skonczyly i nalezy placic za przejazd przez prywatny POswiecony areal...No to POliczmy jakie zyski generuje Maltanka (dane z roku 2010)...

Bilet normalny to 8 zl w jedna strone + POwrot = 16 zl.. x 50 osob i 8 kursuw dziennie (w dni POwszednie) to summa summarum POnad 6 tys zl dziennie x 30 dni to 180 tys zl...Do tego nalezy doliczyc dzordzowe 30% wiecj wiec grubo POnad 200 tys miesiecznie..Pytam sie oficjalnie - kto wpie... osmiorniczki za ta kase i dlaczego kosciol kasuje tak malo...??

PS W niedziele i swieta liczba kursuw jest dwukrotnie wieksza...Kapiesz...???
            • Gość: Georg von Sommer POZtrach..Sommer jape ci zatorkretowal...?? IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 23.06.15, 17:05
              Czy oddajesz walkowerem i gasisz ogarek...???
            • Gość: POZtrach Re: A moze tak belzebuby z dobrej woli bezinteres IP: *.146.84.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.15, 10:55
              I tu się z Tobą zgadzam. Czarnym pasożytom chodzi tylko i wyłącznie o kasę. Kasa jest najważniejsza.
      • l.george.l Re: Pogoda 23.06.15, 15:22
        Klecha + dzieci = nieszczęście. Lepiej niech arcybiskup trzyma łapy, a szczególnie swoje rady wychowawcze jak najdalej od dzieci. Niestety, ze szkół już je ograbił, a przejazd kolejką do ZOO jest o 30% droższy przez horendalną dzierżawę, na której pasie się chciwy kler.
    • Gość: AAA Re: Pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.15, 16:04
      Ateistom to dobrze - potrafią sterować pogodą. Nie tak jak wierzący, z których mogą się ponabijać...

Jednym słowem - z kogo się śmiejecie - z samych siebie się śmiejecie...
      • l.george.l Re: Pogoda 23.06.15, 16:39
        Kto powiedział, że potrafimy sterować pogodą? Od Was różni nas to, że mamy mniejsze czy większe pojęcie o zjawiskach meteorologicznych i przede wszystkim wiemy, że jakiekolwiek modły nie mają na nie wpływu.
        • Gość: AAA Re: Pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.15, 17:35
          Dlatego napisałem - sami z siebie się śmiejecie...

Ja wiem - z logiką u was nie tęgo.
          • kazek100 Re: Pogoda 23.06.15, 18:37
            Przede wszystkim napisałeś bzdurę o ateistach sterujących pogodą. Przeciętny ateista zapewne jest inteligentniejszy od ciebie, ale takich bzdur nikt nie gada. Zazwyczaj twoje wypowiedzi są właśnie w taki sposób bełkotliwe - zapominasz o tym, co sam wcześniej napisałeś. Tym razem łatwo ten bełkot wykazać, bo napisałeś krótko.

Choć raz. Bez odbioru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka