Dodaj do ulubionych

Kazku, potrzebna Twoja interwencja

30.07.15, 11:42
Jako dogłębny znawca łgarstw kurialnych urzędników i oszustw kościelnych przydupasów z pisu w sprawie baletowej bądź tak miły pofatygować się na www.gloswielkopolski.pl/artykul/4714513,impas-w-sprawie-szkoly-baletowej-w-poznaniu-los-uczniow-niepewny,3,id,t,sa.html i proszę podejmij polemikę.
Obserwuj wątek
    • franek Re: Kazku, potrzebna Twoja interwencja 30.07.15, 16:41
      Kazek zajęty na etacie w szkole,stręczy psychicznie,zanudza dzieci,czy tam młodzież.
    • kazek100 Re: Kazku, potrzebna Twoja interwencja 30.07.15, 17:23
      Szkoda, że tak późno przeczytałem twój wpis.

Zajrzałem tam i widzę, że ten temat został już zalany spamem przez kilku hejterów, kto wie, czy to nie ci sami, co niejeden wątek już tutaj także zarzucili nic nie wnoszącymi wpisami, przez co poruszanie się po nich i czytanie ich jest mocno utrudnione. Czasem myślę, że to taka taktyka, aby ukryć prawdę.

Na szczęście zdążyło się tam także wypowiedzieć kilka kompetentnych osób.

Ciekawostką jest wpis - czyżby dokonany osobiście? - przedstawiciela Kurii. Nieźle zresztą podsumowany przez dyskutujących, którzy wykazali jego historyczną, prawną, że o etycznej nie wspomnę - niewiedzę.

Główny problem w tym, że jak słusznie ktoś tam wspomniał - sprawa jest de facto przegrana od 2007 roku. To wtedy w majestacie prawa państwo oddało bez protestów tę nieruchomość Kościołowi (w końcu właścicielem budynku był wtedy Minister Kultury, a że Ministrem Kultury był Ujazdowski, osobiście zainteresowany oddaniem tej nieruchomości Gądeckiemu), a ponieważ państwo w przeciwieństwie do Kościoła musi się prawa trzymać, nie oszukujmy się - tego się nie da naprawić. Inną rzeczą jest kwestia moralna. Jakkolwiek Kuria przejęła tę nieruchomość - co szkodzi jej narzucić czynsz porównywalny z tym, jakie sama płaci za szkoły? To jest pytanie stawiane od lat i nigdy nikt z Kurii sensownie na nie nie odpowiedział. Ekonom Kurii próbował to tłumaczyć koniecznością płacenia podatku od nieruchomości, ale to było kłamstwo, bo szkoły takowego nie płacą.

A żeby rzecz podsumować - dziś ktoś inny pokazywał mi stronę Kurii, gdzie w odpowiedzi na pismo Jaśkowiaka pojawiają się teksty o "obowiązku wspierania dobra publicznego" i temu podobne... No komedia. Jak Gądecki wspiera to dobro wspólne, to właśnie mamy przykład. Gdyby nie to jego "wsparcie" to byśmy tu przecież o tym wszystkim nie dyskutowali...
    • Gość: gość portalu Re: państwo oddało bez protestów tę nieruchomość IP: 104.131.96.* 07.10.15, 12:22

"Dobroczyńcy" szykują się do powrotu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka