Dodaj do ulubionych

Taverna Mykonos

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 20:06
Super dania i świetny wybór-bardzo dobre ! Zaryzukuję
nawet ,,,,,,,,,,,,,,,,,,ze lepsze od tego co mi zafundowała wycieczka do
Grecji ostatnio.
Obserwuj wątek
    • Gość: kokosz śmierdzi jak w palarni IP: *.icpnet.pl 28.12.04, 16:27
    • Gość: yareckey Re: Taverna Mykonos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 14:49
      Po prostu rewelacja, byłem tam z żoną już kilka razy i wprost nie możemy się
      doczekac kolejnej wizyty. Gorąco polecam szczególnie osobom, które nie miały
      dotąd okazji spróbować tradycyjnej greckiej kuchni.
    • ratajaga Re: Taverna Mykonos 03.01.05, 19:57
      A gdzie ta knajpka się mieści?? I jakie sa tam ceny?
      • Gość: Alchemik Re: Taverna Mykonos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:54
        Wszystko masz w komentowanym artykule.
    • Gość: gourmet Re: Taverna Mykonos IP: *.icpnet.pl 06.02.05, 19:22
      Racja, dania są b. dobre a darmowa przystawka nie wszedzie jeszcze jest
      standardem. Ceny nie są zbyt wygórowane zwłaszcza w relacji do wysokiej jakości
      potraw. Jest jednak jeden zasadniczy minus - wystrój. Tzn, żebym został dobzre
      zrozumiany - jest gustowny i udanie udaje knajpki położone co nieco bliżej
      równika niż pl. Wolności, niestety białe i niebieskie, zimne barwy w naszym
      parszywym klimacie sprawiły ze trząsłem się z zimna... Niemniej jednak zajrzeć
      na pewno warto.
      • Gość: kielka Re: Taverna Mykonos IP: 139.62.223.* 24.05.05, 21:45
        jestem osoba ktora pracowala dlugo z zalozycielami, to swietni ludzie, szef
        kuchni Theo jest tez zalozycielem uwazam go za prawdziwego artyste, pozdrwiam
        ich serdecznie i zycze duzo szczecia
    • marghot Re: Taverna Mykonos 15.06.05, 08:21
      Polecam!!! na reszcie prawdziwa grecka kuchnia!
      Smacznie, przyjemnie i ceny też przystępne :)
      Właściciele bardzo mili, knajpka bez zadęcia; miła obsługa :)
    • Gość: Zielona Barakuda Re: Taverna Mykonos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 06:45
      byłem z żoną, jednak w Grecji smakuje to inaczej (lepiej)... szukałem
      (tęskniąc) smaków zapamiętanych z Grecji i niestety to nie było to...
      • marghot Re: Taverna Mykonos 18.07.05, 14:41
        Gość portalu: Zielona Barakuda napisał(a):

> byłem z żoną, jednak w Grecji smakuje to inaczej (lepiej)... szukałem
        > (tęskniąc) smaków zapamiętanych z Grecji i niestety to nie było to...

zapewne sam przygotowujesz smaczniejsze greckie jedzonko ;))
        • Gość: zarlok Re: Taverna Mykonos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:50
          Niestety nie jest tak super. Właściciele może i mili, ale za to z dziećmi,
          które sobie biegają po restauracji. Wszystkie dzieci nasze są, ale nie
          koniecznie w restauracji mam się nimi interesować, choć w związku z dłuższym
          czekaniem na potrawy ... Jedzenie raczej smaczne, ale porcje na pewno małe i
          ceny też są wysokie. Oczywiście w Poznaniu są restauracje droższe, ale są i
          tańsze. Dużo tańsze i dużo jest tych tańszych. Poza tym miałem problemy z
          obsługą. Byłem tylko sam i może dlatego trochę mnie olewała. Dlatego po
          czekaniu 15 minut na kelnerkę poszedłem płacić do kasy przy kuchni.
          Duży plus że w centrum, dobry wystrój, może jeszcze sobie coś dobrego przypomnę
          to dopiszę.
          • Gość: tatuś Alternatywy dla Taverna Mykonos IP: 213.17.202.* 23.03.06, 12:02
            proszę powiedź gdzie warto się udać pna dobre żarcie, syte porcje, dobre
            ceny...? jestem w p-niu niedługo i nie wiem gdzie warto wdawać pieniądze.

dzienki
    • alchemilla Re: Taverna Mykonos 26.07.05, 10:20
      Drogo, ale jedzenie dobre. Porcje małe, lepiej się nastawić na długie
      biesiadowanie z przystawkami, zupą, daniem głównym. Nawet gdy ma się
      zastrzeżenia co do greckości potraw to wystarczy porównać sobie z inną "grecką"
      restauracją Pireusem na Głogowskiej (grecką ma chyba tylko nazwę i ouzo). Dla
      mnie jest super.
      Ma jednak pewne minusy:
      - w większej grupie gdy każdy zamawia coś innego i jest łatwo o bałagan,
      kelnerka pilnuje porządku podawania potraw do tego stopnia, że potrafi
      sprzątnać sprzed nosa nie skończoną potrawę i podaje kolejną (zagadana, nawet
      nie zauważyłam),
      - ostatnio doliczono nam przystawke a nie policzono wina, różnica niezbyt
      wielka, ale na naszą niekorzyść, trzeba sprawdzać rachunek przed zapłaceniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka