Gość: Jędrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 20:06 Super dania i świetny wybór-bardzo dobre ! Zaryzukuję nawet ,,,,,,,,,,,,,,,,,,ze lepsze od tego co mi zafundowała wycieczka do Grecji ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yareckey Re: Taverna Mykonos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 14:49 Po prostu rewelacja, byłem tam z żoną już kilka razy i wprost nie możemy się doczekac kolejnej wizyty. Gorąco polecam szczególnie osobom, które nie miały dotąd okazji spróbować tradycyjnej greckiej kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
ratajaga Re: Taverna Mykonos 03.01.05, 19:57 A gdzie ta knajpka się mieści?? I jakie sa tam ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: Taverna Mykonos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:54 Wszystko masz w komentowanym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gourmet Re: Taverna Mykonos IP: *.icpnet.pl 06.02.05, 19:22 Racja, dania są b. dobre a darmowa przystawka nie wszedzie jeszcze jest standardem. Ceny nie są zbyt wygórowane zwłaszcza w relacji do wysokiej jakości potraw. Jest jednak jeden zasadniczy minus - wystrój. Tzn, żebym został dobzre zrozumiany - jest gustowny i udanie udaje knajpki położone co nieco bliżej równika niż pl. Wolności, niestety białe i niebieskie, zimne barwy w naszym parszywym klimacie sprawiły ze trząsłem się z zimna... Niemniej jednak zajrzeć na pewno warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielka Re: Taverna Mykonos IP: 139.62.223.* 24.05.05, 21:45 jestem osoba ktora pracowala dlugo z zalozycielami, to swietni ludzie, szef kuchni Theo jest tez zalozycielem uwazam go za prawdziwego artyste, pozdrwiam ich serdecznie i zycze duzo szczecia Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Taverna Mykonos 15.06.05, 08:21 Polecam!!! na reszcie prawdziwa grecka kuchnia! Smacznie, przyjemnie i ceny też przystępne :) Właściciele bardzo mili, knajpka bez zadęcia; miła obsługa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielona Barakuda Re: Taverna Mykonos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 06:45 byłem z żoną, jednak w Grecji smakuje to inaczej (lepiej)... szukałem (tęskniąc) smaków zapamiętanych z Grecji i niestety to nie było to... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Taverna Mykonos 18.07.05, 14:41 Gość portalu: Zielona Barakuda napisał(a): > byłem z żoną, jednak w Grecji smakuje to inaczej (lepiej)... szukałem > (tęskniąc) smaków zapamiętanych z Grecji i niestety to nie było to... zapewne sam przygotowujesz smaczniejsze greckie jedzonko ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarlok Re: Taverna Mykonos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:50 Niestety nie jest tak super. Właściciele może i mili, ale za to z dziećmi, które sobie biegają po restauracji. Wszystkie dzieci nasze są, ale nie koniecznie w restauracji mam się nimi interesować, choć w związku z dłuższym czekaniem na potrawy ... Jedzenie raczej smaczne, ale porcje na pewno małe i ceny też są wysokie. Oczywiście w Poznaniu są restauracje droższe, ale są i tańsze. Dużo tańsze i dużo jest tych tańszych. Poza tym miałem problemy z obsługą. Byłem tylko sam i może dlatego trochę mnie olewała. Dlatego po czekaniu 15 minut na kelnerkę poszedłem płacić do kasy przy kuchni. Duży plus że w centrum, dobry wystrój, może jeszcze sobie coś dobrego przypomnę to dopiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Alternatywy dla Taverna Mykonos IP: 213.17.202.* 23.03.06, 12:02 proszę powiedź gdzie warto się udać pna dobre żarcie, syte porcje, dobre ceny...? jestem w p-niu niedługo i nie wiem gdzie warto wdawać pieniądze. dzienki Odpowiedz Link Zgłoś
alchemilla Re: Taverna Mykonos 26.07.05, 10:20 Drogo, ale jedzenie dobre. Porcje małe, lepiej się nastawić na długie biesiadowanie z przystawkami, zupą, daniem głównym. Nawet gdy ma się zastrzeżenia co do greckości potraw to wystarczy porównać sobie z inną "grecką" restauracją Pireusem na Głogowskiej (grecką ma chyba tylko nazwę i ouzo). Dla mnie jest super. Ma jednak pewne minusy: - w większej grupie gdy każdy zamawia coś innego i jest łatwo o bałagan, kelnerka pilnuje porządku podawania potraw do tego stopnia, że potrafi sprzątnać sprzed nosa nie skończoną potrawę i podaje kolejną (zagadana, nawet nie zauważyłam), - ostatnio doliczono nam przystawke a nie policzono wina, różnica niezbyt wielka, ale na naszą niekorzyść, trzeba sprawdzać rachunek przed zapłaceniem. Odpowiedz Link Zgłoś