brzoskwiniowa 24.09.04, 10:19 Szukam namiarow na jakas organizacje wolontariacka w Poznaniu. Moze ktos z Was dziala w jakiejs? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sspn Re: WOLONTARIAT w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 24.09.04, 11:15 Studenckie stowarzyszenie pomocy niepełnosprawnym ul Swoboda 41 Poznań kontakt i przewodnicząca stowarzyszenia pani Ilona Stefańska Tomala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATA Re: WOLONTARIAT w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:07 A może dzieci z autyzmem? Ja już pracuję czwarty rok (trzy lata jako wolontariusz)Praca wymagająca ale satysfakcjonująca! Zapraszam: Stowarzyszenie na Rzecz Dzieci z Autyzmem ul. Szamarzewskiego 78/89 tel 843 40 38. jak będziesz zainterewsowana to napiszę więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: WOLONTARIAT w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:28 Polecam: www.wielkopolska.ngo.pl/labeo www.ngo.pl/labeo W serwisie jest też dział ogłoszeń m.in. typu 'wolontariusz szuka organizacji'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: WOLONTARIAT w Poznaniu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.04, 12:17 Poznańskie Centrum Wolontariatu. W zeszłym roku mieli taką fajną akcję, że pomagali dzieciom z Domów dziecka (projekt "Dobry Start"). Jak jesteś zainteresowana szczegółami to napisz do mnie (marika123@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 Re: WOLONTARIAT w Poznaniu 24.09.04, 18:07 Najpierw zastanów się co chcesz robić a potem pytaj o konkretne stowarzyszenia lub działania. ja sam udzielam się w kilku (obsługuję kilka stron www jako webmaster) mimo iż jeżdżę na wózku. Obecnie razem z przyjaciółmi "rozkręcam" nowe stowarzyszenie, które już wkrótce będzie zrejestrowane w sądzie (papiery leżą już w urzędzie i czekają na rozpatrzenie). Jeśli chcesz robić coś niekonwencjonalnego lub pomagać niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin patologicznych itp. odezwij się na maila. Nasze stowarzyszenie będzie otwarte na nowe pomysły i projekty z różnych dziedzin NGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Re: WOLONTARIAT w Poznaniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 20:03 WOLONTARIAT? W Poznaniu? to chyba dwa wzajemnie się wykuczające określenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: WOLONTARIAT w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 24.09.04, 21:56 Hospijum dla Dzieci i Dorosłych przy ulicy 27 grudnia, a także w wielu szkołach działają kluby "8 wspaniałych" które tez się udzielają w wolontariacie Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 Re: WOLONTARIAT w Poznaniu 24.09.04, 23:58 Hej koleś bez takich jak masz złe doświadczenia z jakąś instytucją to strzeż innych ale nie rzucaj takich haseł. Ja sam jestem niepełnosprawny ale chcąc zrobić coś dla innych i mogąc czuć jakąś potrzebę spełnienia liczyłem kasę do 4 nad ranem jak był WOŚP w poznaniu i robiłem stronkę dla WOŚPu dla CW. Tak samo projektowałem jakieś mapki dla wolontariuszy gdzie mają zbierać. Zaczynałem od rozdawania ulotek na starym (Tak tak na wózku też można rozdawać ulotki i miałem nawet lepsze wyniki niż sprawni) A że znam sie na kompach i potrzebowali czegoś innego to robiłem coś co lubię i co daje satysfakcję innym. A teraz mi to nie wystarcza i dlatego zakładm z znajomymi stowarzyszenie żeby "SWOJE" projekty forsować. Będzie o nich głośno już wkrótce. I nie rzucaj takich tekstów bo obrażasz mnie i tysiące innych wolontariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lindgren Re: WOLONTARIAT w Poznaniu 29.09.04, 23:26 www.wolontariat.org.pl/ tam znajdziesz wiele informacji. poza tym w kazda druga niedziele miesiaca w kaplicy 'u pana boga za piecem' u dominikanow sa msze wspolnot 'wiara i swiatlo' (stowarzyszenie osob z uposledzeniem umyslowym, ich rodzin i przyjaciol-wolontariuszy) - w mszach uczestnicza ludzie z 8miu poznanskich wspolnot tego stwoarzyszenia, kazdy moze sie przylaczyc. poszczegolne wspolnoty spotykaja sie co najmneij raz w miesiacu i jezdza razem na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś