Dodaj do ulubionych

LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE!

24.09.04, 20:50
W związku z tym, że wokół likwidacji kortów tenisowyvh przy ul. Kosynierów
narosło tyle emocji Zarząd Wrzesińskiego Towarzystwa Tenisowego wystosował
pismo do Burmistrza Kałużnego następujacej treści:

"W związku z planowaną likwidacją kortów tenisowych przy ul.Kosynierów
zwracamy się do Pana Burmistrza o podjęcie rozmów w w/w sprawie"...

BURMISTRZ TOMASZ KAŁUŻNY nadesłał następująca odpowiedź:

"Nie ma żadnych planów likwidacji kortów tenisowych"...

POWYŻSZE OŚWIADCZENIE BURMISTRZA TOMASZA KAŁUŻNEGO SPOWODOWAŁO, ŻE WSZYSCY
TENISISCI WE WRZESNI ODETCHNĘLI Z ULGA!

KORTY OCALAŁY:-)
Obserwuj wątek
    • jackowrzesnianin Re: LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE! 24.09.04, 22:49
      Rozumiem, że były plany likwidacji, ale Burmistrz dał się przekonać. To dobrze świadczy o Burmistrzu. Rozumiem, że budowa hali jest aktualna.
      No TO JESZCZE STACJA PALIW.
    • jackowrzesnianin Drobna wątpliwość! 24.09.04, 23:08
      Jeszcze tylko drobna wątpliwość (właściwie, taka mała upierdliwość, za którą z góry przepraszam).
      Czy ta odpowiedź jest jednoznaczna z pozostwieniem starych kortów, czy obietnica budowy nowych?
      Może Smeczu wrzuc dłuzszy fragment?
      • smecz Re: Drobna wątpliwość! 25.09.04, 17:23
        Do Jacko i i nnnych, którzy mają jeszcze wątpliwości;

Zadałem burmistrzowi trzykrotnie pytanie cyt.

"CZY NIE MA PLANÓW LIKWIDACJI CZTERECH KORTÓW TENISOWYCH PRZY UL. KOSYNIERÓW i
        POSTAWIENIA W ICH MIEJSCE HALI SPORTOWEJ?"

odpowiedź Burmistrza była następująca:

nie ma

Przyznam szczerze, że po artykule F. Biernata NAS ŁAMACH WIADOMOSCI WRZESIŃSKICH
        (www.wrzesnia.info.pl/html/artyk/load.php?nrartyk=2973)

i wypowiedzi Pani Burmistrz Krystyny Pośledniej nie miałem żadnych wątpliwości,
        że taka jest decyzja Władz w Ratuszu. Dopiero stanowcza odpowiedź Burmistrza
        uspokoiła "moje tenisowe sumienie".....choć nie będę ukrywał, że przyszło mi to
        niełatwo!

Teraz kotłują mi się myśli czy postanowiono wybudować halę w innym miejscu czy
        też nie daj Boże zrezygnowano z budowy.....JAKA JEST PRZYCZYNA?

IDEALNYM ROZWIANIEM DLA MNIE I MYŚLĘ, ŻE DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH BYŁOBY
        GDYBY BURMISTRZ WYPOWIEDZIAŁ SIĘ NA TEN TEMAT NA FORUM LUB TEŻ ZA
        POMOCĄ "WIEŚCI Z RATUSZA" UCINAJĄC W TEN SPOSÓB WSZELKIE SPEKULACJE I DOMYSŁY
        NA TEN TEMAT!

PANIE BURMISTRZU CZY TO JEST MOŻLIWE?

I na koniec jeszcze spytam Cie Jacko i innych;

CZY NIE MACIE TAK JAK JA ROZDWOJENIA JAŹNI Z TYM PISANIEM TU I TAM?:-)
        • jackowrzesnianin Re: Drobna wątpliwość! 25.09.04, 22:27
          Jest to rozdwojenie jaźni trochę dziwne, ale uznaję piekno w różnorodności i doceniam gusta każdego z osobna.
          Mi pasuje forum, gdzie mogę spokojnie podyskutowac. Jest takim i forum GW, i jak widzę WW.
          Pozostanę jednak na obu, zeby poczyać i pogadac z tymi od WW i z tymi od GW.
          To w Gw, spełnia jedną ważną przesłąnkę "nie jest prorokiem we włąsnym kraju"
    • specyficzna Re: LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE! 26.09.04, 14:17
      Coś mi tutaj brzydko pachnie!

Czy chcecie mi wmówić, ze Burmistrz nie wie co mówi Jego podwładna? Czy Oni
      nie uzgadniaję między sobą kierunków działania?
      Jeśliby tak miało być, że Burmistrz (ten główny)swoje a Pani Burmistrz
      Poślednia swoje to o co w tym wszystkim chodzi? Co za niesubordynacja Pani
      Burmistrz! A Fe! A może to Ona trzęsie Ratuszem?
      Czy ja będę miała jeszcze szanse pograć we Wrześni na kortach tenisowych?

Interesuje mnie tylko jasna i klarowna odpowiedź pana Kałużnego!
      Nie wierzę w jego zapewnienia bo przecież wszelkie procedury
      likwidacyjne "ponoć" zostały już uruchomione!

• jackowrzesnianin Re: LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE! 26.09.04, 14:50
        Nie sądzę, żeby było, aż tak źle. Mam nadzieję, że Pan Burmistrz posłuchał głosu społeczeństwa i przychylił się do jego uwag. Pozostana dzięki temu korty i powstanie porzadna hala (oby jak najszybciej)
        Mam nadzieję, że tak to wyglada. Jeżeli tak, to cieszę się ŻE BURMISTRZ NA SWOIM STOŁKU NIE OGŁUCHŁ. TO DORZE O NIM SWIADCZY.
        • specyficzna Re: LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE! 26.09.04, 19:25
          A ja tam swoje wiem! Skąd spytacie?....BABSKA INTUICJA!
          Mówi Wam to coś? Zobaczycie czyje będzie "na wierzchu"!
          • jackowrzesnianin Re: LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE! 26.09.04, 22:17
            Przed laty, mówiło sie głośno, ze w Ratuszu rządzi "SZALONA KRYCHA".
            Czyzby wg Ciebie, "to się wróciło".
            • smecz Re: LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE! 27.09.04, 08:04
              Gdyby tak miało być ja "wróży" "Specyficzna" to byłby to..........nie, nie chce
              mi się jednak wierzyć w to żeby Burmistrz przy "otwartej kurtynie" tak by
              postąpił! Po cóż miałby co innego mówić a co innego robić?
              Gdyby tak miało być ja "wróży" "Specyficzna" to byłby to..........nie, nie chce
              mi się jednak wierzyć w to żeby Burmistrz przy "otwartej kurtynie" tak by
              postąpił! Po cóż miałby co innego mówić a co innego robić?

Wszystko jak już pisałem wyjaśniłoby jedno krótkie oświadczenie Burmistrza tu
              na FORUM a jeszcze lepiej na łamach "Wieści z Ratusza" bądź na łamach
              Wiadomości Wrzesińskiech (tutaj właśnie ukazała się wypowiedź Burmistrz K.
              Pośledniej o likwidacji kortów i budowie hali).

A co do "Specyficznej" to faktycznie kobiety mają wielka intuicję.....i oby ta
              intuicja w tym wypadku się nie sprawdziła!
          • bezatu7 Re: LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE! 27.09.04, 18:54
            Z jednej strony należałoby się cieszyć, że w końcu burmistrz raczył
            odpowiedzieć swojemu wyborcy, z drugiej jednak bym był bardziej ostrożny, co
            do wiarygodności tej odpowiedzi. Niestety, ale obecna władza naszych
            miejscowych samorządów nie należy do tych, do których ma się zaufanie. Ja
            również głosowałem na obecnego burmistrza i samorządny powiat i rozczarowanie
            jest kompletne. Zastanawiam się, czy byłaby jakaś inna alternatywa ? Mizeria
            powiatowo - gminnej sceny politycznej jest ogromna. Przykro jest to pisać, ale
            główne role w tej marności odgrywają nasi główni włodarze!
    • smecz Wątpliwości ciąg dalszy! 28.09.04, 10:15
      W związku z nowymi faktami w sprawie likwidacji kortów wystosowałem pismo(treść
      poniżej) do Burmistrza.....jak do tej pory nie mam odpowiedzi.

Czyżby wątpliwości wyrasżone na tym Forum, Specyficznej, Jacko i Bezatu7 miały
      swoje uzasadnienie?

" Panie Burmistrzu,

Mam do Pana kolejne nurtujące Zarząd WTT pytanie. Czy w świetle tego co Pan
      napisał cyt.

"Nie ma żadnych planów likwidacji kortów tenisowych"...... (czy w związku z
      tym, ze nie ma planów likwidacji kortów mamy rozumieć, że Miasto zrezygnowało z
      budowy Hali Sportowej?)

ustosunkował się Pan Burmistrz do pisma nr 7331/96/2004 z dn. 25.08.2004

"PROJEKT DECYZJI O WARUNKACH ZABUDOWY"
      USTALAM WARUNKI ZABUDOWY
      1. Rodzaj Inwestycji, Budowa Środowiskowej Hali Sportowej na dzałce numer
      geodezyjny 1075/3 położonej we Wrześni w rejonie ul. Kosynierów i Szkolnej...

Czy nie jest to dowód na rozpoczęcie procedury budowy Hali Sportowej i
      likwidacji istniejących kortów tenisowych? "
      • jackowrzesnianin "SZALONA KRYCHA"??????? 28.09.04, 11:14
        LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE!
        Już myślałem, ze wszystko jest OK.
        Panie Burmistrzu!!!!
        DAJ PAN GŁOS!!!!

CZY W MIEŚCIE RZECZYWIŚIE RZĄDZI NIEWYBIERANA "SZALONA KRYCHA"???????
    • specyficzna Re: LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE! 28.09.04, 12:45
      Babska intuicja nigdy nie zawodzi!
      A nie mówiłam, że coś tutaj nie gra!

Mówisz Jacko, że to KRYCHY "rola"?
      Tylko dlaczego Kałużny się tak zachowuje?
      • jackowrzesnianin Mam nadzieję 28.09.04, 16:57
        1. Nic nie mówię, tylko pytam.
        2. Mam nadzieję, że sprawa hali i kortów jest jednak pozytywnie załatwiona
    • specyficzna Re: LIKWIDACJA KORTÓW - BURMISTRZ DEMENTUJE! 28.09.04, 17:27
      Zły Duch Krychy krąży nad Ratuszem i nie tylko nad Ratuszem....co
      jeszcze "dobrego" wymyśli?
      Korty już przepadły (przypominam o mojej babskiej intuicji!) co następnego
      pójdzie pod "nóż"?
      To niby taka sama baba jak ja....a jak że się różnimy!
      • jackowrzesnianin SPECYFICZNA robi się ciekawie. proszę o szczegóły, 28.09.04, 17:41
        SPECYFICZNA robi się ciekawie. proszę o szczegóły.
        Te różnice.
        no wiesz!!
        • specyficzna Re: SPECYFICZNA robi się ciekawie. proszę o szcze 28.09.04, 17:49
          Różnica jest w....Chłopie:-) a właściwie w jego brak!
          • smecz Re: SPECYFICZNA robi się ciekawie. proszę o szcze 29.09.04, 05:57
            My tu o poważnych sprawach dyskutujemy a p.Specyficzna.....wybacz Ty o tak
            przyziemnych sprawach!
            Lepiej niech Twoja intuicja nam powie jak zostanie pogodzona budowa hali a przy
            okazji jak pozostaną nienaruszone korty?
            • jackowrzesnianin Re: SPECYFICZNA robi się ciekawie. proszę o szcze 29.09.04, 09:18
              Smeczu! Nie czepiaj się Specyficznej. To ja ja sprowokowałem.
              W koncu troche humoru, jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
              Choć miałem nadzieję, na ciekawszą odpowieź np "mam ładniejsze nogi", albo "większy biust", albo... (no dobra, bo sie zagalopuję).
              • robertmad Re: SPECYFICZNA robi się ciekawie. proszę o szcze 29.09.04, 11:23
                Drogi Jacko nasówa mi się na usta tylko jedno słynne powiedzenie " prawdziwego faceta poznać po tym jak kończy a nie jak zaczyna".A tu nam sie szykuje babski płacz i lament.
                Robert
                • jackowrzesnianin Panie Robercie, nie jestem "babą" i i tak nie kuma 29.09.04, 11:46
                  Panie Robercie, nie jestem "babą" i i tak nie kumam.
                  Prosze jaśniej
                  • robertmad Re: Panie Robercie, nie jestem "babą" i i tak nie 29.09.04, 12:04
                    Broń mnie Panie Boże od takich stwierdzeń co do twojej osoby. Widze w tobie odważnego człowieka który dużo i na temat pisze tuta i na forum WW.To moje stwierdzenie dotyczy naszych " samorządowców".
                    Nie mają strachu przed zamknięciem lokalu w Domu Złotej Jesieni, likwidacji ołtarza, to nie boli . Jesli natomiast ma dojśc do konfrontacji z np. kibicami, rolnikami, to przepraszam za wyrażenie (strach u dupy).A obserwując ich zachowania to stwierdzam jedno słabiutka psychika. Wiesz ostatnio usłyszałem dwie wypowiedzi.
                    1.Nie będę podskakiwał bo prowadzę działalność gospodarczą
                    2.mam to 1200 PLN i boje sie tego stacić
                    To są wypowiedzi radnych.Resztę dopowiedz sobie sam
                  • robertmad Jacko 29.09.04, 13:21
                    wyslij swego maila na adres na mój prv automila@tenbit.pl
                    Wyslę tobie coś bardzo ciekawego.
                    Robert Madaliński
                    • smecz do robertmad 29.09.04, 13:37
                      Ja też chce to co wysyłasz do JACKO:-)....chudy32@wp.pl
    • jackowrzesnianin Tyle tu bicia piany, a Burmistrz rzecz wyjaśnił 29.09.04, 18:39
      Tyle tu bicia piany, a Burmistrz rzecz wyjaśnił w krótkich żołnierskich słowach na forum WW.
      Troche smuci brak aksy na halę.
      Trochę dziwi artykuł z wizją hali w WW.
      • bezatu7 Re: Tyle tu bicia piany, a Burmistrz rzecz wyjaśn 29.09.04, 19:31
        Powiem uczciwie, że nie rozumiem tej wypowiedzi, szczególnie tego podpisu, ale
        to już dla inteligentniejszych na tym forum. To tak, jak trudno jest zrozumieć
        Samoobronę, której przewidzieć postępowanie równa się z naszą wiedzą o
        nieznanej galaktyce. Na komisji Renatka i jej koledzy głosują za SLD, a później
        Andrzej mówi, że jest za Ziobro a od kolegów z komisji wyciągnie konsekwencje.
        Czyż nie można tego nazwać „galaktyczną kosmologią”? Bardzo cieszy to, że korty
        są i pozostaną. Tylko, żeby ich w jakąś noc nie ukradli.
        • robertmad Re:do bezatu7 30.09.04, 09:14
          Pokój ludziom dobrej woli niose tobie.
          Chyba jednak melatonina oczyści twój sen.Widzę przyjacielu że żyjesz SMOOBRONĄ we dnie i w nocy. Potrzebni nam są tacy ludzie tak fanatycznie oddani sprawie.
          Pozdrawiam
          Robert Madaliński
          • petroskus Re:do poprzednika 30.09.04, 22:07
            Mimo że nie zgadzam się z brydżystą, który naszpikował swoje wywody spiskową
            teorią dziejów, to w jednym ma rację, w ocenie działaczy Samoobrony. Po prostu
            mamy do czynienia z kolejnym myślicielem, tym razem udekorowanym w biało -
            czerwony krawat. Można im tylko pozazdrościć zdolności zmieniania politycznych
            frontów. I na pewno pod tym względem są ewenementem na skalę światową. I
            jeszcze jedno. Nie wiedziałem, że mają uzdolnienia biochemiczne. Chyba
            zawdzięczają to nocnemu chrapaniu?
      • smecz I to byłoby na tyle.... 29.09.04, 19:39
        Tak Jacko, długie tygodnie dyskusji (bicia piany) a tu "trach, trzask prask" i
        jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wszystko się wyjaśniło.....Brawo
        Panie Burmistrzu!

Mówią lepiej późno niż wcale.

Jeszcze mały kamyszek do ogródka: przepływ informacji między Panem a Panią
        Burmistrz coś "szwankuje", no bo jak rozumieć wypowiedź Pani Burmistrz na
        łamach WW? Czy Pan o tej wypowiedzi nie wiedział? Forum czyta jeszcze niewiele
        ludzi a Wiadomości jednak czyta 70-80%(?) procent mieszkańców Wrześni więc małe
        dementi na łamach WW by się przydał oj przydało.

Ale dość już "bicia piany", korty ocalały(?) i tylko teraz i w przyszłości
        należy grać, grać i jeszcze raz grać!
        • jackowrzesnianin Moje wrażenia! 29.09.04, 19:52
          Moje wrażenia!
          W kadencji Pana Bachorza często odnosiłem wrażenie, że Krysia robi za "zderzak".
          Teraz znów mam takie wrażenie.
          Wypowiada się czasem bez sensu i bada nastroje. Później Burmistrz znając sytuację działa tak, aby GO CHWALILI.
          Może się mylę, ale znając Krychę od trzydziestu kilku lat mam takie wrażenie.
    • petroskus Do pana Burmistrza!!!!!!!! 29.09.04, 20:48
      Mam kilka pytań do burmistrza.

1. Czy sala sportowa 1 nie będzie budowana, bo korty są ważniejsze?
      2. Czy wg pana paru fanatyków tenisa i brydża są ważniejsi od > 1000
      dzieciaków i ich rodziców?
      3. Czy wie pan, gdzie ćwiczą na w-f dzieciaki z jedynki?
      4. Czy może wychodzi pan z założenia, że jak czekali 100 lat na własną
      salę, to poczekają jeszcze 10?
      5. Kiedy w końcu interes dzieci będzie ważniejszy od interesu garstki
      ludzi?

Ja też na pana głosowałem i nie zamierzam jako rodzic 8 letniego ucznia tej
      szkoły godzić się dłużej na taki stan rzeczy. Niech pan na łąkach wybuduje
      tenisistom korty, a dzieciom w końcu bardzo oczekiwaną salę gimnastyczną
      zgodnie z pierwotnym projektem.

Proszę o uczciwą odpowiedź.
      Z poważaniem Petroskus.
      • jackowrzesnianin Szanowny Petoskusie!!!! 29.09.04, 21:12
        Szanowny Petoskusie!!!!
        Albo, ja się schlałem, albo ty.
        Przecież nikt z nas nie negował hali dla "1".
        JESTEŚMY RĘKAMI I NOGAMI ZA TA HALĄ.

Więc chłopie wytrzeźwiej i poczytaj.
        Amen
        • petroskus Re: Szanowny jackowrześnianinie!!!! 30.09.04, 21:53
          Tak masz rację szanowny wrześnianinie. Można wpaść w alkoholizm czytając twoje
          banialuki. Wyraźnie cierpisz na „na wrzesiński mesjanizm”. Może i towarzyszem
          nigdy nie byłeś, ale minione lata w PRL wymalowało na tobie piętno ówczesnego
          myśliciela. Tak więc przyjmij do wiadomości, że każdy w demokratycznym państwie
          ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Jeżeli tobie to nie pasuje poproś o azyl w
          Korei Płn.
          • jackowrzesnianin Szanowny Petrusie!! 30.09.04, 22:45
            1. Mamy demokrację, więc nie musisz czytać moich wypocin.

2. Nie mam i nigdy ne miałem zapedów "mesjańskich".

3. Czasami napiszę na forum coś, o czym ludzie i bez mojego pisania gadają. Uważam, że forum, jest dużo lepszym miejscem wymiany uwag w ważnych sprawach dotyczących miasta, niż np "magiel". Chocby dlatego, ze forum mogą poczytac sobie również władze.
            CZYLI NIE JEST TO, TO TYPOWO POSKIE SZCZEKANIE ZA PLECAMI.

4. Tak masz demokratyczne prawo wyrażać swoje opinie, ale nie masz

________________________ PRAWA KŁAMAĆ.
            a PRZECIEŻ KŁAMSTWEM JEST, ŻE JA, CZY INNI NA TYM FORUM BYLI, CZY SĄ PRZECIWNI BUDOWIE HALI DLA "1".

Ciągle mówimy o konieczności pogodzenia hali i kortów, a taka mozliwość o czym też pisaliśmy istnieje.

______________DLATEGO WYRAZAJ SWOJE POGLĄDY, ALE NIE KŁAM.

5. Koreę, podobnie jak Kubę i Białoruś, traktuje, jako modny ostatnio wytrych wśród ludzi, którym brakuje logicznych argumentów.

Mam nadzieję, ze mnie zrozumiałeś i dlatego POZDRAWIAM

• petroskus Re: Szanowny wrześnianinie!! 30.09.04, 23:30
              Szanowny Wrześnianinie!

Dobrze by było, żebyś czytał ze zrozumieniem. Jeżeli pytania są dla ciebie
              kłamstwem, to nie mamy o czym rozmawiać.

Niestety, ale funkcjonalny analfabetyzm jest zmorą naszych czasów.
              • jackowrzesnianin Szanowny Petrusie!! 30.09.04, 23:51
                Generalnie, jak mówi porzekadło "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi"
                Przyznasz jednak, że Twoje pytania były sugerujace. W pytaniach tych, przeciwstawiałeś sobie interesy "Dzieci z jedynki" interesom "tenisistów", czy jakiś niemal "spiskowców".
                Pytasz np:
                "1. Czy sala sportowa 1 nie będzie budowana, bo korty są ważniejsze?"

Skąd, Ci to przeszło do głowy?? Nie nikt nie mówił, że korty są ważniejsze. Twierdzimy, że można pogodzić korty i halę.

Pyta Pan dalej:
                "5. Kiedy w końcu interes dzieci będzie ważniejszy od interesu garstki
                ludzi?"

A kto Panu powiedział, że my nie dbamy o interes dzieci. Wręcz znajdzie Pan mój post, mówiący np o konieczności połaczenia hali ze szkołą. Właśnie dla dobra dzieci z dbałości o ich zdrowie. A co Panu zdrowie Pana dziecka nie leży na sercu??

I tak dalej punkt po punkcie.

Dlatego odnoszę wrażenie, że rzeczywiście napisał Pan prawdę w zdaniu:

"> Niestety, ale funkcjonalny analfabetyzm jest zmorą naszych czasów."

I rozumiem, że pisał Pan to o sobie.

No chyba, skoro tak Pan lubi spiskowe teorie, ma Pan za zadanie torpedowac i osmieszać "tenisistów" Jeżeli tak, to współczuję zadania. Bo naprawdę nie ma argumentów na ich osmieszanie.

POZDRAWIAM I PROPONUJĘ SKONCZYĆ TEN ŻENUJĄCY WĄTEK DYSKUSJI.
                • smecz Re: Szanowny Petrusie!! 01.10.04, 06:41
                  I tak oto Petrus próbuje robić ludziom wodę z mózgu. Czy szanowny Pan nie
                  wczytałał się od samego początku w wypowiedzi zabierających na Forum głos o
                  budowie hali sportowej i o likwidacji kortów? (Burmistrz zresztą zdementował,
                  że korty zostana zlikwidowane!). Tam wszystko napisane jest jasno i klarownie,
                  że "HALA DLA JEDYNKI TAK ALE (choć ma być to hala miejska a nie JEDYNKI)i KORTY
                  POZOSTAJĄ BO JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ"
                  Niepokoi mnie kolejna już wypowiedź rodem z PRL o ELITACH grających na kortach.
                  Zaczynam zastanawiać się czy Ci co o tym piszą kiedykolwiek byli w ogóle w
                  okolicach kortów? Przeszkadzają Im mercedesy, którymi ponoć przyjeżdżają na
                  korty grający.....jeśli szanowny Pan ma dziecko w "1-ce" to proszę zobaczyć ile
                  i jakimi samochodami przyjeżdżają rodzice po swoje pociechy do szkoły? Czy to
                  znaczy i jest to argument na to, że Jedynka to szkoła dla elit? NIE!NIE! NIE!
                  Więc proszę nie używać w stosunku do grających na kortach śmiesznych argumentów
                  PROPAGANDY KOMUNISTYCZNEJ (rozumiem, że Petrus może znać to tylko z lekcji
                  historii bo jest za młody aby to przeżył na własnej skórze).
                  I na koniec jeszcze jedna uwaga my nie dyskutujemy; czy lepiej wybudować halę
                  sportową czy lepiej wybudować korty tenisowe. My mówimy o tym jak wybudować
                  halę żeby nie zlikwidować przy tym kortów tenisowych wartości ok. 300 tysięcy
                  PLN złotych (czy takie marnotrastwo by Pana Petrusie nie martwiło?)....a
                  zapewniam Pana Petrusie, ze istnieją takie możliwości!
                  pozdrawiam
                  smecz
    • jackowrzesnianin Ja chyba głupi jestem?? 30.09.04, 11:44
      Ja chyba głupi jestem??
      No, bo mam wypowiedź Pana Burmistrza na temat hali (brak kasy) i mam wypowiedź o pracach projektowych

www.wrzesnia.info.pl/html/artyk/load.php?nrartyk=2973
      I ZNÓW KURCZE PYTAM??
      KTO I ILE PŁACI ZA PROJEKT, NA KTÓRY NIE MA KASY??
      KTO I ILE PŁACI ZA PROJEKT OPROTESTOWANY PRZEZ MIESZKAŃCÓW WRZEŚNI??

CZYŻBY KOLEJNY PÓŁKOWNIK (pisownia zamierzona od półka) ZA NASZE PIENIĄDZE???
    • jackowrzesnianin KORTY WRACAJĄ 02.10.04, 00:03
      KORTY WRACAJĄ
      Czyli moje wrażenia po lekturze WW.

SZANOWNY PANIE BURMISTRZU!!
      1. DZIECIOM Z "1", mieszkańcom Wrześni i Panu osobiście, życzę, żeby udało się zdobyć pieniądze na HALĘ SPORTOWĄ.
      2. Po lekturze artykułu, zrodziło się we mnie pytanie.
      Czy naprawdę musi być coś za coś??
      Korty "obronione" - fajnie, ale czy znów koniecznie kosztem bieżni?

Moja propozycja:
      Mamy we Wrześni jakiś architektów, mamy kilku niezłych budowlańców, mamy kilku ludzi rozsądnych.

MOŻE WARTO ZROBIĆ BURZĘ MÓZGÓW NAD OPTYMALIZACJĄ TEGO PROJEKTU??

A MOŻE WARTO ROZPISAĆ JAKIŚ KONKURS?

W końcu, „co kilka głów, to nie jedna"

Tak nawiasem mówiąc, ciekawe jest pytanie, kto i na jakiej zasadzie (konkursu, przetargu) zajmuje sie tym projektem?
      Z informacji w którymś z numerów WW wynikało, "że najtrudniej być prorokiem we własnym kraju" ( a, może się mylę).

Z WYRAZAMI SZACUNKU
      " jackowrzesnianin "
      • smecz Re: KORTY WRACAJĄ 02.10.04, 08:26
        Nie będę ukrywał że artukuł,z kórego dowiedzieliśmy się, że "WŁADZE MIASTA NIE
        BĘDĄ LIKWIDOWAŁY KORTÓW" przywrócił mi moją wiarę w ludzi.

W tym miejscu jeszcze raz chciałbym podziękować Burmistrzowi Tomaszowi
        Kałużnemu za "wsłuchanie się w nasze argumenty" i wzięcie ich pod uwagę przy
        realizowaniu planów budowy hali sportowej. Panie Burmistrzu czy w związku z
        tym, że korty ocalały jest Pan gotów "zakopać topór wojenny i wypalić ze mną
        fajkę pokoju" w postaci zagrania na kortach przy ul. Kosynierów meczu
        tenisowego?

Także propozycja, którą wysunął JACKO cyt. "MOŻE WARTO ZROBIĆ BURZĘ MÓZGÓW NAD
        OPTYMALIZACJĄ TEGO PROJEKTU?" jest bardzo konkretna i proponuję aby Władze
        mocno się nad tą sprawą zastanowiły i wybrały najlepsze rozwiązanie dla
        społeczeństwa naszego miasta. Jeśli już mamy wydawać tak ogromne pieniądze
        warto by było aby projektem tym zajęli się profesjonaliści w tej dziedzinie i
        to Ci z "najwyższej półki".

Kończąc temat likwidacji kortów powiem jakże stare, wyświechtane ale jakże
        prawdziwe powiedzenie, że ZGODA BUDUJE a NIEZGODA RUJNUJE!....amen!
        • specyficzna Do Smecza 03.10.04, 20:39
          Oj Smeczu, Smeczu, jak łatwo wierzysz w to co ukazuje się w prasie!
          Pomyśl, najpierw Poślednia mówi o likwidacji kortów a za dwa tygodnie Kałużny
          mówi, że likwidacji kortów nie będzie.
          Mało tego Kałużny mówi cyt. " Nie ma między nami żadnej różnicy zdań.
          Informacje od mojego zastępcy są prawdziwe...."!!!
          To daje do myślenia!
          No to jak to do diabła rozumieć? Czy to jakaś nowomowa? Czy czarne to białe a
          białe to czarne?
          To w koncu Kałużny potwierdza czy zaprzecza temu co mówiła Poślednia? I na sam
          koniec jeśli jest "za a nawet przeciw" temu co mówiła podwładna to zliwidują te
          korty czy nie zlikwidują?
          Jestem teraz po oświadczeniu Kałużnego głupsza niż po oświadczeniu Pośledniej!
          A myślałam, że tylko my kobiety mamy taki dar a tutaj okazało się, że i faceci
          potrafią tak zakręcić, ze nikt nic nie wie....i nie będzie wiedział!

Smeczu a i Ty Jacko zastanówcie się o co w tym wszystkim chodzi? Bo ja nie wiem
          mimo mojej babskiej intuicji!
          • jackowrzesnianin Nie wiem. 03.10.04, 21:46
            Mam nadzieję na kolejny głos Burmistrza.
            Zaraz po moim ostatnim wpisie dostałem mail od Burmistrza, którego fragment zacytuję
            Mam nadzieję, że Burmistrz nie bedzie miał nic przeciw i uzupełni swoja wypowiedź.

Cyt:
            "Nie zgadzam się ani z treścią artykułu ani komentarza p.Filipa Biernata
            zawartą w ostatnich wiadomosciach. W ciągu ostatnich 2 tygodni nie zmienilo
            się NIC w moich poglądach na tę sprawę."

" Powtarzam - korty nie są "obronione", bo nie było przed czym ich bronić.
            To tak jakby dziś ogłosił, ze zaczynam bronić np. istnienie stacji Shell.
            Broniłbym zaciekle 2 tygodnie a na koncu ogłosił, że jednak Shell nie bedzie
            wyburzany. Bo nie będzie.
            Tak więc "KORTY WRACAJĄ" albo "KORTY URATOWANE" - są stwierdzeniami
            absurdalnymi."

No i co??
            • smecz Re: Nie wiem. 04.10.04, 07:18
              Zastanawiające jest to, że Burmistrz nie widzi nic dziwnego w tym co mówi Jego
              zastępca Krystyna Poślednia a w tym co mówi On sam. Sprzeczność tych
              dwóch "komunikatów" ukazanych na łamach WW wydaje się jasna i
              klarowna......szkoda, że Burmistrz tego nie dostrzega.
              Nie "kumam bazy"?
              • jackowrzesnianin Re: Nie wiem. 04.10.04, 09:07
                Wczoraj wieczorem otrzymałem od Pana Burmistrza dalszą część odpowiedzi, która może nie wyjaśnia taktyki informacji, ale w sumie duzo wyjasnia.
                Zaproponowałem je upublicznienie.
                Ponieważ nie słysze sprzeciwu (fajnie) cytuje ją:

"Zapewniam Pana, ze w pracach (na różnym etapie i w różnym stopniu) brali i
                biorą udział rózni ludzie. O rożnych specjalnościach.
                Np kilka osób znających się na sporcie, kilku inżynierów budownictwa, kilku
                architetów, działcze sportow, Okręgowy Związek Piłki Nożnej w Poznaniu, i
                wiele innych osób.

> MOŻE WARTO ZROBIĆ BURZĘ MÓZGÓW NAD OPTYMALIZACJĄ TEGO PROJEKTU??

Burza mózgów nic nie zmieni, bo chodzi wyłacznie o ulokowanie sali o
                okreslonych parametrach i wymiarach (kłaniają się przepisy unijne na tzw.
                halę środowiskową, bo WYŁĄCZNIE na takową można dostać pieniądze)
                Ulokowanie tej sali wraz z trybuną, którą "przy okazji" można podciągnąć pod
                ten projekt tak by zyskać pieniądze, zrobic nową, nowoczesną i funkcjonalną
                trybunę a także zrobić zaplecze boiskowe umozliwiające rozgrywanie meczy na
                poziomie nawet europejskim (np rozgrywki juniorów - poziom Mistrzostw Ruropy
                2006 r. - szansa istnieje na dwa, może trzy mecze tychże mistrzostw).
                Nie ma nic do optymalizowania.
                Tak jak napisałem wcześniej - kopia powyżej - w pracach (na różnym etapie i
                w różnym stopniu) brali i biorą udział rózni ludzie. O rożnych
                specjalnościach.
                Np kilka osób znających się na sporcie, kilku inżynierów budownictwa, kilku
                architetów, działcze sportow, Okręgowy Związek Piłki Nożnej w Poznaniu, i
                wiele innych osób."

Ja odpisałem zgodnie z tym jak widzę temat hali itd.:

Dziękuję!!
                Fragment o Hali środowiskowej i dotacjach UE wiele wyjaśnia.
                Wyjaśnia z korzyścią dla Zarządu miasta.

Należy, tylko żałować bicia piany, wynikającej w znacznej mierze z błędnej informacji pojawiającej się
                w mediach.

Mam nadzieję, że uda się tak "ustawić halę, aby zachować korty, może i bieżnie, a przy okazji "1"
                będzie miała miejsce na lekcje WF

Z Poważaniem
                Jackowrzesnianin

Proponuje upublicznić Pana odpowiedź
                • smecz Re: Nie wiem. 04.10.04, 21:21
                  Temat LIKWIDACJI KORTÓW, który pojawił się na Forum był wynikiem li tylko
                  wypowiedzi Pani Burmistrz Krystyny POśledniej na łamach Wiadomości
                  Wrzesińskich. To ta wypowiedź sprowokowała całą tę (niepotrzebną?) dyskusję.
                  Gdyby Pan Burmistrz w kolejnym wydaniu WW sprostował tę wypowiedź (jak radziłem
                  Burmistrzowi w korespondencji) nie byłoby całego tego zamieszania.
                  Myślę jednak, że z tej całej historii wyciągnięte zostaną wnioski na
                  przyszłość...to będzie osiągnięcie tej całej dyskusji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka