Dodaj do ulubionych

Zabawa nie dla idiotów

16.06.17, 08:25
choć wielkiej wiedzy nie wymaga.
ja mam 11/11.

quizy.gazeta.pl/quiz/13,156850,6350,amerykanscy-studenci-nie-znali-odpowiedzi-na-zadne-z-tych.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=ReklamaFB_gazetapl
Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: Zabawa nie dla idiotów 16.06.17, 12:57
      wyłożyłem się na kapitanie Bounty. Nie pamiętam tych czasów :(
      • Gość: x podobnie, IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 16.06.17, 17:42
        ale Marlona Brando jeszcze pamiętam :D
    • renepoznan Re: Zabawa nie dla idiotów 16.06.17, 20:18
      Ja z tym nie miałem problemu z prozaicznego względu. Czytałem o badaniach wraku (spalony u wybrzeży Pitcairn) a w konsekwencji poznałem trochę historię tego statku. ;)
      • kiks4 Re: Zabawa nie dla idiotów 16.06.17, 22:04
        Amerykańscy studenci nie znali odpowiedzi na żadne z tych pytań. Ale być może jeden z nich w niedalekiej przyszłości będzie ich prezydentem.
        • qwardian Re: Zabawa nie dla idiotów 16.06.17, 23:20
          Nazwiska kapitana Bounty nie znałem, ale wiedziałem, że to nie James Cook i nie Henry Hudson, więc strzeliłem najwyższą pozycję. Nie znałem najwyższego szczytu Płd. Ameryki i do teraz jestem przekonany, że Kaukaz również oddziela Europę od Azji.

Z Powersem była ciekawa historia. Powiedział, że trafiony, nie użył tradycyjnej katapulty, bo nie miał zaufania do przełożonych..
    • qwardian Re: Zabawa nie dla idiotów 18.06.17, 14:34

Hmm, moje wątpliwości co do Kaukazu mają pewne podstawy..

en.wikipedia.org/wiki/File:Possible_definitions_of_the_boundary_between_Europe_and_Asia.png
      • renepoznan Re: Zabawa nie dla idiotów 18.06.17, 16:56
        Ja nie mam żadnych wątpliwości, że także Kaukaz oddziela Europę od Azji. Początkowo myślałem, że można zaznaczyć dwie opcje. Jednak potem przyjąłem opcję bardziej prawdopodobną uwzględniając podejrzenia co do autora.
        Powiedziałbym - dodatkowe utrudnienie. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka