Dodaj do ulubionych

Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą firmę

• Gość: Małgorzata Re: To po diabła nam taka Inspekcja Pracy? IP: *.w3cache.pl / *.pl 08.10.04, 09:01
      o po diabła nam taka Inspekcja Pracy, co sprawdza dokumenty tylko?
      • Gość: Pani Re: To po diabła nam taka Inspekcja Pracy? IP: *.238.82.164.adsl.inetia.pl 08.10.04, 09:26
        Inspekcja Pracy?
        instytucji wyliczac mozna wiele
        nawet ryby biora)))

• Gość: gość Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: 81.15.246.* 08.10.04, 09:06
      A w suwalskich zakladach drobiarskich to co sie dzieje,tez po 14 godz.w chlodzie
      i mrozie, a nie podoba sie to kierow.mowi za brame.wyzywaja pracow.od k ów.
    • Gość: Obserwator I po to właśnie Lechu skakał przez płot! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 09:12
      Tego ludzie chcieli...
    • Gość: Oskarżyciel Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: 217.96.30.* 08.10.04, 09:13
      Ludzie, ale tak jest wszędzie nie tylko w supermarketach. Nawet w małych
      firmach mających kilka sklepików czy nawet jeden pracownicy otrzymują najniższe
      możliwe wynagrodzenie i nikt im nie płaci za pracę w soboty i niedziele. Nawet
      nie można odebrać wolnego za przepracowane w niedziele 12 godzin. W naszym
      sytemie to normalka. Każdy, kto ma jakąkolwiek firmę i zatrudnia ludzi
      wykorzystuje ich do maksimum bez zwracania uwagi na przepisy. I uważam, że to
      się nie zmieni, bo organy kontrolne po prostu "biorą w łapę" i takie
      nieprawidłowości nie wychodzą na światło dzienne. A z kolei pracownicy boją się
      o utratę pracy, a jak już ją stracą to nikogo nie stać na procesy z nieuczciwym
      pracodawcą. Ale o tym wszyscy mówią i nic się nie dzieje. Dochodzę do wniosku,
      że Polacy muszą czuć "bat na plecach" wtedy jest dobrze i wszyscy walczą o
      niepodległość. Niestety ale taki kraj.....

Pozdrawiam wszystkich i życzę lepszej przyszłości.
      • Gość: just. Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.welnowiec.net 08.10.04, 11:40
        Nieprawdą jest że wszystkie małe prywatne firmy wykorzystują ludzi.Są jednak
        wyjątki.Mój mąż prowadzi działalność w branzy biurowej zatrudnia
        pracowników,ktorzy mają jak "U Boga za piecem",wypłaty w terminie,premie,kawa,
        herbata,napoje.Nie jeżdzi BMW dodatkowe pieniądze przeznacza na rozwoj firmy.
        Sama marzę o takim pracodawcy.
    • szoppracz1 Bojkot biedronek, kauflandów i lidlów!!! 08.10.04, 09:24
      Ogłosiłam swój prywatny bojkot - nigdy nie kupowałam i nie kupuję w tych
      syfiastych pseudomarketach. Rozumiem, że ludzie mający niewielkie dochody łudzą
      się, że w tych sklepach nabędą coś po niższej cenie. Nic bardziej mylnego! W
      osiedlowych sklepikach ceny są porównywalne, żywność świeższa i obsługa milsza.
      Najbardziej irytujące jest to, że we Wrocławiu powstaje coraz więcej biedronek,
      kauflandów i lidlów. Na dodatek w środku miasta. Obecnie np. na Grabiszyńskiej
      i na Nowym Dworze. Czyli ktoś promuje te parszywe sklepy razem w tym co się w
      nich wyczynia z pracownikami...
      • Gość: magiczna Re: Bojkot biedronek, kauflandów i lidlów!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.10.04, 09:42
        Skończyłam z zakupami w Lidlu gdy przy kasie kazano mi pokazać zawartość mojej
        torby. Nie mają przechowalni toreb szkoda im kasy dla opłacenia ochroniarzy a
        kasjerów straszą zwolnieniami gdyby nie podporządkowali się temu zaleceniu. A
        towar.... Na ulotkach reklamy tego czego nie uświadczysz nawet przy otwarciu
        sklepu.
    • Gość: ANDRZEJ KAUFLAND JEST NIEMIECKI, A WIĘC SZKODZI POLSCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 09:30
      PRECZ Z KAUFLANDEM W POLSCE
      PUŚCIĆ ICH Z TORBAMI.
    • Gość: etat i dobrze jedziemy z k...wami IP: *.iel.waw.pl 08.10.04, 10:10
      Miech niemysla ze niewolnictwo w Polsze bedzie trwalo w nieskonczonosc.
      Prawdziwe pieniadze za ciezka prace a nie wyzysk!!!!!
    • Gość: Wafel "Co ty, k..., robisz?" - przecież to... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.04, 10:20
      ...tradycyjna forma zapytania! Tak mówią nawet matki do dzieci na placu zabaw.
      Po prostu prymityw w naszym kraju przecudnej urody się rozplenił. Nie wiązałbym
      tego akurat z Kauflandem.
      Tzw. darcie mordy jest także normalką, nie tylko w pracy. Wszędzie. Przykład ->
      jeden z Kaczorów wrzeszczący na pracowników warszawskiego szpitala.
      Prymityw wdarł się także do parlamentu. Ludzie oglądają w telewizji w
      superserialach polskiej produkcji i w transmisjach z Sejmu jak przedstawiciele
      ich narodu nieustająco kurwują i drą mordy.
      Takie będą Rzeczypospolite, jako ich dziatek chowanie. Jesteśmy w coraz
      większym stopniu narodem chamów i prymitywów. Juz niedługo.
    • Gość: pracownik Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:26
      W polsce powinno wzrosnąć zatrudnienie w sektorze publicznym. mam tu na myśli
      placówki kontrolujące przestrzeganie przepisów prawa pracy. Jestem za
      dodatkowym zatrudnieniem inspektorów i myślę, że oni sami wypracują sobie godne
      pensje, karząc wykorzystujących pracodawców. W takiej sytuacji niektórzy
      pracodawcy poszliby po rozum do głowy i nie igraliby z pracownikami i prawem.
      Innego sposobu na rozwiązanie tego problemu nie ma! Właścicielom hipermarketów
      sie to opłaca zapłacą byłemu pracownikowi parę groszy odszkodowania, ale odbiją
      sobie to na dostawcach, którzy zapłacą wyższe "półkowe".
      • Gość: Kaufland Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 00:01
        "...ale odbiją sobie to na dostawcach, którzy zapłacą wyższe "półkowe"."

Skoro dostawca zgadza się zapłacić wyższe półkowe, tzn, że mu to odpowiada...
        Głupich nie sieją podobno, a jednak na miejsce jednego czeka kilku innych,
        którzy zgadzają się na takie warunki... Więc w czym problem???
    • Gość: bazylia Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:07
      oby wiecej ludzi mialo odwage walczyc o nadgodziny !!!!
      mam nadzieje ze sad bedzie jednomyslny w tej sprawie i wezmie strone
      pracownikow!!!za te wszystkie ulgi od podatkow kaufland powinien wyplacic
      pracownikom sluszne odprawy!!!
    • Gość: Pabian Kaufland Pabianice IP: *.suwary.net 08.10.04, 14:22
      Może my w Pabianicach też się zbierzemy razem i zaczniemy walczyć o swoje,
      tutaj jest dokładnie to samo, praca po 12-14 godz., przymus pisania na listach
      po 8....Nie wpomnie już o ubliżaniu pracownikom....
      • Gość: Kaufland Stargard Re: Kaufland Pabianice IP: *.szczecin.mm.pl 09.10.04, 21:21
        Jesteśmy byłymi pracownikami Kauflandu w Stargardzie Szczecińskim ,niedługo
        nasze pozwy również trafią do sądu (praca ponad ludzkie siły,poniżanie to tylko
        kropla w morzu).My jesteśmy byłymi pracownikami pierwszego w polsce
        marketu,więc pracowaliśmy tam najdłużej i chyba nie trzeba mówić co przeżyliśmy
        i co widzieliśmy.TO JEST PIEKŁO NA ZIEMI ZA ŻYCIA !!!!!!!!TRZYMAMY ZA WAS
        KCIUKI!!!!!!!!!NAPEWNO WYGRACIE !!!! NAPEWNO WYGRAMY !

• Gość: george Re: Kaufland Pabianice IP: *.icpnet.pl 09.10.04, 21:58
          Gość portalu: Kaufland Stargard napisał(a):

> Jesteśmy byłymi pracownikami Kauflandu w Stargardzie Szczecińskim ,niedługo
          > nasze pozwy również trafią do sądu

Znam ten sklep z punktu widzenia kupującego. Syf tam totalny, więc do roboty się
          nie przykładaliście. Ale ceny są super, jakieś 15-20% niższe niż w Poznaniu.
          Jednym słowem u nas jeszcze jest rezerwa na przykręcenie śruby.
      • Gość: Kaufland Re: Kaufland Pabianice IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 23:58
        A czy ktoś Tobie każe tu pracować??? Zbierzcie się w grupę i całą tą banda
        nieudaczników idźcie się zwolnić. Tylko nie na kuroniówkę, bo na darmozjadów i
        nierobów nie mam zamiaru płacić ze swojej pensji...
    • Gość: Były pracownik Cersanit - weźcie się za nich także!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 18:05
      a tam co się dzieje, to już woła o pomstę do nieba!!
    • Gość: Rysiek Nie tylko w marketach IP: *.elknet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 00:33
      W większości tych małych polskich "naszych" sklepach i firmach jest podobnie -
      wyzysk i poniżanie. Szef uważa, że wypłaca jałmużnę z własnych pieniędzy, które
      dla pracownika zarobił i obcina premie jak się ktoś upomni się o wypłatę. A sam
      tłumaczy "ja nawet na sól do jajka nie mam" (autentyczny cytat właściciela
      hurtowni kosmetycznej w Ełu)
      • Gość: george Re: Nie tylko w marketach IP: *.icpnet.pl 10.10.04, 00:34
        Gość portalu: Rysiek napisał(a):

> Szef uważa, że wypłaca jałmużnę z własnych pieniędzy, które
        > dla pracownika zarobił i obcina premie jak się ktoś upomni się o wypłatę. A sam
        > tłumaczy "ja nawet na sól do jajka nie mam"

Jeśli opłaci ZUSy, podatki, chorobowe cherlawemu pracownikowi to pewnie niewiele
        mija się z prawdą. Prowadzenie firmy i nie daj Boże jeszcze zatrudnianie ludzi
        jest w tym kraju nie lada wyczynem.
    • Gość: noname Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.vitnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:48
      Jestem pracownikiem tego zasranego niemieckiego marketu, ten artykuł jest
      prawdą w 100%,ludzie we wszystkich pracuja ponad godziny,niektorzy po 12 inni
      po 16,sa nie płacone, a na ewidencji obecnosci nakazuje im sie pisac tyle ile
      maja w umowie,albo ewidencje sa przepisywne i falszowane,pozatym ludzie tutaj
      pracuja jak w obozie pracy,czesto mowimy ze powinni umiescic tam napis "Arbacht
      Mach Frai",nie znam osoby ktora byla by za cos pochwalona,non stop tylko
      zjeby,szkoda gadac,natomiast ja mam super kierownika i nie narzekam :),bo
      porzdni ludzie sie zdarzaja w tej firmie i dbaja i walcza o swoich ludzi.
      Jednak najbardziej winni sa dyrektorzy i dyrektorzy regionalni to oni nas
      katuja ponad siły, bo kazdemu praca jest potrzebna w tym kraju,tak jak mi,
      inaczej juz dawno wszyscy by sie pozwalniali. A wiec trzymam kciuki za
      pozwy,niech bedzie ich wiecej.

Nie pozwólcie być murzynami we własnym kraju !!!
    • Gość: zniesmaczony Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.chello.pl 14.10.04, 14:03
      Moja noga tam nie postanie. Chciałem być kiedyś ich dostawcą. Taka jedna Pani
      R. zaprosiła mnie na rozmowy po obejrzeniu oferty. Przyjechałem do wrocławia do
      centrali (400 km). Najpierw nie wpuscili mnie na parking więc trgałem wielką
      skrzynkę próbek ładne 200 m. Potem posadzili w ciasnym duznym pomieszczeniu i
      kazali czekać ... dobre 20 minut. Następnie Pani weszła spojrzała na pordukty i
      chyba dopiero w tym momencie na ofert i obraźliwymi słowy oznajmiła że ona ma
      gdzieś taką ofertę i że spotkanie skończone.... całe 3 minuty trwało. Różnie
      traktują w hipermarketach ale ten raz był wyjatkowo obrzydliwy.
      • Gość: Kaufland Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 23:52
        Na parking Cie nie wpuścili bo to parking firmowy, a nie dla gości. Jak nie ma
        miejsca to twojej furki na lampę nie wsadzą. To Twój problem czym przyjeżdasz,
        samolotem, autem, taksówką...
        Pani R. powiadasz, czyli kupiec już nie pracuje. Wyjechała do Niemiec, do pracy.
        Tak więc masz ponownie szansę zaistnieć w najbardziej dynamicznie rozwijającej
        się sieci w PL. Tylko próbki i oferta szanowny kolego muszą odpowiadać
        wzajemnym oczekiwaniom, a w Polsce producenci chcieliby w tydzień zarobić na
        Mietka, więc stąd te kwasy...
        Wielu z was producentów nie macie pojęcia co to konkurencja...
        Markety są potrzebne, bo regulują rynek detaliczny, nie pozwalają na drapieżne
        ceny małym sklepikarzom. Fakt, że dużych sklepów jest zbyt wiele, ale to już
        problem samorządów, bo są takie miasta (Koszalin) które nie mają i nie będą
        mieć superhipermarketów... A samorządowców wybieracie sami. Więc jak chcecie
        pomóc pracownikom marketów to obijcie parę ryjów pierdzistołków.
        Wielu z Was pisze, że markety sprzedają chłam. To po co kupujecie to gówno???
        Nie kupi Pan i Pani i w końcu produkt zniknie z półki. Pytanie, czy nie kupi
        każdy, pomimo tego, że wie że to szajs towar??? Bo tanie...
        Wielu tutaj jest obrońcami pracowników marketów traktowanych w nieludzkich
        warunkach, a sami zapieprzacie do marketów i robicie w nich zakupy? Dlaczego?
        Bo tanio. Ale jak robicie w tych sklepach zakupy to sami przyczyniacie się do
        ich tragicznej sytaucji... Z drugiej strony nie róbcie zakupów w marketach to
        ludzie zostana bez pracy.
        Macie pretensje, że to Francuzi, Niemcy czy Anglicy zgotowali nam ten los...
        Nic bardziej mylnego. To Polacy sami sobie to robią. W większości kadra
        managerska w sieciach to typowe volksdeutsche...
        A co do artykułu to Pani Ela Płótniak troszkę przesadza... Pracę tą dostała na
        własne życzenie. Sam jej w tym pomogłem. Dziś żałuje. Dobrze wiedziała, że
        praca nie polega na obserwowaniu konta w okolicach 10 kazdego miesiąca i
        leżeniu na hamaku pod palmą. Pomimo tego chciała pracować. Jako już była
        przyjaciółka, wzięła tą pracę z podziękowaniem i dziś robi taki numer za który
        się sam wstydzę. Dlatego powiedziałem, że nawet rodzinie nie załatwię pracy.
        Praca w markecie to praca przerąbana. Markety to takie kapitalistyczne
        kopalnie. Nie ma lekko. Ale jak ktoś zna problem to nie idzie do takiej pracy.
        Problem syfu w marketach i krzywd pracowników jest nagłaśniany.
        Czym różni się market np A. który myje kurczaka czy kiełbasę od prywatnego
        handlarza? Powierzchnią, bo reaniamcję towaru robi się wszędzie...
        Ale powiedzcie sami,a zapewne jest tu wielu pracowników i ludzi prowadzących
        własną działalność. Czy u Was jest lepiej??? Dlaczego płacicie tylkoi 872 PLN
        (oficjalnie,bo nieoficjalnie nawet tylko 500 PLN) za pełen etat (najniższe
        wynagrodzenie) skoro tak wam żal pracowników marketów??? Sami nieraz jeździcie
        po kasjerkach jak na dzikiej świni, bo kasa spieprzona, bo wolni itp...
        Czy jeden z drugim macie lepiej u prywaciarza w sklepiku, warsztacie???
        Takie są czasy, że tak jest wszędzie. Podziękujcie Wałęsie i wszystkim tym
        którzy rządzą naszym krajem przez ostatnie 15 lat. Oni wam dali pełne półki
        towaru, na które zresztą sami układacie towar...
        A podejmowanie się pracy w markecie, a potem żądanie odszkodowania, bo ktoś na
        kogoś krzywo spojrzał czy wydarł papę uważam za tak absurdalne jak palenie
        fajek, a potem zwracanie się do firm o odszkodowanie za utracone zdrowie...
        Biedronka,Leader Price, Lidl, Kaufland, Żabka, Auchan,Real, Tesco, Geant,
        Carrefour, Champion, Globi, Ellea, Stokrotka,Castorama, Praktiker, OBI, Leroy
        Merlin, Media Markt, Euro AGD,Avans. Firmy w której każdy z Was coś kupił,
        kupuje i będzie kupował... Dlaczego? Bo biede mamy. Niestety ale bieda
        przyczynia się do tego typu zjawisk. Każdy chce pracować bo musi, jednocześnie
        pozwalając sobie na takie traktowanie, bo w domu żona i głodne dzieciaki
        czekają...
        Dopóki będzie tak jak jest, dopóty takie sygnały będą codziennością...
        Chorą codziennością...
        Pozdrawiam Was wszystkich, Wy jako klienci traktujcie nas pracowników marketów
        tak jakbyście chcieli być traktoawani i tak jak tu piszecie...
        • Gość: Pozhoga Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.k.mcnet.pl 21.12.04, 15:43
          Tu nie masz racji:
          > A podejmowanie się pracy w markecie, a potem żądanie odszkodowania, bo ktoś
          > na kogoś krzywo spojrzał czy wydarł papę uważam za tak absurdalne jak palenie
          > fajek, a potem zwracanie się do firm o odszkodowanie za utracone zdrowie...

Nie masz racji, bo producenci papierosów działają ZGODNIE z prawem: i w tej
          sytuacji pretensje palaczy do nich to oczywiście absurd. Natomiast cała istota
          problemu z marketami polega na tym, że działają NIEZGODNIE z prawem, prawem
          pracy.

Natomiast masz rację w kwestii hipokryzji ludzi złorzeczących kierownictwom
          hipermarketów za łamanie kodeksu pracy, ale kupujących tam bo tanio: tanio jest
          m.in. właśnie dzięki wyzyskiwaniu pracowników (a także olewaniu dostawców itd.).

Pzdr,
    • Gość: edek gówno prawda IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.10.04, 00:34
      dyrdymały wszyscy piszą, skarżą sie tylko ci co nienadają się do przcy ,lenie
      śmierdzące nieudaczniki i pewnie jeszcze złodzieje ,gdzie nie pójdą zrobią to
      samo .
      Tacy ludzie niszczą atmosferę w pracy i buntują innych zamiast pracować ,pewnie
      połowę godzin w palarni siedzą , a potem płaczą jacy to oni są wykorzystani, a
      sami wykorzystują pracodawcę oszukując go ,że niby pracują a tak naprawdę to
      nic nie robią cały dzień.

• Gość: MM Re: gówno prawda IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.10.04, 16:02
        edek weź walnij się w ten swój pusty łep.
    • Gość: GOŚĆ Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 17:25
      PIP ZACZNIE PRAWIDŁOWO PRACOWAĆ ISZCZEGÓŁOWO KONTRLOWAĆ NIEUCIWYCH
      PRACODAWCÓW. PIP DZAŁA WEWÓRCZO CHYBA TAK IZAMT\KAJĄ OCZY NA DROBNE
      UCHYBIENIA, AMOŻE DO PIPU JUSZ DOSZŁA KORUPCJA ILE WNOSKÓ TRAFIŁO DO
      PROKURATURY A JLE DO SĄDU STARCZY 2 RĄK AZACO BIORĄ PENSJE PRACOWNICY PIPU
      MOŻE ZA TE CHUDE TORBY JAK WYCHODZĄ Z MARKETÓW,TAK SAMO PIH ISANEEPIT W
      WIELKOPOSCE.
      • Gość: mike Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland BAGNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:05
        taki dyrektorek marketu zarabia 10 tys w miesiączek a regionalny 15 tysiaczków,
        dlatego tak gnoją pracowników, pieniądz z każdego zrobi kawał gówna. Liczy się
        dla takiego patafiana tylko stanowisko i nic więcej. To jest główny problem.
    • Gość: monia Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.tomaszow.mm.pl 30.10.04, 21:17
      a od kiedy inspekcja pracy pyta pracowników o warunki pracy,bo ja się z tym
      jeszcze nie spotkałam .Nawet jak przychodzili na kontrolę z powodu wniesionej
      skargi przez pracownika to nigdy nie poprosili o rozmowę z pracownikiem.Bajki
      to niech opowiadają swoim dzieciom.Ja też pracuję w jednym z marketów i wiem o
      czym ci pracownicy mówią. To nie dopuszczalne aby państwo pozwalało na takie
      wykorzystywanie!!!!!!!!!!Mam nadzieję,że po tych sprawach PIP weżmie się za
      robotę i markety zwiększą ilość pracowników i podniosą im etaty.Ja też pracuję
      po 15 godzin i więcej!!!!!!!!!!!!!!A wolne mam tylko na
      papierze!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: klient Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 23:40
      A gdzie jest PIP, i ile bierze w łape!!!?????????????????????????
    • Gość: kaja Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:28
      gdzie PANSTWOWA INSPEKCIA PRACY KTÓRA POWINŁA STAC NA STRAŻY PRAWA
      PRACY ICZY ZWYKŁY PRACOWNIK INTERESUJE CHYBA NIE NAWET BADANIA
      LEKARSKIE CZY SĄ DOPÓSZCZENI DOPRACY CZY MAJĄ ANGAŻ .POCO TAK STWÓR JAK
      NIC NIEROBI WOBRONIE
    • Gość: kaja Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:28
      gdzie PANSTWOWA INSPEKCIA PRACY KTÓRA POWINŁA STAC NA STRAŻY PRAWA
      PRACY ICZY ZWYKŁY PRACOWNIK INTERESUJE CHYBA NIE NAWET BADANIA
      LEKARSKIE CZY SĄ DOPÓSZCZENI DOPRACY CZY MAJĄ ANGAŻ .POCO TAK STWÓR JAK
      NIC NIEROBI WOBRONIE
    • Gość: GOŚĆ Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 15:25
      PANSTWOWA INSPEKCJA NADAL ŚPI ,IONICZYM NIEWIE .OOWIADOMIŁA PROKURATURE O
      ŁAMANNU PRAWACHYBA NIE
    • Gość: ANDZEJ Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:55

TO CO MÓWI RZECZNIK PIPU TO ŻENULĄCE SPRAWDZANO WEWÓRCZO ,A POCO I DO
      KOGO KONTROLA PRACUJE ,ZAPOMNIAŁEM ŻYWICELI CZYLI PRACODAWCÓW.
      PRACOWNICY ZGŁASZALI TRAKTOWANIE PRACOWNIKÓ,A PIP NIC NIE WIDZI ,A MOŻE
      PROKURATURA KŁANIA PRACOWNIKĄ PIPU.
    • Gość: hans Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.ewetel.net 24.11.04, 23:29
      ciesz sie ze masz prace i siedz cicho
    • Gość: Fredka Re: Byli pracownicy sklepu sieci Kaufland skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:34
      Pracowałam w Kauflandzie i mogę powiedzieć że to obóz pracy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka