Gość: a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:49 Kretyński pomysł z trasą blokującą ruch i to w dodatku w niedzielę targową. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karl Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:12 Kretyński? Popukaj się w głowę. Twoim inicjałom brakuje jeszcze jednego A, wtedy podpisywalbys sie dwoma AA a wszyscy internauci wiedzieliby od razu ze jestes na odwyku i kazdy zrozumialby twoj tok myslenia. Na razie sport to dla ciebie duża niewiadoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:19 Popieram gościa odpowiadającego temu niezadowolonemu. W przyszłym roku maraton będzie 09 października - trzeba kupic sobie bulki na zapas, a może helikopter.Tylko całkowity zaścianek nie rozumie czym dla miasta jest duza impreza sportowa ( dotyczy to tez dyskusji o celowosci organizacji Uniwersjady ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz D. Re:Komu przeszkadza maraton raz w roku? IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.04, 20:42 Jak bardzo trzeba być głupim aby wyrażać debilne uwagi na temat o którym nie ma się pojęcia. Siedzi taki tłusty dupek w samochodzie i żali się że nie może jechać. To jedź rowerem albo na piechotę jeden dzień w roku. I idź na metę i popatrz na tych "morsów w krótkich spodenkach" dobiegających do mety po 4 godzinach to może coś zrozumesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon Re:Komu przeszkadza maraton raz w roku? IP: *.icpnet.pl 10.10.04, 21:49 Proszę mnie nie obrażać. Jesteś mądry bo ciebie nie zamknęli a mnie tak choć nic nie zrobiłem. A jak jesteś taki mądry to przejdź się na piechotę do PIły. Ale dla takiego co to z Poznania nosa nie wysunie to nowość co nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Re:Komu przeszkadza maraton raz w roku? IP: *.pkobp.pl 20.10.04, 15:05 Dla mnie maraton jest tylko utrudnieniem. Co roku biegają pod moim domem skutecznie przeszkadzając mi w normalnym życiu. I nie mówcie sport i inne ideały. Ja po prostu od 10 do 16 staje się niemal więźniem. Nie można pojechać nigdzie samochodem bo trasa maratonu skutecznie uniemożliwia mi wyjazd z parkingu. Tramwajem owszem i można ale ... czekałem 45 minut nim pojawiło się ich stado (bo Maratończycy biegli i tramwaje stały na skrzyżowaniu). Nie jestem przeciwnikiem ale czy nie można by zmieniać trasy Maratonu co rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:30 Kretyńska trasa, że o organizacji nie wspomnę. Jak morsy w gatkach biegną jedną nitką ulicy, to policja zamyka oczywiście obie. Niech sobie kicają po polu albo zasuwają w kółko po Placu Kolegiackim ku chwale miasta i władz jego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zick Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 20:38 Szacunek dla biegaczy!!! Ale frajer z ciebie - morsy to nad morzem. Kurwa raz w roku nie możesz swobonie przjechać przez miasto i to jeszcze w niedziele i wielkie halo. Pewnie zorganizowałbyś go gdzies w lesie, tylko kurwa patrz że np. w NY bieginie 80tysięcy zamykają połowe miasta najważniejsze mosty i jakoś nie ma z tego powodu tragedii. Jak po meczu Lecha nie można przejechać Bułgarską albo w sobote Dolną Wildą jak cała wieś jedzie na zakupy na Bema to jest git. Fajny ten maraton, szacunek dla biegaczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 20:40 Nic w tym zasranym mieście się nie dzieje a jak już coś zorganizujecie to połowa bałwanów obraża się że nie może swoją wypas bejcą przejechać się po mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Prawdziwym kretyństwem jest puszczenie rolkarzy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 21:06 przez bruk na Starym Rynku. Widzieliście te plamy krwi po wywrotkach? Impreza jest naprawdę super i zupełnie nie należy się przejmować dziamganiem kierowców czy dewotek, które nie mogą przejść ul. św. Michała przez Warszawską do kościoła św. Jana Jerozolimskiego inaczej jak przejściem podziemnym. Głupich należy cywilizować na siłę, bo inaczej w tym chorym kraju wygra Rydzyk z Jankowskim. W Berlinie zamykają Kudamm z takiej okazji jak maraton i jest wspaniale a jest to w końcu taka ulica, że nie tylko w Poznaniu ale i w Polsce nic podobnego nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 10.10.04, 22:41 no właśnie nic się nie dzieje -nic nie buduje, inwestuje bo brakuje pieniędzy które wydają na organizacje biegu Grobelnego. Jak ma się coś dzieć w mieście do którego nie chce się wjeżdzać bo tonie w korkach???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojkus Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 08:59 To znaczy w NY też się nic nie dzieje, bo tonie w korkach w czasie maratonu ??? Tak samo w Berlinie, Londynie, Pradze, Bostonie, Paryżu ..... itd Przecież to jest promocja dla miasta - tak trudno wytrzymać jeden dzień bez samochodu ?? Przecież ulice nie były zamknięte od 6:00 rano - wystarczy trochę pomyśleć i zaplanować. Wszystkie dane - które ulice będą zamknięte i w jakich godzinach były podawane w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Piąty Poznań Maraton 11.10.04, 09:32 Gość portalu: Wojkus napisał(a): > To znaczy w NY też się nic nie dzieje, bo tonie w korkach w czasie maratonu ??? Ty chyba nie wiesz, jak wygląda NY. Specjalnie dla Ciebie: A jak jest w Nowym Jorku? Po imprezie w 2002 roku poprosiłem o informacje Kolegę "zza wielkiej wody". Oto jego podsumowanie: [cytat] Usiłowałem się dowiedzieć coś o objazdach autobusów na czas maratonu [w NY]. Nic się nie dowiedziałem od "autobusiarzy", oprócz tego, ze ruch puszczano równoległymi ulicami. Ale ile to procentowo, ile przystanków dotknęło ani kosztów niestety nie mam. Biorąc pod uwagę rozplanowanie miasta w ogromną szachownicę, system ulic jednokierunkowych - nie był to kataklizm. [koniec] Proszę zwrócić uwagę na ostanie zdanie: „nie był to kataklizm”. Lecz NY w granicach administracyjnych ma 787 km kwadratowych. Ma metro i autostrady. A jak to wyglądało w Poznaniu, pozostawiam bez komentarza.... > Wszystkie dane - które ulice będą zamknięte i w jakich godzinach były > podawane w mediach. NIEPRAWDA A spróbuj coś wywnioskować ze "wspaniałej" mapki zamieszcznej w piątkowej GW - toż to układ ulic w rejonie Os. Rusa nijak nie odpowiada rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojkus Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 10:03 Niestety nie wiem jak wygląda NY - może się kiedyś wybiorę. Na imprezie w NY startuje więcej niż 30 000 ludzi. U nas wystartowało około 2200 - IMHO można zrobić 1 pętle. > A spróbuj coś wywnioskować ze "wspaniałej" mapki zamieszcznej w piątkowej GW - > toż to układ ulic w rejonie Os. Rusa nijak nie odpowiada rzeczywistości. Jak znasz Poznań (raczej tak) to wystarczyło tylko przeczytać, którymi ulicami będzie biegła trasa - mapa nie jest do tego potrzebna. Wiadomo, że "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził" ale maraton jest raz w roku. To samo można by powiedzieć o zakończeniu i rozpoczęciu sezonu motocykowego (zajmowany jest cały rynek) zlocie garbusów, pokazie bolidów F1 na Świętym Marcinie. Trzeba wykazać troszkę tolerancji i cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Piąty Poznań Maraton 12.10.04, 10:23 Gość portalu: Wojkus napisał(a): > Jak znasz Poznań (raczej tak) to wystarczyło tylko przeczytać, którymi > ulicami będzie biegła trasa - mapa nie jest do tego potrzebna. Powiedz to zamiejscowym - maraton (tradycyjnie) przecinał kilka dróg tranzytowych. > Wiadomo, że "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził" ale > maraton jest raz w roku. Ale trzeba (i można) zorganizować go tak, aby nie szkodził innym. > To samo można by powiedzieć o zakończeniu i rozpoczęciu sezon > u motocykowego (zajmowany jest cały rynek) zlocie garbusów, pokazie bolidów > F1 na Świętym Marcinie. Chyba czym innym jest zajęcie CAŁEGO RYNKU czy polany nad Maltą z zablokowaniem _dosłownie_ połowy miasta od rana do późnego popołudnia! A pokaz F1 na Świętym Marcinie to kolejny wygłup miłościwie nam panującego wiceprezydenta F., który "w nagrodę" przejechał się takowym bolidem. > Trzeba wykazać troszkę tolerancji i cierpliwości. Dziękuję za dobre rady, ale ja wolnych dni mam tak mało iż każda niedziela jest wyjątkowo cenna i nie znoszę jak ktoś usiłuje mnie zamurować tak, iż ani komunikacją publiczną, ani prywatną nie mogę się ruszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojkus Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 12.10.04, 12:37 > Dziękuję za dobre rady, ale ja wolnych dni mam tak mało iż każda niedziela jest wyjątkowo cenna i nie znoszę jak ktoś usiłuje mnie zamurować tak, iż ani > komunikacją publiczną, ani prywatną nie mogę się ruszyć. Inni też mają mało dni wolnych i dlatego spędzają je na przykład begając maratony. Przyjechali z całej Polski więc też ich trzeba trochę uszanować. Oczywiście możnaby poprowadzić trasę trochę inaczej - ale bez przesady - nie chodzi o to żeby to było 10 okrążeń w Lasku Marcelińskim lub nad Rusałką. Co też by się pewnie niektórym nie spodobało o chodzą tam co niedzielę na spacery. Nie mam zamiaru Cię przekonać (bo się nie da) że maraton to fajna impreza. Najlepiej byłoby żeby zadowoleni byli wszyscy - ale niestety tak się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Piąty Poznań Maraton 13.10.04, 10:22 > Inni też mają mało dni wolnych i dlatego spędzają je na przykład begając > maratony. Przyjechali z całej Polski więc też ich trzeba trochę uszanować. Widzisz, jak organizuję imieniny i zapraszam gości z połowy Polski to jako gospodarz staram się aby to nie było dokuczliwe dla współmieszkańców. > Oczywiście możnaby poprowadzić trasę trochę inaczej - ale bez przesady - > nie chodzi o to żeby to było 10 okrążeń w Lasku Marcelińskim lub nad Rusałką. Jestem gotów przyjąć zakład, że MOŻNA wytyczyć trasę tak, aby nie paraliżowała miasta (a nie była też bieganiem w kółko wokół placu Cyryla Ratajskiego). > Nie mam zamiaru Cię przekonać (bo się nie da) że maraton to fajna impreza. Ależ mnie nie musisz przekonywać! Ciągle słowo "maraton" ma dla mnie pozytywną konotację. Jestem tolerancyjny, jestem też w stanie znieść różne niedogodności (w rozsądnym wymiarze) - ale maraton na obecnej trasie to PARANOJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojkus Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 10:05 > Proszę zwrócić uwagę na ostanie zdanie: „nie był to kataklizm”. Lec > z NY w > granicach administracyjnych ma 787 km kwadratowych. Ma metro i autostrady. A > jak to wyglądało w Poznaniu, pozostawiam bez komentarza.... A czy zrezygnowano z organizcji Ny Marathon ??? Nie - bo jest to promocja dla miasta i są chętni aby w tym uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 15:19 jeden dzień bez samochodu???? to do Piły mam iść na piechotę??? tylko dlatego że Grobelny sobie biega??? dla uzupełnienia dodam że biegał dookoła mnie i nawet objechać nie mogłem. I DLACZEGO KTOŚ PLANUJE MI DZIEŃ. Przecież nie jestem imbecylem. A z usług PKP nie będę korzystał (notabene na dworzec też jakoś trzeba się dostać i to nie z pustymi rękami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojkus Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 12.10.04, 12:41 Gość portalu: hegemon napisał(a): > jeden dzień bez samochodu???? to do Piły mam iść na piechotę??? tylko dlatego > że Grobelny sobie biega??? Grobelny i 1999 innych osób. Przecież też możesz się przyłączyć. :-) > I DLACZEGO KTOŚ PLANUJE MI DZIEŃ. Przecież sam możesz sobie zaplanować - już dzisiaj wiadomo dokładnie w jaki dzień i o której godzinie odbędzie się maraton w 2005 roku. >Przecież nie >jestem imbecylem. Nie znam więc nie polemizuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYKIRKORR KIRKORR ograniczony umysłowo jesteś :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 13:50 Co się stało?? Dupy nie mogłeś sobie podwieżć?? ojoj biedak Dzięki Bogu takich debili jest coraz mniej w tym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fido Re: KIRKORR ograniczony umysłowo jesteś :) IP: *.vwes.pl.local / *.vwes.pl 14.10.04, 08:59 Nie każdy może zap...ać piechotą dłuższą trasę. Czy podwożenie dupy to wg ciebie także jazda tramwajem, debilu? Moja żona jechała z z okolic Ronda Rataje na Śródkę GODZINĘ!!! Gdyby mogła to by pewnie poszała pieszo, ale nie mogła. I odp.... się od mojej dupy, bo ja akurat próbowałem przez to organizacyjne bagno przejechać rowerem - gratuluję organizatorom fantastycznego wyjścia placu startowego nad Maltą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:49 Myślę, ze nie ma co sie przejmować tymi dziećmi specjalnej troski, którym zawsze nic nie pasuje, jak sie dzieje cos naprawde ekstra. Co do rolkarzy to moze i racja, ale przeciez kazdy jedzie dobrowolnie i wie co go czeka. Pozdrowienia dla wszystkich normalnie myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 10.10.04, 21:52 dla ciebie normalnie myślący to myślący inaczej?? Carramba -świat stanął na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 22:32 > Myślę (...) Dobry dowcip, tej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebej Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 08:07 Byłem uczestnikiem 5 Maraton Poznań. 85% takich jak ja to byli Wielkopolanie. Jestem zbudowany postawą kibiców, było ich naprawdę dużo, jak na polskie warunki. Dziękuję wszystkim, równiez tym niezadowolonym, których przepraszam za niedogodnosci. Start w tym maratonie, do którego przygotowywałem się rok, był to dla mnie wielkim przeżyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 15:21 a nie fajniej pobiegać po lesie??? no i taką ładną Maltę mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maratończyk Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 12.10.04, 12:43 > a nie fajniej pobiegać po lesie??? no i taką ładną Maltę mamy. A gdzie taki duży las znajdziesz w Poznaniu. No przecież nad Maltą maraton był :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik NA RUSA NAJPIĘKNIEJSZY DOPING !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 10:39 hej! ja tez bralem udzial w tegorocznym maratonie. nawet go ukonczylem ;)) czas 4:53:03 (gorzej o 7 minut niz w zeszlym roku - gorsze buty). doping Poznaniakow jak zwykle PROFESJONALNY. Na calej trasie Was nie zabraklo, dobrzy ludzie. Byliscie wszedzie, nawet gdzies tam w lesie kolo Mlynskiego Kola. DZIEKI. Jednak to co zobaczylem wbiegajac pierwszym kolkiem na Kurlandzka niemal wywrocilo mnie na asfalt! OSIEDLE RUSA - gratulacje za najlepszy doping na trasie. Byliscie fantastyczni - od 3-letnich smerfów az po 60-70 letnich seniorow. Trabki, garnki, lyzki wzieliscie z domu wszystko co mieliscie w kuchni. Tak trzymac i zycze podobnego albo jeszcze lepszego dopingu za rok !! :) remik 1906 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 10:45 hej, gratulacje !! jaki uzyskales czas ? kiedy nastapil pierwszy kryzys? Ja cale pierwsze kolko przebieglem bez przerwy. Pierwsze zwatpienie przyszlo na drugim kolku, kilometr bodajze 32-gi na Warszawskiej. Zaczelo sie ostatnie najgorsze 10km, w ktorych juz wszystko boli. Dobrze, ze po drodze byly dziewczyny z masciami - masaze bardzo pomagaly, dzieki !! ;) Jestem dumny z tego, ze dobieglem do mety, nie dalem sie zdublowac (a widzialem juz czoloweczke z blyskami swietlnymi jakies 400m za mną na wysokosci Wiankowej), nie dogonili mnie zawodnicy, ktorych wyprzedzilem na trasie (podczas wyprzedzania nie zyczy sie "do zobaczenia" ;))) do zobaczenia za rok !! remik p.s. blagam nie rzucajcie skorek po bananach na trase biegu - wyrzucajcie je poza linie, pare razy bym fiknal kozla na nich :>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 08:00 Po raz pierwszy zobaczyłem wiadomość o maratonie w ogólnopolskiej telegazecie,czyli że impreza zaczyna być zauważalna.Warto więc raz do roku trochę pocierpieć.Ale,żeby wilk był syty i owca cała, proponuję zacząć nie w południe ale o 9 rano i przenieść imprezę z kapryśnego października na np.drugą niedzielę sierpnia.Wtedy kierowców jest mniej, za to więcej turystów.Efekt informacyjny może więc być lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 08:11 terminarze maratonów są tak napięte, że nie mozna tego zrobic w sierpniu. ten termin jest optymalny. godzina też nie jest przypadkowa - w październiku mrano jest zbyt chłodno. to musi byc o 11. i jeszcze jedno. w berlinie startuje 30000 - całe miasto - centrum - jest zablokowane do 18 i nie spotkałem się z niechęcią lub pogardą - a chodzęz medalem na piersi. No i doping. w Poznaniu wszystko jest ok., ale zbyt słaby doping. Prosze za rok się poprawić -nam to naprawdę pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puman Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.bmj.net.pl 11.10.04, 08:55 Byłem uczestnikiem tego maratonu. Wielkie podziękowanie dla kibiców Poznańskich, byliście wspaniali, organizacja doskonała, a do kierowców którzy się wk...iali na maratończyków: ZA ROK WRÓCIMY, TYLKO BĘDZIE NAS WIĘCEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 09:34 Wszystko ładnie i pięknie- maraton... Ale jak zauważyłam- nikt nie posprzątał po tym całym bałaganie- wszędzie pełno plastikowych kubeczków, butelek... Nie mówię tutaj o głównych trasach, ale np. na ulicy Dymka (dawniej Majakowskiego) przy poboczu leży pełno takie śmieci. Owszem na głównych trasach posprzątane, a tam?? Nawet jeszcze na drzewach wiszą taśmy, którymi wyznaczona była trasa... Czy rganizator wogóle pomyślał o posprzątaniu tej części Poznania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ach i och IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.04, 10:26 taki ach i och, to dlaczego nic o nim nie slychac w mediach krajowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: ach i och IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 10:39 sport.onet.pl/1020282,0,0,wia,991726,dyscyplina.html miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2333465.html We wtorek dodatek do GW dotyczący maratonu. A wiadomości się nie oglądało ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: ach i och IP: *.u.mcnet.pl 11.10.04, 13:11 tez sie dziwie ze wazniejsi sa pilkarze ktorym raz sie udalo nie przegrac meczu, a tu taka impreza ze to powinno sie propagowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plootto Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 10:43 Ten kto marudzi na maratończyków nie wie o czym mówi. Jeszcze dwa - trzy lata temu sam byłem sceptykiem i nie oceniałem pomysłu organizacji maratonu w centrum miasta zbyt dobrze. Choć do końca mi to nie przeszkadzało - poszedłem na spacer do parku lub po prostu siedziałem wtedy w domu. W tę niedzielę wybrałem się rano na spacer na Maltę. Widziałem tych ludzi i byłem zaskoczony ich determinacją. Olbrzymie wrażenie i przejwa silnej woli tych ludzi. Gratuluję im, bo ja bym tak nie potrafił. A malkontencji i marudziarze? Nie ch za rok przyjdą popatrzeć i podopingować. Największe wrażenie na mnie, ale także i na innych widzach (jako jedyny z całego peletonu zebrał oklaski - stałem pod trybunami) zrobił niepełnosprawny maratończyk (dysfunkcja dwóch nóg), który biegł o kulach!!! Ukłony dla tego pana!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maratończyk Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.man.poznan.pl 11.10.04, 11:43 Nie jestem wielkim biegaczem. Ot tak sobie pobieguję tu i ówdzie:) W tym roku bieglem swój pierwszy maraton wlaśnie ten w Poznaniu. I chciałbym podziękować w tym miejscu kibicom na trasie na trasie za mile slowa i uśmiech. Szczegolnie się to przydawalo po 35 kilometrze :) Gratulacje również wytrwałości dla zorganizowanej grupki kibiców w okolicy M1 na ratajach, którzy stworzyli małą orkiestrę amatorsko grającą na garnkach, pokrywkach, trąbkach itp. Grali tak przez całe moje dwa okrążenia :) A szybko to ja nie biegłem;). Ale dobiegłem i jestem z tego dumny :) A tym, którzy narzekają na zamykanie ulic radzę by poszli sobie trochę popakować na słownię, wypolerowali swoje BMW i wyprali dresy na następną imprezę... zanim dorosną i zrozumieją pojęcie "promocja miasta". Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acb Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.novum.amu.edu.pl 11.10.04, 11:59 Tak jest. Kolejny przykład arogancji tatusiów miasta i całkowitej bezsilności MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta W Berlinie maraton 2 tygodnie temu IP: *.pool.mediaWays.net 11.10.04, 15:14 nie byl przypadkiem wiekszy? Tzn. wiecej osob wzielo w nim udzial. Oj, byl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faro Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.10.04, 17:47 Gówniany Zarządzie Wioski Poznań! Wypieprzajcie ze swoim maratonem na wieś albo do lasu, bo tam jest wasze miejsce kmioty! Totalny burdel organizacyjny - to rezultat waszej zasranej organizacji tego przedsiewzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojkus Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.icpnet.pl 12.10.04, 12:46 Inteligencja bijąca z Twojego komentarza jest po prostu POWALAJĄCA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 18:42 Poczytałam te posty i dziwię się tym, którzy uważają, że promocja miasta polega na jego paraliżowaniu. Mało to możliwości skierowania biegaczy tak, by nie wchodzili w kolizję z głównymi arteriami komunikacyjnymi???? Miłośnikom "wspaniale" zorganizownych maratonów życzę, żeby MUSIELI gdzieś dojechać wtedy, gdy pół miasta stoi w korku, a Policja ogląda maraton i w dupie ma kierowanie ruchem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.crowley.pl 11.10.04, 20:56 Do Redakcji gazety wyborczej: Proszę nie pisac o wspaniałej organizacji!!! Do dzisiaj wieczora po terenach rekreacyjnych wdłuż trasy maltańskiej (np. przystanek os. Przemysława) walają się papierowe kubki i butelki po napojach. Jak zwykle w Polsce..służby odpowiedzialne z to sprzątnęły z miejsc łatwo dostepnych i widocznych a reszta będzie leżeć do wiosny! Znowu to samo, jak co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Piąty Poznań Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:04 Chciałbym pogratulować Panu, który obmyślił sobie koncepcję objazdów i oznaczeń ich. Bardzo inteligentnie zgodnie z przepisami na 100 metrów przed zamknięciem drogi przy ul. Majakowskiego znak objazdu!! (szkoda tylko że nie wpadł na pomysł żeby ten znak umieścić na rondzie rataje na wjeżdzie żeby ludzie nieświadomie nie pakowali się w zamkniętą ulicę i nie tworzyli korków.Ale na pewno pomysł z takim oznaczeniem objazdów był JEDYNĄ SŁUSZNĄ KONCEPCJĄ. Gratulacje dla Panów z Zarządu Ruchu czy jak o tam się nazywa . Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Piąty Poznań Maraton 13.10.04, 14:57 Wszystkich, którzy krytykują niezadowolenie zmotoryzowanych zapytam: czy tylko Poznaniacy poruszają się po Poznaniu? Studenci zaoczni, turyści, ludzie przejeżdżający przez miasto mają prawo nie wiedzieć o tej imprezie. Zresztą nawet, jeśli wiedzieli, niewiele im to mogło pomóc. Miasto z kolei powinno zorganizować czytelne objazdy - nie takie, gdzie w ostatniej chwili narzuca się kierunek jazdy przeciwny do zamierzonego. Poznań to piękne miasto, ale pewnie nie każdy ma ochotę podziwiać je przez 2 godziny próbując z niego wyjechać!!!!!!!!!!! Więc proszę nie używać takich argumentów (o ich stylu nie wspomnę), że zmotoryzowani ten jeden dzień mogli przeboleć, bo niektórzy akurat nie mogli; i że impreza była dobrze zorganizowana, bo po prostu nie była. Jak się nie umie dobrze czegoś takiego zorganizować, to się nie powinno za to brać. Moim zdaniem w administracji powinny polecieć głowy. pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Fotki z maratonu !! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 11:25 hej! juz sa fotki z 5 Maratonu wykonane przez miedzynarodowa firme "Marathon Photos" zajmujaca sie fotografowaniem zawodnikow na trasie, wystarczy wpisac nr startowy i ... zamowic odbitke za (o zgrozo 12 EUR) :-o www.marathon-photos.com/cgi-bin/masterpage?function=framebody§ion=photos&job=Sports%2F2004%20Sports%2FPoznan%20Marathon (link sie mogl zlamac - tutaj jest Tiny URL: tinyurl.com/3qumh ) Spojrzmy na naszych Włodarzy jak dzielnie walczyli ;))) - Ryszard Grobelny, Prezydent Poznania: nr 1 - Maciej Frankiewicz, Wiceprezydent: nr 100 pozdro remik 1906 Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Super 15.10.04, 23:31 Gość portalu: remik napisał(a): > hej! > > juz sa fotki z 5 Maratonu wykonane przez miedzynarodowa firme "Marathon Photos" > > zajmujaca sie fotografowaniem zawodnikow na trasie, wystarczy wpisac nr > startowy i ... zamowic odbitke za (o zgrozo 12 EUR) :-o > > www.marathon-photos.com/cgi-bin/masterpage?function=framebody§ion=photos&job=Sports%2F2004%20Sports%2FPoznan%20Marathon > > (link sie mogl zlamac - tutaj jest Tiny URL: tinyurl.com/3qumh ) > > Spojrzmy na naszych Włodarzy jak dzielnie walczyli ;))) > - Ryszard Grobelny, Prezydent Poznania: nr 1 > - Maciej Frankiewicz, Wiceprezydent: nr 100 > > pozdro > > remik > 1906 Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Super -cd 15.10.04, 23:33 A do diabła- miałem napisać - super - tylko mam nadzieję, że jak następnym razem przyjadę do waszego pięknego miasta nie będę musiał czekać w dwugodzinnym korku. Włodarze niech sobie biegają do woli i na zdrowie, ale PO TYM, jak zadbają, że miasto jest naprawdę dobrze przygotowane do imprezy. Howg. pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś