Dodaj do ulubionych

Gwałt na Alei Praw Kobiet!

02.07.21, 15:46
Oczywiście żadnej kobiecie nie życzę takiego zdarzenia a ewentualnych gwałcicieli należny potraktować odpowiednio - przy czym kopniak w jądra powinien być tylko przygrywkę do poważniejszych sankcji.
Jednak i takie rzeczy się zdarzają.
Już widzę te nagłówki - gdy to się zdarzy na Naramowicach - gdzie taką nazwę proponują jakieś Panie - pewnie kręgi feministyczne lub zbliżone.
PS. Zawsze uważałem, że kobieta też człowiek i ma prawa człowieka - a tu takie brutalne naprostowanie tego mego przekonania.
;)
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Gwałt na Alei Praw Kobiet! 02.07.21, 15:54
      Jestem za Aleją Dzieci Poczętych Płci Żeńskiej, bo w ChRLD, był z tym spory problem..
      • m-dyskretna Re: Gwałt na Alei Praw Kobiet! 02.07.21, 20:12
        Określenie "płeć żeńska" jest dyskryminujące. Niedawno przeczytałam o kobietach i osobach zachodzących w ciążę, więc musisz doprecyzować czyjego imienia ma być ta aleja. A są dzieci niepoczęte?
        • kiks4 Re: Gwałt na Alei Praw Kobiet! 02.07.21, 22:12
          Historia zatacza koło. Był czas, gdy najtęższe głowy toczyły boje o liczbę diabłów, które mogą zmieścić się na ostrzu szpilki. Dzisiaj nie możemy dojść do porozumienia w sprawie liczby płci.
          • renepoznan Re: Gwałt na Alei Praw Kobiet! 03.07.21, 07:56
            Podobno UE ma zakazać nauczania biologii bo ta nauka głosi jakieś brednie o istnieniu tylko dwóch płci.
            • snajper55 Re: Gwałt na Alei Praw Kobiet! 13.07.21, 00:19
              renepoznan napisał:

> Podobno UE ma zakazać nauczania biologii bo ta nauka głosi jakieś brednie o ist
              > nieniu tylko dwóch płci.

Nieprawda, biologia niczego takiego nie głosi. A liczba płci zależy od tego, jak płeć zdefiniujemy.

S.
          • snajper55 Re: Gwałt na Alei Praw Kobiet! 13.07.21, 00:25
            kiks4 napisał:

> Historia zatacza koło. Był czas, gdy najtęższe głowy toczyły boje o liczbę diab
            > łów, które mogą zmieścić się na ostrzu szpilki. Dzisiaj nie możemy dojść do por
            > ozumienia w sprawie liczby płci.

Ależ oczywiście że możemy. Tylko najpierw trzeba zdefiniować co to jest płeć, jaki jest eyrozniknplci, a potem wystarczy policzyć. Przy niektórych definicjach będziemy mieć dwie opcje, przy innych dużo więcej.

S.
        • renepoznan Re: Gwałt na Alei Praw Kobiet! 03.07.21, 07:53
          Dodatkowo przesądza o jakieś płci - bez deklaracji osoby zainteresowanej. To faszyzm. ;)
    • l.george.l Re: Gwałt na Alei Praw Kobiet! 02.07.21, 23:35
      Myślę, że bardziej stosowna byłaby nazwa: Aleja Ofiar Kościoła Katolickiego, bo na co Aleja Praw Kobiet, skoro kobiety w Polsce praw nie mają.
    • smurfmadrala [...] 04.07.21, 10:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • m-dyskretna Re: Gwałt na Alei Praw Kobiet! 06.07.21, 16:40
        Mieszasz porządki. Homoseksualizm (literki LG) nie jest pojeciem tożsamym z płcią, tak samo jest z bisesualizmem i heteroseksualizmem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka