Gość: fly77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:06 LPR = faszyzm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Włodek z Grunwaldu LPR = koszmar; co oni wiedzą o większości IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.11.04, 21:03 Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: LPR przeciw mniejszościom 05.11.04, 21:12 i bardzo dobrze! Mniejszosc powinna szanować obyczaje większosći a nie pluć na nie kontestować je i wymuszać afirmację do zachowań niekiedy sprzecznychz naturą i zdrowym rozsądkiem. Mniejszosci tak ale pod warunkiem ze te nie będa kwestionować chrześcijańskiego łądu moralnego na którym w Polsce opiera sie ład publiczny (no w każdym bądź razie powinno tak być.. to model docelowy do tego trzeba dążyć) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: LPR przeciw mniejszościom 05.11.04, 23:29 Oczywiście ten " chrześcijański ład moralny " to nauczyciele typu katecheta pedofil i proboszcz w złotym ornacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-a Raczej odwrotnie!!! IP: *.ims.kompania.net / *.golebia.clarus.com.pl 06.11.04, 21:22 To wiekszość powinna dbać o swoje mniejszości... zwłaszcza ze z logicznego punktu widzenia nie ma czegoś takiego jak wiekość.... - ta wiekszosć to zlepek rozmaitych mniejszosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Oszolom już jest na stanowisku to "dyrur" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 10:56 Radiomaryjny!!!!lAD MORALNY W POLSCE?? WOLNE ZARTY ,ZLODZIEJSTWO, PEDOFILIA WSROD KSIĘZY OSZOLOMIE! kATODYKTATURA, TFU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienio Giert. Demokracja musi mieć ograniczniki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:47 Działalność LPR to przedkładanie racji marginalnej grupy nad opinię większości społeczeństwa.Jak długo można toto tolerować w państwie demokratycznym.W podobny sposób w Monachium zrodził się pewien czysto narodowy ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Demokracja musi mieć ograniczniki. 05.11.04, 22:15 kto tu jest marginalny? LPR to dziś druga sila polityczna w kraju! poza tym zgadzam sie z tytułem twego wpisu.. demokracja i wolnosć to nie znaczy prawo do niszcenia rodziny do promocji i szerzenia patologii spol dekryminalizacji pewnych zjawisk z półświatka pochodzących itd Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Demokracja musi mieć ograniczniki. 05.11.04, 23:32 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał niszcenia rodziny do promocji i szerzenia patologii spol dekryminalizacji > pewnych zjawisk z półświatka pochodzących itd Oczywiście oszołom ma na myśli KK Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Demokracja musi mieć ograniczniki. 06.11.04, 17:27 KK czyli konkubinaty i komuny hippisowskie..tzn ż mailem na mysli szeroko pojęte lewactwo które kościola nie obejmuje chyba ze katolewice skupioną wokół Tygodnika Powszechnego i bp Pieronka czy Życińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin- normalny Re: Demokracja musi mieć ograniczniki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:48 Rzeczywiście O ile pozwolimy LPR-owi na dalsze takie działania, niedługo nie będzie nic dozwolone poza poglądami skrajnego katolicyzmu. W Polsce budzi się nowa Rzesza, właściwie wszystkie struktury są już przygotowane. Na początek poprzeszkadzajmy im w Internecie, kto chętny do wojny internetowej? Polecam, ciekawa forma. P.S. Nie jestem gejem ale popieram ich prawa jak każdego kto w tym chorym kraju jest dyskryminowany. Pozdrowienia dla wszystkich normalnych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Demokracja musi mieć ograniczniki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 13:13 > W Polsce budzi się > nowa Rzesza, właściwie wszystkie struktury są już przygotowane. Poproś lekarza o mocniejsze lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: LPR przeciw mniejszościom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:53 to wina zydow ze zle sie czuja w Polsce (ich dzialanosc po wojnie itd.) tak samo wina homoseksualistow (niektorych) ze ich spoleczenstwo (wiekszosc) nie akceptuje niepelnosprawni sa tylko kwiatkiem do korzucha na tej manifestacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: LPR przeciw mniejszościom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:55 Niepełnosprawni nie pójdą w marszu z żadnymi pedałami i nie sądzę żeby Żydzi chcieli swoją pozycję zrównać z pedalstwem. Jednym słowem to będzie marsz pedałów ! Dziwię się że władze miasta na to zezwoliły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: LPR przeciw mniejszościom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:59 Pozytywna tolerancja ma swoje granice a akceptacja pedalstwa powinna być poza tymi granicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: LPR przeciw mniejszościom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:03 Grobelny jest niepoważny, pozwolić na taki marsz w mieście Petza, Krolopa i Pietrasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: LPR przeciw mniejszościom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:34 JESTEM PRZERAŻONY!! Zachowujecie sie jak faszysci. A moze to LPR i PiS robi za tlum na forum? Mam nadzieje, ze was inni kiedys rozpedza za cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: LPR przeciw mniejszościom 06.11.04, 14:12 > Niepełnosprawni nie pójdą w marszu z żadnymi pedałami i nie sądzę żeby Żydzi > chcieli swoją pozycję zrównać z pedalstwem. Jednym słowem to będzie marsz > pedałów ! Dziwię się że władze miasta na to zezwoliły. pedały nie pójdą w marszu z żadnymi niepełnosprawnymi i nie sądzę żeby Żydzi chcieli swoją pozycję zrównać z kalekami! Jednym słowem będzie to marsz kalek! Dziwię się że władze miasta na to zezwoliły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xx×xX Precz z nazistami LPR-u! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 00:20 Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki 06.11.04, 00:37 Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki!!! Odpuśćcie sobie kontr manifestacje. Znów jacyś poprawnie politycznie naślą bojówki, znów bezie niepotrzebna nikomu zadyma. PO PROSTU NIE DAJCIE SIĘ SPROWOKOWAĆ!! Nie warto, dla kilku głupich wojujących homo, narazać się na chore zarzuty. Błędem jest pozwolenie na homo pochód, ale jak juz pójdą, to niech idą w spokoju. Zobaczycie, że jak nie będzie zadymy, przejdzie tylko kilkunastu idiotów, nie wzbudzając niczyjego zainteresowania. Czasmi, lepiej przemilczeć głupotę, niz nadawać jej jakąś range. To jak z dziećmi, jak nie zwracasz uwagi na jego wygłupy dziecko się nudzi i przestaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat [...] IP: *.icpnet.pl 06.11.04, 08:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZooBoy Re: Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki IP: *.238.98.210.adsl.inetia.pl 06.11.04, 08:23 Jestes ograniczony, kolego. Sadze, jak z reszta chyba wiekszosc normalnych ludzi w Polsce, ze to Was powinni rozpedzic. Jak slysze poglady LPR to mi sie nie dobrze robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Większość Re: Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 10:54 Wyrażam zgodę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki IP: *.icpnet.pl 06.11.04, 10:58 widze ze prawie same geje to forum okupuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Re: Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki IP: *.iu-bremen.de 08.11.04, 02:30 Taaa... Jasne - pierwsza zasada dot. stereotypow w psychologii :D Jezeli nie zgadzasz sie z pogladami, to oznacza, ze Ci ludzie naleza do grupy, przeciwko ktorej kierujesz te stereotypy... Zreszta - co ja klawiature marnuje - i tak nie zrozumiesz... Tolerancyjny hetero-poznaniak na wygnaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki 06.11.04, 14:18 pan.nikt napisał: > Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki!!! > > Odpuśćcie sobie kontr manifestacje. > Znów jacyś poprawnie politycznie naślą bojówki, znów bezie niepotrzebna nikomu > zadyma. PO PROSTU NIE DAJCIE SIĘ SPROWOKOWAĆ!! szanowny Panie, pora przejrzeć na oczy. bojówka skinów czy kibiców == młodzieżówka LPR, nie inaczej, i nie ma co się doszukiwać spisków masońskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowrzesnianin Re: Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki 06.11.04, 16:34 Czy ja mówiłem coś o masonach??? Ja mówiłem o róznych dziwnych "poprawnych politycznie". A co oni maja wspólnego z masonami????? Tylko Tobie pasuje hasło wytrych. Nie popiera gejów, czyli widzi w nich spisek masoński. Głupoty gadasz. Ot tyle Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Apeluje do LPR-u i Młodzieżówki 06.11.04, 16:41 Sorry dla Jacko. Wlazłem na jego longinie. (nie przelogowałem po nim) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Mniejszość jest przecież mniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 08:51 i nie powinna mieć większych praw niż większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Pedały tylko przy rowerze!!! IP: *.icpnet.pl 06.11.04, 10:57 Chorych czyli zboczonych należy leczyć, a nie robić im krzywdę wmawiając im, że to co robią jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: Pedały tylko przy rowerze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:12 taa, a co? wlasnie twoj ostatni facet cie rzucil i sam jestes pokrzywdzony... ? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Pedały tylko przy rowerze!!! 06.11.04, 14:16 > Chorych czyli zboczonych należy leczyć, a nie robić im krzywdę wmawiając im, że > to co robią jest normalne. słusznie prawisz, ale jak przekonać takiego chorego z nienawiści czy źle pojętego chrześcijańskiego miłosierdzia członka LPR czy MW, że powinien skontaktować się z poradnią? Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Re: LPR przeciw mniejszościom 06.11.04, 11:48 Taki odważny aby pójść w manifestacji miejszości to ja nie jestem ale ich popieram i szanuję. Natomiast LPR to hipokryci. Łatwo mówić w Radio Maryja o miłości, tródniej pokochać bliźniego gdy jest inny. A tak na marginesie to Jezus nie był z faryzeuszami, poszedł z códzołożnicą i celnikiem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Więcej tolerancji dla Ludzi Pozbawionych Rozumu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 16:50 Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy Cie nie zdradzi!!! Kopernik była kobietą!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 Gdzie jest demokracja a tolerancja? 06.11.04, 17:05 Jeden z was (chyba pavlo czy jakoś tak) napisał: "pedały nie pójdą w marszu z żadnymi niepełnosprawnymi i nie sądzę żeby Żydzi chcieli swoją pozycję zrównać z kalekami! Jednym słowem będzie to marsz kalek! Dziwię się że władze miasta na to zezwoliły." I od razu muszę z grubej rury "Kaleką" to możesz być ty, ale umysłowym. Inwalidzi to może są wojenni. Ja jestem CZŁOWIEKIEM, POLAKIEM. Jeżdżę na wózku ale płacę podatki tak samo jak inni i mam takie same prawa jak inni. A w każdym razie powinienem mieć bo konstytucja tak gwarantuje. Zaliczam się do największej mniejszości w polsce (niepełnosprawnych jest 10-15% społeczeństwa) Każdy z was może być niepełnosprawnym. Ok nie każdy może być gejem i nie każdy wyznania mojrzeszowego. Ja jestem katolikiem wierzącym niepraktykującym, Jestem hetaroseksualny i żadni panowie mnie nie pociągają. Troszkę mnie także drażni że niektóre mniejszości które naprawdę są mniejszościami rzucają się na afisz. Ale to my jesteśmy temu winni. Gdybyśmy akceptowali wszystkich takimi jakimi są nie było by manifestacji i protestów. To forma walki o byt i godne życie. Napewno każda z tych mniejszości nie raz usłyszała "Pedał/Lesbijka", "Żydek", "Kulas", być może nie dostali pracy z powodu zdrowia, wyznania lub orientacji seksualnej. Dziwię się Poznaniakom że uczepili się tylko tych gejów i dążą do zlikwidowania tej manifestacji. Przecież to jeden z podpunktów. A co z niepełnosprawnymi? Zachowujecie się jak Hitler. Może powiecie "Niepełnosprawni do gazu", "Żydzi do gazu", "Geje do gazu.". Śmiało mówcie tak. Proszę bardzo. Jestem niepełnosprawny ale nie zrobią te teksty na mnie wrażenia. Ale zanim to powiecie proponuję wycieczkę do oświęcimia i przyjżenie się jednej gablocie. Takiej w której stoją same protezy nóg i rak i kule. Wy możecie jutro dołączyć do tego grona przez nieszczęśliwy wypadek i wtedy co "Do gazu?". Skończyłem studia i nie mam pracy i wiem że mógłbym ją zdobyć gdybym miał równe szanse. Ale nie mam i kogo to obchodzi? Nikogo. Bo pełnosprawny może choćby rowy kopać, ja nie. Taka jest smutna rzeczywistość. Zamiast mówić że marsz jest do kitu pomyślcie co zrobiliście aby tym wszystkim ludziom żyło się lepiej. choćby o jedno słówko mniej. Zamiast kulas "Może w czymś pomóc?" Zamiast "Pedał", "Wiesz mi to nie przeszkadza ale pamiętaj że ja w te rzeczy się nie bawię", Zamiast "Żydek", "To ty pewnie masz inaczej wolne święta niż my?". Zainteresować się troszkę lub choćby nie przeszkadzać. Mi mniejszości które nie wchodzą w moje życie prywatne nie przeszkadzają. Boję się tylko słysząc takie hasła że zacznie mi zagrażać całe społeczeństwo? To ma być marsz tolerancji i miłosći. Ciekawe dlaczego kościół się od tego odkreśla. Czy kościół nie chce tolerancji? A gdzie miłość do bliźniego? Ja też jestem przez kościół dyskryminowany i dlatego wierzę w boga ale nie instytucję kościelną. Według prawa kanonicznego nie mam wyboru sakramentów bo jestem niepełnosprawny i nie mogę być księdzem. jeśli ktoś jest impotentem to nawt według tego samego prawa nie może zawrzeć ślubu. Chyba że się nie przyzna. Taki jest nasz kościół katolicki i te prawa wymyślili ludzie nie Bóg. Bo to prawo kanoniczne. Ludzie więcej tolerancji. Ja bez względu na wszystko jestem za manifestacją. Ciekawe co by miała zrobić niepełnosprawna murzynka, wyznania islamskiego, będąca chorą na AIDS lesbijką? Chyba się rzucić z mostu przy takim społeczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Szanowny mantis77 06.11.04, 17:25 Chba nie końca rozumiesz sprawę. Nie wrzucaj proszę niepełnosprawnych (szacunek dla nich), z wojującymi homo. Przecież ci wojujący homo (nie wszyscy homoseksualiści), chca wykorzystać problemy Was niepełnosprawnych dla własnych, A NIE WASZYCH CELÓW. To jest włąśnie metoda. Utożsamienie pedałów z niepełnosprawnymi. A później krzyk JESTEŚCIE NIETOLERANCYJNI. Tymczasem szanuje i staram się zrozumieć niepełnosprawnych. Szanuję inne narody i inne kultury. Toleruję homoseksualistów. ALE HOMOSEKSUALIZM, NIE MOŻE BYC PRZEPUSTKĄ DO KATEGORII LUDZI LEPSZYCH. Prawdopodobnie jesteś inteligentny. Więc poczytaj krytycznie co piszą ci wojujący homo. Poczytaj co stoi między wierszami. Wtedy zrozumiesz, że im wcale nie chodzi o równość niepełnosprawnych, ale o coś całkiem innego. W dodatku jest grupa polityczna, która, nie majac innego punktu zaczepienia próbuje ROBIC KARIERĘ NA DUPIE. CZY O TO CI CHODZI?? CZY NA TYM CI ZALEŻY?? Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 Re: Szanowny mantis77 06.11.04, 19:39 Nie nie na tym mi nie zależy. Powiem tak Homoseksualiści byli, są i będą, pytanie czy Będą mogli się przyznać do tego. to jedyna dyskryminacja w ich przypadku bo tylko wtedy mają nie miłe doświadczenia. Podobnie żydzi. My (niepełnosprawni) nie mamy nawet wyboru "nieprzyznania się" bo widać to na pierwszy rzut oka. Pewnie, że nie chcę żeby ktoś na "mojej dupie" robił sobie reklamę. Ale jesli to marsz tolerancji i równości to mam nadzieję że niepełnosprawni też się tam pojawią (ja z pewnością nie bo inaczej pomagam społeczności niepełnosprawnych). Nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego nie mogą sobie iść skoro była np parada z okzaji 750-lecia poznania. Przejdą pokrzyczą i po krzyku. Przynajmniej Poznań będzie miał kolejny "plus" że jest miastem tolerancyjnym. Jeśli kogoś obrażą można ich podać do sądu. Ale jest to demokracja i należy uszanować te rzeczy. Nie wiemy co chce zaprezentować mniejszość i jakie hasła będą ale się dowiemy. Jeśli zachowają się źle to nie dostaną zgody na następny raz. Sami sobie zrobią źle. Pewnie że lepiej byłooby zrobić odzielne pochody ale jest to więcej komplikacji. Nie wiem jak to będzie wyglądać. Ale widzę że tolerancji nie ma. Szczególnie dla niepełnosprawnych. Nie wierzycie mi zajżyjcie na stronę forum O2 i oszołomów którzy tam piszą w dziale niepełnosprawni np. to: forum.o2.pl/temat.php?id_p=3263732&id_f=11 Jeśli chodzi o związki homoseksualne. To mówię tak mogą być choć raczej ich ślub powinien odbywać się jakoś inaczej bo widzę to z niesmakiem (kto jest panią a kto panem młodym?) No i stanowcze nie jeśli chodzi o adopcję. Tylko dlatego że w naturalnych warunkach też nie ma takich przypadków. To tyle kwestią wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Szanowny mantis77 06.11.04, 19:54 CZY BRAK TOLERANCJI DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH? Pewnie i tak i nie. Tzn, Wy możecie zwykłą daleko posunietą głupote, odbierac jako brak tolerancji. I muszę powiedzieć, że moim zdaniem w materii niepełnosprawnych poziom głupoty społeczeństwa maleje. (nnie mówię o subkulturach). JEŻELI ZORGANIZUJECIE PARADĘ NIEPEŁNOSPRAWNY, TO I JA I WIELU INNYCH PRZYJDZIE WAS POPRZEĆ, PRZYJDZIE SIĘ Z WAMI SOLIDARYZOWAĆ. ALE NIE WSPÓLNĄ PARADĘ Z WOJUJACYMI HOMO. Zrozum, oni chca Was wykorzystać dla legalizacji swojej głupoty. (nie homoseksualizmu, a wojujacego pedalstwa). A małżeństwa homo. NIE, NIE, NIE. Notarialna Rejestracja wspólnoty majatkowej- prosze bardzo. Legalizacja zgody na współdecydowanie w przypadku choroby - proszę bardzo. I NA TYM KONIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Mantisie77 nie wchodz w polemike z tymi idiotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:29 Oni tego nigdy nie zrozumieją nalezy ich ostentacyjnie ignorowac wtedy "To To" się z tąd wyniesie,po co narazac sie na obelgi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat [...] IP: *.icpnet.pl 06.11.04, 17:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majkau2 [...] 06.11.04, 18:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Gdzie jest demokracja a tolerancja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:41 Rozumiem twoje rozgoryczenie. Powinieneś walczyć o swoje prawa-i innych niepełnosprawnych /i innych, którym naprawdę trzeba pomóc/. Staram się dołożyć swoja cząskę.. Ale dałeś się zmanipulować tej innej "mniejszości". Oni świadomie was instrumentalizują! Bo wtedy trudno bedzie zakazać takiego marszu..Ich żądania prawne/nie w zakresie kultury miedzyludzkiej/ są bezpodstawne. Tak jak Ty nie mozesz bardzo wielu rzeczy, tak kazdy człowiek ma swoje krzyże. Ale to nie powód, aby burzyc porzadek społeczny i wywracać do góry nogami. A do tego zmierzaja żądania tej grupy. No, ale teraz wszystko wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 Dzięki za wypowiedzi 06.11.04, 22:36 Ok dzięki wszystkim ("Panu nikt" szczególnie). Oczywiście że nie jestem taki głupi żeby dać się zmanipulować. Pytanie co chcą na tej paradzie uzyskać? Troszkę mnie to ciekawi bo faktycznie może macie rację z jednym, nie wiadomo o co chodzi. Bo gdyby parada się nazywała "Dyskryminacji Gejów w pracy mówimy nie" lub "Dyskryminacji niepełnosprawnych w pracy mówimy nie" lub "Duskryminacji żydów w pracy mówimy nie" to przesłanie byłoby jasne. Chodziłoby o pracę. Ale w sumie hasło "parada wolności" czy tam "tolerancji" jest ogólnikowe. Nie zmienia faktu że wolno im taką manifestację urządzić. Pytanie w jakim celu. "Sztuka dla sztuki" Myślę że to jest kreowanie stereotypów. Bo jak pójdą niepełnoesprawni z hasłem "tolerancja dla niepełnosprawnych" to nie wiadomo o co chodzi. Może o WTZty jak ostatnio. Może o trudną sytuację na rynku pracy, może o coś zupełnie innego. I wydaje mi się że powinno być podane przesłanie takich manifestacji/happeningów. Bo teraz nie wiemy czego oczekiwać. A nieoczekiwanego się odruchowo boimy. Więc może zacząć wszystkich równo "prześwietlać" co chcą w "naszym" mieście zrobić. Jeśli chodzi o mnie nict tam do gejów nie mam do żydów też nie i w sumie innych subkultur które trzymają się z dala (może poza jakimiś nazistami wyznającymi że innych do gazu) Jak wspomniałem, na pewno nie będę na tym pochodzie. Jeśli już to wolę zrobić własną manifestację (jestem w jednym z stowarzyszeń i można to zaplanować). Fajnie że się ludzie wypowiadacie bo z pierwszych postów można było odnieść wrażenie że wszyscy są na nie także niepełnosprawnych. Ale jednak tak nie jest. Cieszę się bo być może to dobry pomysł na wypromowanie jednego z wielu projektów jakie w naszym stowarzyszeniu powstają. Dzięki za wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mackuch do mantisa od geja 06.11.04, 23:38 Mantis jak gej dziekuje Ci za madra i wywazona dyskusje. Masz prawo nie lubic gejow, masz prawo ich nie tolerowac, masz prawo byc zniesmaczony. Prosze Cie tylko o jedno NIE WIERZ oszolomom, ktorzy probuja zrobic z tego marszu marsz pedalow!!!! To jest marsz wszystkich, ktorzy czuja sie dyskryminowani!! Wszyscy, ktorzy wieszacie psy na Marszu ZROZUMCIE, ze jest to czesc duzej imprezy. Homoseksualisci sa tylko mala czastka tego, co sie bedzie dzialo. Beda wyklady, filmy i dyskusje..... Paradoksalnie te wszystkie zniewagi i bluzgi, ktore rzucacie na Forum na pedalow swiadcza o tym, ze sesja i marsz dotyczacy tolerancji sa potrzebne... Nikt wam niczego nie chce narzucac, nikt nie chce nikogo do niczego zmuszac. Tak samo jak kibole po meczu maja prawo pokazywac swoja radosc, tak wszyscy, ktorzy placa podatki i zyja w tym kraju, a sa dyskryminowani MAJA PRAWO PRZESPACEROWAC SIE W MARSZU i wykrzyczec swoj zal... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Do mackuch-a 06.11.04, 23:52 Przepraszam, czy Ty jestes tak naiwny, ze wierzysz w to co piszesz, czy piszesz, żeby naiwni uwierzyli?? Ja nie obrazam (podobnie jak wielu innych również na tym forum) homoseksualistów. Daj Wam Boże. Ja tylko odsłaniam fragmenty brudnej gry WOJUJACYCH HOMO, KTÓRZY NA DUPIE PRÓBUJA ROBIC KARIERĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki Re: Do mackuch-a IP: *.icpnet.pl 07.11.04, 02:42 > Ja tylko odsłaniam fragmenty brudnej gry WOJUJACYCH HOMO, KTÓRZY NA DUPIE PRÓBU > JA ROBIC KARIERĘ. co to za nowa fobia społeczna ? boisz sie homoseksualistow ? stąd ta nienawiść. boisz sie, że okażą sie bardziej inteligentni i przbojowi, czy co ? Może ty stary nie masz, oprócz tych swoich nienawistnych okrzyków, nic do powiedzenia i jak ludzie zaakceptują homoseksualizm to nikt już nie bedzie ciebie słuchał ? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt DO ŁUKIEGO 07.11.04, 10:00 Fobie, to ty masz. Fobie normalności. Nie mówiłem, że homoseksualiści nie mają robić kariery (i niektórzy robia OK), ale na litość nie NA DUPIE. Niecg robia karierę, tak jak robili dotychczas MĄDRĄŚCIĄ I ROZUMEM. A swoją dupą niech się chwala w domku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki Re: DO ŁUKIEGO IP: *.icpnet.pl 07.11.04, 13:14 no właśnie, ale jak już zrobią tą karierę to niech ich nie wytyka palcami , niech nikt im nie zagląda do lóżka, niech mają tak sama mozliwość pokazania sie na mieście ze swoim partnerem jak hetero , niech nikt ich nie szantażuje, niech nikt ich nie obraża, niech nikt ich nie bije na dyskotece, Jednym słowem niech nikt im nie niszczy życia. Oto chodzi w tym marszu i w szeroko rozumianej tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: DO ŁUKIEGO 07.11.04, 14:31 ALEŻ NIKT IM DO ŁÓŻKA NIE MA OCHOTY ZAGLADAĆ. Tylko niech nie wynoszą tych swoich łóżek na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki Re: DO ŁUKIEGO IP: *.icpnet.pl 07.11.04, 14:53 pan.nikt napisał: > Tylko niech nie wynoszą tych swoich łóżek na ulice rozumiem że to przenośnia, innymi słowy niech nie ujawniają swojej orientacji seksualnej, niech nie mówia, że mieszkaja z partnerem tej samej płci, niech milczą na temat seksu i miłosci. Niech się bzykają w domu z facetami , ale do kina niech ida z koleżanką ? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: DO ŁUKIEGO 07.11.04, 14:59 A co mi do tego, kto z kim idzie do kina?? A z łózkiem na ulicy?? Przenośnia?? Niestety ostatnio coraz częściej realność. Uważam, że głosne okrzykiwanie własnej orientacji jest niesmaczne i głupie. Nie mówiłem nic o wielkim ukrywaniu. Protestuję PRZECIWKO ROBIENIU Z HOMOSEKSUALIZMU PROGRAMU POLITYCZNEGO. PROTESTUJĘ PRZECIWKO MÓWIENIU, JAK SIĘ BZYKA W DUPĘ, WSZYSTKIM MIMO IŻ WIĘKSZOŚĆ NIE MA OCHOTY TEGO SŁUCHAĆ, ANI OGLADAĆ. Ja też nie krzyczę, jak to robię ze swoją kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk facet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!rzeczywiście jesteś nikt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:24 bzdury pleciesz, jak większość!!!! nad tą brudną nie uregulowaną rzeką wislą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: facet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!rzeczywiście jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 02:02 A Ty jestes zwyklym smieciem, bo w wielu Twoich wypowiedziach widac, ze nie masz poszanowania dla Ojczyzny. Takimi ludzmi gardze i takich bym z czystym sumieniem do gazu poslal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk O!!!!!!!!!!!!!!Suwaku, za daleko sie "posuwasz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 04:49 Co?? argumentów brakuje, weż się za oczyszczanie brudnej wisly,do gazu ??? poslal bys?? suwaku ????????? zrobie wszystko abys zniknal z forum na zawsze za te texty!!!!!!!!!! jasne!!!!!!!!!!!!!!!Suwaku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: O!!!!!!!!!!!!!!Suwaku, za daleko sie "posuwas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:51 Juz Ci pisalem cioto, ze suwak to mozesz do kochanka mowic jak Ci w dupala wpycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat [...] IP: *.icpnet.pl 07.11.04, 11:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: do mantisa od geja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 01:59 Nie mowmy o tym jaki jest oficjalny plan. Powiedzmy sobie o tym co bedzie w rzeczywistosci. Bedzie przemarsz homoseksualistow, razem z nimi na pewno pojdzie troche lewactwa, ktore chce zrobic kariere. Na wykladach bedzie sie mowilo o rzekomym dyskryminowaniu kobiet i o tym jacy to homoseksualisci nie sa biedni. No, moze jeszcze o tym, ze w dzisiejszych czasach wiekszosc ludzi patrzy z pogarda na czerwonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Widze ze jesteś ciekawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 04:56 Zapraszam na wyklady, moze sie zeuropeizujesz??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Widze ze jesteś ciekawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:51 Nie musze sie zeuropeizowac, bo jestem europejczykiem - w koncu zyje w samym srodku Europy od kilkudziesieciu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: człowieku, przecież 08.11.04, 02:42 mantis77 napisał: Fajnie że się ludzie wypowiadacie bo z pierwszych postów można > było odnieść wrażenie że wszyscy są na nie także niepełnosprawnych. Ale jednak > tak nie jest. to OCZYWISTE!! Jakie "na nie"? To po prostu przekracza moje pojmowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
ozmo Re: Gdzie jest demokracja a tolerancja? 09.11.04, 21:38 ja jestem tolerancijny dla wszystkich ale nie przyrównał bym się do tej społecznosci jakże specyficznej niech sobie walczą ale ja się z nimi nie idetyfikuję. nie poszedł bym z homoseźualistami na ten marsz bo nie jestem w ten sposób dyskryminowany ponieważ niepełnosprawni mają zupełnie inne problemy niż homosexualisci . Można by powiedzieć że społeczeństwo mogło by nas O n postrzegać jako geje i lesbijki . Niestety taka rzeczywistość. każdy ma jednak prawo da innych zdań i pogladow . I tak już niech pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: LPR przeciw mniejszościom IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 23:27 No to klops, płace podatki a jakaś ekipa zablokuje mi misto, jak to ma być marsz tolerancji to czemu nikt nie toleruje moich potrzeb!!!!! A teraz jeszcze na dokładke dowiaduje się że oszołomy z LPR też wyjdą na ulice, masakra, ciekawe kto zapłaci za zdewastowane ulice i czas stracony przez ludzi którzy będą musieli przez zakorkowane miasto się przedostać. Pewnie nie ci co "pragną tolerancji" dla mniejszości jak i ci co pragną jej dla większości..... szkoda że będe się musiał jakoś bokami przeciskać, a (mniejmy nadzieje ze nie) zamiast nowego asfaltu lub trawnika moja kasa pójdzie na zdemolowane barjerki, przystanki itp......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos [...] IP: *.icpnet.pl 07.11.04, 12:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos [...] IP: *.icpnet.pl 07.11.04, 15:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: LPR przeciw mniejszościom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:07 LPR, PIS = faszyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: LPR przeciw mniejszościom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 11:01 A przeczytales kiedys definicje faszyzmu? Tak najlepiej, nazwac faszysta, bo ma inne poglady, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Beznadziejny ignorancie,faszyzm to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:36 co wyznaje twoja LPR, a nawiasem mowiąc przygotowujemy się do jej delegalizacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Beznadziejny ignorancie,faszyzm to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 02:04 Naprawde przeczytaj definicje faszyzmu, bo widac ze jej nie znasz. Swoja droga, czemu kazda osobe o innych pogladach niz Ty nazywasz faszysta? Kto Ci to wpoil? Urban? Piotrowski? Czy jakis inny smiec z Faktow i Mitow? PS Jak znajdziesz definicje faszyzmu i ja zrozumiesz, to wklej tu, zeby wszyscy wiedzieli ze do pustego lba dotarlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Suwaku ta Organizacja jest kriminalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 04:52 I będzie zdelegalizowana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Suwaku ta Organizacja jest kriminalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:52 Oo, widze ze definicji nie podales. Czyli jak zwykle naszczekales tylko. Ile Ty masz lat? 10? 15? Jesli tak malo to im szybciej poddasz sie leczniu, tym lepiej dla Ciebie i otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONA EUROPEJKA Re: LPR przeciw mniejszościom - CO TO FASZYZM? IP: *.icpnet.pl 15.11.04, 19:09 Sa rozne definicje faszyzmu, oprocz historycznych, wiaze sie go z nacjonalizmem, kultem silnej jednostki, populizmem, antylewicowoscia i antyliberalizmem. No coz..., nie widzisz podobienstw? Ponizej wklejam jedna z szerszych definicji: 2) sensu largo: ruchy polityczne, doktryny i systemy w innych krajach, wzorujące się, nawiązujące, lub w różnym stopniu zbliżone do f. włoskiego, będące, podobnie jak on, połączeniem pierwiastków syndykalizmu, socjalizmu i nacjonalizmu, niejednokrotnie jednak różniące się pod wieloma względami, i od niego, i pomiędzy sobą, a w zależności od tych różnic zbliżające się już to do prawicowego autorytaryzmu, już to do lewicowego populizmu, nadto zarazem antyliberalne i antykomunistyczne; przypadkiem granicznym, lub - w innych interpretacjach - szczytową i skondensowaną we właściwych f. znamionach, albo skrajną i zwyrodniałą jego postacią był niemiecki narodowy socjalizm (nazizm) oraz oparty na jego ideologii system państwowy hitlerowskiej III Rzeszy 1933- 1945; Odpowiedz Link Zgłoś