kiks4 16.06.23, 21:34 Zdjęcie zrobione telefonem na korbkę pokazuje tłum ludzi pragnących wybrać się do ZOO. Jest wśród nich i Tusk. Widać gdańskie ZOO jest mniej atrakcyjne od naszego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 16.06.23, 23:47 W doniesieniach medialnych z dzisiejszego spotkania Poznaniaków z Donaldem Tuskiem wypunktowany jest tylko jeden element. Chodzi o treść jednego z bannerów, nawiązująca do śmierci Teda Kaczyńskiego- amerykańskiego terrorysty. Jestem więcej niż pewien, że autorstwa tego bannera należy szukać na Nowogrodzkiej. Przemawia za tym szybka reakcja najwyżej sytuowanych działaczy PIS, w tym premiera. W jaki kraju premier zawraca sobie głowę tym, co na setkach bannerów napisali jego przeciwnicy? A Morawiecki siedząc w Warszawie to wypatrzył. Inna rzecz - to skupienie się na tym elemencie wiecu, podczas gdy Tusk wytoczył w swoim przemówieniu dziesiątki argumentów miażdżących PIS. To znana rosyjska metoda: gdy w dyskusji między Amerykaninem a Rosjaninem na temat wyższości ich krajów górę biorą argumenty Amerykanina Rosjanin kończy rozmowę: - a u was Murzynów biją! Czyli wytacza argument nie mający żadnego związku z treścią dyskusji. Czyli : jesteście be, bo macie niegodny banner! Przypomnę, że gdy nie wiadomo, kto był sprawca jakiegoś występku, Rzymianie mówili: ten uczynił, kto miał z tego korzyść. Więc sami sobie odpowiedzmy... Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 11:46 Obawiam się Kiksie, że możliwa jest też inna interpretacja. To jakiś durny przeciwnik Kaczyńskiego wysmażył ten plakat. Dając PIS-owcom okazję do rżnięcia głupa, że chamstwo to inni a nie oni. Niestety - także po stronie "opozycji" jest sporo durni epatujących swoim chamstwem. Swoją drogą to zabawne gdy ci od obrażania ludzi myślących trochę inaczej niż oni, oburzają się na obrażanie ich guru. Ale co mają zrobić? Dziadzio już coraz mniej ogarnia a oni do samodzielnego myslenia nie są zdolni. No to "rżną głupa" jak mawiał klasyk. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 12:43 Oczywiści tego się nie dowiemy, kto był autorem tego "pobożnego" życzenia. Jednak jak mówiłem wcześniej daje do myślenia szybka reakcja na najwyższych szczeblach władzy. No i ten żałosny argument, na wzór rosyjskiego: a u was Murzynów biją! Na placu Tusk wylicza wcale nie krótką listę imion młodych kobiet, które zmarły tylko dlatego, że lekarze wystraszeni przez PIS wizją więzienia nie udzielili im pomocy. a repliką pisowską jest: a wy macie niegodny banner! Z jednej strony dramat rodzin, które niepotrzebnie utraciły bliskie im osoby bo komuś tak się uwidziało- z drugiej durny baner Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 13:56 Nie wchodziłbym w tę narrację dotyczacą przyczyn śmierci tych kobiet. Bo chyba zdajesz sobie sprawę, że to nie jest takie proste jak wykrzykują na wiecach. Za zawaloną operację lekarz też odpowiada a jednak operuje. Za aborcję zgodną z prawem - już się boją? Hm .... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 14:08 Wracam do baneru. Dzisiaj działacze PO informują, że już w kilka minut po pojawieniu się tego baneru góra PISu zagrzmiała. Baner został szybko usunięty, ale starczyło, żeby telewizja pisowska go utrwaliła i wysłała obraz w świat. Jestem za starym lisem, żeby nie poczuć smrodu, Obok nas był baner z napisem: Żeby Polska w siłę rosła- trzeba wodza a nie osła. I co? Brak reakcji, widać góry pisowskie taką treść dopuszczają Odpowiedz Link Zgłoś
m-dyskretna Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 15:46 Niestety kadra lekarska ma wiele za uszami. Właściwie każdy z nas zna przypadki nieetycznego zachowania lub niedouczenia lekarzy. Oczywiście bywają i tacy na wysokim poziomie w każdym tego słowa znaczeniu, ale to już jest mniejszość. Jakaś organizacja prawnicza czy praw pacjenta podała, że organizowała darmowe szkolenia lekarzy dot, tego co mogą, a czego nie mogą robić po wyroku TK. Z naciskiem na co mogą. W ciągu roku zgłosiło się 12 lekarzy. Podam przykład zupełnie inny, ale pokazujący styl pracy tej grupy. Znajoma przewróciła się na łyżworolkach. Lekarz na SOR zrobił RTG. Powiedział, że kości są całe, ale powinna iść do lekarza domowego jeżeli po tygodniu będzie jeszcze czuła ból. Lekarz domowy wysłał ją na USG, ale zapomniał powiedzieć, że na NFZ w Poznaniu badanie nie jest oferowane. Wystawił też skierowanie na CITo do ortopedy. Już po 3 tygodniach przyjął ja ortopeda, zerknął na ten sam RTG i stwierdził złamanie kości promieniowej. Czyli już po miesiącu została zdiagnozowana. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 14:19 Wyjaśnij krótko Kiksie dlaczego miałbyś stać z takim transparentem, bo nienawidzisz Tuska, czy dlatego, że kochasz Kaczyńskiego, bo ja zawsze miałem wrażenie, że kochasz tego ostatniego.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 19:36 Drogi Qwardianie, chyba pomyliłeś osoby na tym forum. Miłośnikiem naszego Prezesa jest zupełni ktoś inny i bardzo z tego powodu się cieszę, bo to ożywia nasze zdechłe forum, Wyobrażasz sobie, gdyby na forum nie było żadnego zwolennika PIS i jego prezesa? Na kogo byśmy wylewali wszystkie nasze gorzkie żale? Zawsze musi być jakiś chłopiec do bicia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 19:39 Baner z oczekiwanie wodza a nie osła - nie jest oryginalny. O ile dobrze pamiętam pochodzi z epoki Gierka- wówczas ich hasło brzmiało: aby Polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatniej. Więc stąd do: Oby Polska w siłę rosła- trzeba wodza nam - nie osła. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: gdzie jest Tusk 18.06.23, 05:49 W zasadzie Kiksie i Rene, osoba o nazwisku Kaczyński zdobyła sobie wielkie uznanie w świecie, a jego manifest jest cytowany przez grupy od prawicowych po lewicowe (autor manifestu krytykował obydwie), zrobiono o nim serial na Netfliksie gdzie przedstawiano go jako postać pozytywną. Powiedzieć, że był dobrym matematykiem to niedopowiedzenie, był wybitny, na światło dzienne wychodzą również pewne sprawy o których było cicho podczas procesu. pieknoumyslu.com/ted-kaczynski-eksperyment-ktory-zamienil-matematyka-w-morderce/ Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 21:17 Może Qwardian sądzi, że zastosowanie znajduje tu stara zasada, kto się czubi ten się lubi. I twoje namiętne filipiki c/a PIS są tak naprawdę oznaką poparcia dla Prezesa? ;) A tak poważnie. W pewnym momencie PO przegrało bo obrzydło ludziom ze względu na z stosunek do społeczeństwa. Wysunięcie Kopacz na premiera było tego przejawem. My elity wiemy co jest dla Was najlepsze. Mam wrażenie, że coś podobnego dzieje się z PIS. Oni lepiej wiedzą co dla Polski jest dobre niż motłoch. A następuje coraz większy rozdźwięk pomiędzy tym co głoszą (a wiele z tych haseł jest słusznych) a tym co robią. Do tego robią w zadziwiająco nieudolny sposób. Pewnie ma na to wpływ coraz gorsza kondycja intelektualna Prezesa a bez niego to oni są jak dzieci. PS> To co wyżej to absolutnie nie jest pełna i obiektywna diagnoza sytuacji. To tylko zasygnalizowanie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: gdzie jest Tusk 18.06.23, 06:40 POPiS stworzyło perpetuum mobile zawłaszczania sceny politycznej, a ja jestem antysystemowy Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 18.06.23, 10:32 No i co powiecie- zaraz po nagłośnieniu przez PIS treści jednego z banerów na poznańskim Placu Wolności napisałem tu, poniżej, że na mój nos to pisowska ustawka. Obejrzyjcie uważnie załączoną tu grafikę- wszystkie głosy potępienia ze strony pisowskiej wierchuszki pochodzą z tej samej niemal godziny i otagowane są tym samym hasztagiem:#TuskPrzeproś. No chyba że oni maja wszczepione chipy i porozumiewają się bezpośrednio: mózg- mózg. A czy nagła dymisja Poręby- szefa ich kampanii wyborczej nie jest może skutkiem tej żałośnie nieudanej prowokacji? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: gdzie jest Tusk 18.06.23, 10:50 Co się nie zgadza na tym plakacie, moim zdaniem jest bardzo trafny? Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: gdzie jest Tusk 18.06.23, 12:31 Jest politycznie głupi. Jeśli poważnie zajmujesz się polityką to nie stosujesz metod, których ludzie nie zaakceptują. A życzenie śmierci (poza jakimiś skrajnymi przypadkami) jest tym, czego jednak większość nie zaakceptuje. To moze robić partyjka kanapowa nie mająca większych ambicji poza zaistnieniem w szmirowatych mediach. Facet z tym plakatem jest odpowiednikiem naszego kolegi na "G", i mało kto potraktuje go poważnie. Facet jest albo idiotą albo prowokatorem. Ja obstawiam idiotę (niemało takich we wszystkich stronach politycznego konfliktu) a Kiks prowokatora. Kto z nas ma rację tego najpewniej się nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 18.06.23, 13:03 Tak na marginesie tej prowokacji nasuwa mi się pewna refleksja. Otóż wszystkie wypowiedzi pisowskich aparatczyków są otagowane hasztagiem: #TuskPrzeproś. Nie jest to oczywiście uprzejma prośba a takie rozdeptanie przeciwnika, sponiewieranie poprzez żądanie przeprosin. A przecież przeprosiny to coś bardzo potrzebnego w życiu społecznym, to uznanie, że nie miałem racji, to próba przywrócenia dobrych stosunków między oponentami. Pisowcy używają przeprosin jak młota. Do zniszczenia przeciwnika. Nie widzę w tym niczego z nauk św. Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
m-dyskretna Re: gdzie jest Tusk 19.06.23, 10:12 Zawsze istnieje możliwość, że obaj macie rację :) Bywa tak, że niektóre świetne pomysły są genialne wyłącznie dla ich autorów. Brak samorefleksji jest zgubny. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: gdzie jest Tusk 19.06.23, 10:52 Kto to powiedział, że tylko 10% populacji jest zdolne do samodzielnego wysłania? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 19.06.23, 14:57 Dyskretna- ty masz racje. Przecież prowokator może być idiotą, nic nie stoi na przeszkodzie. Zwłaszcza, że dał się sfotografować i może być bez trudu rozpoznany przez zainteresowanych rozpoznaniem i rozliczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
m-dyskretna Re: gdzie jest Tusk 20.06.23, 21:51 Ja tam lubię to stwierdzenie ""50 procent Polaków nie zdaje sobie sprawy, że stanowi połowę społeczeństwa" Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: gdzie jest Tusk 22.06.23, 08:19 50%? Czyli lepiej oceniasz społeczeństwo niż autor zacytowanego przeze mnie powiedzenia o 10%. No cóż. Możemy mieć tylko nadzieję, że masz rację. Ale ja jestem pesymistą. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: gdzie jest Tusk 17.06.23, 23:15 Skomentuję, nie czytając Waszych wypocin. Wcześniej czy później każdego ch*** zeźrą robaki. Nie ma nic złego w oczekiwaniu, żeby nastąpiło to szybciej niż później, jeśli jakiś ch** czyni wiele złego. Myślę, że wszyscy czekamy niecierpliwie na śmierć Putina, z nadzieją przeglądaliśmy doniesienia o kiepskim stanie zdrowia Łukaszenki. Oczywiście zawsze zachodzi obawa, że zdechłego ch*** zastąpi jeszcze gorszy ch***, ale można też mieć nadzieję na parę, a może kilkadziesiąt lat spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: gdzie jest Tusk 20.06.23, 07:29 George przekleństwami zaniża poziom forum. To nie budka z piwem i koszary milicyjne. Można i trzeba się spierać. Ale bez wyzwisk, nienawiści i słownictwa pisanego kropkami czy gwiazdkami. Porcja wściekłości w wydaniu Georga nie na miejscu. Pieprz jest dobry ale nie jest potrawą główna. Nie pieprz bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 20.06.23, 13:25 Nowy szef kampanii wyborczej czyli Brudziński w ostatniej chwili przeniósł miejsce kolejnego zjazdu partii z Łodzi na Dolny Śląsk. Bo prezydent Łodzi oświadczyła, że pieniądze za wynajem hali przekaże na program in vitro. Brudziński w pośpiechu zapomniał o jednym- podpisana już umowa z władzami Łodzi zawiera klauzulę o karach umownych w przypadku zerwania kontraktu. Więc PIS i tak zapłaci na in vitro... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: gdzie jest Tusk 20.06.23, 16:18 Kiks ma absolutną rację, to nie pierwszy raz kiedy nieudacznicy PiS wspomagają błaznów z PO, którzy w jakiś sposób muszą sklonować Anastazję, bo wkrótce przybędzie do Polski w kilku kawałkach. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: gdzie jest Tusk 20.06.23, 20:20 Kiksie - podobno chodzi o to, że nie byli w stanie zapełnić tej sali w Łodzi. ;) A pustawa sala byłaby kompromitacją. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: gdzie jest Tusk 21.06.23, 23:29 renepoznan napisał: > Kiksie - podobno chodzi o to, że nie byli w stanie zapełnić tej sali w Łodzi. ; > ) A pustawa sala byłaby kompromitacją. ;) Jakoś trudno mi w to uwierzyć. Zapełnienie każdej sali jest tylko sprawą ceny. No i czasu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: gdzie jest Tusk 21.06.23, 01:18 Piszą, że Putin ma przerzuty do mózgu i znaleziono go rozebranego z osraną pieluchą. Rak nie rak, zawał nie zawał, udar nie udar każdego z nas to czeka. Różnica polega jedynie na tym, że śmierć jednych przysparza zmartwień i będzie wiązać się ze smutkiem, a innych jest oczekiwana i wywoła ulgę, a nawet radość i nadzieję. Zadowolony? Podniosłem poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: gdzie jest Tusk 21.06.23, 23:32 l.george.l napisał: > Piszą, że Putin ma przerzuty do mózgu i znaleziono go rozebranego z osraną piel > uchą. Rak nie rak, zawał nie zawał, udar nie udar każdego z nas to czeka. Różni > ca polega jedynie na tym, że śmierć jednych przysparza zmartwień i będzie wiąza > ć się ze smutkiem, a innych jest oczekiwana i wywoła ulgę, a nawet radość i nad > zieję. Zadowolony? Podniosłem poziom? Nie masz racji. Także śmierć Putina będzie wiązać się ze smutkiem a nawet rozpaczą. Wielu Rosjan będzie opłakiwać swego przywódcę. Stalina też opłakiwano. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: gdzie jest Tusk 21.06.23, 23:25 l.george.l napisał: > Skomentuję, nie czytając Waszych wypocin. Wcześniej czy później każdego ch*** z > eźrą robaki. Nie ma nic złego w oczekiwaniu, żeby nastąpiło to szybciej niż póź > niej, jeśli jakiś ch** czyni wiele złego. Myślę, że wszyscy czekamy niecierpliw > ie na śmierć Putina, z nadzieją przeglądaliśmy doniesienia o kiepskim stanie zd > rowia Łukaszenki. Oczywiście zawsze zachodzi obawa, że zdechłego ch*** zastąpi > jeszcze gorszy ch***, ale można też mieć nadzieję na parę, a może kilkadziesiąt > lat spokoju. Pomyśl kto zastąpił Lecha Kaczyńskiego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: gdzie jest Tusk 21.06.23, 23:39 Mamy teraz większe zmartwienie. Szykuje się zamach stanu. Średnia wieku życia mężczyzn w Polsce jest niska - 71,6. Zadziwia mnie przekonanie niektórych, że przekroczywszy tę granicę, wegetując z mózgiem ameby i srając w pieluchę, będą jeszcze cokolwiek znaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 18:47 l.george.l napisał: > Mamy teraz większe zmartwienie. Szykuje się zamach stanu. Średnia wieku życia m > ężczyzn w Polsce jest niska - 71,6. Zadziwia mnie przekonanie niektórych, że pr > zekroczywszy tę granicę, wegetując z mózgiem ameby i srając w pieluchę, będą je > szcze cokolwiek znaczyć. Co to jest średnia wieku życia? S. Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 08:51 Gdzie jest Putin? Może Tusk wie? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 08:59 Tusk stanął w końcu przed Komisją d/s Badania Wpływów Rosyjskich. Przewodniczący- pan Antoni pyta: - czy miał pan do czynienia z ruskimi agentami? Tusk mówi: -Nie, dotychczas nie miałem takich kontaktów, tu, dzisiaj jest pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 09:05 Jeżeli potwierdzą się dzisiejsze doniesienia o buncie wagnerowców to powstałe zamieszanie u naszego najsilniejszego sąsiada będzie wystarczającym powodem do zawieszenia jesiennych wyborów w Polsce, ogłoszenia stanu wojennego, pozamykania "agentów rosyjskich" itp. I znowu "prawda i szlachetność" zwycięży. Utinam falsus vates sim - jak mawiali Starożytni. Czyli: obym był fałszywym prorokiem Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 10:33 Referendum i wybory Kiksie, nie powinno zapominać się o referendum, odbędą się 15 października.. Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 12:35 Nie wypowiadaj się ws cen benzyny i stanu wyjątkowego w Polsce. Bo trafisz do ciemnego, wilgotnego lochu reżimu. Ewentualnie tam gdzie, prorocy, Napoleonowie, często nonstop uśmiechnięci. Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 12:39 Dlaczego 12 członków PKW pojechało na szkolenie techniki demokratycznych wyborów w Moskwie? Rok 2013. Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 12:48 Ależ żal, że wybitna polityczka Angela Merkel poszła w zaparte. Nasze narody od wieków takie zaprzyjaźnione. A tu cisza grobowa. Niech chociaż wygadany, doświadczony Donald oceni sytuację w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 13:27 Ciekawostka- jeden z trzech samolotów rządowych wystartował...destination: N/A Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 13:38 Chcą zamelinować na mecie u agentów pisoskiego reżimu? Ciekawe Nowogrodzka czy kwadrat Jarosława? Może w koszarach WOT Maciory? Ruska agentura da im dach, wikt i troske. Odpowiedz Link Zgłoś
m-dyskretna Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 14:50 Za dwa dni okaże się, że to była wewnętrzna gra chłopaków z Kremla prowadzona dla sprawdzenia czy przypadkiem ktoś nie knuje czegoś przeciwko Putinowi. Już było tyle przecieków, że facet pociągnie jeszcze góra miesiąc, że moje zaufanie do wiadomości z dobrze poinformowanych źródeł jest mocno nadwątlone. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 17:39 Komentarz z DGP: A czas pracuje na niekorzyść nie tylko Putina, ale całego rosyjskiego projektu neoimperialnego. Putin miał zresztą rację, mówiąc rano o analogiach do roku 1917, tyle, że źle odczytał znaki czasu. Bo teraz to on jest Mikołajem II, a casting na nowego Lenina trwa i właśnie nabrał żywotności. I tak jak wtedy wywiad cesarskich Niemiec, tak teraz pewnie służby specjalne kilku państw ze wschodu i zachodu aktywnie szukają kandydatów, a może nawet zasiadają w jury. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 17:42 Swoją drogą. Niech to wreszcie padnie i różni tacy tęskniący za zerwaniem z zachodem i powrotem pod berło Rosji przestaną marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 14:00 Pamiętaj Kiksie, że Antoni jest kawalerem orderu Przemysła II przyznanym mu przez zaplecze tak zwane intelektualne PiSu. A zaplecze wywodzi się z kręgów akademickich. Rodzi się więc pytanie, czy mamy rozbudowaną ruską agenturę na uczelniach. Co Kiksie, o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 14:51 Niewykluczone, że na pokładzie IL96-300UP uchwyconego przez FlightRadar był premier Miszustin w drodze do Petersburga. Nie on jeden opuszcza Moskwę Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 15:06 Ciekawe dlaczego droga z Woroneża do Moskwy jest zamknięta. Stan wg. GoogleMaps z dnia 24.06 godz. 15:05 Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: gdzie jest Tusk 24.06.23, 15:12 A wiadomo, dokąd zmierza dziś Antoni? Odpowiedz Link Zgłoś