Dodaj do ulubionych

Tajemnice Poznania

IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 11:18
Zainspirowany tekstem Michasa, zastanwiam się, czy w naszym mieście mają
miejsce rzeczy dziwne z racjonalnego punktu widzenia? Czy spotkaliście się tu
ze zjawiskami rzadkimi, niespotykanymi? Każde miejsce ma swe tajemnice, czy
Poznań również kryje w sobie jakieś niewytłumaczalne zagadki?
Podzielcie się wiedzą, jest wiadomo wam coś w tej materii.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wąchacz Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 11:38
      Na ratajach, często w porze wieczornej daje się wyczuć nieznośny, słodki smród.
      Nie wiem co to jest. Swego czasu sądziłem, że to z Wrigley'a ale nie. Czasami
      śmierdzi też od rana. Może to browar?
      • Gość: Pozhoga Re: Tajemnice Poznania IP: *.k.mcnet.pl 18.11.04, 12:01
        Ten zapach to może być zacierany słód z Browaru
        - dla piwosza najcudowniejszy zapach na świecie.

Pzdr,
        • Gość: wąchacz Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 12:05
          Nie, zapach o którym mówisz jest rzeczywiście ok. Ten smród kojarzy mi się ze
          smarem.
    • Gość: Pozhoga Re: Tajemnice Poznania IP: *.k.mcnet.pl 18.11.04, 12:03
      Nie tak dawno na Forum był duży wątek
      o tajemniczym nocnym błysku i spadku
      napięcia, który jedni wiązali z UFO,
      a inni z fasolką po bretońsku.

Pzdr,
    • Gość: x-files Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 13:07
      A co powiecie o tajemniczym błysku i spadku napięcia pod koniec sierpnia b.r.?
    • Gość: Light Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 13:12
      Dziwne światło nad Krzesinamy. Niemalże w każdy pogodny wieczór latają obiekty.
      Często stają w miejscu, nawet na kilka minut, chyba, że jest to jedynie
      złudzenie. Nie słychać dźwięków, mimo później pory i znikomego już wówczas
      chałasu. Może to śmigłowce, a może...?
    • Gość: ciekawa Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 13:15
      Proponuję obserwację rejonu lotniska wojskowego w Krzesinach. W minione
      wakacje, pewnej nocy nie mogąc zasnąć spędziłam kilka godzin w oknie ( 13
      piętro, na Orła Białego ). Ludzie tam jest taki ruch na niebie, że szkoda
      gadać. Byłam naprawdę zdziwiona, że wojsko ma kase na paliwo.
      • Gość: guerra Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 13:26
        do tejemnic zaliczyć można na pewno systemy fortyfikacyjne i ich połączenia.
        • Gość: tenoktorymnic Re: Tajemnice Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:29
          i imprezy w pewnej desce na Ratajach. Czego tam nie ma:) latajace blyski, morze
          napojow , tajemnicze substancje...ECh...
        • Gość: gunter Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 13:42
          słyszałem, że poszczególne forty są połączone korytarzami,tak że mozna
          praktycznie cały piersień wokół miasta przejsc nie wychodząc na powierzchnie.
          • Gość: Sineira Re: Tajemnice Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:20
            Nie są. Coś takiego byłoby nierealne z technicznego punktu widzenia.
            Były niegdyś połaczone naziemną droga forteczną, ale zostały z niej jedynie
            nędzne resztki.
    • Gość: wow Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 13:41
      pamietam to zjawisko z sierpnia. niezle wtedy piprznelo. w domu przygaslo mi na
      kilka sekund swiatlo i wydalo mi sie,ze na ulicy rowniez zrobilo sie ciemniej.
      do dzis zastanawiam sie co to bylo
      • Gość: w rzeczy samej w rzeczy samej IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 13:54
        w rzeczy samej, dziwna to byla noc... cos niewatpliwie mialo miejsce, cos
        dziwnego.
        • Gość: obcy Re: w rzeczy samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:27
          Wyjaśnienie tego zjawiska znajduje się na www.ufo.online.pl w dziale archiwum
    • Gość: Spelo Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 14:23
      Jest jedno dziwne miejsce we wschodniej części miasta. To klasztor Urszulanek w
      poznańskim Pokrzywnie. Byłem tam kiedyś, to potężna budowla z pięknym ogrodem.
      Słyszałem wiele ciekawych opowieści związanych z tym miejscem, choć nie wiem
      ile w nich prawdy? Ponoć wielu ludzi straciło w jego murach życie, głównie w
      czasie wojny.
    • Gość: XXX Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 16:33
      Nie od dzis wiadomo,ze na terenach Starołęki mieszkały czarownice. Nie znam
      dokładnie tematu, ale stoją jeszcze ich domy.
      • Gość: Red.Trojanowski Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 17:14
        I latały na miotłach
        • Gość: otto von mauser Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 19:50
          jest taka przepowiednia, ze jesli miasto zostanie nawiedzone przez zboczencow,
          to peknie na pol a rozpadlina pochlonie cale to rozowe towarzystwo, na koniec
          ziemia sie zrosnie, ale pozostanie dziwny zapach i swiatlo na niebie, wtedy
          dziwka pojedzie na rowerze z tablica upamietniajaca niemcow pod pacha, na
          bagazniku bedzie siedzial absztyfikant krollopa zajadajac rogale od
          gruszeckiego. a grobelnemu predzej wasy wyrosna, niz podejmie jakies
          niekorzystne dzialanie na rzecz miasta...
          • Gość: Ryszard Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 20:12
            Grobelny ma już wąsy!!!!!
    • Gość: FOX MULDER Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 19.11.04, 19:28
      Kochani, czy w tak dużym miescie, o tak bogatej historii naprawdę nie ma miejsc
      ciekawych, owianych aurą tajemnioczości? Nie chce mi się wierzyć!
      • Gość: Sineira Re: Tajemnice Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:07
        A nie ma. Poznaniacy to ludek praktyczny, który na przysłowiowe gonienie duchów
        nie będzie tracił cennego czasu. A i nasze duchy wiedzą, co to "porzundek" i
        nie pałętają się bez celu po kątach :)
    • Gość: Sineira Re: Tajemnice Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 19:37
      Up, up!
      Wiaruchna, naprawdę nie znacie żadnych tajemniczych historii o naszym mieście?
    • Gość: ENERGY 52 Re: Tajemnice Poznania IP: *.icpnet.pl 25.11.04, 11:53
      Uwaga!!!Uwaga!!!
      Wczoraj w późnych godzinach wieczornych na wschodnich krańcach miasta Poznania,
      w rejonie ulicy Browarnej, na terenie stawów zauważono niespotykaną
      manifestację nieznanego obiektu latającego. Około godziny 23.00 czasu
      lokalnego, nad lasem zabłysło światło, jasne jak...jasna cholera, a oczom
      zdziwionych wędkarzy, zasadzonych tam na duuużą rybę, ukazał się kulisty
      pojazd, łudząco przypominający gładki, niczym kolano, mózg, z dającymi się
      wyodrębnić, równie gładkimi półkulami. Jakież było zdziwienie wędkarskiej
      braci, kiedy po chwili, obiekt w absolutnej ciszy osiadł na pobliskiej polance.
      Zdziwieni z lekka mężczyźni, zakrywając swe blade twarze, ciemnozielonymi
      siatkami na ryby, zakradli się w pobliże "przybysza" i poczęli go wnikliwie
      obserwować, wydając dla niepoznaki dzwięki leśnych żyjątek. W pewnej chwili
      jeden z nich zauważył wyraźnie tablicę rejestracyjną Latającego Mózgu. Symbol:
      KLEWKI 01, wskazywał dobitnie w jakiej gminie pojazd został zarejestrowany.
      Wędkarz aż podskoczył, przyduszając przebiegającą akurat pod nim wiewiórkę, na
      myśl o obecności w obiekcie słynnych Talibów oraz być może samego ich rezydenta
      na ziemi polskiej Andrzeja Al Lepperiego. Przez jego ciało przeszedł dreszcz
      niezdrowego podniecenia a ciszy, acz potwornie capiący bąk, dał dobitnie
      sygnał, iż jelita jak i żołądek mają dość wrażeń. Męzczyźni w skupieniu
      obserwowali obiekt kiedy nagle usłyszeli dziwny syk, niczym odgłos zaciągania
      hamulca hydraulicznego. Ku ich przerażeniu właz mózgu zaczął się powoli
      otwierać...

Koniec części pierwszej, lecz nie ostatniej, oj nie!!!

Tubikontiniułet
    • Gość: Leszek Re: Tajemnice Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:26
      cytadela, starowka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka