Gość: max Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.crowley.pl 28.11.04, 23:31 > Ja zacznę: Jestem ZA, bo cenie ludzi, którzy oprocz trzepania kasy, potrafią > dzielić się ( w szerokim tego słowa znaczeniu ) z innymi. Brak mi slow jak to czytam ;) nie wiem czy smiac sie czy plakac ;) HAHAHA zajebiste uzasadnienie naprawde pekam ze smiechu. PRZECIW, przeciw okradaniu NAS POZNANIAKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.icpnet.pl 30.11.04, 22:32 Śmiem twierdzić,że człowiek, którego inwestycje nie dają ci np. zatrudnienia, jest Twoim wrogiem? Rozumiem,że idąc dalej tym tokiem rozumowania, Twoja zawiść czyni z każdego kto potrafił się dorobić wroga publicznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.crowley.pl 01.12.04, 13:12 Czlowieku badz rozsadny. Nie chodzi tu o to czy daje zatrudnienie czy nie, co do starego browaru to on nie daje zatrudnienia tylko firmy ktore maja tam miejsce. Tu chodzi o podejscie do nas poznaniakow. Dosc mam robienia z nas idiotow i karmienia nas glodnymi kawalkami, dosc szantazowania nas (warunki jakie stawial radnym odnosnie parku), dosc mam chorych ukladow biznesmenow z politykami, dosc mowienia ze dzieki niemu mamy prace (czesto za grosze - niewolnicza sila)jakby robil nam wielka laske, ale juz nie mowi ile dzieki temu zarabia. Kurcze badzmy bardziej swiadomi. Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Sonda - dla ludzi poważnych. 29.11.04, 11:53 No dobra, usiłowałem wyłączyć się z tej całej pyskówki, ale tutaj spróbuję określić swoje poglądy. List w swej treści nie jest zły - nie rozstrzyga kwestii winny/niewinny, głównie nawołuje do rozsądku i spokojnego, zgodnego z prawem rozstrzygnięcia; a różne gruszki, pietruszki i inne g**** dały niezły popis oszołomstwa. Dlatego podpisanie tego listu jest pewnego rodzaju vetem nieufności wobec polityków - a nie obroną konkretnego człowieka. Jest niestety druga strona medalu - osoba dra K. Dla mnie jest to człowiek, którego szanowałem za działalność z VW, a zwłaszcza za powstanie firmy VW Poznań. Lecz od pewnego momentu zaczął co najmniej wykorzystać (a najpewniej wykreował) sytuacje pozwalające "uwłaszczyć się". I raczej należy przyjąć ten drugi wariant - że WYKREOWAŁ, no i posiadł różne firmy, by je możliwie szybko odsprzedawać. I to już nie budzi mojego szacunku. Dlatego (mimo wszystko) listu bym nie podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJo Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.ce.put.poznan.pl 30.11.04, 14:33 Za - za inwestycje w Poznaniu, w tym Stary Browar z naprawdę ciekawą architekturą, Przeciw - jeżeli potwierdzą się niektóre zarzuty (ale pod warunkiem, że to Kulczyk złamał prawo, a nie Grobleny, Kaczmarek czy inny minister) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:35 narazie nie mam zdania - okaze sie po pracach komisji - nie mozna nikogo sadzic bez wyroku - czyli oczerniac - z jedenj strony zazdrosc o pieniadze ale z drugiej troche szybko powstala ta fortuna ;) kazdy jest kowalem swego losu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadiSTS Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.icpnet.pl 01.12.04, 10:23 NIE Odpowiedz Link Zgłoś
conkret A może to ci pomoże 01.12.04, 10:56 zobacz czytaj - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24747&w=18166533 Odpowiedz Link Zgłoś
anulina Re: Sonda - dla ludzi poważnych. 01.12.04, 11:03 ja bym podpisała! głównie przez to, że politycy chamsko chcą stłamsić przedsiebiorczość, którą Kulczyk uosabia. a i dla poznania wiele zrobił wiec szlag mnie trafia jak widze te cała nagonkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michel de Cerizay Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:01 Gdyby instytucja, którą kierowałbym dostała jakieś pieniądze od p.Kulczyka, to pewnie bym podpisał, bo wypadaloby, a tak (mimo, że jestem wdzięczny Kulczykom za Mitoraja, bo to przynajmniej dzieło sztuki, gdy tymczasem w pozostałych centrach handlowych są zwykle tylko fikuśne fontanny) to podpiywać się nie zamierzam. W ogóle uważam, że takie "akcje zbierania podpisów znanych ludzi" w demokratycznym państwie (co innego dyktatura czy totalitarne państwo) jest dość bezsensowne. Co może sędziwy dyrygent wiedzieć o uczciwości lub nie wielkiego biznesmena (podobnie jak o skłonnościach lub nie pewnego arcybiskupa). Zwykle poluje się wtedy na znane nazwiska popełniając pewien błąd logiczny: zakłada się, że jak ktoś jest "autorytetem" w muzyce, literaturze, sporcie, ekonomii itp. to zna się na wszystkim - bzdura - wybitny pisarz moze być muzycznym dyletantem, znany sportowiec może być naiwny jak dziecko itd. W sumie opinia p.Pietrasa & co., moja czy kogokolwiek nie może byc miarodajna dla sędziego, prokuratora itp. bo z kolei p.Kulczyk jest zbyt znany, żeby sąd, prokuratura musiały zasięgać na jego temat opinii dzielnicowego czy sąsiadów, tak jak to mialoby miejsce w przypadku zwyklego obywatela. Tzw. opinia ludu głosi, że chłopaki dostali kasę i muszą się Kulczykowi odwdzięczyć (a moze i liczą na jeszcze). Chyba tym razem lud ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 12:15 ja też jestem ZA, ale pod jednym bardzo ważnym warunkiem, że swoją kasę zarabia się U C Z C I W I E !!!!!!!!!! wtedy poprę wszystko :-) , jednak w tym konkretnym wypadku tak nie jest !!!!! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:52 Jan Kulczyk powinien zostać premierem, może wtedy Polska była by bogatszym krajem, bo jakby nie było facet ma głowę do zarządzania kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licznik Re: Sonda - dla ludzi poważnych. IP: *.icpnet.pl 06.12.04, 20:12 dochodzimy do setki... Odpowiedz Link Zgłoś