Dodaj do ulubionych

Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem RP

22.05.25, 16:50
Podliczyłem głosy z pierwszej Tury
Mentzen Braun drobniejsza prawica na Nawrockiego . Bielat szynszyla Holotownia zandberg na Trzaskowskiego- do niego należy dodać 2/3 z 1mln 800 tys którzy teraz nie brali udziału w wyborach a zagłosowali w 2023r na koalicję 13 grudnia . 1/3 nieobecnych a głosujących w 2023 pow zagłosować na Nawrockiego Wychodzi niemalże po równo . Kluczem do wygranej będzie 36 tyś głosów które opadły w 1 turze na (Sz)Maciaka ..,,
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 23.05.25, 14:49
      Czy Pan Maciak złorzeczył albo szczuł na rodzinę, Polskę, Polaków, albo Kościół Katolicki? Ja bym takie głosy zaakceptował bez zmrużenia oka..
      • kiks4 Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 03.06.25, 10:34
        W ostatnich wyborach Nawrocki otrzymał 10 606 877 głosów, Trzaskowski- 10 237 286 czyli różnica wyniosła 369 591 głosów. Media od lat popełniają ten sam błąd bo dziennikarzy nie uczą myślenia.
        Nawrocki nie wygrał różnicą 369 591 głosów tylko połową tej liczby. Bo gdyby na Trzaskowskiego oddano 184 796 głosów więcej to uzyskałby 10 422 082. Tym samym Nawrocki uzyskałby mniej o 184 796 czyli 10 422 081 i jednym głosem by przegrał.
        Dlaczego o tym piszę?
        Bo prócz głosów za i przeciw składano także głosy obciążone błędem. A to nie wypełniono żadnego pola a to wypełniona dwa. I takich głosów, jak podała PKW, było około 190 tysięcy.
        Czyli wynik wyborczy mieści się w "granicach błędu wyborczego" i mowa o wielkiej wygranej to zwyczajne bzdury. Gdyby ostatnie wybory powtórzono, wynik mógłby być dokładnie odwrotny. Więc mamy prezydenta "z błędu statystycznego".
        • qwardian Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 05.06.25, 07:21
          Kiksie, już żałuję, że na niego zagłosowałem, bo słowem nie ujął się za Wojciechem Olszańskim, którego zapuszkowano dobę temu. Uzyskał poparcie Kamratów, oraz Partii Pięciu Piw Mentzena i zero wdzięczności. O kant Dudy rozbić polską politykę..
          wydarzenia.interia.pl/kraj/news-liderzy-ruchu-rodacy-kamraci-zatrzymani-komunikat-prokuratur,nId,21824477
          • kiks4 Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 05.06.25, 08:17
            Qwardianie! Nie złość się, jestem pewien, że gdy tylko uzyska realną władzę w sierpniu, jednym z pierwszych aktów łaski będzie ułaskawienie i rehabilitacja W.Sz.Pana Olszańskiego. Być może zaoferuje mu pracę na stanowisku zgodnym z jego kompetencjami, np. dowódcy wojskowego wysokiego szczebla.
            • kiks4 Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 05.06.25, 10:19
              Trochę się dziwiłem, skąd u W.Sz.P Olszańskiego takie zamiłowanie do eleganckich mundurów. Dzisiaj przeczytałem Jego życiorys w internecie i okazuje się, że ma to dziadku, który nosił również mundury i to szyte przez Hugo Bossa dla członków elitarnej formacji SS.
              • renepoznan Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 05.06.25, 14:39
                Facet jest solidnie walnięty ale skąd wziąłeś tego dziadka SS-mana?
                Analogia do dziadka z Wermachtu?
                • qwardian Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 05.06.25, 19:30
                  Pozostańmy przy mundurze Olszańskiego, zwłaszcza nakryciu głowy. Tylko wydaje mi się, że są podobne do sowieckich z II wojny, ale może również nawiązuje do formacji rosyjskich i ukraińskich po stronie III Rzeszy. Nie wiem. Najładniejsze były gestapowskie czorne płaszcze skórzane, które dostarczały szwalnie w Majdanku, te Wehrmachtu dostarczało Ghetto Litzmannstadt. Facet jest aktorem, gra rekwizytami, które budzą moje największe zainteresowanie. Oraz najładniejsza polska aktorka 21 wieku, Michalina Olszańska..
                • kiks4 Dziadek 06.06.25, 08:41
                  Wikipedia, która nigdy się nie myli podaje, ,ze w wywiadzie udzielonym w 2022 roku stwierdził, iż trzykrotnie był uczestnikiem obozu przygotowawczego Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Zmechanizowanych, jednak ze względu na przynależność jego przodków (synów pradziadka z drugiego małżeństwa, którzy zginęli podczas II wojny światowej) Zygfryda i Wilhelma Olszańskich, odpowiednio do SS i Luftwaffe, nie przyjęto go do szkoły oficerskie

źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Olsza%C5%84ski
                  • renepoznan Re: Dziadek 06.06.25, 16:27
                    Pominąłeś adnotację, że informacja nie jest potwierdzona.
                    Oraz pominąłeś zdanie następne: Kilkukrotnie twierdził, że "jest byłym ZOMO-wcem i bronił PRL"[15].
                    Dlaczego?
                    ;)
    • oszol-lom-z-rm Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 06.06.25, 14:18
      jak się macie moje kochane lemingi PO wyborach? kac minął? spoko! za 5 lat D.J. Rafu znów da czadu.. do trzech razy sztuka..
      • oszol-lom-z-rm Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 08.06.25, 06:34
        A ruska onuca nawoływała do bojkotu II tury
        • kiks4 Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 08.06.25, 12:53
          Rene! Zasiałeś mi ziarno niepokoju podważając wiarygodność Wikipedii więc trochę pogrzebałem i znalazłem filmik, na którym sam zainteresowany wyjaśnia, skad się wziął esesman w jego drzewie genealogicznym:
          www.youtube.com/watch?v=t1sfBHmvMC0
          Oczywiście fakt spłodzenia przez tego samego człowieka ludzi z dwóch różnych biegunów fanatyzmu narodowego jest ciekawy ale niczego nie przesądza. W większym stopniu na tego człowieka wpływa zapewne fakt, że jest aktorem, bo zdarza się pomieszanie aktora z postacią. Pamiętamy choćby słynny atak szablą Kmicica/Olbrychskiego na fotografie aktorów odgrywających role hitlerowców w polskich filmach
          • oszol-lom-z-rm Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 09.06.25, 05:57
            A w jego ślady poszli posłowie H Nowina Konopka. Nie żyjący już Witold Tomczak
            • kiks4 Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 09.06.25, 10:50
              O co chodzi z tą Konopką i Tomczakiem bo nie kojarzę?
              • oszol-lom-z-rm Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 09.06.25, 17:00
                25 lat temu ci posłowie przewrócili obrazoburczą rzeźba Cattelana JPII przywalonego meteorytem
    • qwardian Re: Ruska onuca zadecyduje kto będzie prezydentem 26.06.25, 10:15
      Cały internet szaleje, a gazeta.pl jak zwykle spóźniona i zdezorientowana. Bracia Kamraci skręcili wybory to przekaz dnia..

wiadomosci.onet.pl/kraj/fala-komentarzy-po-slowach-romana-giertycha-kpiny-z-posla-ko/40qljpp
    • pijatyka Przesądziło kilka... 09.03.26, 22:25

...ruskich onuc (licząc z samym Nawrockim)

• oszol-lom-z-rm Re: Przesądziło kilka... 10.03.26, 17:45
        Największa Ruska onuca jest D Tusk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka