Dodaj do ulubionych

Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wygral

19.06.25, 21:06
Wybory…
www.dw.com/pl/niemiecki-europose%C5%82-odmro%C5%BCenie-pieni%C4%99dzy-z-ue-dla-polski-po-wyborze-tuska-by%C5%82o-b%C5%82%C4%99dem/a-72973969
- niebywały skandal butzz aż i arogancja . To szantaż i totalne bezprawie ! Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz ni dzieci nam gejmanil!!
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wy 19.06.25, 21:33
      Jeżeli Tusk skroił wybory, żeby wyeliminować Hołownię, to pieniędzy nie będzie, ale to lepiej, bo przepala kasę i zadłuża PL jak nikt wcześniej..
      • oszol-lom-z-rm Re: Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wy 19.06.25, 22:47
        Holotownia sam się wyeliminował
        • kiks4 Re: Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wy 19.06.25, 23:51
          Qwardianie- najszybciej zadłużenie Polski rosło w latach 2019 - 2022. Nie pamiętam, kto wtedy rządził, pewnie Tusk i masz rację, że przepala naszą kasę
          • qwardian Re: Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wy 20.06.25, 06:24
            Pisim sporo uchodziło na sucho, ale spinali budżet do kupy i nie spotkała ich katastrofa ze strony komisji europejskiej. Ciekawe, czy Tusk zajuma złoto ze skarbca, jak to zrobił z obligacjami OFE w 2014 roku?

www.bankier.pl/wiadomosc/KE-uruchamia-procedure-nadmiernego-deficytu-wobec-Polski-8767638.html
          • oszol-lom-z-rm Re: Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wy 20.06.25, 07:15
            W latach 2020-23 mieliśmy plagę coronavirusa
            • qwardian Re: Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wy 20.06.25, 07:44
              Mieliśmy plagę wyrzucania pieniędzy na bezwartościowe szczepionki, niepotrzebne maseczki i zawalone wybory, które nie odbyły się w terminie..
              • oszol-lom-z-rm Re: Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wy 20.06.25, 09:05
                wybory kopertowe uwaliła PO ze zdrajca Gowinem
    • l.george.l Re: Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wy 20.06.25, 16:01
      Niemiec ma świętą rację. Fundusze odblokowano awansem, Unia zaufała Tuskowi, sądząc, że przywróci ład konstytucyjny, a tu Zero biega nadal luzem, o postawieniu Adriana przed TS nawet nikt nie wspomina, a pod okiem Donalda kaczyści przekręcili wybory i za Adriana będzie Batyr, jak podają media, podobno lewy syn Nikosia.
      • oszol-lom-z-rm Re: Niemiec chce zabrać Polsce KPO bo Nawrocki wy 20.06.25, 18:00
        pracujesz dla soku z buraka?
        • kiks4 a ja tak sobie myślę 23.06.25, 16:21
          Tak sobie myślę, co zrobiłby każdy z nas, gdyby mu publicznie zarzucono kradzież np. portfela.
          Są dwie możliwości:
          1. pójść w zaparte, ja panu nie ukradłem portfela. Metoda skuteczna choć do końca życia pozostanie niepewność- ukradł czy nie ukradł. Złodziej czy uczciwy.
          2. wyjąć wszystko z kieszeni, wywrócić kieszenie i dać się obmacać. W ten sposób udowodnimy ponad wszelką wątpliwość, że jesteśmy uczciwymi ludźmi i z kradzieżą nie mamy nic wspólnego.
          Jestem pewien, że zdecydowana większość ludzi postąpi wg, schematu drugiego. Schemat pierwszy się nie opłaca, bo nawet jeśli jesteś niewinny nikt w to do końca wierzyć nie będzie. Na zawsze zostaniesz podejrzanym o nieuczciwość.
          Te rozważania naszły mnie po lekturze słów pana Prezydenta, oburzającego się, że ktoś ma czelność podejrzewać jego obóz o kradzież wyborów. Żadnego sprawdzania nie będzie- grzmi pan Prezydent. Czyli schemat nr 1. Chyba nie jest to dobry wybór- panie prezydencie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka