Dodaj do ulubionych

szczyt bezczelności

29.10.25, 13:09
W latach mojego dzieciństwa na pytanie o szczyt bezczelności odpowiedź brzmiała:
- zrobić sąsiadowi kupę na wycieraczkę i zadzwonić do drzwi z prośbą o papier.
Wydawało się, że tego nikt nie przebije. I rzeczywiście lata mijały a prośba o papier zajmowała w rankingu bezczelności pierwsze miejsce.
Aż do wczoraj, gdy jeden z polityków PIS grzmiał w mediach:
- a co rząd Tuska zrobił przez te dwa lata, żeby działkę ( ważną dla budowy CPK sprzedana przez PIS) odzyskać?

Obserwuj wątek
    • qwardian Re: szczyt bezczelności 29.10.25, 15:03
      Nasz forumowy kolega Kiks jak zawsze trafił w dziesiątkę w sprawie przekrętów POPiS-u. Na trzeźwo postawione pytanie nie doczekamy się odpowiedzi i działki pewnie też..
    • renepoznan Re: szczyt bezczelności 29.10.25, 19:05
      Gorzej Kiksie. Po wygranych wyborach Tusk nie utworzył od razu rządy by był czas na sprzedanie tej działki.
      Wina Tuska.
      ;)
      • kiks4 Re: szczyt bezczelności 29.10.25, 19:24
        Masz racę, Rene! Nikomu nie można ufać. Głosowałem już na PIS, głosowałem na PO i wszyscy mnie zawiedli.
        Jedyni uczciwi pozostali w konfederacji.
        Jak ukradną w IKEI - od razu płacą mandat. Tak postępują szlachetni, uczciwi do bólu - na nich zagłosuję w najbliższych wyborach.
        A poza tym- co to za kradzież. To były reparacje za Potop.
        • qwardian Re: szczyt bezczelności 29.10.25, 19:36
          Najwięksi hipokryci byli przeciw CPK, a teraz rozdzierają szaty. Tak moim zdaniem, to w końcu skutecznie uwali ten projekt. Wygraliście..
        • renepoznan Re: szczyt bezczelności 29.10.25, 20:22
          Konfederacja? Żartujesz sobie. Może jeszcze na Brauna chcesz głosować?
          ;)
        • renepoznan Re: szczyt bezczelności 29.10.25, 20:26
          Poza tym to była żydowska prowokacja. Zrobiono zdjęcie.
          ;)
          • kiks4 Spiritus flat, ubi vult 30.10.25, 10:00
            Tę myśl wyrażoną w łacinie można przetłumaczyć, że duch (myśl) kieruje się tam, gdzie tylko chce. Nie ma ograniczeń.
            Sentencja ta przyszła mi do głowy, gdym zaintrygowany sprawdzał przy pomocy AI co nasz roztargniony poseł Berkowitz wyniósł z IKEI z pominięciem kasy. Wśród garnków, talerzy i pokrywek na liście fantów były tajemnicze (dla mnie) obciążniki USB.
            Tajemnicze zapewne były nie tylko dla mnie, bo AI jak wiadomo wyświetla całą listę podobnych pytań zadawanych przez innych internautów.
            Wśród zadanych pytań było też:
            "czy obciążnik USB służy do naciągania napletka po obrzezaniu?"
            No i okazuje się, że nie, nie służy do tego. Służy do testowania wydajności ładowarki z portem USB.
            Tak więc widać, że duch tego ciekawskiego internauty poleciał za daleko.
            • pijatyka Re: Służy do testowania wydajności ładowarki 17.03.26, 16:43

Uff...

• qwardian Re: szczyt bezczelności 30.10.25, 20:52
      To jedyna afera, która ma podstawy, żeby powiesić sprawców na sznurku. Reszta to przykrywki..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka