Dodaj do ulubionych

Poznań z Ukrainą

IP: *.icpnet.pl 23.11.04, 21:50
Przyjdę!
Obserwuj wątek
    • Gość: FILO Re: Poznań z Ukrainą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 22:03
      Jestem studentem i dlaczego nikt mnie o tym nie poinformował? Chyba w środe nie
      przyjdzie wielu studentów-ktoś tu słabo się stara nas poinformować!
      • Gość: stereo Re: Poznań z Ukrainą IP: *.icpnet.pl 23.11.04, 23:11
        Racja, informacji malo, dlatego trzeba sie wzajemnie informowac, porozsylac ta
        wiadomosc do znajomych i gdzie sie tylko da, poprzyczepiac na uczelniadh,
        rozeslac na lokalne fora...musimy tam byc i pokazac, ze jestesmy z naszymi
        bracmi z Ukrainy! Swobodnaja Ukrajna!
        • Gość: wincek Re: Poznań z Ukrainą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 01:40
          info poszlo gdzie sie dalo. bedziemy! :)
    • yashoo Re: Poznań z Ukrainą 24.11.04, 08:09
      Ja też! :-) Niech wiedzą że nie są sami!
    • Gość: matomi Re: Poznań z Ukrainą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 10:24
      przyjde - oczywiscie
    • Gość: StanislawMackowiak Re: Poznań z Ukrainą IP: 195.94.213.* 24.11.04, 13:19
      A ja nie przyjdę, poczekam na oficjalny wynik wyborów. Choćby mi się nie
      spodobał uszanuję go a nie bedę jak nasze "władze" darł ryjka zanim oficjalnie
      ogłoszono kto zwyciężył.
      • Gość: WolnaUkraina Re: Poznań z Ukrainą IP: *.man.poznan.pl 24.11.04, 13:36
        Oficjalny wynik SFAŁSZOWANYCH wyborów?

Doprawdy, ciekawe podejście...
        • Gość: S Re: Poznań z Ukrainą IP: 195.94.213.* 24.11.04, 13:47
          A kto powiedział, oprócz prorzadowych "gadzinówek", że wybory sfałszowano.
          Ciekawe, ze nie protestowały one, gdy ameryklanie nie mogli doliczyc sie głosów
          na de>>>> busza?
          • Gość: WolnaUkraina Re: Poznań z Ukrainą IP: *.man.poznan.pl 24.11.04, 13:58
            cóż - szczerze współczuję. musi cię męczyć wizja świata w której m.in. BBC i
            CNN są "rządowymi gadzinówkami"....
    • ajsch Re: Poznań z Ukrainą 24.11.04, 14:10
      nie wiem czy uda mi sie na 18.00
      ale bede
      • Gość: michal Re: Poznań z Ukrainą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 14:44
        jak myslicie ile osób przyjdzie w naszym miescie na ta manifestacje???
        • Gość: otpor Re: Poznań z Ukrainą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 15:46
          moze chociaz teraz Pyry pokaza, ze nie sa gorsze niz Krakusy i Stoleczni! ;)))
          • Gość: paulos z poznania Re: Poznań z Ukrainą IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.04, 16:02
            Zwracam się z prośbą o wsparcie akcji wysyłania petycji do ambasady ukraińskiej.
            To chyba jedna z niewielu rzeczy (oprócz demonstracji) jakie możemy dla
            Ukraińców zrobić by
            pomóc im w obecnej sytuacji.
            mail do ambasady:
            emb_pl@mfa.gov.ua

petycja:
            Ambasada Republiki Ukrainy

Zwracam się do władz Republiki Ukrainy z petycją o zaniechanie wszelkich prób
            fałszerstwa i manipulacji wynikami wyborczymi dokonywanych przez Centralną
            Komisję Wyborczą w Kijowie. Potępiam wszelkie działania mające na celu
            uniemożliwienie przeprowadzenia wolnych i demokratycznych wyborów oraz ustalenia
            ich prawdziwych wyników. Protestuję przeciwko łamaniu prawa względem milionów
            obywateli Ukrainy.
            Grozą napawają doniesienia o niedemokratycznym przebiegu głosowania w wielu
            obwodach Ukrainy, zwłaszcza w donieckim i ługańskim. Fałszerstwa dokonywane z
            premedytacją, takie jak między innymi: sztucznie zawyżona frekwencja w pewnych
            okręgach wyborczych, dodatkowe karty do głosowania, głosowanie w domach itp.,
            dokonane w atmosferze zastraszenia obywateli nie mogą mieć miejsca w państwie
            prawa.
            Ukraińcy zasługują na uczciwe i rzetelne przeliczenie wyników wyborów.
            Udowodnili całemu światu, że są dojrzałym społeczeństwem obywatelskim. Ich wybór
            musi zostać uszanowany.
            Władza, która nie szanuje decyzji swojego narodu jest zbrodnicza.
            Protestuję jako obywatel najbliższego sąsiada Ukrainy, w imieniu przyjaźni i
            podziwu jaki mam dla znanych mi osobiście Ukraińców, oraz jako wolny człowiek,
            który nie godzi się na to, aby w jakimkolwiek kraju łamano podstawowe prawa
            człowieka, wśród których fundamentalnym jest prawo do wolnych, demokratycznych
            wyborów.
            Nie zgadzam się też z imperialną polityką Kremla, która w istotny sposób miesza
            się w wewnętrzne sprawy Ukrainy, powodując zamęt i pogłębiając społeczne
            podziały. Władzom Ukrainy trzeba wyraźnie przypomnieć, iż ich nadrzędnym
            obowiązkiem jest reprezentowanie interesów Narodu Ukraińskiego, a nie
            moskiewskich polityków.

Z poważaniem
            (wasze dane)
            Paweł Sowa
            Poznań, Polska
            pozdrawiam
    • Gość: mgr hab. Re: Poznań z Ukrainą IP: *.icpnet.pl 24.11.04, 16:15
      Nieuki z NZS - do nauki a nie do polityki! Wiecie chociaż gdzie leży Ukraina?
      • Gość: nowicka Re: Poznań z Ukrainą IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:51
        będę na pewno
    • Gość: menim Re: Poznań z Ukrainą IP: *.icpnet.pl 24.11.04, 17:55
      Poznań jest za demokracją! Prawda nie ma granic!
    • Gość: LPR Re: Poznań z Ukrainą IP: *.icpnet.pl 24.11.04, 18:09
      Precz z Ukrainą!!! To faszyści gorsi od niemieckich nazistów!!! Po wyborach
      poprowadzimy na Kijów!!! Młodzież Wszechpolska jedynym orędownikiem Wielkiej
      Polski!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka