Dodaj do ulubionych

Jakie to proste

13.02.26, 09:40
Drodzy koledzy z prawej strony, wielbiciele, amatorzy, fani, entuzjaści, sympatycy, zapaleńcy i lub lubownicy obecnego POTUS'a- przyznaję wam rację. Od lat cały cywilizowany świat z niepokojem obserwuje skutki wzrastającego stężenia CO2 w atmosferze, podejmuje kosztowne działania zapobiegawcze i co?
I nic! CO2 ciągle nam przybywa, lodowce się topią, klimat się zmienia.
A wystarczył jeden podpis i sprawa załatwiona. Właśnie media doniosły że:
"Donald Trump ogłosił w czwartek "największy akt deregulacji w historii" dotyczący zmian klimatu. Chodzi o zniesienie formalnego uznania emisji gazów cieplarnianych za zagrożenie dla zdrowia publicznego."
O co jeszcze p poprosimy POTUS'a? Może o zniesienie raka, hiva i o wydłużenie życia do 200 lat
Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: Jakie to proste 13.02.26, 20:13
      Jakiego jeszzce dekretu prezydenckiego chcielibyście? Ja po namyśle oczekuję wymyślenia i dostarczenia obywatelom drzew rodzących dolary. Mam ogródek to bym sobie parę posadził.
      • pijatyka Re: oczekuję drzew rodzących dolary 14.02.26, 12:12

Ja tam wolę ojro.

• l.george.l Re: Jakie to proste 14.02.26, 13:06
      Miałem do załatwienia dziś od rana sprawę w centrum. Pogoda nie najlepsza, wsiądę w samochód, obrócę raz dwa - pomyślałem. Nie spieszyło mi się jednak, wybrałem więc komunikację miejską. Wracając, z premedytacją wybrałem odleglejszy przystanek, żeby przespacerować się po mieście. Jak ten Poznań wypiękniał za Jaśkowiaka, jak miło idzie się św. Marcinem, 27 Grudnia, Ratajczaka obok Biblioteki Uniwersyteckiej. Można oddychać pełną piersią, nie czuć spalin, choć nawiasem mówiąc do centrum wpuszczałbym jedynie elektryki, ewentualnie hybrydy, nie trzeba stać co kawałek na światłach. Jaśkowiak przywrócił miasto ludziom. Jest pięknie. Cieszę się, że dożyłem czasów, że równie chętnie idę na spacer po mieście, jak i po lesie, który mam pod domem. To jednak wymagało deregulacji, ustalenia priorytetów, co jest ważniejsze: człowiek i jego dobrostan, czy pozorna wygoda motywowana partykularnymi pobudkami. Demokracja, niestety, nie gwarantuje, że przywódcą zostanie osoba patrząca perspektywicznie, inteligentna, kierująca się dobrem ogółu. Lokalnie nam - Poznańczykom - na jakiś czas się udało. W skali globalnej... no cóż.
      • qwardian Re: Jakie to proste 14.02.26, 14:45
        l.george.l napisał:

> Jaśkowiak przywrócił miasto ludziom. Jest pięknie.

epoznan.pl/news-news-172563-jeden_z_najdluzej_dzialajacych_pubow_w_poznaniu_zamyka_sie_po_23_latach
        • l.george.l Re: Jakie to proste 14.02.26, 15:00
          A co to ma wspólnego z tematem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka