10.04.07, 12:59
witam, szukam kwatery na wyjazd na przełomie sierpień/wrzesień 2007 r. dla
trzech dorosłych osób. najlepiej jakby była sypialnia i pokój dzienny z
dodatkowym łóżkiem (dla tej trzeciej osoby. Jestem wdzięczna za każdą
pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr4a Re: Makarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:09

Witam

Myślę że mogę pomóc w wyborze apartamentu w okolicy Makarskiej.
      Byłem w ubieglym roku w czerwcu ze znajomymi we wspaniałym (nowym) apartamencie
      kolo Makarskiej - 'Veliko Brdo'. Jest to praktycznie przedmieście Makarskiej,
      tylko powyżej miasta, różnica poziomów do morza - ok. 300 m (900 m do plaży w
      prostej linii). Widoki z balkonu wspaniałe - wyspy Hvar, Bol i kawałek Korculi,
      a z drugiej strony wysokie na 1700 m góry Biokovo. Świtne miejsce wypadowe na
      wyprawy w góry i zwiedzanie okolicy + Bośnia. Trzeba raczej używać samochodu
      aby wjeżdzać na górę do samego Veliko Brdo. Dobra droga asfaltowa, w połowie
      duży market. Rewelacyjna była cena : ok. EUR 35 za dobę za 4 osoby (2 oddzielne
      pokoje z balkonami i aneksami kuchennymi). Na dostawce mogła spać nawet gratis
      5-ta osoba (dziecko). Byliśmy jednak przed sezonem. Miejsce ciche, gospodyni
      (p. Marina) wspaniała, przywitanie z domowym winem i rakiją. Gospodarze
      zachęcali nas bardzo na przyjazdu we wrześniu. Wybieramy sie znowu w przyszłym
      roku. Trzeba sprawdzić oczywiście jak wygląda sytuacja z wolnymi miejscami.
      Dojazd od granicy ze Słowenią (Graz-Maribor)do prawie samej Makarskiej od tego
      sezonu autostradą.

Adres internetowy -Apartment Skrabić.
      www.makarska.hr/privatni/detalji.php?objektid=0011 (opis apartamentu/ceny
      i adres korespondencyjny).Gospodyni mówi (pisze) po angielsku i niemiecku.

Piotr4a

• Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.04.07, 14:18
        Piotr byłeś w tamtym roku w czerwcu....powiedz jaka tam pogoda jest, bo wybieramy się na początku czerwca?
        • Gość: Piotr4a Re: Makarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:23
          Ubiegły rok był nietypowy - bardzo zimna wiosna równiez w Chorwacji. W
          pierwszych dniach czerwca temp. powietrza ok 23-25 stopni, później regularnie
          25-30 i wiecej. Woda w morzu na początku tylko ok 19-20 ale po 3-4 dniach już
          21 i rosła.
          Najwieksza niespodzianka spotkała nas przy Plitvickich Jezerach, temperatura
          powietrza ok 10 stopni i pochmurno. W Polsce w tym czasie bylo już 25-27.
          Warto zabrać choć jeden ciepły sweter.

Pozdrav
          • Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.04.07, 12:49
            Piotr...dzięki za info..my jedziemy od 2 czerwca, więc mam nadzieję że będzie ciepło..Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka