17.05.26, 08:03
I znów mamy za sobą kolejną edycję eurochaly . Tym razem tego badziewia prawie w ogóle nie oglądałem . Polska piosenka była okropna . Specjalnie tylko tę piosenkę wysłuchałem . Poraz kolejny widać rozdźwięk między publicznością a jury . Poprzednio mieliśmy naprawdę ładne propozycje ale jury kompletnie je ignorowały. Nadrabialiśmy głosowaniem publiki. Tym razem było na odwrót . Doczekaliśmy się uznania jury ale publika była innego zdania i słusznie ! To był kicz kiczu! Nie wiem co sądzić o wygranej bo po prostu już tego nie oglądałem . Wygrana trafiła do Bułgarii najbiedniejszego kraju UE. Gratulacje ! Jakaś sprawiedliwość jednak jest . Skandalem jest to że Izrael w ogóle bierze udział w Eurowizji . Również nie rozumiem udziału Australii ale tu już z powodów czysto geograficznych
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: Eurowizja 17.05.26, 12:43
      Tym razem zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Na fali medialnych doniesień promujących polską reprezentantkę, o której istnieniu nie miałem pojęcia, bo tkwię pewnie w bańce informacyjnej bez zakładki gwiazdki teleshow, skusiłem się i spróbowałem obejrzeć, kogo nasza ojczyzna wystawiła do konkursu. Nie dałem rady dotrwać nawet do połowy piosenki. Pewnie dlatego, że akurat byłem świeżo po koncercie Anny Marii Jopek w naszym Blue Note, która nota bene reprezentowała Polskę na Eurowizji 29 lat temu. Warto wrócić do tamtego występu, posłuchać muzyków, którzy towarzyszyli wokalistce. Pamiętasz String Connection? Zachowam się teraz jak stary dziad, ale muszę to powiedzieć: wtedy to była muzyka, a teraz jak piszesz: kicz kiczu.
      • oszo-lom-z-rm Re: Eurowizja 18.05.26, 10:03
        elektronika zabija muzyke
    • oszol-lom-z-rm Re: Eurowizja 18.05.26, 15:27
      Patrzcie kogo Niemcy wysłały na Eurowizję!
      m.youtube.com/watch?v=0Fk0KCF5lsY&list=RD0Fk0KCF5lsY&start_radio=1&pp=oAcB&ra=mSkandal!
    • renepoznan Re: Eurowizja 18.05.26, 18:14
      Pan Bóg zdecydował się zwierzić piekło.
      Oprowadza go Lucyfer.
      Przechodzą koło jednych drzwi a stamtąd dochodzą przeraźliwe krzyki.
      Lucyfer lekceważąco: Tam piłują różne oszołomy, które łamią pierwsze przykazanie - no sorry - nie ma co ich zbyt torturować..
      Przechodzą koło następnych drzwi - jeszcze gorsze wrzaski.
      Lucyfer: to nic takiego - tam gotujemy różnych takich co to zdradzili swoich małżonków.
      Trzecie drzwi a stamtąd dochodzą takie potworne odgłosy, że aż Pan bóg odskoczył.
      Lucyfer - trochę zdumiony uchyla te drzwi.
      Potem tłumaczy: To nic takiego. Boruta ogląda transmisję z Eurowizji - nie wiem za jaką winę.
      • oszo-lom-z-rm Re: Eurowizja 18.05.26, 19:37
        dowcip trafiony w punkt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka