jagodowepole092 13.05.25, 20:43 Czy ematki będą oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkacom Re: Eurowizja 13.05.25, 20:49 Finał tak. Dziś muszę iść za chwilę spać. Mam faworytów. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 20:55 Tak, cały dzień jestem w blokach startowych 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Eurowizja 13.05.25, 21:00 Lubisz tanich szansonistów? Spod znaku Połomskiego i Koterbskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 21:02 Lubię Eurowizję jako pewne wydarzenie popkulturowe Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 21:05 I nie zamierzam za to przepraszać 🙄 A w tym roku wyjątkowo mocno trzymam kciuki za naszą reprezentantkę, bo uważam, że jest świetna Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Eurowizja 13.05.25, 21:08 Czyli sama sobie przeczysz niejako. Skoro kibicujesz szansonistce, jesteś zaangażowana emocjonalnie w to wydarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 21:14 Nie widzę gdzie sobie zaprzeczyłam, ale ok niech ci będzie. Widocznie ty słuchasz drogich szansonistów 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Eurowizja 13.05.25, 21:17 Niektórych kawałków Bitelsów posłucham. To porządny, piosenkarski zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 21:18 A filmy obejrzysz, bo mają powstać równolegle cztery Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Eurowizja 13.05.25, 21:21 Świetne widowisko, ale słów nie rozumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Eurowizja 13.05.25, 21:13 Czy Justyna już była? Bo dopiero włączyłam Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Eurowizja 13.05.25, 21:54 Tak! Trafiłam na nią. Ależ się babka trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 13.05.25, 21:04 Borsuczyca, ja też! . Dziś to kompletnie nie mogę sobie znaleźć miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 21:04 O fajnie, że przynajmniej jedna 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Eurowizja 13.05.25, 21:35 Ja też oglądam😀. Justyna dała świetny szoł, piosenka mi się nie podoba, ale efekt dobry Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Eurowizja 13.05.25, 22:03 Z tymi efektami wizualnymi bardzo fajnie to wyglądało, tylko po co ci faceci w szpilkach to nie rozumiem. Justyna wyglądała obłędnie no i podziwiałam jej kolana, gibkośc. Ja akurat mam problemy z kolanem i z zazdrością patrzyłam jak ona przykuca, klęka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Eurowizja 13.05.25, 21:37 Niby miałam nie oglądać ale jednak jestem ciekawa Steczkowskiej...tylko muszę w necie gdzieś znaleźć transmisję bo tv nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 21:49 Tu sobie możesz przewinąć do Steczkowskiej: Eurovision Song Contest 2025 - First Semi-Final - Livestream | #Eurovision2025 Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Eurowizja 13.05.25, 21:02 Nie. I widziałam fragment występu Steczkowskiej, który hula po internecie - o matko... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Eurowizja 13.05.25, 21:27 Dlaczego? Przecież tam panie i panowie pięknie śpiewają, wszyscy tacy eleganccy i kolorowi, i tanu-tanu cudnie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Eurowizja 13.05.25, 21:32 Nie, nie moje klimaty. I ci prezenterzy niby podkręcający atmosferę, grupy drące się za kulisami. A potem głosowanie gdzie wiadomo, że X zawsze głosuje na Y a w Z głosują na A bo tam jest duża mniejszość z tego kraju. Zero zaskoczeń plus polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Eurowizja 13.05.25, 21:24 Nie. Mierzi mnie i eurowizja, i Steczkowska. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Eurowizja 13.05.25, 21:41 Ostatnia EV ogladalam kiedy Rybak zaspiewal. youtu.be/WXwgZL4zx9o?si=sidf5u3pJfz3ojin Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 14.05.25, 06:32 Po angielsku, a brzmiało jakby Wania zasuwał po rosyjsku. Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Eurowizja 14.05.25, 20:31 Czy ja wiem... on zdaje się żyje i mieszka w Norwegii, i na EV był reprezentantem Norwegii (a nie Białorusi)? Zreszta nieważne. To lata temu było, i ogólnie wszystko co przed pandemią, i przed wojną, to było dawno. Inny świat... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Eurowizja 14.05.25, 20:39 Fajnie nawiązałaś, bo Rybak lata teraz na tiktoku że skrzypeczkami i gra mi amore.....ta piosenka będzie hitem 😅❤️💪☕️ Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Eurowizja 14.05.25, 21:00 A...I skubany Nie wiem co zazywa ale jak wtedy wyglądał na eurowizji tak wygląda nadal...mi amore...🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Eurowizja 14.05.25, 20:51 Ach ty wredoto, Rybaka nie wolno się czepiać, sama możesz być Wania Podbił wszystkim serca, nawet śrubokrętka uległa czarusiowi. Cudnie uzdolniony w 2009 jako dzieciak jeszcze wygrał dla Norwegii bo to Norweg. Urodziny w maju 1986 w Mińsku, Białorusi, wtedy jeszcze ZSRR. Z rodzicami jako 4 latek zamieszkał pod Oslo. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Eurowizja 13.05.25, 21:27 Włączyłam i usłyszałam taki oto, przeszywający serce tekst: "Mi amore, amore, espresso macchiato, machiato perfavore." Kocham! Estonia ma mój głos. To jest kwintesencja Eurowizji❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Eurowizja 13.05.25, 21:34 To mi amore to taki typ co się przylepi do ucha i nie chce odpaść. Mój mąż właśnie pod prysznicem nadaje "mi amore tarara"😂🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Eurowizja 13.05.25, 22:31 Ej ale to było akurat fajne. Reszta koszmarki. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Eurowizja 13.05.25, 23:02 Nie wiem, na czym to oglądacie, ale jakby kiedyś był link to bardzo poproszę, bo już mi się podoba, bez słuchania A w ramach rewanżu ta oto moja ulubiona kawowa piosenka: Supersister - Coffee Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 23:04 Jest streaming na YT: Eurovision Song Contest 2025 - First Semi-Final - Livestream | #Eurovision2025 Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Eurowizja 13.05.25, 23:20 Nie wiem, dlaczego u mnie nieosiągalne, ale dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 23:27 To może to przejdzie: Tommy Cash - Espresso Macchiato | Estonia 🇪🇪 | Official Music Video | #Eurovision2025 Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Eurowizja 14.05.25, 10:56 Ale ta piosenka ma też wspaniałą głębię filozoficzną: Life is like spaghetti, it's hard until you make it. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Eurowizja 14.05.25, 11:04 Ja się na Estonię nastrajałam od miesiąca, ale niestety moim zdaniem na żywo wykonawca wokalnie nie dowiózł, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Eurowizja 14.05.25, 11:13 O wokalu to ja się lepiej nie będę wypowiadać, bo jestem osobą o tzw.pierwszym stopniu umuzykalnienia 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Eurowizja 14.05.25, 11:21 Ja tak samo - jestem z kategorii "z tym głosem to do baletu". Ale jednak NAWET JA słyszę, że live odbiegał na niekorzyść (więc wiedz, że coś się dzieje). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Eurowizja 14.05.25, 11:29 Aaaaa. A bo ja słyszałam tylko live. Posłucham sobie nagrania w wolnej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Eurowizja 14.05.25, 15:54 Znajomy moich rodziców zawsze mówi - jemu muzyka w tańcu nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Eurowizja 14.05.25, 13:20 Jak nie dowiózł? Dowiózł dużo i najważbiejsze wyzwanie dla Trumpa. Trump teraz postanowi wygrać z nim na długość krawata, nie daruje, zaweźmie się... musi być lepszy. Ja będę z centymetren warować. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Eurowizja 14.05.25, 14:13 No ten krawat rzucał się w oczy i moim zdaniem był ewidentnym nawiązaniem do Trumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Eurowizja 14.05.25, 13:37 Dzizas, jak ja tego nie znoszę! Otwiera mi się tępy scyzoryk, którego nawet nie mam! 😬😬😬 Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Eurowizja 13.05.25, 21:35 Oczywiście, jak co roku, razem z córką. Taką mamy tradycję :p Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Eurowizja 13.05.25, 21:45 finał na ogól oglądam a półfinały tylko naszych reprezentantów, czyli pl i krajów w których mieszkamy, bądź mieszkaliśmy, bo czujemy pewną więź. justyna ma piosenkę tak złą, że na odreagowanie włączyliśmy sobie bejbę. no wyje i wyje, bez składu i ładu, a panowie w szpilkach mają wystarczyć za murowany efekt wejścia do finału. ps jusię lubię tak ogólnie, choć nie słucham, bo nie moje klimaty. docenam wokal, wygląd, no ale jestem na nie dla tej posenki. swoje "nowe" kraje odsłuchałam ze stronki, nie bedę czekać na wykony na żywo, bo różnica czasowa taka, że nie dam rady, szczególnie po nocy spędzonejw samolocie. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Eurowizja 13.05.25, 21:52 Nie oglądam. Ale dzisiaj żałuję, że nie mam dostępu do tv bo wczoraj wieczorem i w nocy wkręciłem się w takie klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Eurowizja 13.05.25, 21:55 Portugalczycy fajnie, choć trochę beczy facet. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 13.05.25, 21:57 Imho jak na razie bardzo słabo w tym roku. W sumie to nie mogę powiedzieć, żeby ktokolwiek do tej pory mi się jakoś specjalnie podobał. Naszej Jusi nie uwzględniam w rankingu, bo jednak tu względy emocjonalne biorą górę. A poza tym cieniutko. Gdybyż tylko Norweg i Belg umieli śpiewać, to może by coś z tego było. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Eurowizja 13.05.25, 21:59 Norwegia to jakieś koszmarne disco polo. Hiszpanka dobry głos, ale piosenka niezbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Eurowizja 13.05.25, 22:13 Oglądam, jestem fanką 😇 Dziś głosuję na Albanię ale za Jusię też trzymam kciuki, bo dała z siebie wszystko i wyszło bardzo profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 13.05.25, 22:21 No nareszcie mogło być coś dobrego. Holender przespał pierwszą połowę własnej piosenki, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 13.05.25, 22:25 elisabeth.nakatami napisała: > No nareszcie mogło być coś dobrego. Holender przespał pierwszą połowę własnej p > iosenki, szkoda. Też miałam takie wrażenie, poza tym jego strój wyglądał jak satynowa piżama Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Eurowizja 13.05.25, 22:21 Tak. Wystep Polski byl strasznie zly. Piosenka nie miala slow, tylko wycie. Przebrania jak z lat 80tych. Ale kilka swiezych piosenek sie pokazalo. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Eurowizja 13.05.25, 23:30 Absolutnie się nie zgadzam. Występ Polski byl spektakularny, 4 oktawy Justyny i jej sceniczne obycie (oraz kondycja!) robią wrazenie. To bylo szalenie trudne technicznie. Brawo Justyna! Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 14.05.25, 06:34 No przecież Palacinka twierdzi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Eurowizja 14.05.25, 08:55 A nie moze? Piszemy o subiektywnych odczuciach. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Eurowizja 14.05.25, 10:28 Tylko te oktawy oparte byly o tekst "eeee" albo "aaaa" . Cos tam spiewala na samym poczatku, ale nie bylo slychac, muzyka ja calkowicie zagluszala (co zreszta bylo problemem i w zeszlym roku- muzyka glosniejsza niz wokalistka). Nie zauwazylam, by piosenka byla trudna technicznie. Teraz mozna uzywac nagranych wczesniej chorkow w tle, i moim zdaniem nikt nie doceni tego, ze rzeczywiscie spiewala na zywo. Wycie brzmialo jak chorki. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Eurowizja 14.05.25, 14:52 Przecież tam nie było żadnej melodii. Czym się zachwycać? efektami specjalnymi? super wyglądem pani w średnim wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Eurowizja 14.05.25, 15:41 No tak. Bo jest mus zachwycania sie tylko tym, czym zachwyca sie ematka bmbm. Przeraszam. Poprawie się. Prosze jedynie o wydylanie codziennie przekazu dnia. Pisz na gazetowy. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Eurowizja 14.05.25, 10:47 yenna_m napisała: > Absolutnie się nie zgadzam. Występ Polski byl spektakularny, 4 oktawy Justyny i > jej sceniczne obycie (oraz kondycja!) robią wrazenie. To bylo szalenie trudne > technicznie. Borze suchy jak można tak py...lić bez pojęcia, używając określeń, których znaczenia się nie rozumie. Jakie k... cztery oktawy. 🤦🤦🤦🤦 Wszystkie doły fałszowała, nie była w stanie zejść tak nisko w dźwięku (zdarza się, gdy tonacja jest ustawiona w dolnej granicy możliwości, a wjeżdża sceniczna adrenalina), dlatego mamrotała tak, że nie było nic słychać. Góry AAAA EEE, to wcale są wysokie dźwięki, po prostu były głośno - i większość tych krzyków była puszczona z półplaybacku, bo nie dałaby rady wydolnościowo, utrzymać mocnego legato prosto z przepony, jednoczęśnie machając dynamicznie rękami i tupiąc nogami. Ale ematka nie wie, to się wypowie. 🤦🤦🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Eurowizja 14.05.25, 11:26 Bo to były oktawy nieużywane😉. Ja sie generalnie nie znam, ale ogladałam na przykład wypowiedź jakiegoś jutuberskiego eksperta od emisji głosu po finałowym występie Sary James w Stanach- tam zaszło coś podobnego, doły nie wyszły, bo były na granicy i trema zadziałąła. Tu zwróciłam właśnie na to uwagę, że było z wysiłkiem, za cicho. Ale szoł jako występ bardzo mi sie podobał i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Eurowizja 14.05.25, 12:33 Tak, tak, bo pojęcie ma jedynie piataziuta. Ave piataziuta, ide powiedziec moim ciarkom, ze są glupie i nie mają pojęcia. Malo co robi na mnie wrazenie, ale ten wykon zrobil. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Eurowizja 14.05.25, 13:19 To może pisz, że zrobił wrażenie, zamiast próbować mędrkować o oktawach. Żenno. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Eurowizja 14.05.25, 14:36 To moze pisz, ze dla ciebie to bylo wycie bo tez czuję zazenowanie twoimi osobistymi przytykami. Musialo dopiec, ze nerwy puscily? Tulę. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Eurowizja 14.05.25, 13:33 o- tak wlasnie to brzmialo- jakby ktos jej pomagal z playbacku! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Eurowizja 14.05.25, 13:42 To jej własny wokal - półplayback. Bo część mamrotana była na żywo. Tam gdzie intensywnie tańczy, dynamicznie się rusza, podbiega - nie śpiewa. Do śpiewania potrzeba dużo oddechu, a intensywny ruch ten oddech zabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Eurowizja 14.05.25, 16:19 faktycznie, spektakularnie wyła, aaa, eeee, ooooo że też to ludzi zadowala? trudne technicznie będzie docenione - może w łyżwiarstwie figurowym, na ev wystarczy po prostu zaśpiewać piosenkę i ona wcale nie musi być spektakularna, jak to już wiemy, nie raz bywało Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Eurowizja 14.05.25, 17:15 Ale zobacz. Jest pozytek z tego wycia. Mialas pretekst by sie na kims wyzyc. Wspaniale, prawda? Z drugiej strony - przytulam. Musialas miec wyjatkowo parszywy dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Eurowizja 14.05.25, 18:21 w sensie, że ja się wyżywam? no nie, uwaga jak każda inna, tyle że nie pozytywna czy to wspaniale, że wyła? no nie, wolałabm jednakowoż usłyszeć juśki wokal bez zażenownia Musialas miec wyjatkowo parszywy dzien. myślę, że skoro wypruwasz z siebie tak parszywy komentarz w moim kierunku, z upy wyssany, to raczej przytulać to my. nie miesz wszystkich swoją miarą, chciałoby się powiedzieć, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Eurowizja 14.05.25, 19:35 No jednak nie. Moj odbior jest inny. Gdybys sie nie podpiela pode mnie i nie nawiazala do mojej wypowiedzi, to nie wybrzmialoby to tak niefajnie. Ogladam na yt reakcje widzow na ten wystep i w zasadzie ogtomny zachwyt. Nie ma obowiazku klaskania wszystkiemu z zachwytem. Ale fajnie jest jednak szaniwac zdanie innych ludzi. Odwyklam od ematki. Jakos nie lezy mi taki styl dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Eurowizja 14.05.25, 23:43 Ale fajnie jest jednak szaniwac zdanie innych ludzi że też nie zastosowałaś tego u siebie? paradne, ale to ty narzucasz tu ten styl. widać tak lubisz, lub inaczej nie umiesz. a może jedno i drugie. taaa, wspaniałe wycie świetnym wokalem. podziwiam gust Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Eurowizja 15.05.25, 09:07 Btw co cie boli moj gust? Gust jak duda - kazdy ma swoj. Wlasnie o takie komentarze mi chodzi, deprecjonujace moje odczucia. Bardzo zle to o tobie swiadczy. Nota bene nie tylko mi się występ podobal. Ela Zapendowska wypowiada się o nim w samych superlatywach a występ Justyny ma od wczoraj prawie 1,9 mln wyswietleń. Czyli w zwiazku z tym powinnam ci zarzucic bezguscie, bo Elka niewatpliwie jest ekspertem? Oglądam też reakcje zagranicznych youtuberow na występ Justyny i jakos moj gust nie odbiega od ich gustu. Lepiej - dla wielu jest to najlepszy występ tyc eliminacji. Moze zamiast, jak typowa Polka, narzekac i krytykowac, nalezaloby sie ucieszyc, ze polska artystka zostala dostrzezona i jej występ się spodobał widzom z Europy i świata? Hę? Ibjeszcze jedno pytanie. Czy masz na swoim koncie podobny sukces? Moze jedz ns rok na Eurowizję i pokaz cos lepszego? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Eurowizja 15.05.25, 14:25 ilość wyświetleń nie powduje, że wycie nie jest wyciem, a piosenka jest bardzo słaba (a właściwie to jej nie ma) nie, ani głos elki, ani yutuberów nie jest w stanie mnie przekonać, że to co słyszałmam nie było hm, spektakularnym, ale jednak wciąż wyciem. Czy masz na swoim koncie podobny sukces? Moze jedz ns rok na Eurowizję i pokaz cos lepszego? sukcesu w wyciu sobie nie winszuję, więc nie, spokojnie, nie mam też takich komplekówy, by zachęcało mnie do występów "dostrzeżenie widzów z europy i świata". sama jestem widzem ze świata, i to że występ dostrzegłam to i owszem, się zgodzę. nie dało się nie dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Eurowizja 15.05.25, 15:10 Dobrze, ale na jakiej podstawie kwestionujesz moj gust? Nie jestes ekspertem, dla mnie twoje zdanie nie ma zadnego znaczenia a za to chetnie poslycham Elki. Dlaczego? Bo to jest fachowiec i wie, co gada, w przeciwienstwie do jakiegos randoma bez imienia i nazwiska z netu. A kwestionowanie czyjegos gustu i obrazanie go z tego powodu, swiadczy tylko o tym, ze bardzo sie zdenerwowalas i nie unioslas dyskusji. Zupelnie bez sensu bo chyba jasne, ze kazdemu podoba sie co innego. Czy nie odkrylas tego jeszcze? Czy trzeba ci o tym napisac? Oraz napisac to, ze nie ma w tym nic zlego, ze ktos lubi cos innego. Wyciem okreslilabym raczej twoj udzial w tej dyskusji. Ale jak mawia klasyk: slychac wycie? Znakomicie! Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Eurowizja 15.05.25, 16:33 Wyciem okreslilabym raczej twoj udzial w tej dyskusji i kto tu nie uniósł dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
trzebasiebawic Re: Eurowizja 16.05.25, 21:05 Fakt, nie ma znaczenia głos trenerek wokalnych, ani ilość wyświetleń. Najważniejsze jest twoje zdanie. A skoro ty tak uważasz jak uważasz, to tak jest i już. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Eurowizja 18.05.25, 10:28 najwyraźniej głos trenerek wokalnych nie miał znaczenia również dla jurorów z 37 krajów, w porywach 2 punkty dostawała ilość wyświetleń powiadasz? no cóż, te miliony much... ja też jej robiłam wyświetlenia, nie mieszkam w kraju, więc nie miałam za bardzo innego dostępu jak na yt. no to były całe 2 czy 3 odsłony, do tego dodajmy, całkiem spory kraj przy takiej austrii czy litwie jesteśm... no nic, grunt że tobie się podobało wycie, każdy ma swój gust i z tym polemizować nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 18.05.25, 12:55 Zaraz, zaraz, ale ci jurorzy to znawcy muzyczni czy po prostu dziennikarze? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Eurowizja 18.05.25, 17:49 i jedni i drudzy, jeśli dziennikarze, to muzyczni, niekoniecznie newsowi czy od pudelka. u nas była edzia w jury, nie można jej raczej zarzucić że na muzie się nie zna. (w tym roku pewninie nie była, ale bywała) Odpowiedz Link Zgłoś
morekac1 Re: Eurowizja 18.05.25, 12:31 Akurat wycie Justyny ludziom się dość podobało - zdaniem publiczności powinna być siódma. Za to dwie piosenki, dość docenione przez jury, niezbyt spodobały się publice (0 pkt od publiczności - Szwajcaria i Wielka Brytania). Odpowiedz Link Zgłoś
morekac1 Re: Eurowizja 18.05.25, 12:44 I przypominam, że np.taki Ochman śpiewał niezłą piosenkę, ze świetnym wokalem, a od jury dostał raptem 45 pkt i znacznie, znacznie więcej od publiczności. O takim Szpaku nawet nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Eurowizja 18.05.25, 17:52 no więc bliżej mi widać do zdania jurorów, niż do publiczności. dlatego, żeby nie było blamażu, głosują jedni i drudzy, co wyszło po preselekcjach z samymi głosami publiczności, to właśnie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac1 Re: Eurowizja 18.05.25, 22:09 No wiadomo, że znasz się najlepiej na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Eurowizja 14.05.25, 21:39 Zapendowska o występie Justyny www.rmf.fm/magazyn/amp,79084,zapendowska-zabrala-glos-po-wystepie-steczkowskiej-jednoglosna-opinia.html?fbclid=IwQ0xDSwKR0HZleHRuA2FlbQIxMAABHpvVgDYoF2vGmnPCSuEMbVWLP_zQm0WIZNU9KZdy0pRXVo_tjFjSBs7LxM6F_aem_WxvIOKTWbQgwyARQG2xNZA Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Eurowizja 13.05.25, 22:23 Oglądamy. Najlepszy był czarny Holender śpiewający po francusku 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Eurowizja 14.05.25, 18:03 Slicznie spiewal! On i Portugalczyk byli moimi faworytami. Moim zdaniem te wszystkie szybkie skoczne piosenki z wielkim show za plecami po prostu nie daja sie zapamietac. Co po pierwszym polfinale mozecie zanucic? Oprocz cafe macchiato oczywiscie No wlasnie - nie te szybkie numerki, tylko ballady. Piosenka Justyny jest dla mnie w kategorii przekombinowanych, no ale to show, to niech sie kreci . Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Eurowizja 14.05.25, 19:10 A nie, co do śpiewu, to ja się nie czepiam, ale combo wszystkiego mnie trochę rozbawiło. Co do show, to taka jest Eurowizja. Już od dawna nie chodzi o to, kto faktycznie lepiej śpiewa, tylko właśnie o show, facetów w sukienkach czy szpilkach i inne takie. Moim zdanie występ Justyny się w to jak najbardziej wpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac1 Re: Eurowizja 18.05.25, 12:56 Mnie się nie zapamiętują te "smęcenia" - jakby mi zaśpiewali piosenkę francuska, szwajcarską czy izraelską - to chyba bym nie wiedziała, która jest która. Ze "smętnych" spodobały mi się łotewskie rusałki i włoski motyl Emanuel.😉 a z takich żywszych: Finowie w obu wydaniach, Niemcy (czyli Austriacy . Całkiem przyjemne piosenki moim zdaniem miała Islandia i San Marino. (Tak, mam niewyrobiony gust muzyczny).😁 Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 18.05.25, 13:10 Co Wy z tą Łotwą - dziewczyny przebrane za akscolotly, do tego z niemal prześwitującymi narządami płciowymi. A z Włoch to chyba ten przy fortepianie z twarzą wysmarowaną na biało był? Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 13.05.25, 22:35 Dobra, ja już mam swoich faworytów z dzisiaj: Cypr i Szwajcaria. I Polska na deser. Warunkowo Holandia, ale powinien dostać po tyłku za niewykorzystanie możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Eurowizja 13.05.25, 22:57 Ja stawiam na Estonię i Włochy. Szwajcaria też niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Eurowizja 13.05.25, 22:50 Zagłosowaliśmy rodzinnie na Justynę. Jestem ciekawa, czy wejdzie do finału Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Eurowizja 13.05.25, 23:31 eliszka25 napisała: > No i Justyna w finale! I fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 13.05.25, 23:29 Justyna ma szczęście, że wylosowała dzisiejszy półfinał, bo czwartkowy zapowiada się na dużo silniejszy. Dziś było trochę słabo. Do zobaczenia w czwartek . Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 14.05.25, 06:35 A czy paru głównych sponsorów wciąż wchodzi do finału z automatu? Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 14.05.25, 19:20 Doczytałam, że tak. Niby logiczne, ale. Odpowiedz Link Zgłoś