Dodaj do ulubionych

Myśliwi- zakała narodu

25.06.26, 12:03
Pięknie zareagowali mieszkańcy Olsztyna składając znicze pod pomnikiem zamordowanego pięknego jelenia. Zamordowanego przez myśliwych dla pozyskania poroża.

W naszej okolicy, kilkanaście lat temu, koło Rejowca myśliwy zastrzelił mężczyznę, który wybrał się na spacer w pole pod lasem z nowo poślubiona dziewczyną. Czy może być coś gorszego niż patrzeć jak ukochana osoba umiera na twoich rękach...
Sprawcy oczywiście nie znaleziono.
Brakuje mi słów dostatecznie ciężkich dla oddania moich emocji gdy o tym myślę.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Myśliwi- zakała narodu 25.06.26, 13:43
      W historii epoka łowców zbieraczy trwała najdłużej na tej planecie, trwała kilkaset tysięcy lat, epoka brązu najkrócej. Epoka rolnictwa spowodowała największe zmiany, bo ludzkość stała się osiadła, powstało pismo, administracja i miasto, oraz cywilizacje. Taka tylko uwaga, przejechanego jelenia na drodze można wziąć, ale nie doradzam wkładać do bagażnika, ze względu na krew, ale również mnóstwo pasożytów na sobie. Przyczepka jest jedynym rozwiązaniem. Do oskórowania wielkiego łosia trzeba piły spalinowej z olejem roślinnym zamiast fabrycznego. Na necie jest sporo instrukcji jak sobie poradzić samemu w przypadku dzika, albo jelenia..
      • kiks4 Re: Myśliwi- zakała narodu 25.06.26, 13:52
        Trochę czasu minęło od epoki zbieractwa czy łowiectwa, ludzie potrafią się wyżywić bez zabijania wolno żyjących zwierząt. Napawa mnie najwyższą odrazą ktoś, kto zabija dla przyjemności . Gdy kto zabija to znaczy, że ma zniesioną naturalną barierę, którą każdy z nas nosi w sobie od urodzenia. Dopiero patologiczne wychowanie czyni ludzi myśliwymi lub mordercami.
        • qwardian Re: Myśliwi- zakała narodu 25.06.26, 14:26
          Wolno żyjące zwierzęta giną bo taka jest natura, którą stworzyła Bozia. Naturą nie jest wstrzyknięcie chlorku potasu w serce katolickiego dziecka poczętego, złożonego w ofierze rytualnej przez Gizelę Jagielską. UPA walczyła o takie wartości, które czynią ich kraj, oraz świat wolnym pokrętnej retoryki..
    • renepoznan Re: Myśliwi- zakała narodu 25.06.26, 21:25
      Zapisałeś się do Bambinistów?
      ;)
    • oszol-lom-z-rm Re: Myśliwi- zakała narodu 25.06.26, 22:54
      Idioci…ci ze zniczami rzecz jasna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka