Dodaj do ulubionych

LODOWISKO - Sezon 2004/2005

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 23:10
To było do przewidzenia - wielkie (i głupie) próby przeniesienia lodowiska z
Malty na STary Rynek skończyły się fiaskiem. I choć nie było chwili, by
możliwość umiejscowienia ślizgawski na Rynku była pewna - nikt nie poczynił
kroku w kierunku zabezpieczenia terenu nad Maltą. W normalnych warunkach
możnaby już jeździć od jakiegoś miesiąca, tymczasem osoby odpowiedzialne na
lodowisko kombinują nadal i MOŻE będzie ono na Malcie, ale w nowym miejscu.
Znowu nikt nie ma pewności, że się uda, ale wolą czekać i opóźniać, niż
pozostać przy starym miejscu. Na chwilę obecną w zasadzie niewiadomo czy i
kiedy maltańskie lodowisko wystartuje. Coś się przebąkuje, że na 90% w
okolicach Bożego Narodzenia, ale nic w tym kierunku nie poczyniono.
"Bogdanka", z kolei miała ruszyć na Mikołajki i tez już wiadomo, że nie ruszy.

Warto było kombinować ? Poznań to ma po prostu pecha do lodu i takze z tego
powodu mam już poważne obawy, że znowu straciliśmy lodowisko. Dziękuję
wszytskim radnym !
Obserwuj wątek
    • pan.nikt ZWYKŁA URZĘDNICZA GRANDA!!!!!!!!!! 04.12.04, 00:54
      Byłem i jestem zwolennikiem slizgawki na Rynku i lodowiska gdzieś tam
      (Bogdanka, rejon Areny, Malta).
      Niestety urzędnicza ignorancja i głupota, przerosłą nawet Mrozka do potęgi n-
      tej.

WSTYD I HAŃBA URZEDNICZA.

I tylko pytam, czy choć jednemu urzędnikowi choćby włos z tego powodu z głowy
      spadnie???

Jestem przekonany (obym sie mylił), że nie, bo UNI WSZYSCY NIEWINNI BIEDACZYSKA.
      SZOK I TYLE
      • Gość: press Re: ok! że lodowisko na St.Rynku upadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:45
        lodowisko na Starym Rynku to idiotyzm godny ludzi pozbawionych kultury .
        Dobrze że tego nie zrealizowano.
        Ale na Malcie, Bogdanka , Plac Wielkopolski to dobre miejsca
        Rada miasta jest beznadziejna a urzędników trzeba połowę zwolnic
        to darmozjady
        • pan.nikt Re: ok! że lodowisko na St.Rynku upadło 04.12.04, 14:18
          Dlaczego uważasz, że np na Pl Wlkp, jest kulturalnie, a na Rynku nie???

A może jesteś zwolennikiem zakładania na Rynku muzealnych kapci??
          Łojjjjj, to by była kultura!!!
        • Gość: Olka Re: ok! że lodowisko na St.Rynku upadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:44
          Też się z tym zgadzam, a te ich plany dodatkowo opóźniają w tej chwili całą
          imprezę. Jak myśleli o Rynku, to mogli się tym zająć odpowiednio wcześnie,
          posprawdzać czy się da itp., a nie na dwa tygodnie przed planowanym otwarciem
          lodowiska. Gdyby nie robili tego na ostatnią chwilę, wiedzieliby wcześniej, że
          się nie da i nie byłoby problemu. Lekcji z tego nie wyciągnęli, lecz kombinują
          nadal, bo MOŻE uda się przy starcie. Miejsce byłoby korzystniejsze,
          wygodniejsze - owszem, ale trzeba się za to było brać latem, a nie teraz !!!
    • Gość: Tomek Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:24
      W najbliższą sobotę rusza Bogdanka
      • Gość: Olka Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:44
        Jak zobaczę, to uwierzę.
        • Gość: Tomek Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:18
          Można o tym przeczytać tu: www.glos.com/site/index.php?id=26194 , co
          oczywiscie zdaję sobie sprawę, nic nie musi znaczyć. Ale trzeba myśleć
          pozytywnie :)
          • Gość: kamila Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:21
            jechałam obok Malty. Lodowisko będzie ! Stoi konstrukcja pod namiot, bandy i
            budki (kasy). Tu pomiędzu Majakowskiego a stacją Maltanki.
    • Gość: Kasia Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 17:41
      Przynajmniej nie będzie na Rynku. A to najważniejsze !!!
      • pan.nikt Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 05.12.04, 23:29
        Nie rozumiem.
        Przecież zależało Ci niby na lodowisku, a teraz piszesz, że nie ważne
        lodowisko, ważne, że nie na Rynku??
        Zakłamanie, głupota, zawiść???

Tak Kasiu (chyba ta sama, co w innych wątkach, na temat tej zamarzniętej wody)
        • Gość: Kasia Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 21:29
          Drogi panie.nikt - widać,ze nigdy Pan na łyżwach nie jeździł i nie ma o tym
          pojęcia. Żeby móc bezpiecznie uprawiać ten sport, trzeba mieć wokół siebie
          odrobinkę przestrzeni. Człowiek na człowieku, to pomijając kwestię komfortu,
          jest po prostu niebezpieczne. Dlatego ja wolę poczekać tydzień, czy dwa dłużej,
          ale mieć pewność, że nie tylko się najeżdżę, ale i nie skończę w gipsie.
          • pan.nikt Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 06.12.04, 22:47
            Szanowna Kasiu. Raz skończyłem po łyżwach w gipsie. Ale miałem takie łyżwy
            przykręcane do butów, ze szpicami.

Natomiast konsekwentnie powtarzam. Na Rynku miała być miła ślizgawka, a pożadne
            lodowikso gdzie indziej.

A skoro piszesz o tłoku.
            No włąśnie, czy wg Ciebie lodowisko ma byc dla "ELYT", A nie dla poznaniaków???
    • milion_na_milion Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 05.12.04, 23:38
      Najlepiej byłoby, aby lodowisko urządzić na Malcie. Na Rynku raczej sobie nie
      wyobrażam. Jest chyba jeszcze troche czasu, bo zima jakoś sie nie spieszy i
      można przygotowac terem na Malcie.
    • Gość: asia Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 09:55
      O czym oni w tym zarządzie miasta dyskutują to ja nie wiem. Faktem jest, że
      jest już grudzień i powinniśmy mieć gdzie jeździć. Ale w tym skretyniałym
      frankiewiczowym łbie to tylko jest kasa dla debili z Bułgarskiej, tymczasem
      lodowiska nie ma, z Poznania na pływalnię jeździ się do Obornik, Swarzędza itp.
      Może wreszcie by zacząć zbierać podpisy pod odwołaniem tej nieudolnej i
      skorumpowanej grobelno-frankiewiczowskiej sitwy?
    • Gość: Olka Re: LODOWISKO - Sezon 2004/2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:56
      Ktoś ma wczorajszą (tj. ze środy, 8 grudnia) "Gazetę Poznańską" ? Pisali tam
      podobno o lodowiskach, godzinach otwarcie itp. Na stronie internetowej jest
      tylko zdjęcie tej strony, a za dostep do artykułu trzeba płacić :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka