Gość: dr huckenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:24 Tydzien temu kilkanascie osob przynioslo wstyd naszemu miastu, teraz kilkanascie osob przynioslo wstyd naszemu kraju... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vikka Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:29 jakieś konkrety?? ostatnio jestem poza tym wszystkim:( Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 08.12.04, 00:37 info.onet.pl/1020499,11,item.html Wiedzą co robią. Jak Kulczyk okaże się winny powiedzą "sorry, nie znaliśmy go z tej złej strony" i sprawa szybko przeminie bez echa. Jak Kulczykowi nic nie udowodnią, powiedzą "wiedzieliśmy, że niewinny" i szybko ustawią się w kolejce po dotacje. Sztuka życia w tym kraju: "być obłym, i wkręcać się bez mydła" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:42 thnx:)poczytam:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 01:38 info.onet.pl/1020499,11,item.html Aktorzy generalnie. Sprzedawczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 01:58 a wiesz że jak kopcisz te swoje śmierdzące papierochy to też płacisz Kulczykowi?? ;PPPPP ...żartowałem a pod obroną Kulczyka podpisuję się po raz kolejny i do czasu konkretnego wyroku nie dam się przekonać że jest winny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 02:05 Chyba raczej przynoszą wstyd krajowi, nie kraju panie Polaku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 02:14 tej, weź no odpisz dr-owi H. a nie mi, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 02:22 Slusznie, masz racje. Jednak pozna pora i zmeczenie robia swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 08:40 tak Was to wszystkich bawi???? Oni przynajmniej mają odwagę podpisać się swoim nazwiskiem (które w dodatku coś tam znaczy) żenujące pospulstwo forumowe, skryte pod płaszczykiem anonimowowści tryska cywilną odwagą głoszenia socjalistycznej prawdy o złych i krwiożerczych kapitalistach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dr Hackenbush IP: *.tinet / *.tinet.pl 08.12.04, 08:49 Gość portalu: guerra napisał(a): > tak Was to wszystkich bawi???? >Oni przynajmniej mają odwagę podpisać się swoim nazwiskiem (które w dodatku coś > tam znaczy) :-))))))))) Przypomniał mi się stary dowcip o wolności i odwadze .... Amerykanin mówi: u nas jest taka wolność, że możemy krytykować publicznie naszego prezydenta Busha. A Rosjanun na to : ale unas też jest woność i też możemy Busha krytykować... A jaka to odwaga podpisać się pod apelem w obronie swojego sponsora ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:23 Masz stuprocentowa racje. Zarowno aktorzyny z ostatniego listu, jak i pseudo-elita poznanska sa permanentnie finansowani przez Kulczyka, wiec nie dziwota ze sie podpisali pod bzdurnymi listami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Dr Hackenbush IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 14:02 taka odwaga, że pewna część społeczentwa za takie zachowanie... zjada żywcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki Re: Dr Hackenbush IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 16:49 naszczęscie ta część społeczenstwa coś wspólnego z kulturą miała ostatni raz w szkole i zatrzymała sie na tym poziomie. Zarowno emocjonalnym jak i kulturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:35 Gadaj zdrow. Kulczyk i aktorzyny mi nie sa potrzebne do rozwijania kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki to widać, słychać, i czuć ! IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 17:00 to widać, słychać, i czuć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:23 Popytajcie w urzędzie miasta ale urzedników pracujacych za 1300 zl z kim sie kontaktował Kulczyk jak złozył wnioski w urzędzie z szefami a oni na paluszkach zaraz mu ja wydali nawet jak brakowało dokumentacji są tak pewni siebie a żona kulczyka jest strasznie arogancka i zawsze nosi flaszeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Dr Hackenbush IP: *.multilan.net 18.12.04, 23:01 Do VIKKI: Ale ty jestes glupia.... Kredyty ktore zaciaga K zyruje skarb panstwa...i nic z tego nie ma...czyli krotko mowiac kazdy sie zrzuca na kredyt K zeby pozniej placic za autostrady ktore on zbuduje...dodam dla ciemnych ze taka inwestycje na takich warunkach moze prowadzic kazdy...ale niektorzy tu sa ciemni...albo chca siac falszywe opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka a to do czego dojebałeś,bo nie rozumiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:54 Gość portalu: Mat napisał(a): > Do VIKKI: > Ale ty jestes glupia.... > Kredyty ktore zaciaga K zyruje skarb panstwa...i nic z tego nie ma...czyli > krotko mowiac kazdy sie zrzuca na kredyt K zeby pozniej placic za autostrady > ktore on zbuduje...dodam dla ciemnych ze taka inwestycje na takich warunkach > moze prowadzic kazdy...ale niektorzy tu sa ciemni...albo chca siac falszywe > opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 15:41 Z całym szacunkiem, ale jesteś zapewne nosicielem, modnej ostatnio, zawiści oraz chorej nienawiści względem Kulczyka. Bardzo dobrze,że są jeszcze ludzie, którzy nie boją się głosów krytyki, mogących na nich spłynąć, pod wyrażeniem swej solidarności z biznesmenem. Wstydzić powinni się Ci wszyscy, którzy krytykują takie postawy, nie czekając na rozwiązanie sprawy i ewentualne udowodnienie winy. Pamiętaj, że dopóki osoba nie zostanie prawnie skazana ( absurd - Kulczyk nie jest oskarzonym w sprawie ), obowiązuje zasada domniemanej niewinności. Pomimo, że nie jestem vipem, to nie boję się wyrazić swego poparcia dla Kulczyka i jestem przekonany o jego niewinności, natomiast wszelkiego smrodu doszukiwałbym się po stronie wszystkich jego wrogów, którzy teraz stali się tak aktywni, zarówno tych za stołem komisji śledczej jak i "mądrych" forumowiczów nie mających zielonego pojęcia o życiu zawodowym tego człowieka a mających śmaiłość wypowiadać osądy, nie mające pokrycia w dowodach. Pozdrawiam Energy 52 Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 08.12.04, 15:49 tak na marginesie pragnę jedynie zwrócic uwagę,że p.Kulczyk występuje przed przesmieszna komisja składającą się z debilnych członków w charakterze ŚWIADKA. o nic nie jest oskarzony.tylko prokurator Wassermann który nigdy nie był w partii ale wstapił do niej ... nie zauwazył,że to nie jest oskarzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 15:51 I to jest meritum sprawy - w skład komisji wchodzą DEBILE!!! Nie potrafią zrobić użytku z, jakże cennych, zeznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:38 No kilku debili jest - bo niestety w komisji swoje udzialy maja czerwoni a po nich mozna sie spodziewac wszystkiego, ale nie inteligencji i uczciwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 08.12.04, 15:57 Gość portalu: ENERGY 52 napisał(a): > Pamiętaj, że dopóki osoba > nie zostanie prawnie skazana ( absurd - Kulczyk nie jest oskarzonym w > sprawie ), obowiązuje zasada domniemanej niewinności. Tak to chciało widzieć sld i zobacz jak na tym wyszli. Dla przykładu - Pęczak. Siedzi i osądzony nie jest. Godny szacunku? pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 16:24 Pęczak siedzi bo został mu przedstawiony konkretny zarzut poparty niezbitymi dowodami.Zastosowano areszt, jako środek zapobiegawczy. Słucham więc co to ma wspólnego z Kulczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 08.12.04, 22:17 Wspólnego ma to, że gdyby nie ujawnione nagrania, które kompletnie zdyskredytowały Pęczaka, mógłby on uchodzić również za "niewinnego do czasu skazania". Nie twierdzę, że to oznacza winę Kulczyka ale sądzę, że lepszym byłoby powstrzymanie się od podpisywania list. Zwłaszcza pod argumentem "mecenatu". pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:39 Zgadzam sie. Jego wklad w promowanie kultury jest i tego nikt nie neguje. Ale JESLI jest przestepca to nalezy go skazac niezaleznie od tego czy na sztuke i kulture w Polsce wydaje 0 czy 10 mln zlotych rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:51 Przecież ty już go osądziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:35 Nie osadzilem, ale swoje zdanie na sprawe mam. Juz podawalem przyklad. W sprawie Kroloppa nie musialem czekac na wyrok sadu - wina byla oczywista. W sprawie poslanki Beger tez nie czekam na wyrok sadu. Wystarczy mi opinia grafologa ktory potwierdza, ze podpisy sfalszowane zostaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:41 A w sprawie Kulczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:18 Do tej pory w kwestii Kulczyka mielismy jedynie rozne domysly. Teraz z dnia na dzien pojawiaja sie fakty. Dwie notatki wywiadu w sprawie spotkania z oficerem rosyjskiego wywiadu. Notatka w sprawie spotkania z szefem Lukoilu. Spotkanie z bylym premierem celem ustalenia wspolnej wersji wydarzen. Nie zgloszenie faktu kontrolowania ponad 5% akcji PKN Orlen. Wiele niejasnosci przy roznych prywatyzacjach. Niejasnosci przy kontrakcie z rzadem Suchockiej w sprawie VW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:37 A takze samolot Kulczyka i udziały w fabryce VW-Poznań. Notatka oficera wywiadu jest ewidentnie sfałszowana i prawnicy się już na ten temat wypowiedzieli. Oczywiście dla mediów to jest żaden news. Kulczyk wyjaśnił, że w rozmowie z Siemiątkowskim pomylił daty i nagle okazuje się ze "źródło" ABW także pomyliło daty możesz to wyjaśnić inaczej niż fałszerstwo notatki agenta bo ja nie. Przekroczeniu 5% udziałów w PKN Orlen pokaż mi wyrok sądu albo choćby decyzje Komisji Nadzoru Giełdowego. Dla ciebie jaka kolwiek informacja opatrzona słowem być może zmienia się w napewno. Więcej pokory Panie "doktorze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:00 Oczywiscie, Kulczyk jest krystaliczny. Tak powiedzial, wiec tak jest! To ze kontrolowal ponad 5% akcji wiedzial kazdy, kto sie choc troche interesowal tym, co dzieje sie na gieldzie. Trudno bylo od razu dokladnie ustalic ile posiada - bo ma pelno firm, podprzedsiebiorstw itd. Od czasu gdy sie media dowiedzialy o tym, zaczal blyskawicznie sprzedawac akcje. Na szczescie amerykanscy eksperci gieldowi zaczynaja dokladnie badac sprawe i mam nadzieje ze wyrok zapadnie szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:34 A Kluska też siedział i też był oskarżony. Wybierasz przykłady, które pasują do Twojej teorii tym samym stajesz się niewiarygodna(y) Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Kluska 09.12.04, 13:45 tym nazwiskiem też szermował w FT Kulczyk. To ja wybieram przykłady mi pasujące? To raczej Ty popełniasz manipulację. W czym, oprócz faktu aresztowania, są podobne te sprawy (Kulczyka i Kluski)? Tymczasem mamy podobieństwo Pęczaka i jego szemranych kontaktów polit-biznesowych ze sprawą pana Kulczyka. W obu przypadkach chodzi o pośrednictwo. W przypadku Pęczaka to strona polit- a p. Kulczyka -biznes. Między jakimi politykami posredniczył p. Kluska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: Kluska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:51 > W czym, oprócz faktu > aresztowania, są podobne te sprawy (Kulczyka i Kluski)? Przestań się już ośmieszać. Kiedy był aresztowany Kulczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Kluska 09.12.04, 18:22 Oczywiste przejęzyczenie - chodziło o podobieństwo sprawy Pęczaka i Kluski rzecz jasna. Teraz, skoro się już pośmiałeś, najwyższy czas na jakiś sensowny argument od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: Kluska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:25 Nie było się z czego śmiać. Moje argumenty, a na co? Ty już osądziłeś Kulczyka i wszystkich ludzi, którzy do czegoś w życiu doszli. Praca od świtu do nocy, podejmowanie ryzykownych decyzji (na własny koszt)i tak przez wiele lat to jest recepta na sukces. Wydawało by się, ża dla myślącego człowieka jest to takie proste. Nie dla większości aby coś w życiu osignąć można to zrobić tylko poprzez oszustwa, kradzieże i mataczenie. Każdy ocenia w/g własnej skali wartości. Ty także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Kluska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:28 Ryzykowna decyzja - oczywiscie, bardzo ryzykowna! Peczak tez podejmowal ryzykowne decyzje - bo mial swiadomosc, ze moga mu kiedys leb ukrecic! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: ??? 10.12.04, 16:43 Do kogo piszesz? Bo chyba nie do mnie. To chyba się nazywa projekcja czy coś;) Co i rusz trafiasz "kula w płot". Ja już osądziłem Kulczyka? Wyraziłem jedynie wątpliwość czy warto przed osądzeniem podejrzanych sytuacji i ludzi brać się za "wstawiennictwo". Poza tym to utożsamianie Kulczyka ze "wszystkimi którzy do czegoś doszli". Gdzie ja cos takiego napisałem? Kombinujesz ale nie potrafisz chyba po prostu zrozumieć słowa pisanego. Najzabawniejszy jest ten fragment o "podejmowaniu ryzykownych decyzji (na własny koszt)". Słyszałeś o kredytach z gwarancją skarbu państwa? To min. Ty, ja i całe społeczeństwo gwarantowaliśmy kredyt dla p. Kulczyka na zakup akcji TPSA. Tych, które niedawno zbył i zarobił kilkaset milionów euro (z tego co pamiętam). Wiesz jakie jest ryzyko niezapłacenia faktury po sprzedaniu państwu ilustam samochodów? To jest wg. Ciebie wolny rynek i podejmowanie ryzyka w działalności gospodarczej? Na wiekszość zarzutów, które mieć można w stosunku do p. Kulczyka nie ma paragrafów, za takie sprawy nie idzie sie wg polskiego prawa do więzienia. To jest po prostu kapitalizm państwowy, uwłaszczona komuna. I z tym trzeba skończyć. Prowadzę działalność gosp. i potrafię rozróznić przetarg i przetarg ustawiony, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:21 Akurat co do pana Kluski nigdy nie mialem watpliwosci, ze jest niewinny. Pozostaje wiec pytanie: czemu zostal aresztowany? Miedzy nim i Kulczykiem jest jedna zasadnicza roznica. Kluska nie ma i nie mial ukladow z wladza i dzialal na wlasna reke. Nikt na gorze nie mial korzysci z jego interesow, wrecz na nich tracili. Wiec chcieli sie go pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 09.12.04, 19:55 nie jest osądzony.jeszcze. ale jest oskarżony - już! analfabetyzm prawny społeczeństwa jest zaiste wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:37 Domniamana niewinnosc jest. Ale powiedz mi szczerze: czy w sprawie Kroloppa czekales az sad wyda wyrok, czy wczesniej juz miales swoje zdanie? Czy w sprawie poslanki Beger czekasz az sad wyda wyrok, czy starcza Ci opinie eksperta grafologa ktory powiedzial, ze podpisy zostaly sfalszowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:30 Zafajdany to jesteś ty. Ja nie czuję się zafajdany, a chętnie podpisał bym się pod takim listem i nie pracuję u Kulczyka ani nic od Kulczyka nie dostałem. Ty masz natomiast jakieś kompleksy wykształcenia (dr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:38 Kompleksow wyksztalcenia nie mam. Podpisywalem sie tak na forum i nie tylko zanim nastala moda na mowienie na kulczyka "doktor Kulczyk". A czemu sie tak podpisuje to wyjasniac nie bede, bo juz zbyt wiele razy to robilem. Proponuje popytaj kogos nieco starszego o Doktora Hackenbusha/Huckenbusha - moze beda wiedziec ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 10:54 To jeden wielki nonsen. Skoro, nadal uważacie,że Kulczyk jest przestępcą, to może odwołajcie się do zdrowego rozsądku, jeśli oczywiście takowy posiadacie. Czy najbogatszy Polak, jeden z czołowych przedsiębiorców w tej części Europy, osoba, która osiągnęła już, nie czarujmy się, wszystko, byłby w stanie uwikłać się w taką aferę, jaką kreujecie? Po co, powiedzcie jaki miałby interes w tym? Kto przy zdrowych zmysłach rzucałby na szale swój dorobek, swoj autorytet i uznanie w świecie, dla kolejnych pieniędzy, których i tak ma całą mase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Za dużo wymagasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:48 > odwołajcie się do > zdrowego rozsądku Za dużo wymagasz od ludzi. Większość jest ślepa z nienawiści i zazdrości. Oni tak naprawdę nie mogą znieść tego, że Kulczyk uczciwue dorobił się majątku i nikt nic mu nie może zrobić. Tych biednych ludzi to boli i wyrywają sobie włosy z głowy tak jak "śledczy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: Za dużo wymagasz IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 13:14 Masz rację, nie potrafią zrozumieć,że budował swoją pozycję przez ćwierć wieku a rozpoczął z milionem dolarów kapitału. Cóż w tym podejrzanego? Podejrzani są 30 - to , 40 - to latkowie, którzy kilka lat temu pojawili się znikąd, czego najlepszym przykładem jest Pan Dochnal. Strach w tym kraju dorobić się fortuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Energy 52 twoja ocena faktow jest subiektywna i bledna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:40 Nie masz racji - P Kulczyk budowal jak to nazywasz "swoja pozycje "przez 14 lat, pieniadze na rozruch interesu otrzymal od ojca (bylego agenta sluzb PRL) otrzymal takze uklady wsrod bylych czlonkow PZPR i kolegow Ojca.Wykorzystal to oczywiscie...przypuszczam ,ze kazdy by pewnie (dla ktorego sa najwazniejsze pieniadze)postapilby tak samo.Jednak patrzys zna to widocznie z poziomu osoby zaleznej od pana K lub pracujesz w jednej z jego firm lub powiazanej....w przeciwnym wypadku bylbys odmiennego zdania poniewaz: - dla kazdego ktory nie czerpie zysku z interesow pana K jest to szkodliwe - np. sprzedaz za tak niskie pieniadze terenu pod Brovar jest z pkt widzenia miasta i mieszkancow niedobre bo tracimy na tym.Zyskuje tylko Fortis a bajeczki o nowych miejscach pracy to bzdura bo niezaleznie kto jest inwestorem(a bylo wiecej chetnych m.in za wieksze pieniadze) tworza sie miejsca pracy - autostardy tak samo - juz od ponad 10 lat buduja (w wiekszosci za pieniadze Panstwowe lub wspierane rzadowymi pieniedzmi) i nadal sa daleko w polu - gdyby sie tym zajeli Amerykanie juz dawno bysmy mieli drogi. Kolejnym czynnikiem ktory jest duzym minusem to chociazby to ze zagraniczne koncerny nie chca inwestowac bo nie mamy dobrej komunikacji(autostrady) inwestuja u sasiadów - czechy, Węgry... Kto na tym zyskuje pan K bo ma fabryke Volkswagena gdyby powstala inna sprzedaż tej marki by spadla... itd itd... jest to bardzo inteligentny człowiek i tego nikt mu nie moze zarzucić, jednak oceniajac plusy i minusy jest wiecej przeciw niz za... Najwazniejsze to majac taka pozycje jak on miec po swojej stronie ludnosc Panstwa - badz co badz poprzez swoje interesy i dzialania rzadu obraca naszymi pieniedzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: twoja ocena faktow jest subiektywna i bledna IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 17:52 Ty nie masz racji. Sprawdź kiedy Jan Kulczyk rozpoczął własną działalność gospodarczą. Kiedy powstał jego pierwsza tzw. firma polonijna? Następnie zarzuć mi, że nie mam racji. Nie lubię dyskutować z ludźmi, którzy mówią o rzeczach, których nie sprawdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki co to jest IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 18:19 kolego leczenie dla kulczykofobów piętro wyżej co to za bezmyślna paplanina ? jacy amerykanie w autostaradach ? Gdzie poza południem Polski i Wlkp masz autostrady ? Przez kulczyka nie masz autostrady do Gdanska i Warszawy , czy moze dzięki niemu masz autostrade już niedlugo ze świecka do Łodzi w zbudowaną w 3 lata Jakie państwowe pieniadze ? Państwo nie wydając ani grosza wzbogaciło sie o 150 km autostrad, które za 30 lat przejmie. Fabryka VW nalezy do kulczyka? i co jeszcze ? zobacz sobie samochody jakich marek sprzedają sie najlepiej, napewno nie zobaczysz tam Volkswagena. A fabryki innych marek powstają za granica , ale napewno sie bili, żeby zbudowac w Polsce , tak jak inwestorzy do budowy Straego Browaru a tu ich kulczyk wykolegował i postawił sobie (!) fabrykę vw ! i wyobraź sobie chłopcze ( inne okreslenie mi nie przychodzi do glowy po tym co napisaleś),że nie pracuję w kulczyk holding, ani żadnej firmie która jego jest nie pozdrawiam , nie czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Energy 52 Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:41 Czyli pan K jest filatropem ktory inwestuje w rozwoj Polski - o czym ty piszesz?? Zenujace jest twoj brak rzeczywistej oceny sytuacji.Miedzy innymi Spolki pana K :TPSA - monopol na uslugi telekomunikacyjne i internetowe w Polsce(poczytaj sobie co w dzisiejszych czasach jest najdrozsze )informacja - czyli idac dalej stosujac tutaj proste zalozenia ekonomiczne jezeli drogie jest uzyskanie informacji wzrastaja koszty uzyskania dochodu - jak wiesz w wiekszosci panstw wolny rynek reguluje potrzeby - natomiast w systemie totalitarnym - wbrew pozorom nie uwolnilismy sie z niego jeszcze w Polsce panuje monopol na uslugi telekom i teleinfor i nie tylko....Jezeli chodzi o budowe autostrad w Polsce - gdybys mial chociaz podstawowe info na ten temat wiedzialbys ze 3 duze koncerny staraly sie o to.Wszytskie mosty, zjazdy itd byly wspolfinansowane z pieniedzy budzetu Panstwa badz panstwo wykladalo pieniadze.Natomiast jezeli chodzi o Brovar - 4 duze koncerny zagraniczne staraly sie budowe centrum handlowego w srodmiesciu - nie dosataly pozwolenia ani miejsca od miasta.Jezeli podwazasz te informacje razdze wiecej czytac...nie tylko forum gazety ;) Nie zazdroszcze panu K ani nie mam nic do niego dlatego ze ma pieniadze...bo to nie wszystko ;) Jednak uwazam ze czy to naciskami czy tez poprzez pieniadze potrafi "zjednywac "sobie osoby nieprzychylne jego projektom.Oczywiscie daje miesjca pracy, inwestuje itd.jednak wytlumacze ci to na prostym przykladzie dogadam sie z tw szefem ze on mi pozyczy pieniadze ja za nie wybuduje barierke i poloze ladna wykladzine na korytarzu tw firmy i za kazde przejscie bede kasowal od ciebie 2 zl - bedziesz sie cieszyl z ladnej wykladziny??a za 4 lata oddam ta wykladzine z barierka tw szefowi.rozumiesz teraz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: co to jest IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 12:41 Jakie konsorcja chciały budować autostrady w Polsce? Wymień ich nazwy? Dlaczego nie doszlo to do skutku? Wina Kulczyka czy polityków? Zastanów się - bronię Kulczyka i tego dotyczy wątek. Ile według Ciebie zarobił Kulczyk na akcjach TP.S.A. Bo według mnie stracił. Więc o co masz do niego pretensje>? Doprawdy, czy to jego wina, że mamy nieudolne ministerstwo skarbu, które nie radzi sobie z prywatyzacją takich zakładów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:06 Gość portalu: ENERGY 52 napisał(a): > Jakie konsorcja chciały budować autostrady w Polsce? Wymień ich nazwy? Dlaczego > > nie doszlo to do skutku? Wina Kulczyka czy polityków? Zastanów się - bronię > Kulczyka i tego dotyczy wątek. > W takiej sytuacji zawsze nasuwa sie pewne pytanie. Czy aby na pewno sprzedawca wybral obiektywnie najlepsza oferte, czy tez byly jakies inne "czynniki sprzyjajace"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:42 Za panstwowe pieniadze byla zrobiona autostrada Wrzesnia - Konin. Kulczyk ja nieco zmodernizowal i postawil punkt poboru oplat. To jest Twoim zdaniem OK? Poza tym zauwaz jak jest podpisana umowa. Za 30 lat jesli Kulczykowi sie nie zwroci inwestycja z oplat, to reszte doplaci panstwo z NASZYCH PODATKOW. Wiec to jest pierwsze ku*estwo - nie dosc ze pobiera skandaliczne oplaty, to jeszcze mamy mu placic jesli za malo zarobi. A oplat nie zmniejszy, bo mu to na reke. Dlaczego? Bo i tak wyjdzie na swoje, a jesli zmniejszy oplaty, to wiecej samochodow bedzie jedzic i trzeba bedzie czesciej remontowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: co to jest IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 12:46 Widać,że nie wychylasz nosa poza własny zaścianek. Jak zwykle Polak wielce poszkodowany, bo musi płacić za przejazd. Zdajesz sobie sprawę ile kosztuje przejazd autostradą w krajach UE? Zaraz powiesz,że tam ludzie więcej zarabiają. Pewnie tak, lecz zarówno tam jak i u nas są ludzie bogaci i ludzie biedniejsi. Masz prawo wyboru. Skoro państwo stać było na wybudowanie kilkudziesięciokilometrowego odcinka "autostrady" przez tyle lat to ciesz się że znalazł się człowiek, który zainwestował w to przedsięwzięcie. Coż w tym dziwnego ze liczy on teraz na zwrot swego nakladu oraz zyski. To jest przedsiębiorca a jnie wolontariusz. Tęsknisz chyba za poprzednim ustrojem, kiedy każdemu się wszystko należało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:16 Niemcy, kraj przez ktory przejezdzaja miliony obcokrajowcow ma najlepiej na swiecie rozwinieta siec autostrad - i to za darmo. W innych krajach oczywiscie czesto sie placi, ale jakosc jest duzo wyzsza. Poza tym, po co w Polsce autostrada, po ktorej prawie nikt nie jezdzi, bo prawie nikogo na to nie stac. No i wreszcie nasz standard duuuuzo odbiega od standardu Europy Zachodniej. Za granica jest w zasadzie nie do pomyslenia zeby co chwile los, dzik czy inny jelen zniszczyl komus samochod, ze miedzy poczatkiem w Koninie a zjazdem Poznan-Krzesiny jest tylko jedna stacja benzynowa i to na samym poczatku trasy - czyli jadac prawie 100 km nie ma po drodze mozliwosci zatankowania! No i wreszcie fakt wykupienia przez Kulczyka autostrady budowanej za NASZE PUBLICZNE PIENIADZE oraz klauzulka, ze jak za malo zarobi, to Z NASZYCH PODATKOW bedziemy mu jego maly zysk rekompensowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 00:15 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): > Niemcy, kraj przez ktory przejezdzaja miliony obcokrajowcow ma najlepiej na > swiecie rozwinieta siec autostrad - i to za darmo. Za darmo? Mało wiesz o niemieckich autostradach. Nic nie ma za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 01:14 W wakacje zrobilem tam kilka tysiecy kilometrow. Nie musialem placic. Czyli za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:09 A paliwo też lali Ci do baku za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:08 Za paliwo placi sie w kazdym kraju. Niestety, w Europie sa to skandalicznie wysokie ceny. Ale za autostrady placic nie trzeba - bo mozna je budowac z publicznych pieniedzy. Poza tym, paliwo to jakby oplata stala, ktora sie wnosi niezaleznie od tego jaka droga jedziemy. Podtrzymuje wiec to co mowilem: w Niemczech autostrady, podobnie jak kazde inne drogi sa bezplatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:29 > Za paliwo placi sie w kazdym kraju. Niestety, w Europie sa to skandalicznie > wysokie ceny. A nie dociera do Ciebie, że w cenie paliwa jest opłata za autostradę. Zapamietaj dziecko nigdzie nie ma nic za darmo. > Ale za autostrady placic nie trzeba - bo mozna je budowac z publicznych > pieniedzy. A publiczne pieniadze to skąd pochodzą od krasnoludków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:41 Nie masz racji. W ten sposob patrzac, to w Polsce drogi gruntowe sa rowniez platne. Poza tym, w Niemczech cena paliwa jest typowo europejska - jest wysoka, bo Niemcy, jak cala UE, to kraj socjalistyczny, stad wysokie podatki, akcyzy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:28 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): > Nie masz racji. W ten sposob patrzac, to w Polsce drogi gruntowe sa rowniez pla > tne. Nie wiem jakm cudem wyciągasz takie wnioski > Poza tym, w Niemczech cena paliwa jest typowo europejska - jest wysoka, bo > Niemcy, jak cala UE, to kraj socjalistyczny, stad wysokie podatki, akcyzy itp. Tzn. Ty chcesz w Polsce powrotu socjalizmu? Tam są bezpłatne w/g Ciebie autostrady, a u nas płatne, a ty chcesz aby u nas były bezpłatne czyli chcesz wprowadzić w Polsce socjalizm. Wydawało mi się, że masz odwrotne poglądy ale jak widać homo socjalistikus jest głębiej zakorzeniony w ludziach niż im się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:54 Gość portalu: Alchemik napisał(a): > > Nie masz racji. W ten sposob patrzac, to w Polsce drogi gruntowe sa rowni > ez pla > > tne. > > Nie wiem jakm cudem wyciągasz takie wnioski > Czy Ty masz rozdwojenie jazni? Jak Ci mowie (znaczy pisze), ze w Niemczech autostrady sa bezplatne, tak samo jak inne drogi, to mi wyjezdzasz z argumentem ze sa platne, bo trzeba placic na paliwo. W Polsce jadac na wsi po drodze gruntowej tez placisz za paliwo, czyli wedlug Twojego rozumowania w Polsce wszystkie drogi sa platne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:57 Gość portalu: Alchemik napisał(a): > > Nie masz racji. W ten sposob patrzac, to w Polsce drogi gruntowe sa rowni > ez pla > > tne. > > Nie wiem jakm cudem wyciągasz takie wnioski > Czy Ty masz rozdwojenie jazni? Jak Ci mowie (znaczy pisze), ze w Niemczech autostrady sa bezplatne, tak samo jak inne drogi, to mi wyjezdzasz z argumentem ze sa platne, bo trzeba placic na paliwo. W Polsce jadac na wsi po drodze gruntowej tez placisz za paliwo, czyli wedlug Twojego rozumowania w Polsce wszystkie drogi sa platne. > Tzn. Ty chcesz w Polsce powrotu socjalizmu? Tam są bezpłatne w/g Ciebie > autostrady, a u nas płatne, a ty chcesz aby u nas były bezpłatne czyli chcesz > wprowadzić w Polsce socjalizm. Wydawało mi się, że masz odwrotne poglądy ale ja > k > widać homo socjalistikus jest głębiej zakorzeniony w ludziach niż im się wydaje > . Tu nie chodzi o samo placenie za autostrady. Tu chodzi przede wszystkim o stawke. 6 centow za kilometr. Stawka 3 razy wieksza niz w krajach, gdzie obywatele zarabiaja duzo wiecej niz w Polsce. A i autostrady oraz ich ilosc pozostawiaja naprawde wiele do zyczenia. Za granica dzik czy jelen Ci nie wbiega pod kola. A w Polsce? Tak. I najlepsze jest "nie-da-sie". No popatrz. Jaka ta AW biedna. Na calym swiecie ludzie sobie ze zwierzetami radza. A u nas "nie-da-sie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: co to jest IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.04, 15:06 do Browaru dodam tylko: MIASTO TYLKO ZYSKUJE: 1 miejsca pracy 2. ładniejszego, gustowniejszego i zbudowanego ze smakiem centrum handlowego gdzie mozna milo spedzic czas w lokalach nie ma w Polsce. 3 Stary Browar to wizytówka Poznania. 3. Podatki z działalności handlowej w Starym Browarze juz dawno przewyżczyły rzekome straty na sprzedaży gruntu. 4. Co moze w tym miejscu mialo powstać Tesco albo "Oszon" 5. Kto zainwestowałby tyle pieniędzy w ten teren, który był ruderą i slamsem /w centrum miasta/ ? No chyba nie miasto? A moze woleliby krytykujący by zainwestował "obcy kapitał' Prawda jest taka Polakom nic sie nie podoba, nażekamy ze wysprzedamany jest majątek obcemu kapitałowi a jak Polak kupuje i zarabia to też źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:04 Gość portalu: andrzej napisał(a): > do Browaru dodam tylko: MIASTO TYLKO ZYSKUJE: > 1 miejsca pracy > Czy Ty myslisz, ze gdyby nie Kulczyk to to miejsce lezaloby odlogiem i nikt by sie nim nie zajal? Mylisz sie. Chetnych na taki kasek jest sporo i kazdy z nich dalby zatrudnienie - no nie ma sily. Jak sie cos kupi, to niezaleznie czy sie nazywa Kulczyk czy Alganow to trzeba zatrudnic ludzi do remontu, konserwacji, itd, itd. > 2. ładniejszego, gustowniejszego i zbudowanego ze smakiem centrum handlowego > gdzie mozna milo spedzic czas w lokalach nie ma w Polsce. A widziales jakies inne centra handlowe (nowoczesne) w Polsce, albo na swiecie? > 3 Stary Browar to > wizytówka Poznania. ROTFL. Dla mnie wizytowka Poznania to Katedra, Ratusz, Biblioteka Raczynskich, Okraglak, od cholery roznych rzeczy. Centrum handlowe to bym stawial na koncu. > 3. Podatki z działalności handlowej w Starym Browarze juz dawno przewyżczyły > rzekome straty na sprzedaży gruntu. Straty na sprzedazy gruntu dotycza parku obok SB. Poza tym, nie rozumiesz czlowieku, ze ktokolwiek by kupil teren to by placil podatki - i to wcale nie mniejsze niz Kulczyk? Dla miasta, dla mieszkancow nie ma znaczenia czy podatek za teren X wplaci Kulczyk czy Alganow. Byle tylko zaplacil. > 4. Co moze w tym miejscu mialo powstać Tesco albo "Oszon" A nawet jesli, to co w tym zlego? Zly inwestor? Byle uczciwie i bez wstydu dla Poznania! > 5. Kto zainwestowałby tyle pieniędzy w ten teren, który był ruderą i slamsem /w > > centrum miasta/ ? No chyba nie miasto? A moze woleliby krytykujący by > zainwestował "obcy kapitał' Kulczyk to jest de facto obcy kapital. On jest z pochodzenia Polakiem, nic poza tym. Kto by zainwestowal? No jakos wiekszoscia przetargow w Poznaniu interesuje sie duzo osob. A Twoim zdanie SB to takie specyficzne miejsce, ktorego ludzie unikali, nikt nie chcial go kupowac, miasto nie mialo pieniedzy na remont, ale znalazl sie wspanialomyslny Kulczyk, bezinteresownie wyremontowal i oddal do uzytku? LOL > Prawda jest taka Polakom nic sie nie podoba, nażekamy ze wysprzedamany jest > majątek obcemu kapitałowi a jak Polak kupuje i zarabia to też źle. Jaki z niego Polak? Wiekszosc podatkow i tak do Holandii jedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:13 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): > (...) Dla mnie wizytowka Poznania to (...) Okrąglak > od cholery roznych rzeczy. Centrum handlowe to bym stawial na koncu. Huckenbush coraz bardziej mi się podobasz. Dawno nie trafiłem na takiego masochistę intelektualnego. > Poza tym, nie rozumiesz > czlowieku, ze ktokolwiek by kupil teren to by placil podatki - i to wcale nie > mniejsze niz Kulczyk? Dla miasta, dla mieszkancow nie ma znaczenia czy podatek > za teren X wplaci Kulczyk czy Alganow. Byle tylko zaplacil. Jakie płacił by podatki to zależy od powierzchni tego co by tam zbudował. Mógłby postawić budkę z kurczakami i płacił by parę groszy. > > 5. Kto zainwestowałby tyle pieniędzy w ten teren, który był ruderą i slam > sem /w > > > > centrum miasta/ ? No chyba nie miasto? A moze woleliby krytykujący by > > zainwestował "obcy kapitał' > > Kulczyk to jest de facto obcy kapital. On jest z pochodzenia Polakiem, nic poza > tym. Kto by zainwestowal? No jakos wiekszoscia przetargow w Poznaniu interesuje > sie duzo osob. A Twoim zdanie SB to takie specyficzne miejsce, ktorego ludzie > unikali, nikt nie chcial go kupowac, miasto nie mialo pieniedzy na remont, ale > znalazl sie wspanialomyslny Kulczyk, bezinteresownie wyremontowal i oddal do > uzytku? LOL Kulczyk nie kupował terenu na którym stoi SB od miasta nie kłam. > > Jaki z niego Polak? Wiekszosc podatkow i tak do Holandii jedzie... Mało wiesz o podatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 03:34 Gość portalu: Alchemik napisał(a): > Huckenbush coraz bardziej mi się podobasz. Dawno nie trafiłem na takiego > masochistę intelektualnego. > A Ty mi w tym momencie wygladasz na kogos naprawde niedorozwinietego kulturowo. Jesli dla kogos wiekszym powodem do dumy jest SB niz Katedra czy Ratusz... > Jakie płacił by podatki to zależy od powierzchni tego co by tam zbudował. Mógłb > y > postawić budkę z kurczakami i płacił by parę groszy. > To by byl debilem gdyby tyle ziemi kupil po to zeby budke z kurczakami postawic. Zreszta. Nie mogl postawic budki z kurczakami, bo sam SB to zabytek. Wiec jedyne co w gre wchodzilo, to jego remont. Czyli niezaleznie kto by wykupil SB i go zmodernizowal, placilby tyle samo. Kulczyk nie jest niezastapiony. > > Kulczyk nie kupował terenu na którym stoi SB od miasta nie kłam. > Teren pod SB nie nalezy do Kulczyka? Jest to dzierzawa jedynie? Pytam, bo nie wiem. Wiem ze SB jest jego i AFAIK to grunt rowniez, choc moge sie mylic. > > Mało wiesz o podatkach. Wystarczajaco zeby zabrac glos w tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 09:07 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): > > Kulczyk nie kupował terenu na którym stoi SB od miasta nie kłam. > > > > Teren pod SB nie nalezy do Kulczyka? Jest to dzierzawa jedynie? > Pytam, bo nie wiem. Wiem ze SB jest jego i AFAIK to grunt rowniez, choc moge > sie mylic. Spółka Fortis należąca do Grażyny Kulczyk (tak dla ścisłości) kupiła teren po browarze Huggera od Lech Browary Wielkopolski, Niewielkie ilości gruntów nabyli takze od Agencji Mienia Wojskowego (budynek byłej prokuratury garnizonowej) oraz część parku od parafi ewangelickiej z ulicy Ogrodowej (teren byłego cmentarza ewangelickiego). Od miasta nie kupili metra kwadratowego ziemi pod Stary Browar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 01:45 Dobra dobra. Ale mowiac o zbyt tanim zakupie, nie ma nikt na mysli SB, a park obok SB - czyli park im. gen. Dabrowskiego, zwany popularnie Kulczykparkiem. I zostal on kupiony od miasta, za zdecydowanie zanizona cene, a to poprzez inne warunki w glowie radnych i inne na papierach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 11:01 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): > Dobra dobra. > Ale mowiac o zbyt tanim zakupie, nie ma nikt na mysli SB, a park obok SB - >czyl Ale ty masz na myśli o czym wyraźnie piszesz wcześniej cyt. > > Kulczyk to jest de facto obcy kapital. On jest z pochodzenia Polakiem, nic poza > tym. Kto by zainwestowal? No jakos wiekszoscia przetargow w Poznaniu interesuje > sie duzo osob. A Twoim zdanie SB to takie specyficzne miejsce, ktorego ludzie > unikali, nikt nie chcial go kupowac, miasto nie mialo pieniedzy na remont, ale > znalazl sie wspanialomyslny Kulczyk, bezinteresownie wyremontowal i oddal do > uzytku? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 12:32 To pragne zauwazyc, ze jest to odpowiedz na list Andrzeja, ktory uwaza, ze gdyby nie Kulczyk to mielibysmy tam rudere, bo miasto by nie wyremontowalo i jego zdaniem nikt inny by sie tym nie zajal - tylko wspanialomyslny Kulczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: twoja ocena faktow jest subiektywna i bledna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:28 Kulczyk by się nieźle uśmiał gdyby to przeczytał. Tyle mitów ile krązy na temat tego co Kulczyk ma to obłęd. Kulczyk nie ma w fabryce VW nawet promila udziałów. Myli ci się przedstawicielstwo handlowe VW z fabryką. Napisz jeszcze ile Kulczyk ma samolotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vini Dawno nie slyszalem takich bajek IP: 193.29.205.* 14.12.04, 15:49 Sprostuje troche twoja bzdurna wypowiedz: 1. Nie budowal swojej pozycji przez 14 lat, tylko duzo dluzej, wczesniej juz zrobil duze pieniadz na zachodzie. 2. Tak, otrzymal pieniadze od swojego ojca- jest w tym cos zlego??? 3. Jego ojciec nigdy nie byl w zadnych sluzbach!!! Byl czlonkiem Armii Krajowej- jesli kiedys taka nazwe w ogole slyszales. 4.teren pod Browar zostal wyceniony przez najlepszych specjalistow z Londynu, a nie jakis patalachow z NIKu i wyniosl 5,9 mln PLN-czyli Kulczyk przeplacil. 5. Nie bylo zadnych chetnych na ten teren- nikogo!!! Wygral otwarty przetarg- tez mogles sie zglosic. 6.Nikt inny nie planowal budowy niczego, wiec gdyby nie Kulczyk, nie byloby nowych miejsc pracy i podatkow patalachu. 7.Autostrada jest w pelni budowana za prywatne pieniadze spolki, a tylko gwarancje sa panstwowe- jesli nie odrozniasz tego- nie bedzie zbyt rzeczowej dyskusji 8. Gdyby nie on, Volkswagen nie zbudowalby tu swojej fabryki, i mialbys gowno, a nie miejsca pracy 9. 90% produkcji VW idzie na eksport, a co za tym idzie- poczytaj troche podrecznikow do ekonomii 10. Polecam wszystkim zdrowo myslacym: WWW.ZDROWYROZSADEK.COM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Dawno nie slyszalem takich bajek IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.04, 15:12 Problem w tym ze niestety wszyscy powtarzają bzdury, a o tym co piszesz i co jest jak najbardziej logiczne niestety niewielu chce sie pomyślec, Niewielu wyrwie sie z tłumu nagonki na Kulczyka, na pewno nie Gazeta Wyborcza :- ) i po prostu pomyśli logicznie jak Ty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Dawno nie slyszalem takich bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:09 > Sprostuje troche twoja bzdurna wypowiedz: > 1. Nie budowal swojej pozycji przez 14 lat, tylko duzo dluzej, wczesniej juz > zrobil duze pieniadz na zachodzie. Takich osob jak wowczas on bylo na peczki. Wowczas ginal w tlumie i tyle. > 2. Tak, otrzymal pieniadze od swojego ojca- jest w tym cos zlego??? > Niby nic. Ale przyznasz, ze to dziwne, ze ten bogaty ojciec, ktory mu milion daje, mieszka w mieszkaniu komunalnym w Berlinie? > 3. Jego ojciec nigdy nie byl w zadnych sluzbach!!! Byl czlonkiem Armii Krajowej > - > jesli kiedys taka nazwe w ogole slyszales. Czy nie byl w sluzbach to by dopieor lustracja wyjasnila. Ale teraz niczego nie odkryjesz, bo wszystkie sluzby sa w rekach Kluczyka. > 4.teren pod Browar zostal wyceniony przez najlepszych specjalistow z Londynu, a > > nie jakis patalachow z NIKu i wyniosl 5,9 mln PLN-czyli Kulczyk przeplacil. Gowno moga wiedziec o polskich realiach. Liczy sie to, co wycenili eksperci, rzeczoznawcy pracujacy dla UM. I ustalili wyraznie, 16 mln AFAIK. > 7.Autostrada jest w pelni budowana za prywatne pieniadze spolki, a tylko > gwarancje sa panstwowe- jesli nie odrozniasz tego- nie bedzie zbyt rzeczowej > dyskusji A odcinek Wrzesnia - Konin. Byl budowany za pieniadze podatnikow. Czy on jakos podatnikom zaplacil za to, ze zabral ich wlasnosc i uczynil z tego prywatna autostrade? > 8. Gdyby nie on, Volkswagen nie zbudowalby tu swojej fabryki, i mialbys gowno, > a nie miejsca pracy To by sie kto inny znalazl kto by mial ochote ludzi zatrudniac. Nikt nie jest niezastapiony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vini Re: Dawno nie slyszalem takich bajek IP: 212.69.70.* 17.12.04, 16:31 Sprostuje troche twoja bzdurna wypowiedz: > 1. Nie budowal swojej pozycji przez 14 lat, tylko duzo dluzej, wczesniej juz > zrobil duze pieniadz na zachodzie. Takich osob jak wowczas on bylo na peczki. Wowczas ginal w tlumie i tyle. Co ty wiesz o tym ile on pieniedzy mial, gdzie robil interesy, jakie to byly interesy!!! Przeciez ty nie masz o tym zielonego pojecia!!! On robil ogromne iinteresy w USA o ktorych sam piszesz, ze sa takie wspaniale! Mial tyle pieniedzy juz wtedy, ze inni mu nie dorastali do piet! Ale nikt o tym nie wiedzial, bo media inaczej funkcjonowaly! Skad ty chlopie czerpiesz informacje??? > 2. Tak, otrzymal pieniadze od swojego ojca- jest w tym cos zlego??? > Niby nic. Ale przyznasz, ze to dziwne, ze ten bogaty ojciec, ktory mu milion daje, mieszka w mieszkaniu komunalnym w Berlinie? Bo sie przewroce... znasz jego ojca, byles w jego mieszkaniu, widziales je, gdzie przeczytales, ze ma mieszkanie komunalne w Berlinie, dawno sie tak nie usmialem... > 3. Jego ojciec nigdy nie byl w zadnych sluzbach!!! Byl czlonkiem Armii Krajowej > - > jesli kiedys taka nazwe w ogole slyszales. Czy nie byl w sluzbach to by dopieor lustracja wyjasnila. Ale teraz niczego nie odkryjesz, bo wszystkie sluzby sa w rekach Kluczyka. Jesli bys troche poszperal, to dowiedzialbys sie, ze zostal okolo rok temu odznaczony orderem za dzialanie w AK. Tacy ludzie nie pracowali w sluzbach komunistycznych. ale co ty mozesz wiedziec. Nie opluwaj czlowieka, ktory walczyl za Polske, zanim jeszcze urodzili sie twoi rodzice. > 4.teren pod Browar zostal wyceniony przez najlepszych specjalistow z Londynu, a > > nie jakis patalachow z NIKu i wyniosl 5,9 mln PLN-czyli Kulczyk przeplacil. Gowno moga wiedziec o polskich realiach. Liczy sie to, co wycenili eksperci, rzeczoznawcy pracujacy dla UM. I ustalili wyraznie, 16 mln AFAIK. No gowno moga wiedziec, pewnie. A dzieki czemu wartosc tych terenow jest taka, jaka jest? Bo powstal Stary Browar osle i dzieki temu wartosc terenu poszla w gore, A kto wybudowal Browar? nie Kulczykowie??? I nie mow, ze ludzie, ktorzy wyceniaja najtrudniejsze rzeczy w Londynie, Nowym Jorku i Warszawie znaja sie na tym lepeij niz oszolomy z polskich urzedow, ktore wycenily wartosc terenu juz po wybudowaniu 1 czesci browaru. absurd! > 7.Autostrada jest w pelni budowana za prywatne pieniadze spolki, a tylko > gwarancje sa panstwowe- jesli nie odrozniasz tego- nie bedzie zbyt rzeczowej > dyskusji A odcinek Wrzesnia - Konin. Byl budowany za pieniadze podatnikow. Czy on jakos podatnikom zaplacil za to, ze zabral ich wlasnosc i uczynil z tego prywatna autostrade? A ty jak bys budowal autostrade, to wybudowalbys wlasna, rownolegla do niej??? zastanow sie czlowieku. nawet nie wiesz ile oni za to zaplacili. > 8. Gdyby nie on, Volkswagen nie zbudowalby tu swojej fabryki, i mialbys gowno, > a nie miejsca pracy To by sie kto inny znalazl kto by mial ochote ludzi zatrudniac. Nikt nie jest niezastapiony... Slucham, kto by tu zbudowal fabryke??? KTO???? Jesli tu jest tak bosko, to daczego nie ma fabryki Opla, Toyoty w Poznaniu, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Dawno nie slyszalem takich bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 01:53 Gość portalu: Vini napisał(a): > Co ty wiesz o tym ile on pieniedzy mial, gdzie robil interesy, jakie to byly > interesy!!! Przeciez ty nie masz o tym zielonego pojecia!!! On robil ogromne > iinteresy w USA o ktorych sam piszesz, ze sa takie wspaniale! Mial tyle > pieniedzy juz wtedy, ze inni mu nie dorastali do piet! Ale nikt o tym nie > wiedzial, bo media inaczej funkcjonowaly! Skad ty chlopie czerpiesz > informacje??? Robil interesy w Niemcowni. Dziwne to, bo wowczas caly blok wschodni odcinal sie od zachodniego imperializmu, ale jakos Kulczyk nie mial problemu za komuny w kontaktach z RFN. Czyzby koneksje? > Bo sie przewroce... znasz jego ojca, byles w jego mieszkaniu, widziales je, > gdzie przeczytales, ze ma mieszkanie komunalne w Berlinie, dawno sie tak nie > usmialem... No tak, bo jak nie masz co odpowiedziec na argument, to najlepiej powiedziec, ze Cie smieszy... > Jesli bys troche poszperal, to dowiedzialbys sie, ze zostal okolo rok temu > odznaczony orderem za dzialanie w AK. Tacy ludzie nie pracowali w sluzbach > komunistycznych. ale co ty mozesz wiedziec. Nie opluwaj czlowieka, ktory > walczyl za Polske, zanim jeszcze urodzili sie twoi rodzice. > Ale ja nie mowie ze on byl agentem czy cus. W tej kwestii zdania nie zabieram, bo dowodow brak. To ze walczyl w AK to oczywiscie jego zasluga. Ale nie jest to rownoznaczne z tym, ze agentem nie byl. > No gowno moga wiedziec, pewnie. A dzieki czemu wartosc tych terenow jest taka, > jaka jest? Bo powstal Stary Browar osle i dzieki temu wartosc terenu poszla w > gore, A kto wybudowal Browar? nie Kulczykowie??? Ma to marginalne znaczenie. Liczy sie przede wszystkim to, ze teren jest w centrum miasta. A wiesz co jeszcze ma znaczenie podczas wyceny terenu? Jego przeznaczenie. I o to wlasnie chodzi. Kluczowe sa wypowiedzi urzednikow, ktorzy ten teren wlasnie wyceniali. I wiesz czemu wszyscy zgodnie mowia, ze kupil za cene mniejsza niz byl wart? Nie dlatego, ze sie cena zwiekszyla bo Stary Browar itd. Ale dlatego, ze przed przetargiem wyceniano jako PARK z MUSZLA KONCERTOWA, a obecnie jest to TEREN PRZEZNACZONY POD OBIEKT HANDLOWY. Tu tkwi roznica. Tylko tu. > A ty jak bys budowal autostrade, to wybudowalbys wlasna, rownolegla do niej??? > zastanow sie czlowieku. nawet nie wiesz ile oni za to zaplacili. > Pewno nie. Ale ludziom cos sie nalezy - nie rozumiesz, ze on wzial autostrade budowana z NASZYCH PIENIEDZY? Tak ciezko to zrozumiec. A swoja droga, to niedlugo sie pojawi kolejna afera z finansowaniem autostrady, straca na tym oczywiscie podatnicy - bo przeciez nie Kulczyk. > Slucham, kto by tu zbudowal fabryke??? KTO???? Jesli tu jest tak bosko, to > daczego nie ma fabryki Opla, Toyoty w Poznaniu, itd... > Mamy za to np fabryke Volvo, MANa i Solarisa. I to kurde bez pomocy Kulczyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Za dużo wymagasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:37 Po pierwsze, sam milion jest zagadka. Dostal od ojca. To czemu obecnie ojciec mieszka w mieszkaniu komunalnym w Niemczech? Poza tym nie zapominaj, ze miedzy milionem a miliardem jest roznica trzech zer. Co innego dorobic sie tego w USA, albo na jakiejs nowej technologii - tak zrobilo wiele osob. A Kulczyk dorobil sie na interesach ze Skarbem Panstwa, policja itd. To budzi niepokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: Za dużo wymagasz IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 12:48 Sympatyzujesz chyba z Macierewiczem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Za dużo wymagasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:18 Nie sympatyzuje, ale w wielu kwestiach popieram. A wracajac do meritum, od ktorego Ty odszedles. Czy w mojej poprzedniej wypowiedzi sa jakies uchybienia? Nie ma! To sa fakty, o ktorych kazdy wie, ale wiele osob od siebie je odrzuca bo wiedza jakie wnioski z tych faktow wyplywaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Za dużo wymagasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:07 Problem polega na tym, ze za duzo jest przeslanek ktore kaza nam watpic w to, czy faktycznie uczciwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:44 To zadaj sobie pytanie. W jaki sposob stal sie najbogatszym Polakiem? Moze to bedzie dla Ciebie chocby czesciowa odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:44 Nikt nikomu nie zazdrości niczego po warunkiem że doszedł do wszystkiego- LEGALNIE-UCZCIWIE-a w Polskich realiach jest to NIE MOŻLIWE,płacąc normalnie podatki,składki i.t.p.UKŁADY....UKŁADY....ŁAPOWNICTWO....Pozatym artyści nie podpisali się pod tym listem bezinteresownie,sami stwierdzają że Doktorek im dawał.To są zaklęte rewiry inie starajcie się tego pomować,szkoda zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 18:47 Masz ograniczone możliwości pojmowania otaczającego Cię świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Energy 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 20:03 Natomiast inna sprawa to to ze fajnie ze p kulczyk jest z Poznania i np sam robie zakupy w Brovarze i mi sie podoba...jednak nie chodzi o to ze powinien go wybudowac kazdy a nie p K, tylko ze moglby dac troche wyzsza cene i raczej by tego nie odczul ;) i wtedy nikt by sie nie mogl przyczepic... Tak samo z autostarda mozna by je wybudowac znacznie szybciej gdyby np wziac do spolki inne holdingi zduzym kapitalem , takze glownie chodzi mi o to ze wszystko chce robic sam itd. ale skoro nie da sie szybko samamu trzeb skorzystac z pomocy innych tylklo przy dzieleniu zysku tez ...i to tez rozumiem, ale ja jestem tylko uzytkownikiem i patrze na swoj interes natomiast pan K na swoj... Z jednej strony niby dobrze ze robi to Polak i podobno taki byl cel m.in Kampani piwowarksiej, autostrady i tpsa zeby zostala w rekach rodzimych firm , jednak co z tego skoro pewnie zostana sprzedane niedlugo...Ja bym byl za tym ze skoro nie bylo innych chetnych z Polski na zakup tych rzeczy panstwo powinno zastrzec ze jest to sprzedawane na dogodnych warunkach tylko z klauzula ze nie moze zostac sprzedane np przez 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 20:19 Szanowny użytkowniku mojego nicka. Stwierdzam, że Twój tok pojmowania rzeczywistości to istny skansen. Pan Kulczyk jest przedsiębiorcą, a wiesz jaki cel przyświeca każdemu przedsiębiorcy? Cel ten, to robienie interesów w taki sposób aby ponieść jak najniższe koszty oraz uzyskać jak największy zysk. Skoro ze strony miasta wyszła propozycja kupna terenu za cenę X ( niską ) to według Ciebie przedsiębiorca Kulczyk powinien zwrócić się do Pana Grobelnego i powiedzieć: " sorry, Ryszard, ale to chyba za mało, podbij cenę o kilka milionów i wtedy kupię" ? Nonsens. Komunizm zniknął z naszego krajobrazu ( teoretycznie ) 15 lat temu i powiedz mi ile, jak to nazywasz, holdingów, zgłosiło się, przez ten cały czas, do państwa z propozycją uczestnictwa w budowie autostrad w Polsce? Dziękuj Bogu, że jest taki Kulczyk, dzięki, któremu Niemiec nie będzie obawiał się jazdy autem z Berlina do Warszawy i uczyni to na iście europejskim poziomie. Ponadto, sprawdź lepiej jakie firmy są akcjonariuszami Kompani Piwowarskiej, TP- sy, i odpowiedz sobie na pytanie czy została w rękach polskich, bo ja twqierdzę,że nie. I całe szczęście,że nie, bo jest to świetny przykład,że wkład światowej potęgi w obumierający zakład jest dla niego zbawienny. Natomiast pozostawienie w polskich, skorumpowanych łapskach czegokolwiek doprowadza jedynie do rychłego upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Energy 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 20:31 gdzie ty zyjesz czlowieku - czy ty myslisz ze to Grobelny wycenial??Widze ze dyskusja z Toba mija sie z celem nie masz nawet podstawowych informacji na temat dzialania zamowien publicznych nie mowiac o historii tego przypadku... Bylo zgola inaczej i ktos inny wycenial grunty, ktos inny zatwierdzal cene ktos inny wydal zgode na sprzedaz itd... radze sie interesowac i powtarzam ,ze to forum iportal Gazeta to za malo ze miec wiedze jakakolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 20:37 Piszać Grobelny miałem na mysli ludzi odpowiedzialnych za wycenę miejskich gruntów. Według ciebie miałem w swoim poście wymienić 30 pracowników Geopozu, którzy zajmują się tymi rzeczami? Zaskoczę cie ale interesuje się, ba, jestem przekonany,że moja wiedza w tej materii jest nieporównywalnie większa od twojej teorii spiskowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki boże !!! IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 23:16 nie, nie, to niemożliwe, nie można myśleć tak nielogicznie jak twój adwersarz to musi być prowokacja. Gość robi sobie jaja bo widzi ze próbujesz odpowiadac na jego paranoiczne , pozbawine zdrowego rozzsądku komentarze. To jak przekonywanie ciotki na imieninach, ty jej argumenty a ona i tak wie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: boże !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:55 Tak sie sklada, ze Re Energy ma sensowne argumenty, ktorych nie potraficie obalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki Re: boże !!! IP: *.icpnet.pl 10.12.04, 16:40 które argumenty kolegi reenergy sa sensowne? bo ja tu widze tylko kompletną papkę medialną - zasłyszane nie sprawdzone, cząstkowe, wyrwane z kontekstu lub kompletnie falszywe informacje wymieszane razem i podane jako argumenty np twierdzenie, że przez kulczyka , nie mamy autostrad jest czymś tak absurdalnym, że niewyobrażalem sobie, iż mozna cos takiego wymyslec Jakieś abstrakcyjne firmy bijące sie o budowe autostrad w polsce? i co ? dlaczego nie budują? przez kulczyka ? AW nigdy nie starała sie o koncesje na budowe autostrad poza WLKP tymczasem tu autostrada jest gotową a reszta kraju świeci pustkami. Jakieś zarzuty ,że kulczyk chce wszytsko zrobić sam i niedopuszcza obcych inwestorów - kolega chyba kompletnie nie wie o czym mowi , niech wejdzie sobie na stronę AW i zobaczy kto jest jej udziałowcem. TPSA - nastepne brednie : jest to firma z przeważającuym kapitalem francuskim a zarzut ,że kulczyk odpowiada za działania monopolistyczne TPSA poprostu osłabia Stary Browar - autorski pomysł Grazyny kulczyk to ona zwróciła sie do miasta z tym pomysłem. A co z tymi niecierpliwymi inwestorami co tak bardzo chcieli tam inwestować gdzie są teraz już im sie odechciało? , co z ECE w PKS, co z Apsysem na łacicnie, co Komandorią. Jestem swiecie przekonany że gdyby nie Kulczyk, w miejscu Straego Browaru nadal swieciła by pustka albo mileibyśmy koszmarek z hipermarketem w środku jak to jest w Warszawie czy Łodzi "argumenty" pana reenergy koło sensownych nawet nie leżały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:52 Gość portalu: ENERGY 52 napisał(a): > Szanowny użytkowniku mojego nicka. > Stwierdzam, że Twój tok pojmowania rzeczywistości to istny skansen. > > Pan Kulczyk jest przedsiębiorcą, a wiesz jaki cel przyświeca każdemu > przedsiębiorcy? Cel ten, to robienie interesów w taki sposób aby ponieść jak > najniższe koszty oraz uzyskać jak największy zysk. Skoro ze strony miasta > wyszła propozycja kupna terenu za cenę X ( niską ) to według Ciebie > przedsiębiorca Kulczyk powinien zwrócić się do Pana Grobelnego i powiedzieć: " > sorry, Ryszard, ale to chyba za mało, podbij cenę o kilka milionów i wtedy > kupię" ? Nonsens. > Cena byla niska, bo ustalono, ze ma byc tam park z muszla koncertowa, a nie teren pod inwestycje! Jak na park w srodku miasta to cena byla w sam raz - w koncu ustalona przez rzeczoznawce. Gdyby wyceniano to jako teren pod inwestycje to wartosc bylaby duzo wyzsza - co potwierdzili rzeczoznawcy, rowniez ten, ktory dokonywal wyceny. Wiec miasto na tym stracilo i koniec! Kompania piwowarska? Oki, Kulczyk juz nie ma udzialow. A jak ja kupil? Nie placac ani zlotowki - splacal poprzez zyski z obrotow. Zwrocilo sie, zarobil troche i odsprzedal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Hackenbush!!! Ty oszolomie!! IP: 193.29.205.* 14.12.04, 16:57 Idioto!!! Po stokroc!!! Jesli Ci bank daje kredyt na kupno czegos, to jego spraw- widocznie jestes wiarygodny!!! Tak sie robi na calym swiecie! Myslisz, ze zawsze cos kupujac musisz przyjsc z gotowka w walizce i polozyc na stol!!???? W tych czasach juz nie zyjemy, sa takie instytucje jak banki i wierz mi - dzialaja bardzo restrykcyjnie, wiec jesli udzielily mu kredytu na wszystkie jego inwestycje(ktore zreszta juz splacil), to znaczy, ze byl dla nich WIARYGODNY! A tam nie ma miejsca na uklady i ukladziki! To jest czysty biznes!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Hackenbush!!! Ty oszolomie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:12 W bankach przede wszytskim sa miejsca na uklady i ukladziki. Jak chcesz pozyczyc 10000 zl, to musisz przedstawic 5 zyrantow z malzonkami. Jak chcesz pozyczyc 10 milionow, to nie musisz przedstawiac nic. Wystarczy, ze jestes kumplem prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vini Re: Hackenbush!!! Ty oszolomie!! IP: 212.69.70.* 17.12.04, 16:42 Widac, ze czesto bierzesz takie kredyty... brawo oszolomie. Ile masz lat? 15? Uczysz sie ekonomi z podrecznika dla przedszkolakow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Hackenbush!!! Ty oszolomie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 01:55 Kiedy widzisz, takie sa realia. Niewazne co beda mowic rozni eksperci itd. W Polsce wazniejsze niz zabezpieczenie finansowe jest to, z kim pijesz wodke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:47 A ja zakupow w SB staram sie nie robic, bo kazdy zakup to wrzucenie - moze tylko grosza, ale zawsze - do kieszeni Kulczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: jaki sens 09.12.04, 20:23 Gość portalu: ENERGY 52 napisał(a): > Masz ograniczone możliwości pojmowania otaczającego Cię świata. takiej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: jaki sens IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 20:27 Ku..... dostaję jak czytam wypowiedzi, że Kulczyk to złodziej. Tym bardziej, jeśli ich autorami są, z całym szacunkiem, ludzie nie mający pojęcia o skali, mechanizmach i zasadach funkcjonowania dużych biznesów. Niech żyje modne ostatnio stwierdzenie, że skoro ktoś się dorobił to napewno nielegalnie. Żal dupe ściska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: jaki sens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:58 Ale neistety, smutna prawda jest taka, ze WIEKSZOSC osob ktora sie dorobila, zrobila to nieuczciwie. Przykladem uczciwego multimilionera jest np pan Kluska, ktorego bardzo szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: bez przesady 10.12.04, 16:58 To jest forum i tu się dyskutuje. Chyba nie po to tu zaglądasz, żeby się poklepać po plecach z innymi którzy maja takie samo zdanie co Ty? Alchemik mi zarzucił np., że dobieram sobie pasujące argumenty. A jakie mam dobierać, pasujące jemu?:))) Każdy uzasadnia swój punkt widzenia. Szczylami i prymitywami nie ma się co przejmować. pozdrawiam A. ps. moda na takie uproszczenia jest od dawna np. "balcerowicz musi odejść";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 10:09 alfalfa napisał: > Alchemik mi > zarzucił np., że dobieram sobie pasujące argumenty. A jakie mam dobierać, > pasujące jemu?:))) Każdy uzasadnia swój punkt widzenia. Szczylami i > prymitywami Jesteś nieobiektywna(y) działasz na zasadzie dajcie mi człowieka, a ja znajdę paragraf (najgorszy bolszewicki okres w dziejach ) czyli dajcie mi człowieka a ja znajdę taki przykład aby pasował do mojej teori po to aby tego człowieka opluć i zmieszać z błotem. Porównaie Kulczyka z Pęczakiem jest dużym nadużyciem. Peczak jest aresztowany (podejrzany) Kulczyk jest świadkiem jeżeli ktoś nie widzi róznicy to sorry ale ja wymiekam. O tych szczylach i prymitywach to było o kim? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: bez przesady 12.12.04, 10:30 Gość portalu: Alchemik napisał(a): > Jesteś nieobiektywna(y) działasz na zasadzie dajcie mi człowieka, a ja znajdę p > aragraf (najgorszy bolszewicki okres w dziejach ) czyli dajcie mi człowieka a j > a znajdę taki przykład aby pasował do mojej teori po to aby tego człowieka oplu > ć i zmieszać z błotem. Porównaie Kulczyka z Pęczakiem jest dużym nadużyciem. Pe > czak jest aresztowany (podejrzany) Kulczyk jest świadkiem jeżeli ktoś nie widzi > róznicy to sorry ale ja wymiekam. > > O tych szczylach i prymitywach to było o kim? Ty z kolei jesteś chyba przewrażliwiony. Nie każde zdanie wpisane na forum jest konkretnie do Ciebie i o Tobie. Ciągle oceniasz dyskutanta (co nie jest zbyt eleganckie) chyba na zasadzie obrony przed wyimaginowanym atakiem. Nie mam ochoty tak dyskutować. NIe lubię wklejania poprzednich postów ale specjalnie dla Ciebie, żeby pomóc zrozumieć ciąg myśli, po kolei posty są: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18402186 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18403070 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18413554 Gdzie tu jest porównanie Pęczaka i Kulczyka? Zrozumiałeś w końcu? Wcale nie chodziło konkretnie o Kulczyka ale o kwestię "niewinności do czasu skazania" co np. w Polsce oznacza okres kilkuletni itd. Inny punkt ciężkość, do cholery!! To Ty chciałeś koniecznie o Kulczyku i zza węgła zadałeś "Kluska". Tu dotknąłeś (dla mnie) innego tematu - wykorzystywania nazwiska p. Kluski w tej sprawie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18421681 Tu post z moim lapsusem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18430125 a potem ni z gruszki ni z pietruszki okazuje się, że Ty przypisujesz mi poglądy dziwne (nie wiadomo z jakich postów wyczytane): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18445351 Jak napisałem - nie mam ochoty tak dyskutować ale sądzę, że uczciwie było ten post napisać. Na szczęście piszemy (a nie gadamy) i tekst łatwo sprawdzić. Obawiam się jednak, że problem leży w czytaniu i rozumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:21 Oczywiscie, obecnie Kulczyk jest swiadkiem. Ale gleboko wierze w prawde, sprawiedliwosc, prawo. A co za tym idzie w to, ze za jakis czas Mis Kluczyk bedzie podejrzany, oskarzony i wreszcie skazany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: jaki sens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 03:00 Bo widzisz, nastala dziwna moda. Tak jak kazdy, kto nie kocha pedalow i nie uwaza ich za nadludzi jest ciemnogrodem, faszysta, zacofanym fanatykiem religijnym, tak kazdy kto uwaza ze Kulczyk nie jest najbardziej uczciwym na swiecie czlowiekiem jest uznawany za ograniczonego, zawistnego zazdrosnika. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: faktem 12.12.04, 17:42 moda to wręcz europejska;) Teraz łatka fanatyka religijnego w oświeconej Europie gorsza niż homoseksualisty. Chociaż są jeszcze "tradycyjne" kraje i społeczeństwa - w Rumunii tego Nastaze od homo wyzywała jakaś gazeta, ten ogłosił że w ramach dowodu może "przekonać" wszystkie żony, córki i kochanki pracowników owej gazety!- to jest dopiero dyskurs!;)) pzdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:29 > Nikt nikomu nie zazdrości niczego po warunkiem że doszedł do wszystkiego- > LEGALNIE-UCZCIWIE-a w Polskich realiach jest to NIE MOŻLIWE,płacąc normalnie > podatki,składki i.t.p.UKŁADY....UKŁADY....ŁAPOWNICTWO. To jak dużego w/g Ciebie majątku można się Polsce dorobić uczciwie w ciągu powiedzmy 10lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek emeryt Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:17 chłopcy ,kazdy wiekszy interes to zawsze\trąci przewałką,naginaniem przepisow peawnych,wykorzystywaniem kontaktow osobistych z politykami,urzędolami i tak jest na całym świecie a nie tylko w poznaniu.kulczyk nadepnął na odcisk warszawce i dlatego chcą mu tyłek skopac.zobaczcie jak inni potentaci ktorzy w rozmaity sposob dosli do fortuny ,wykorzystując rozmaite niezdrowe metody ;np zakłady pracy chronionej patrz niemczycki,zamówienia publiczne patrz prokom - krause,kupowanie nieruchomosci gruntowych -patrz mitex i sołowiow itd,wykorzystywanie głupkowatych przepisow podatkowych tworzonych przez ministra w rządzie buzka -modzelewskiego które powodowały ze komputery panstwo kupowało z importu tj.ze słowacji gdzie były tylko skladane patrz optimus i kluska.obojetnie co sie powie kulczyk inwestował troche w poznaniu w przeciwienstwie do innych też nie zawsze czystych biznesmenow z innych stron polski.zostawmy go w spokoju w poznaniu ,bo inni niedouczeni członkowie z komisji sledczej (sołtys gruszka,rolnik 100 ha z samoobrony grzesik,historyk macierewicz,historyk miodowicz ) bedą go kopali .wolę swojego pomimo jego pazernosci ale to jest charakter biznesmena kapitalisty anizeli swiętoszków z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 03:04 Patrzac na zagranicznych biznesmenow (glownie amerykanskich, choc nie tylko oczywiscie) mozna od razu zobaczyc, ze da sie zostac milionerem (albo i miliarderem) nie krecac, nie mataczac, bedac po prostu uczciwym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 03:01 Wszystko zalezy. Jak wygrasz w totka, to w ciagu jednego dnia sie dorabiasz milionow. Jak bedziesz autorem jakiejs waznej, rewolucyjnej technologii, opatentujesz ja - tez mozesz zrobic kokosy. No a w Polsce kokosy przede wszystkim sie robi na niejasnych ukladach z wladzami, na dziwnych prywatyzacjach tego co panstwowe itd. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Co ty Wiesz ? 10.12.04, 03:09 Co ty wiesz o robieniu kokosów ? - może poradzisz zobacz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=18292656 a o Kulczyku wypowiedziałem się na forum "Gdzie są teraz obrońcy Kulczyka ????? " - ____________________ conkret.fc.pl wsio.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Energy52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:23 Re dr hu...ush nie ma sensu wdawac sie w dyskusje z panem energy bo ma dosc specyficzne poglady i zadne argumenty do niego nie dotra - gdyby mu pow ze ogien parzy i nawet wlozyl jego reke w ognisko i bedzie mial spalona to powie ze nieprawda - taki to juz typ.Przejrzalem jego watki i wszedzie mniej wiecej podobnie, ma jakas tam wiedze - ale bardzo mala cos tam gdzies przeczyta i uznaje sie za znawce tematu.Pozatym uwaza sie za guru tego forum ;) A jezeli chodzi o pieniadze to zastanowcie sie po co komus 1000000000 $ - za 100000 masz dobre auto za 500000 piekny dom z basenem... takze posiadanie wiekszej ilosci pieniedzy jest potrzebne do uzywania ich jako narzedzia wladzy.Jednak najczesciej to jest tak ze to pieniadz ma wladze w koncu nad tym czlowiekiem.... Pozatym czym jest wladza pana K woebec wladzy Billa Gatesa...oczywiscie ten drugi stworzyl imperium natomiast K jakis tam systemik wladzy w sprzedajnym panstwie...troche widze analogie miedzy panem K a konradem mazowieckim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:39 Złodziejowi nica zaczyna brakować argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Energy52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:55 Mi nic nie brakuje natomiast tobie napewno rozumu ;) A po co mam pisac argumenty - codziennie w tv mamy porcje informacji, radiu. gazetach, skoro dr ...napisal ci m.in o autostardzi to moge ci tu opisac kazdy inters K i co to da co zmieni zreszta skoro masz razem z Energy takie dobre info na ten temat to moze opowiedzcie to komisji sledczej i dadza spokoj biednemu biznesmenowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:11 Gość portalu: Re Energy52 napisał(a): > A po co mam pisac argumenty - codziennie w tv mamy porcje informacji, radiu. > gazetach, skoro dr ...napisal ci m.in o autostardzi Widzę, że ty bezkrytycznie wierzysz we wszystko co znajdziesz w TV, radiu, prasie i internecie. To wiele wyjaśnia. Chyba "dr" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vince Ja z Toba podyskutuje IP: 193.29.205.* 14.12.04, 17:05 Poniewaz mam najlepszy dostep do wiedzy. Nie pytaj skad. Mam. I nie moge zniesc, jak wyrazasz swoje opinie nafaszerowany telewizyjna papka. To co , wszystko co ukaze sie w prasie, tv jest powazna informacja??? To ty pewnie czytasz Fakt, Zycie na goraco i inne madre publikacje? Brawo, trzymaj tak dalej, daleko zajdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 12:32 Po prostu mam swoje zdanie, ktore uwazam za słuszne i przeciwstawiam je absurdalnym i pgraniocznym, w moim mniemaniu, poglądom, takich forumowiczów jak Ty! Jest jeszcze jedna kwestia. Ja potrafię się pod każdym postem podpisać swoim nickiem, co świadczy o tym, że wierze w to co tu piszę, natomiast jestem pewien, że Ty swoj nick zmieniasz co chwile w zalezności od dyskutowanego wątku oraz ewentualnej trafności swojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:24 Tez potrafie sie podpisac, ale nie tutaj, z jednego powodu. Tego nicka uzywam w kazdym watku, na roznych forach i straci caly swoj urok gdy bedzie rownoznaczny z imieniem i nazwiskiem. Ale pogladow sie nie wstydze i pod listem popierajacym dzialanie komisji sledczej majace na celu wyjasnienie udzialu Kulczyka w sprawie Orlenu i przypuszczalnej proby sprzedania go obcemu mocarstwu jestem gotow podpisac sie imieniem, nazwiskiem, PESELem i nr d.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kita Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 15.12.04, 14:05 kit ci w ucho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: 150.254.208.* 10.12.04, 11:21 ...naszemu krajowi ale nic się nie stalo;)wielki patrioto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 10.12.04, 12:36 poziom poaznańskiej inteligencji sięgnął absolutnego dna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:04 Poznańska inteligencja gratuluje trafnego doboru argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:41 twój poziom już od dawna jest na dnie Odpowiedz Link Zgłoś
gili_vanili Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 10.12.04, 13:15 Władza w Polsce jest w rękach samych złodziei, ale najgorszym z nich jest dr Kulczyk... Coraz bardziej podziwiam tego człowieka:). Coraz bardziej wstydzę się tego, że jestem polką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 14:07 gili_vanili napisała: > Coraz bardziej wstydzę > się tego, że jestem polką. jeżeli masz być "polką" to chyba najlepiej gdybyś przyjęła inne obywatelstwo np. niemieckie, amerykańskie, francuskie itp. do wyboru do koloru. Nie musiała byś się przynajmniej wstydzić, a my z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otho Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.tele2.pl 11.12.04, 09:08 Masz dns od tepsy, a Kulczyk miał (ma) tam udziały... a i France Telecom także... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 10:13 Gość portalu: otho napisał(a): > Masz dns od tepsy, a Kulczyk miał (ma) tam udziały... a i France Telecom > także... Ale o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Coraz bardziej wstydzę się ... 10.12.04, 14:51 A wstydź się wstydź - bo tylko ten musi się wstydzić kto jest darmozjadem nierobem i nieudacznikiem. Wyjdź czasami pozostawiając komputer popatrz na swoje otoczenie i pomyśl co by tu zrobić dla innych dla siebie. Zacznij od lokalnego samorządu zacznij działać aktywnie niezależnie od Kulczyków, Giertychów, Lepperów, Millerów, Kwaśniewskich i innych ... To twój Kraj. Czym jest patriotyzm ? To umiłowanie tego co jest. I to jaki on będzie zależy tylko od nas. Wstydić się że się jest polakiem .... to świadczy o Twojej .. brak mi słów Wartość człowieka określa to ile daje on drugiemu, Ty co dajesz? Pomyśl zamim powtórnie siądziesz przed komputerem i naciśniesz na klawiaturę. Twoje słowa stawiają cię na równi z tymi przekrętami a może w jeszcze gorszym świetle, oni są złodziejami, przekrętami i to jest jasne. A siebie jak nazwiesz w świetle tego co robisz. Krytykuj do woli ale bacz by nie sr.. pod siebie jeśli nie potrafisz posprzątać Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Coraz bardziej wstydzę się ... 10.12.04, 16:48 wypraszam sobie wsadzanie do jednego wora z Kwachem i milerem giertycha i Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Ty sobie możesz ... 10.12.04, 16:59 Masz prawo jest demokracja, ale mi to i tak .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Coraz bardziej wstydzę się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 01:47 I masz oczywista racje. Bo jednej stronie barykady, po stronie tych zlych, mamy doktora K, Kwacha, Milerow i cala reszte czerwonej PZPRowskiej mafii (bo kazdy wie ze PZPR i SLD, UP, SdPl to to samo), a po drugiej stronie uczciwych politykow. Miedzy nimi sa ludzie, ktorzy traca na tym, co lewactwo wyczynia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 01:43 Jest pewna nadzieja! Jesli za rok, dwa to cale menelstwo zostanie skazane, najwieksza mafia na swiecie przeniesie sie za kratki, to bedziemy miec powod do dumy. Niech zyje Polska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 10:12 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): > Jest pewna nadzieja! Jesli za rok, dwa to cale menelstwo zostanie skazane, > najwieksza mafia na swiecie przeniesie sie za kratki, Zawsze mi się wydawało, że wszystko co największe jest w USA albo Rosji (dawniej ZSRR), a tu prosze mamy coś nawiększego w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.multilan.net 11.12.04, 18:11 do p alchemik ale ty jestes prosty i arogancki.Swoje wypowiedzi pewnie uwazasz za blyskotliwe i inteligentne pewnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:26 Mamy. Bo wyglada na to, ze cala pseudoelita wlaadzy, z premierem, prezydentem i ministrami na czele jest zamieszana w najwieksza afere korupcyjna wszechczasow. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Co ty wiesz ... 12.12.04, 00:20 Co ty wiesz o wstydzie, o tym mieście, a jaki jest twój wkład w to miasto o którym piszesz nasze. Pochwal się ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Co ty wiesz ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:27 O miescie wiem bardzo duzo. Moj wklad jest taki, ze przede wszystkim nie dzialam na jego szkode - a wbrew pozorom, to bardzo duzo. Poza tym kocham to miasto, tak jak i ten kraj i bede walczyc z kazdym kto psuje jego wizerunek! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Co ty wiesz ... 13.12.04, 20:03 ale tylko wbrew pozorom. Poznań miastem naszości.czy może być wiekszy wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.04, 14:35 wiem ze moze gazeta wyda wam sie nie taka profesjonalna, jednakze nie na temat wydawcy polemizujcie ale na temat faktow tam opisanych dotyczacych kariery dr Kulczyka. Tylko prosze dyskutowac na temat tam opisanych FAKTOW: kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1203732&KAT=237 Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk P.S.: Mowicie ze nie zapadl prawomocny wyrok... a czy w tym kraju jest to mozliwe ?! W sasiednim kraju Juszczenko najadl sie zepsutego drzemu i mu pryszcze wyszly. W naszym Blochowiak mowi ze cala Rywingate to mitomania. Jaskiernia lubi po prostu automaty do gry, Papale zabito przypadkiem, Kulczyk naprawde nie wiedzial z kim sie spotka, Kwasniewski dyplom magistra mial tylko go zgubil, Ungier naprawde nic nie wiedzial o toczacym sie sledztwie przeciwko niemu, a Kapuste naprawde napadli lokalni raperzy nieswiadomie wyrywajac teczke z notatnikiem, Ola nigdy nie byla skorumpowana a jej maz jest ofiara jej politycznej kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Energy52 Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:37 Re Energy..:nie wiem czy zauwazyles ze moj nick od twojego sie rozni ..re - to skrot od response - czyli odpowiedz... Re dr.huck... - tym razem sie nie moge z Toba zgodzic - jezeli tak krytykujesz lewice...tzn nie bede ich bronil , ale nie wiem czy zauwazyles ze korupcja juz sie zaczela za kadencji UW AWS, m innymi decyzje o autostradach, sprzedazy Tpsa itd. takze nie tylko lewica - prawica tez przyczynila sie do tego chorego ukladu nie wspominajac o pieniadzach z budzetu ktore wtedy plynely do kosciola. Re Sebar :)) zajebisty text pozdro zyjemy w panstwie kolesi - czyli ukladow - niedlugo zeby kupic bulki w sklepie trzeba bedzie sie powolac na kogos albo dac komus w lape.Bo lapowki juz wkroczyly w kazda dziedzine zycia. Minus lapownictwa i lewych interesow jest b duzy , poniewaz wyprowadzenie pieniedzy lub lapowka konczy sie przewaznie jakims kontem w panstwie o ciekawym systemie prawnym i chroniacym wlascicieli kont ;) Np pan x dostanie 1000000 $ za jakas ustawe albo wyprowadzi pieniadze panstwowe, wtedy przelewa pieniadze na konto i tam je trzyma - nie wydaje ich w Polsce bo sie boji - wyda kiedy tam ,albo zamieni na akcje(tez nie w Polsce bo sie wyda...) Polecam artykul na Onecie oko za oko - mysle ze to jedyny sposob wobec bezradnosci aparatu panstwa na wprowadzenie wzglednego porzadku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:12 Z obecnych prawicowych partii to przyznaje, ze najbardziej boje sie PO. Oni tez sa w rozne afery umoczeni, oczywiscie w znaaaacznie mniejszym stopniu niz lewica. PO jednak zabralo ze soba wiele grzechow AWS i UW (tych drugich zwlaszcza). UW nigdy nie lubilem. Centrum to taka ku*ewska opcja: niby popieraja prawice, byli u boku AWS, ale w razie potrzeby to i z SLD by sie dogadali... No niemniej nie istnieja az tak skorumpowane partie jak lewicowe. Lewica musi odejsc. Za wzor warto sobie postawic najbardziej rozwiniete gospodarczo (i nie tylko) panstwo, czyli USA - tam po prostu NIE MA LEWICY!!! Moze wlasnie dlatego do czegos doszli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:31 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): > USA - tam po prostu NIE MA LEWICY!!! Moze wlasnie dlatego > do czegos doszli? :-))))))))))))))) Coraz bardziej jestem przekonany, że ty masz 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:44 Gość portalu: Alchemik napisał(a): > > USA - tam po prostu NIE MA LEWICY!!! Moze wlasnie dlatego > > do czegos doszli? > > :-))))))))))))))) > > Coraz bardziej jestem przekonany, że ty masz 12 lat. To Twoim zdaniem lewica, partia socjalistyczna sa demokraci czy republikanie? Ciekawe co teraz powiesz... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:43 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): > > To Twoim zdaniem lewica, partia socjalistyczna sa demokraci czy republikanie? > Ciekawe co teraz powiesz... LOL Wszystkie dzieci w USA wiedzą, że demokraci to lewacy. Jak to ładnie napisał prof. Jan Winiecki "kawiorowi socjaliści". www.wprost.pl/ar/?O=70400&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:19 Te twierdzenia maja z prawda tyle wspolnego jak to, ze LPR, MW i wszyscy co nie kochaja pedalow to faszysci. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka 13.12.04, 20:06 jak to dobrze moje dziecko, że się zabrałeś za politykę. dzieki temu można sie trochę posmiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:55 blleeeee... wychlostac bandyte pod pregiezemm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 13.12.04, 20:13 Brak słów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.multilan.net 13.12.04, 21:06 Pani Venus a z kogo sie smiejemy??p.s. pozdro dla wszystkich z UW ;) hehehe time is now... time is on my side... Odpowiedz Link Zgłoś