Dodaj do ulubionych

kolejni zafajdani obroncy Kulczyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:24
Tydzien temu kilkanascie osob przynioslo wstyd naszemu miastu, teraz
kilkanascie osob przynioslo wstyd naszemu kraju...
Obserwuj wątek
    • Gość: vikka Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:29
      jakieś konkrety??
      ostatnio jestem poza tym wszystkim:(
      • pan.nikt Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 08.12.04, 00:37
        info.onet.pl/1020499,11,item.html
        Wiedzą co robią.

Jak Kulczyk okaże się winny powiedzą "sorry, nie znaliśmy go z tej złej strony"
        i sprawa szybko przeminie bez echa.

Jak Kulczykowi nic nie udowodnią, powiedzą "wiedzieliśmy, że niewinny" i szybko
        ustawią się w kolejce po dotacje.

Sztuka życia w tym kraju: "być obłym, i wkręcać się bez mydła"
        • Gość: vikka Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:42
          thnx:)poczytam:)))))))
      • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 01:38
        info.onet.pl/1020499,11,item.html
        Aktorzy generalnie. Sprzedawczyki.
    • Gość: RAUBER Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 01:58
      a wiesz że jak kopcisz te swoje śmierdzące papierochy to też płacisz
      Kulczykowi?? ;PPPPP

...żartowałem

a pod obroną Kulczyka podpisuję się po raz kolejny i do czasu konkretnego wyroku
      nie dam się przekonać że jest winny...
      • Gość: O Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 02:05
        Chyba raczej przynoszą wstyd krajowi, nie kraju panie Polaku....
        • Gość: RAUBER Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 02:14
          tej, weź no odpisz dr-owi H. a nie mi, ok?
        • Gość: dr huckenbush Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 02:22
          Slusznie, masz racje. Jednak pozna pora i zmeczenie robia swoje.
          • Gość: guerra Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 08:40
            tak Was to wszystkich bawi????
            Oni przynajmniej mają odwagę podpisać się swoim nazwiskiem (które w dodatku coś
            tam znaczy)

żenujące pospulstwo forumowe, skryte pod płaszczykiem anonimowowści tryska
            cywilną odwagą głoszenia socjalistycznej prawdy o złych i krwiożerczych
            kapitalistach...

• Gość: XXL Re: Dr Hackenbush IP: *.tinet / *.tinet.pl 08.12.04, 08:49
              Gość portalu: guerra napisał(a):

> tak Was to wszystkich bawi????
              >Oni przynajmniej mają odwagę podpisać się swoim nazwiskiem (które w dodatku coś
              > tam znaczy)

:-)))))))))

Przypomniał mi się stary dowcip o wolności i odwadze ....
              Amerykanin mówi: u nas jest taka wolność, że możemy krytykować publicznie
              naszego prezydenta Busha.
              A Rosjanun na to : ale unas też jest woność i też możemy Busha krytykować...

A jaka to odwaga podpisać się pod apelem w obronie swojego sponsora ??
              • Gość: dr huckenbush Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:23
                Masz stuprocentowa racje. Zarowno aktorzyny z ostatniego listu, jak i
                pseudo-elita poznanska sa permanentnie finansowani przez Kulczyka, wiec nie
                dziwota ze sie podpisali pod bzdurnymi listami.
                • Gość: guerra Re: Dr Hackenbush IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 14:02
                  taka odwaga, że pewna część społeczentwa za takie zachowanie... zjada żywcem.
                  • Gość: łuki Re: Dr Hackenbush IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 16:49
                    naszczęscie ta część społeczenstwa coś wspólnego z kulturą miała ostatni raz
                    w szkole i zatrzymała sie na tym poziomie.
                    Zarowno emocjonalnym jak i kulturalnym.
                    • Gość: dr huckenbush Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:35
                      Gadaj zdrow. Kulczyk i aktorzyny mi nie sa potrzebne do rozwijania kultury.
                      • Gość: łuki to widać, słychać, i czuć ! IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 17:00
                        to widać, słychać, i czuć !
            • Gość: malinka Re: Dr Hackenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:23
              Popytajcie w urzędzie miasta ale urzedników pracujacych za 1300 zl z kim sie
              kontaktował Kulczyk jak złozył wnioski w urzędzie z szefami a oni na paluszkach
              zaraz mu ja wydali nawet jak brakowało dokumentacji są tak pewni siebie a żona
              kulczyka jest strasznie arogancka i zawsze nosi flaszeczkę
              • Gość: Mat Re: Dr Hackenbush IP: *.multilan.net 18.12.04, 23:01
                Do VIKKI:
                Ale ty jestes glupia....
                Kredyty ktore zaciaga K zyruje skarb panstwa...i nic z tego nie ma...czyli
                krotko mowiac kazdy sie zrzuca na kredyt K zeby pozniej placic za autostrady
                ktore on zbuduje...dodam dla ciemnych ze taka inwestycje na takich warunkach
                moze prowadzic kazdy...ale niektorzy tu sa ciemni...albo chca siac falszywe
                opinie...
                • Gość: vikka a to do czego dojebałeś,bo nie rozumiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:54
                  Gość portalu: Mat napisał(a):

> Do VIKKI:
                  > Ale ty jestes glupia....
                  > Kredyty ktore zaciaga K zyruje skarb panstwa...i nic z tego nie ma...czyli
                  > krotko mowiac kazdy sie zrzuca na kredyt K zeby pozniej placic za autostrady
                  > ktore on zbuduje...dodam dla ciemnych ze taka inwestycje na takich warunkach
                  > moze prowadzic kazdy...ale niektorzy tu sa ciemni...albo chca siac falszywe
                  > opinie...
    • Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 15:41
      Z całym szacunkiem, ale jesteś zapewne nosicielem, modnej ostatnio, zawiści
      oraz chorej nienawiści względem Kulczyka.
      Bardzo dobrze,że są jeszcze ludzie, którzy nie boją się głosów krytyki,
      mogących na nich spłynąć, pod wyrażeniem swej solidarności z biznesmenem.
      Wstydzić powinni się Ci wszyscy, którzy krytykują takie postawy, nie czekając
      na rozwiązanie sprawy i ewentualne udowodnienie winy. Pamiętaj, że dopóki osoba
      nie zostanie prawnie skazana ( absurd - Kulczyk nie jest oskarzonym w
      sprawie ), obowiązuje zasada domniemanej niewinności.
      Pomimo, że nie jestem vipem, to nie boję się wyrazić swego poparcia dla
      Kulczyka i jestem przekonany o jego niewinności, natomiast wszelkiego smrodu
      doszukiwałbym się po stronie wszystkich jego wrogów, którzy teraz stali się tak
      aktywni, zarówno tych za stołem komisji śledczej jak i "mądrych" forumowiczów
      nie mających zielonego pojęcia o życiu zawodowym tego człowieka a mających
      śmaiłość wypowiadać osądy, nie mające pokrycia w dowodach.

Pozdrawiam
      Energy 52
      • venus99 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 08.12.04, 15:49
        tak na marginesie pragnę jedynie zwrócic uwagę,że p.Kulczyk występuje przed
        przesmieszna komisja składającą się z debilnych członków w charakterze ŚWIADKA.
        o nic nie jest oskarzony.tylko prokurator Wassermann który nigdy nie był w
        partii ale wstapił do niej ... nie zauwazył,że to nie jest oskarzony.
        • Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 15:51
          I to jest meritum sprawy - w skład komisji wchodzą DEBILE!!!
          Nie potrafią zrobić użytku z, jakże cennych, zeznań.
          • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:38
            No kilku debili jest - bo niestety w komisji swoje udzialy maja czerwoni a po
            nich mozna sie spodziewac wszystkiego, ale nie inteligencji i uczciwosci.
      • alfalfa Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 08.12.04, 15:57
        Gość portalu: ENERGY 52 napisał(a):

> Pamiętaj, że dopóki osoba
        > nie zostanie prawnie skazana ( absurd - Kulczyk nie jest oskarzonym w
        > sprawie ), obowiązuje zasada domniemanej niewinności.

Tak to chciało widzieć sld i zobacz jak na tym wyszli. Dla przykładu - Pęczak.
        Siedzi i osądzony nie jest. Godny szacunku?
        pozdrawiam
        A.
        • Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 16:24
          Pęczak siedzi bo został mu przedstawiony konkretny zarzut poparty niezbitymi
          dowodami.Zastosowano areszt, jako środek zapobiegawczy.
          Słucham więc co to ma wspólnego z Kulczykiem?
          • alfalfa Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 08.12.04, 22:17
            Wspólnego ma to, że gdyby nie ujawnione nagrania, które kompletnie
            zdyskredytowały Pęczaka, mógłby on uchodzić również za "niewinnego do czasu
            skazania". Nie twierdzę, że to oznacza winę Kulczyka ale sądzę, że lepszym
            byłoby powstrzymanie się od podpisywania list. Zwłaszcza pod
            argumentem "mecenatu".
            pozdrawiam
            A.
            • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:39
              Zgadzam sie. Jego wklad w promowanie kultury jest i tego nikt nie neguje. Ale
              JESLI jest przestepca to nalezy go skazac niezaleznie od tego czy na sztuke i
              kulture w Polsce wydaje 0 czy 10 mln zlotych rocznie.
              • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:51
                Przecież ty już go osądziłeś.
                • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:35
                  Nie osadzilem, ale swoje zdanie na sprawe mam.
                  Juz podawalem przyklad. W sprawie Kroloppa nie musialem czekac na wyrok sadu -
                  wina byla oczywista. W sprawie poslanki Beger tez nie czekam na wyrok sadu.
                  Wystarczy mi opinia grafologa ktory potwierdza, ze podpisy sfalszowane zostaly.
                  • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:41
                    A w sprawie Kulczyka?
                    • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:18
                      Do tej pory w kwestii Kulczyka mielismy jedynie rozne domysly. Teraz z dnia na
                      dzien pojawiaja sie fakty. Dwie notatki wywiadu w sprawie spotkania z oficerem
                      rosyjskiego wywiadu. Notatka w sprawie spotkania z szefem Lukoilu. Spotkanie z
                      bylym premierem celem ustalenia wspolnej wersji wydarzen. Nie zgloszenie faktu
                      kontrolowania ponad 5% akcji PKN Orlen. Wiele niejasnosci przy roznych
                      prywatyzacjach. Niejasnosci przy kontrakcie z rzadem Suchockiej w sprawie VW.
                      • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:37
                        A takze samolot Kulczyka i udziały w fabryce VW-Poznań.
                        Notatka oficera wywiadu jest ewidentnie sfałszowana i prawnicy się już na ten
                        temat wypowiedzieli. Oczywiście dla mediów to jest żaden news. Kulczyk wyjaśnił,
                        że w rozmowie z Siemiątkowskim pomylił daty i nagle okazuje się ze "źródło" ABW
                        także pomyliło daty możesz to wyjaśnić inaczej niż fałszerstwo notatki agenta bo
                        ja nie. Przekroczeniu 5% udziałów w PKN Orlen pokaż mi wyrok sądu albo choćby
                        decyzje Komisji Nadzoru Giełdowego. Dla ciebie jaka kolwiek informacja opatrzona
                        słowem być może zmienia się w napewno. Więcej pokory Panie "doktorze"
                        • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:00
                          Oczywiscie, Kulczyk jest krystaliczny. Tak powiedzial, wiec tak jest!
                          To ze kontrolowal ponad 5% akcji wiedzial kazdy, kto sie choc troche interesowal
                          tym, co dzieje sie na gieldzie. Trudno bylo od razu dokladnie ustalic ile
                          posiada - bo ma pelno firm, podprzedsiebiorstw itd. Od czasu gdy sie media
                          dowiedzialy o tym, zaczal blyskawicznie sprzedawac akcje. Na szczescie
                          amerykanscy eksperci gieldowi zaczynaja dokladnie badac sprawe i mam nadzieje ze
                          wyrok zapadnie szybko.
        • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:34
          A Kluska też siedział i też był oskarżony. Wybierasz przykłady, które pasują do
          Twojej teorii tym samym stajesz się niewiarygodna(y)
          • alfalfa Re: Kluska 09.12.04, 13:45
            tym nazwiskiem też szermował w FT Kulczyk. To ja wybieram przykłady mi
            pasujące? To raczej Ty popełniasz manipulację. W czym, oprócz faktu
            aresztowania, są podobne te sprawy (Kulczyka i Kluski)? Tymczasem mamy
            podobieństwo Pęczaka i jego szemranych kontaktów polit-biznesowych ze sprawą
            pana Kulczyka. W obu przypadkach chodzi o pośrednictwo. W przypadku Pęczaka to
            strona polit- a p. Kulczyka -biznes. Między jakimi politykami posredniczył p.
            Kluska?
            • Gość: Alchemik Re: Kluska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:51
              > W czym, oprócz faktu
              > aresztowania, są podobne te sprawy (Kulczyka i Kluski)?

Przestań się już ośmieszać. Kiedy był aresztowany Kulczyk?
              • alfalfa Re: Kluska 09.12.04, 18:22
                Oczywiste przejęzyczenie - chodziło o podobieństwo sprawy Pęczaka i Kluski
                rzecz jasna. Teraz, skoro się już pośmiałeś, najwyższy czas na jakiś sensowny
                argument od Ciebie.
                • Gość: Alchemik Re: Kluska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:25
                  Nie było się z czego śmiać.

Moje argumenty, a na co? Ty już osądziłeś Kulczyka i wszystkich ludzi, którzy
                  do czegoś w życiu doszli. Praca od świtu do nocy, podejmowanie ryzykownych
                  decyzji (na własny koszt)i tak przez wiele lat to jest recepta na sukces.
                  Wydawało by się, ża dla myślącego człowieka jest to takie proste. Nie dla
                  większości aby coś w życiu osignąć można to zrobić tylko poprzez oszustwa,
                  kradzieże i mataczenie. Każdy ocenia w/g własnej skali wartości. Ty także.
                  • Gość: dr huckenbush Re: Kluska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:28
                    Ryzykowna decyzja - oczywiscie, bardzo ryzykowna! Peczak tez podejmowal
                    ryzykowne decyzje - bo mial swiadomosc, ze moga mu kiedys leb ukrecic!
                  • alfalfa Re: ??? 10.12.04, 16:43
                    Do kogo piszesz? Bo chyba nie do mnie. To chyba się nazywa projekcja czy coś;)
                    Co i rusz trafiasz "kula w płot". Ja już osądziłem Kulczyka? Wyraziłem jedynie
                    wątpliwość czy warto przed osądzeniem podejrzanych sytuacji i ludzi brać się
                    za "wstawiennictwo". Poza tym to utożsamianie Kulczyka ze "wszystkimi którzy do
                    czegoś doszli". Gdzie ja cos takiego napisałem? Kombinujesz ale nie potrafisz
                    chyba po prostu zrozumieć słowa pisanego. Najzabawniejszy jest ten fragment
                    o "podejmowaniu ryzykownych decyzji (na własny koszt)". Słyszałeś o kredytach z
                    gwarancją skarbu państwa? To min. Ty, ja i całe społeczeństwo gwarantowaliśmy
                    kredyt dla p. Kulczyka na zakup akcji TPSA. Tych, które niedawno zbył i zarobił
                    kilkaset milionów euro (z tego co pamiętam). Wiesz jakie jest ryzyko
                    niezapłacenia faktury po sprzedaniu państwu ilustam samochodów? To jest wg.
                    Ciebie wolny rynek i podejmowanie ryzyka w działalności gospodarczej? Na
                    wiekszość zarzutów, które mieć można w stosunku do p. Kulczyka nie ma
                    paragrafów, za takie sprawy nie idzie sie wg polskiego prawa do więzienia. To
                    jest po prostu kapitalizm państwowy, uwłaszczona komuna. I z tym trzeba
                    skończyć.

Prowadzę działalność gosp. i potrafię rozróznić przetarg i przetarg ustawiony,
                    a Ty?
          • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:21
            Akurat co do pana Kluski nigdy nie mialem watpliwosci, ze jest niewinny.
            Pozostaje wiec pytanie: czemu zostal aresztowany? Miedzy nim i Kulczykiem jest
            jedna zasadnicza roznica. Kluska nie ma i nie mial ukladow z wladza i dzialal na
            wlasna reke. Nikt na gorze nie mial korzysci z jego interesow, wrecz na nich
            tracili. Wiec chcieli sie go pozbyc.
        • venus99 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 09.12.04, 19:55
          nie jest osądzony.jeszcze.
          ale jest oskarżony - już!
          analfabetyzm prawny społeczeństwa jest zaiste wielki.
      • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:37
        Domniamana niewinnosc jest. Ale powiedz mi szczerze: czy w sprawie Kroloppa
        czekales az sad wyda wyrok, czy wczesniej juz miales swoje zdanie? Czy w sprawie
        poslanki Beger czekasz az sad wyda wyrok, czy starcza Ci opinie eksperta
        grafologa ktory powiedzial, ze podpisy zostaly sfalszowane?
    • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:30
      Zafajdany to jesteś ty. Ja nie czuję się zafajdany, a chętnie podpisał bym się
      pod takim listem i nie pracuję u Kulczyka ani nic od Kulczyka nie dostałem. Ty
      masz natomiast jakieś kompleksy wykształcenia (dr)
      • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:38
        Kompleksow wyksztalcenia nie mam. Podpisywalem sie tak na forum i nie tylko
        zanim nastala moda na mowienie na kulczyka "doktor Kulczyk". A czemu sie tak
        podpisuje to wyjasniac nie bede, bo juz zbyt wiele razy to robilem. Proponuje
        popytaj kogos nieco starszego o Doktora Hackenbusha/Huckenbusha - moze beda
        wiedziec ;-)
    • Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 10:54
      To jeden wielki nonsen.
      Skoro, nadal uważacie,że Kulczyk jest przestępcą, to może odwołajcie się do
      zdrowego rozsądku, jeśli oczywiście takowy posiadacie.
      Czy najbogatszy Polak, jeden z czołowych przedsiębiorców w tej części Europy,
      osoba, która osiągnęła już, nie czarujmy się, wszystko, byłby w stanie uwikłać
      się w taką aferę, jaką kreujecie? Po co, powiedzcie jaki miałby interes w tym?
      Kto przy zdrowych zmysłach rzucałby na szale swój dorobek, swoj autorytet i
      uznanie w świecie, dla kolejnych pieniędzy, których i tak ma całą mase?
      • Gość: Alchemik Za dużo wymagasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:48
        > odwołajcie się do
        > zdrowego rozsądku

Za dużo wymagasz od ludzi. Większość jest ślepa z nienawiści i zazdrości. Oni
        tak naprawdę nie mogą znieść tego, że Kulczyk uczciwue dorobił się majątku i
        nikt nic mu nie może zrobić. Tych biednych ludzi to boli i wyrywają sobie włosy
        z głowy tak jak "śledczy".
        • Gość: ENERGY 52 Re: Za dużo wymagasz IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 13:14
          Masz rację, nie potrafią zrozumieć,że budował swoją pozycję przez ćwierć wieku
          a rozpoczął z milionem dolarów kapitału.
          Cóż w tym podejrzanego?
          Podejrzani są 30 - to , 40 - to latkowie, którzy kilka lat temu pojawili się
          znikąd, czego najlepszym przykładem jest Pan Dochnal.
          Strach w tym kraju dorobić się fortuny.
          • Gość: Re Energy 52 twoja ocena faktow jest subiektywna i bledna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:40
            Nie masz racji - P Kulczyk budowal jak to nazywasz "swoja pozycje "przez 14
            lat, pieniadze na rozruch interesu otrzymal od ojca (bylego agenta sluzb PRL)
            otrzymal takze uklady wsrod bylych czlonkow PZPR i kolegow Ojca.Wykorzystal to
            oczywiscie...przypuszczam ,ze kazdy by pewnie (dla ktorego sa najwazniejsze
            pieniadze)postapilby tak samo.Jednak patrzys zna to widocznie z poziomu osoby
            zaleznej od pana K lub pracujesz w jednej z jego firm lub powiazanej....w
            przeciwnym wypadku bylbys odmiennego zdania poniewaz:
            - dla kazdego ktory nie czerpie zysku z interesow pana K jest to szkodliwe -
            np. sprzedaz za tak niskie pieniadze terenu pod Brovar jest z pkt widzenia
            miasta i mieszkancow niedobre bo tracimy na tym.Zyskuje tylko Fortis a bajeczki
            o nowych miejscach pracy to bzdura bo niezaleznie kto jest inwestorem(a bylo
            wiecej chetnych m.in za wieksze pieniadze) tworza sie miejsca pracy
            - autostardy tak samo - juz od ponad 10 lat buduja (w wiekszosci za pieniadze
            Panstwowe lub wspierane rzadowymi pieniedzmi) i nadal sa daleko w polu - gdyby
            sie tym zajeli Amerykanie juz dawno bysmy mieli drogi.
            Kolejnym czynnikiem ktory jest duzym minusem to chociazby to ze zagraniczne
            koncerny nie chca inwestowac bo nie mamy dobrej komunikacji(autostrady)
            inwestuja u sasiadów - czechy, Węgry...
            Kto na tym zyskuje pan K bo ma fabryke Volkswagena gdyby powstala inna sprzedaż
            tej marki by spadla...
            itd itd...
            jest to bardzo inteligentny człowiek i tego nikt mu nie moze zarzucić, jednak
            oceniajac plusy i minusy jest wiecej przeciw niz za...
            Najwazniejsze to majac taka pozycje jak on miec po swojej stronie ludnosc
            Panstwa - badz co badz poprzez swoje interesy i dzialania rzadu obraca naszymi
            pieniedzmi...

• Gość: ENERGY 52 Re: twoja ocena faktow jest subiektywna i bledna IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 17:52
              Ty nie masz racji. Sprawdź kiedy Jan Kulczyk rozpoczął własną działalność
              gospodarczą. Kiedy powstał jego pierwsza tzw. firma polonijna?

Następnie zarzuć mi, że nie mam racji. Nie lubię dyskutować z ludźmi, którzy
              mówią o rzeczach, których nie sprawdzili.
            • Gość: łuki co to jest IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 18:19
              kolego leczenie dla kulczykofobów piętro wyżej

co to za bezmyślna paplanina ?
              jacy amerykanie w autostaradach ? Gdzie poza południem Polski i Wlkp masz
              autostrady ?
              Przez kulczyka nie masz autostrady do Gdanska i Warszawy , czy moze dzięki
              niemu masz autostrade już niedlugo ze świecka do Łodzi w zbudowaną w 3 lata
              Jakie państwowe pieniadze ?
              Państwo nie wydając ani grosza wzbogaciło sie o 150 km autostrad, które za 30
              lat przejmie.
              Fabryka VW nalezy do kulczyka? i co jeszcze ?
              zobacz sobie samochody jakich marek sprzedają sie najlepiej, napewno nie
              zobaczysz tam Volkswagena.
              A fabryki innych marek powstają za granica , ale napewno sie bili, żeby
              zbudowac w Polsce , tak jak inwestorzy do budowy Straego Browaru a tu ich
              kulczyk wykolegował i postawił sobie (!) fabrykę vw !

i wyobraź sobie chłopcze ( inne okreslenie mi nie przychodzi do glowy po tym co
              napisaleś),że nie pracuję w kulczyk holding, ani żadnej firmie która jego jest
              nie pozdrawiam , nie czekam na odpowiedz.

• Gość: Re Energy 52 Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:41
                Czyli pan K jest filatropem ktory inwestuje w rozwoj Polski - o czym ty
                piszesz??
                Zenujace jest twoj brak rzeczywistej oceny sytuacji.Miedzy innymi Spolki pana
                K :TPSA - monopol na uslugi telekomunikacyjne i internetowe w Polsce(poczytaj
                sobie co w dzisiejszych czasach jest najdrozsze )informacja - czyli idac dalej
                stosujac tutaj proste zalozenia ekonomiczne jezeli drogie jest uzyskanie
                informacji wzrastaja koszty uzyskania dochodu - jak wiesz w wiekszosci panstw
                wolny rynek reguluje potrzeby - natomiast w systemie totalitarnym - wbrew
                pozorom nie uwolnilismy sie z niego jeszcze w Polsce panuje monopol na uslugi
                telekom i teleinfor i nie tylko....Jezeli chodzi o budowe autostrad w Polsce -
                gdybys mial chociaz podstawowe info na ten temat wiedzialbys ze 3 duze koncerny
                staraly sie o to.Wszytskie mosty, zjazdy itd byly wspolfinansowane z pieniedzy
                budzetu Panstwa badz panstwo wykladalo pieniadze.Natomiast jezeli chodzi o
                Brovar - 4 duze koncerny zagraniczne staraly sie budowe centrum handlowego w
                srodmiesciu - nie dosataly pozwolenia ani miejsca od miasta.Jezeli podwazasz te
                informacje razdze wiecej czytac...nie tylko forum gazety ;)
                Nie zazdroszcze panu K ani nie mam nic do niego dlatego ze ma pieniadze...bo to
                nie wszystko ;)
                Jednak uwazam ze czy to naciskami czy tez poprzez pieniadze
                potrafi "zjednywac "sobie osoby nieprzychylne jego projektom.Oczywiscie daje
                miesjca pracy, inwestuje itd.jednak wytlumacze ci to na prostym przykladzie
                dogadam sie z tw szefem ze on mi pozyczy pieniadze ja za nie wybuduje barierke
                i poloze ladna wykladzine na korytarzu tw firmy i za kazde przejscie bede
                kasowal od ciebie 2 zl - bedziesz sie cieszyl z ladnej wykladziny??a za 4 lata
                oddam ta wykladzine z barierka tw szefowi.rozumiesz teraz??
                • Gość: ENERGY 52 Re: co to jest IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 12:41
                  Jakie konsorcja chciały budować autostrady w Polsce? Wymień ich nazwy? Dlaczego
                  nie doszlo to do skutku? Wina Kulczyka czy polityków? Zastanów się - bronię
                  Kulczyka i tego dotyczy wątek.

Ile według Ciebie zarobił Kulczyk na akcjach TP.S.A. Bo według mnie stracił.
                  Więc o co masz do niego pretensje>? Doprawdy, czy to jego wina, że mamy
                  nieudolne ministerstwo skarbu, które nie radzi sobie z prywatyzacją takich
                  zakładów?
                  • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:06

> Jakie konsorcja chciały budować autostrady w Polsce? Wymień ich nazwy? Dlaczego
                    >
                    > nie doszlo to do skutku? Wina Kulczyka czy polityków? Zastanów się - bronię
                    > Kulczyka i tego dotyczy wątek.
                    >

W takiej sytuacji zawsze nasuwa sie pewne pytanie. Czy aby na pewno sprzedawca
                    wybral obiektywnie najlepsza oferte, czy tez byly jakies inne "czynniki
                    sprzyjajace"...
              • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:42
                Za panstwowe pieniadze byla zrobiona autostrada Wrzesnia - Konin. Kulczyk ja
                nieco zmodernizowal i postawil punkt poboru oplat. To jest Twoim zdaniem OK?
                Poza tym zauwaz jak jest podpisana umowa. Za 30 lat jesli Kulczykowi sie nie
                zwroci inwestycja z oplat, to reszte doplaci panstwo z NASZYCH PODATKOW. Wiec to
                jest pierwsze ku*estwo - nie dosc ze pobiera skandaliczne oplaty, to jeszcze
                mamy mu placic jesli za malo zarobi. A oplat nie zmniejszy, bo mu to na reke.
                Dlaczego? Bo i tak wyjdzie na swoje, a jesli zmniejszy oplaty, to wiecej
                samochodow bedzie jedzic i trzeba bedzie czesciej remontowac.
                • Gość: ENERGY 52 Re: co to jest IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 12:46
                  Widać,że nie wychylasz nosa poza własny zaścianek. Jak zwykle Polak wielce
                  poszkodowany, bo musi płacić za przejazd. Zdajesz sobie sprawę ile kosztuje
                  przejazd autostradą w krajach UE? Zaraz powiesz,że tam ludzie więcej zarabiają.
                  Pewnie tak, lecz zarówno tam jak i u nas są ludzie bogaci i ludzie biedniejsi.
                  Masz prawo wyboru. Skoro państwo stać było na wybudowanie
                  kilkudziesięciokilometrowego odcinka "autostrady" przez tyle lat to ciesz się
                  że znalazł się człowiek, który zainwestował w to przedsięwzięcie. Coż w tym
                  dziwnego ze liczy on teraz na zwrot swego nakladu oraz zyski. To jest
                  przedsiębiorca a jnie wolontariusz.

Tęsknisz chyba za poprzednim ustrojem, kiedy każdemu się wszystko należało.
                  • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:16
                    Niemcy, kraj przez ktory przejezdzaja miliony obcokrajowcow ma najlepiej na
                    swiecie rozwinieta siec autostrad - i to za darmo. W innych krajach oczywiscie
                    czesto sie placi, ale jakosc jest duzo wyzsza.
                    Poza tym, po co w Polsce autostrada, po ktorej prawie nikt nie jezdzi, bo prawie
                    nikogo na to nie stac.
                    No i wreszcie nasz standard duuuuzo odbiega od standardu Europy Zachodniej. Za
                    granica jest w zasadzie nie do pomyslenia zeby co chwile los, dzik czy inny
                    jelen zniszczyl komus samochod, ze miedzy poczatkiem w Koninie a zjazdem
                    Poznan-Krzesiny jest tylko jedna stacja benzynowa i to na samym poczatku trasy -
                    czyli jadac prawie 100 km nie ma po drodze mozliwosci zatankowania!
                    No i wreszcie fakt wykupienia przez Kulczyka autostrady budowanej za NASZE
                    PUBLICZNE PIENIADZE oraz klauzulka, ze jak za malo zarobi, to Z NASZYCH PODATKOW
                    bedziemy mu jego maly zysk rekompensowac.
                    • Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 00:15
                      Gość portalu: dr huckenbush napisał(a):

> Niemcy, kraj przez ktory przejezdzaja miliony obcokrajowcow ma najlepiej na
                      > swiecie rozwinieta siec autostrad - i to za darmo.

Za darmo? Mało wiesz o niemieckich autostradach. Nic nie ma za darmo.
                      • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 01:14
                        W wakacje zrobilem tam kilka tysiecy kilometrow. Nie musialem placic. Czyli za
                        darmo.
                        • Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:09
                          A paliwo też lali Ci do baku za darmo?
                          • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:08
                            Za paliwo placi sie w kazdym kraju. Niestety, w Europie sa to skandalicznie
                            wysokie ceny.
                            Ale za autostrady placic nie trzeba - bo mozna je budowac z publicznych pieniedzy.

Poza tym, paliwo to jakby oplata stala, ktora sie wnosi niezaleznie od tego jaka
                            droga jedziemy. Podtrzymuje wiec to co mowilem: w Niemczech autostrady, podobnie
                            jak kazde inne drogi sa bezplatne.
                            • Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:29
                              > Za paliwo placi sie w kazdym kraju. Niestety, w Europie sa to skandalicznie
                              > wysokie ceny.

A nie dociera do Ciebie, że w cenie paliwa jest opłata za autostradę. Zapamietaj
                              dziecko nigdzie nie ma nic za darmo.

> Ale za autostrady placic nie trzeba - bo mozna je budowac z publicznych
                              > pieniedzy.

A publiczne pieniadze to skąd pochodzą od krasnoludków.

• Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:41
                                Nie masz racji. W ten sposob patrzac, to w Polsce drogi gruntowe sa rowniez platne.
                                Poza tym, w Niemczech cena paliwa jest typowo europejska - jest wysoka, bo
                                Niemcy, jak cala UE, to kraj socjalistyczny, stad wysokie podatki, akcyzy itp.
                                • Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:28

> Nie masz racji. W ten sposob patrzac, to w Polsce drogi gruntowe sa rowniez pla
                                  > tne.

Nie wiem jakm cudem wyciągasz takie wnioski

> Poza tym, w Niemczech cena paliwa jest typowo europejska - jest wysoka, bo
                                  > Niemcy, jak cala UE, to kraj socjalistyczny, stad wysokie podatki, akcyzy itp.

Tzn. Ty chcesz w Polsce powrotu socjalizmu? Tam są bezpłatne w/g Ciebie
                                  autostrady, a u nas płatne, a ty chcesz aby u nas były bezpłatne czyli chcesz
                                  wprowadzić w Polsce socjalizm. Wydawało mi się, że masz odwrotne poglądy ale jak
                                  widać homo socjalistikus jest głębiej zakorzeniony w ludziach niż im się wydaje.
                                  • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:54
                                    Gość portalu: Alchemik napisał(a):
                                    > > Nie masz racji. W ten sposob patrzac, to w Polsce drogi gruntowe sa rowni
                                    > ez pla
                                    > > tne.
                                    >
                                    > Nie wiem jakm cudem wyciągasz takie wnioski
                                    >

Czy Ty masz rozdwojenie jazni? Jak Ci mowie (znaczy pisze), ze w Niemczech
                                    autostrady sa bezplatne, tak samo jak inne drogi, to mi wyjezdzasz z argumentem
                                    ze sa platne, bo trzeba placic na paliwo. W Polsce jadac na wsi po drodze
                                    gruntowej tez placisz za paliwo, czyli wedlug Twojego rozumowania w Polsce
                                    wszystkie drogi sa platne.
                                  • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:57
                                    > > Nie masz racji. W ten sposob patrzac, to w Polsce drogi gruntowe sa rowni
                                    > ez pla
                                    > > tne.
                                    >
                                    > Nie wiem jakm cudem wyciągasz takie wnioski
                                    >

Czy Ty masz rozdwojenie jazni? Jak Ci mowie (znaczy pisze), ze w Niemczech
                                    autostrady sa bezplatne, tak samo jak inne drogi, to mi wyjezdzasz z argumentem
                                    ze sa platne, bo trzeba placic na paliwo. W Polsce jadac na wsi po drodze
                                    gruntowej tez placisz za paliwo, czyli wedlug Twojego rozumowania w Polsce
                                    wszystkie drogi sa platne.

> Tzn. Ty chcesz w Polsce powrotu socjalizmu? Tam są bezpłatne w/g Ciebie
                                    > autostrady, a u nas płatne, a ty chcesz aby u nas były bezpłatne czyli chcesz
                                    > wprowadzić w Polsce socjalizm. Wydawało mi się, że masz odwrotne poglądy ale ja
                                    > k
                                    > widać homo socjalistikus jest głębiej zakorzeniony w ludziach niż im się wydaje
                                    > .

Tu nie chodzi o samo placenie za autostrady. Tu chodzi przede wszystkim o
                                    stawke. 6 centow za kilometr. Stawka 3 razy wieksza niz w krajach, gdzie
                                    obywatele zarabiaja duzo wiecej niz w Polsce. A i autostrady oraz ich ilosc
                                    pozostawiaja naprawde wiele do zyczenia. Za granica dzik czy jelen Ci nie wbiega
                                    pod kola. A w Polsce? Tak. I najlepsze jest "nie-da-sie". No popatrz. Jaka ta AW
                                    biedna. Na calym swiecie ludzie sobie ze zwierzetami radza. A u nas "nie-da-sie".
              • Gość: andrzej Re: co to jest IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.04, 15:06
                do Browaru dodam tylko: MIASTO TYLKO ZYSKUJE:
                1 miejsca pracy
                2. ładniejszego, gustowniejszego i zbudowanego ze smakiem centrum handlowego
                gdzie mozna milo spedzic czas w lokalach nie ma w Polsce. 3 Stary Browar to
                wizytówka Poznania.
                3. Podatki z działalności handlowej w Starym Browarze juz dawno przewyżczyły
                rzekome straty na sprzedaży gruntu.
                4. Co moze w tym miejscu mialo powstać Tesco albo "Oszon"
                5. Kto zainwestowałby tyle pieniędzy w ten teren, który był ruderą i slamsem /w
                centrum miasta/ ? No chyba nie miasto? A moze woleliby krytykujący by
                zainwestował "obcy kapitał'
                Prawda jest taka Polakom nic sie nie podoba, nażekamy ze wysprzedamany jest
                majątek obcemu kapitałowi a jak Polak kupuje i zarabia to też źle.
                • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:04
                  Gość portalu: andrzej napisał(a):

> do Browaru dodam tylko: MIASTO TYLKO ZYSKUJE:
                  > 1 miejsca pracy
                  >

Czy Ty myslisz, ze gdyby nie Kulczyk to to miejsce lezaloby odlogiem i nikt by
                  sie nim nie zajal? Mylisz sie. Chetnych na taki kasek jest sporo i kazdy z nich
                  dalby zatrudnienie - no nie ma sily. Jak sie cos kupi, to niezaleznie czy sie
                  nazywa Kulczyk czy Alganow to trzeba zatrudnic ludzi do remontu, konserwacji,
                  itd, itd.

> 2. ładniejszego, gustowniejszego i zbudowanego ze smakiem centrum handlowego
                  > gdzie mozna milo spedzic czas w lokalach nie ma w Polsce.

A widziales jakies inne centra handlowe (nowoczesne) w Polsce, albo na swiecie?

> 3 Stary Browar to
                  > wizytówka Poznania.

ROTFL. Dla mnie wizytowka Poznania to Katedra, Ratusz, Biblioteka Raczynskich,
                  Okraglak, od cholery roznych rzeczy. Centrum handlowe to bym stawial na koncu.

> 3. Podatki z działalności handlowej w Starym Browarze juz dawno przewyżczyły
                  > rzekome straty na sprzedaży gruntu.

Straty na sprzedazy gruntu dotycza parku obok SB. Poza tym, nie rozumiesz
                  czlowieku, ze ktokolwiek by kupil teren to by placil podatki - i to wcale nie
                  mniejsze niz Kulczyk? Dla miasta, dla mieszkancow nie ma znaczenia czy podatek
                  za teren X wplaci Kulczyk czy Alganow. Byle tylko zaplacil.

> 4. Co moze w tym miejscu mialo powstać Tesco albo "Oszon"

A nawet jesli, to co w tym zlego? Zly inwestor? Byle uczciwie i bez wstydu dla
                  Poznania!

> 5. Kto zainwestowałby tyle pieniędzy w ten teren, który był ruderą i slamsem /w
                  >
                  > centrum miasta/ ? No chyba nie miasto? A moze woleliby krytykujący by
                  > zainwestował "obcy kapitał'

Kulczyk to jest de facto obcy kapital. On jest z pochodzenia Polakiem, nic poza
                  tym. Kto by zainwestowal? No jakos wiekszoscia przetargow w Poznaniu interesuje
                  sie duzo osob. A Twoim zdanie SB to takie specyficzne miejsce, ktorego ludzie
                  unikali, nikt nie chcial go kupowac, miasto nie mialo pieniedzy na remont, ale
                  znalazl sie wspanialomyslny Kulczyk, bezinteresownie wyremontowal i oddal do
                  uzytku? LOL

> Prawda jest taka Polakom nic sie nie podoba, nażekamy ze wysprzedamany jest
                  > majątek obcemu kapitałowi a jak Polak kupuje i zarabia to też źle.

Jaki z niego Polak? Wiekszosc podatkow i tak do Holandii jedzie...
                  • Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:13

> (...) Dla mnie wizytowka Poznania to (...) Okrąglak
                    > od cholery roznych rzeczy. Centrum handlowe to bym stawial na koncu.

Huckenbush coraz bardziej mi się podobasz. Dawno nie trafiłem na takiego
                    masochistę intelektualnego.

> Poza tym, nie rozumiesz
                    > czlowieku, ze ktokolwiek by kupil teren to by placil podatki - i to wcale nie
                    > mniejsze niz Kulczyk? Dla miasta, dla mieszkancow nie ma znaczenia czy podatek
                    > za teren X wplaci Kulczyk czy Alganow. Byle tylko zaplacil.

Jakie płacił by podatki to zależy od powierzchni tego co by tam zbudował. Mógłby
                    postawić budkę z kurczakami i płacił by parę groszy.

> > 5. Kto zainwestowałby tyle pieniędzy w ten teren, który był ruderą i slam
                    > sem /w
                    > >
                    > > centrum miasta/ ? No chyba nie miasto? A moze woleliby krytykujący by
                    > > zainwestował "obcy kapitał'
                    >
                    > Kulczyk to jest de facto obcy kapital. On jest z pochodzenia Polakiem, nic poza
                    > tym. Kto by zainwestowal? No jakos wiekszoscia przetargow w Poznaniu interesuje
                    > sie duzo osob. A Twoim zdanie SB to takie specyficzne miejsce, ktorego ludzie
                    > unikali, nikt nie chcial go kupowac, miasto nie mialo pieniedzy na remont, ale
                    > znalazl sie wspanialomyslny Kulczyk, bezinteresownie wyremontowal i oddal do
                    > uzytku? LOL

Kulczyk nie kupował terenu na którym stoi SB od miasta nie kłam.

>
                    > Jaki z niego Polak? Wiekszosc podatkow i tak do Holandii jedzie...

Mało wiesz o podatkach.
                    • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 03:34
                      > Huckenbush coraz bardziej mi się podobasz. Dawno nie trafiłem na takiego
                      > masochistę intelektualnego.
                      >

A Ty mi w tym momencie wygladasz na kogos naprawde niedorozwinietego kulturowo.
                      Jesli dla kogos wiekszym powodem do dumy jest SB niz Katedra czy Ratusz...

> Jakie płacił by podatki to zależy od powierzchni tego co by tam zbudował. Mógłb
                      > y
                      > postawić budkę z kurczakami i płacił by parę groszy.
                      >

To by byl debilem gdyby tyle ziemi kupil po to zeby budke z kurczakami postawic.
                      Zreszta. Nie mogl postawic budki z kurczakami, bo sam SB to zabytek. Wiec jedyne
                      co w gre wchodzilo, to jego remont. Czyli niezaleznie kto by wykupil SB i go
                      zmodernizowal, placilby tyle samo. Kulczyk nie jest niezastapiony.

>
                      > Kulczyk nie kupował terenu na którym stoi SB od miasta nie kłam.
                      >

Teren pod SB nie nalezy do Kulczyka? Jest to dzierzawa jedynie?
                      Pytam, bo nie wiem. Wiem ze SB jest jego i AFAIK to grunt rowniez, choc moge sie
                      mylic.

>
                      > Mało wiesz o podatkach.

Wystarczajaco zeby zabrac glos w tej dyskusji.
                      • Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 09:07

> > Kulczyk nie kupował terenu na którym stoi SB od miasta nie kłam.
                        > >
                        >
                        > Teren pod SB nie nalezy do Kulczyka? Jest to dzierzawa jedynie?
                        > Pytam, bo nie wiem. Wiem ze SB jest jego i AFAIK to grunt rowniez, choc moge
                        > sie mylic.

Spółka Fortis należąca do Grażyny Kulczyk (tak dla ścisłości) kupiła teren po
                        browarze Huggera od Lech Browary Wielkopolski, Niewielkie ilości gruntów nabyli
                        takze od Agencji Mienia Wojskowego (budynek byłej prokuratury garnizonowej) oraz
                        część parku od parafi ewangelickiej z ulicy Ogrodowej (teren byłego cmentarza
                        ewangelickiego). Od miasta nie kupili metra kwadratowego ziemi pod Stary Browar.
                        • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 01:45
                          Dobra dobra.
                          Ale mowiac o zbyt tanim zakupie, nie ma nikt na mysli SB, a park obok SB - czyli
                          park im. gen. Dabrowskiego, zwany popularnie Kulczykparkiem. I zostal on kupiony
                          od miasta, za zdecydowanie zanizona cene, a to poprzez inne warunki w glowie
                          radnych i inne na papierach.
                          • Gość: Alchemik Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 11:01

> Dobra dobra.
                            > Ale mowiac o zbyt tanim zakupie, nie ma nikt na mysli SB, a park obok SB - >czyl

Ale ty masz na myśli o czym wyraźnie piszesz wcześniej

cyt.
                            >
                            > Kulczyk to jest de facto obcy kapital. On jest z pochodzenia Polakiem, nic poza
                            > tym. Kto by zainwestowal? No jakos wiekszoscia przetargow w Poznaniu interesuje
                            > sie duzo osob. A Twoim zdanie SB to takie specyficzne miejsce, ktorego ludzie
                            > unikali, nikt nie chcial go kupowac, miasto nie mialo pieniedzy na remont, ale
                            > znalazl sie wspanialomyslny Kulczyk, bezinteresownie wyremontowal i oddal do
                            > uzytku? LOL
                            • Gość: dr huckenbush Re: co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 12:32
                              To pragne zauwazyc, ze jest to odpowiedz na list Andrzeja, ktory uwaza, ze gdyby
                              nie Kulczyk to mielibysmy tam rudere, bo miasto by nie wyremontowalo i jego
                              zdaniem nikt inny by sie tym nie zajal - tylko wspanialomyslny Kulczyk.
            • Gość: Alchemik Re: twoja ocena faktow jest subiektywna i bledna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:28
              Kulczyk by się nieźle uśmiał gdyby to przeczytał. Tyle mitów ile krązy na temat
              tego co Kulczyk ma to obłęd. Kulczyk nie ma w fabryce VW nawet promila
              udziałów. Myli ci się przedstawicielstwo handlowe VW z fabryką. Napisz jeszcze
              ile Kulczyk ma samolotów.
            • Gość: Vini Dawno nie slyszalem takich bajek IP: 193.29.205.* 14.12.04, 15:49
              Sprostuje troche twoja bzdurna wypowiedz:
              1. Nie budowal swojej pozycji przez 14 lat, tylko duzo dluzej, wczesniej juz
              zrobil duze pieniadz na zachodzie.
              2. Tak, otrzymal pieniadze od swojego ojca- jest w tym cos zlego???
              3. Jego ojciec nigdy nie byl w zadnych sluzbach!!! Byl czlonkiem Armii Krajowej-
              jesli kiedys taka nazwe w ogole slyszales.
              4.teren pod Browar zostal wyceniony przez najlepszych specjalistow z Londynu, a
              nie jakis patalachow z NIKu i wyniosl 5,9 mln PLN-czyli Kulczyk przeplacil.
              5. Nie bylo zadnych chetnych na ten teren- nikogo!!! Wygral otwarty przetarg-
              tez mogles sie zglosic.
              6.Nikt inny nie planowal budowy niczego, wiec gdyby nie Kulczyk, nie byloby
              nowych miejsc pracy i podatkow patalachu.
              7.Autostrada jest w pelni budowana za prywatne pieniadze spolki, a tylko
              gwarancje sa panstwowe- jesli nie odrozniasz tego- nie bedzie zbyt rzeczowej
              dyskusji
              8. Gdyby nie on, Volkswagen nie zbudowalby tu swojej fabryki, i mialbys gowno,
              a nie miejsca pracy
              9. 90% produkcji VW idzie na eksport, a co za tym idzie- poczytaj troche
              podrecznikow do ekonomii
              10. Polecam wszystkim zdrowo myslacym:
              WWW.ZDROWYROZSADEK.COM
              • Gość: Andrzej Re: Dawno nie slyszalem takich bajek IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.04, 15:12
                Problem w tym ze niestety wszyscy powtarzają bzdury, a o tym co piszesz i co
                jest jak najbardziej logiczne niestety niewielu chce sie pomyślec,
                Niewielu wyrwie sie z tłumu nagonki na Kulczyka, na pewno nie Gazeta Wyborcza :-
                ) i po prostu pomyśli logicznie jak Ty.
                Pozdrawiam
              • Gość: dr huckenbush Re: Dawno nie slyszalem takich bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:09
                > Sprostuje troche twoja bzdurna wypowiedz:
                > 1. Nie budowal swojej pozycji przez 14 lat, tylko duzo dluzej, wczesniej juz
                > zrobil duze pieniadz na zachodzie.

Takich osob jak wowczas on bylo na peczki. Wowczas ginal w tlumie i tyle.

> 2. Tak, otrzymal pieniadze od swojego ojca- jest w tym cos zlego???
                >

Niby nic. Ale przyznasz, ze to dziwne, ze ten bogaty ojciec, ktory mu milion
                daje, mieszka w mieszkaniu komunalnym w Berlinie?

> 3. Jego ojciec nigdy nie byl w zadnych sluzbach!!! Byl czlonkiem Armii Krajowej
                > -
                > jesli kiedys taka nazwe w ogole slyszales.

Czy nie byl w sluzbach to by dopieor lustracja wyjasnila. Ale teraz niczego nie
                odkryjesz, bo wszystkie sluzby sa w rekach Kluczyka.

> 4.teren pod Browar zostal wyceniony przez najlepszych specjalistow z Londynu, a
                >
                > nie jakis patalachow z NIKu i wyniosl 5,9 mln PLN-czyli Kulczyk przeplacil.

Gowno moga wiedziec o polskich realiach. Liczy sie to, co wycenili eksperci,
                rzeczoznawcy pracujacy dla UM. I ustalili wyraznie, 16 mln AFAIK.

> 7.Autostrada jest w pelni budowana za prywatne pieniadze spolki, a tylko
                > gwarancje sa panstwowe- jesli nie odrozniasz tego- nie bedzie zbyt rzeczowej
                > dyskusji

A odcinek Wrzesnia - Konin. Byl budowany za pieniadze podatnikow. Czy on jakos
                podatnikom zaplacil za to, ze zabral ich wlasnosc i uczynil z tego prywatna
                autostrade?

> 8. Gdyby nie on, Volkswagen nie zbudowalby tu swojej fabryki, i mialbys gowno,
                > a nie miejsca pracy

To by sie kto inny znalazl kto by mial ochote ludzi zatrudniac. Nikt nie jest
                niezastapiony...
                • Gość: Vini Re: Dawno nie slyszalem takich bajek IP: 212.69.70.* 17.12.04, 16:31
                  Sprostuje troche twoja bzdurna wypowiedz:
                  > 1. Nie budowal swojej pozycji przez 14 lat, tylko duzo dluzej, wczesniej juz
                  > zrobil duze pieniadz na zachodzie.

Takich osob jak wowczas on bylo na peczki. Wowczas ginal w tlumie i tyle.

Co ty wiesz o tym ile on pieniedzy mial, gdzie robil interesy, jakie to byly
                  interesy!!! Przeciez ty nie masz o tym zielonego pojecia!!! On robil ogromne
                  iinteresy w USA o ktorych sam piszesz, ze sa takie wspaniale! Mial tyle
                  pieniedzy juz wtedy, ze inni mu nie dorastali do piet! Ale nikt o tym nie
                  wiedzial, bo media inaczej funkcjonowaly! Skad ty chlopie czerpiesz
                  informacje???

> 2. Tak, otrzymal pieniadze od swojego ojca- jest w tym cos zlego???
                  >

Niby nic. Ale przyznasz, ze to dziwne, ze ten bogaty ojciec, ktory mu milion
                  daje, mieszka w mieszkaniu komunalnym w Berlinie?

Bo sie przewroce... znasz jego ojca, byles w jego mieszkaniu, widziales je,
                  gdzie przeczytales, ze ma mieszkanie komunalne w Berlinie, dawno sie tak nie
                  usmialem...

> 3. Jego ojciec nigdy nie byl w zadnych sluzbach!!! Byl czlonkiem Armii
                  Krajowej
                  > -
                  > jesli kiedys taka nazwe w ogole slyszales.

Czy nie byl w sluzbach to by dopieor lustracja wyjasnila. Ale teraz niczego nie
                  odkryjesz, bo wszystkie sluzby sa w rekach Kluczyka.

Jesli bys troche poszperal, to dowiedzialbys sie, ze zostal okolo rok temu
                  odznaczony orderem za dzialanie w AK. Tacy ludzie nie pracowali w sluzbach
                  komunistycznych. ale co ty mozesz wiedziec. Nie opluwaj czlowieka, ktory
                  walczyl za Polske, zanim jeszcze urodzili sie twoi rodzice.

> 4.teren pod Browar zostal wyceniony przez najlepszych specjalistow z Londynu,
                  a
                  >
                  > nie jakis patalachow z NIKu i wyniosl 5,9 mln PLN-czyli Kulczyk przeplacil.

Gowno moga wiedziec o polskich realiach. Liczy sie to, co wycenili eksperci,
                  rzeczoznawcy pracujacy dla UM. I ustalili wyraznie, 16 mln AFAIK.

No gowno moga wiedziec, pewnie. A dzieki czemu wartosc tych terenow jest taka,
                  jaka jest? Bo powstal Stary Browar osle i dzieki temu wartosc terenu poszla w
                  gore, A kto wybudowal Browar? nie Kulczykowie??? I nie mow, ze ludzie, ktorzy
                  wyceniaja najtrudniejsze rzeczy w Londynie, Nowym Jorku i Warszawie znaja sie
                  na tym lepeij niz oszolomy z polskich urzedow, ktore wycenily wartosc terenu
                  juz po wybudowaniu 1 czesci browaru. absurd!

> 7.Autostrada jest w pelni budowana za prywatne pieniadze spolki, a tylko
                  > gwarancje sa panstwowe- jesli nie odrozniasz tego- nie bedzie zbyt rzeczowej
                  > dyskusji

A odcinek Wrzesnia - Konin. Byl budowany za pieniadze podatnikow. Czy on jakos
                  podatnikom zaplacil za to, ze zabral ich wlasnosc i uczynil z tego prywatna
                  autostrade?

A ty jak bys budowal autostrade, to wybudowalbys wlasna, rownolegla do niej???
                  zastanow sie czlowieku. nawet nie wiesz ile oni za to zaplacili.

> 8. Gdyby nie on, Volkswagen nie zbudowalby tu swojej fabryki, i mialbys gowno,
                  > a nie miejsca pracy

To by sie kto inny znalazl kto by mial ochote ludzi zatrudniac. Nikt nie jest
                  niezastapiony...

Slucham, kto by tu zbudowal fabryke??? KTO???? Jesli tu jest tak bosko, to
                  daczego nie ma fabryki Opla, Toyoty w Poznaniu, itd...

• Gość: dr huckenbush Re: Dawno nie slyszalem takich bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 01:53
                    Gość portalu: Vini napisał(a):
                    > Co ty wiesz o tym ile on pieniedzy mial, gdzie robil interesy, jakie to byly
                    > interesy!!! Przeciez ty nie masz o tym zielonego pojecia!!! On robil ogromne
                    > iinteresy w USA o ktorych sam piszesz, ze sa takie wspaniale! Mial tyle
                    > pieniedzy juz wtedy, ze inni mu nie dorastali do piet! Ale nikt o tym nie
                    > wiedzial, bo media inaczej funkcjonowaly! Skad ty chlopie czerpiesz
                    > informacje???

Robil interesy w Niemcowni. Dziwne to, bo wowczas caly blok wschodni odcinal sie
                    od zachodniego imperializmu, ale jakos Kulczyk nie mial problemu za komuny w
                    kontaktach z RFN. Czyzby koneksje?

> Bo sie przewroce... znasz jego ojca, byles w jego mieszkaniu, widziales je,
                    > gdzie przeczytales, ze ma mieszkanie komunalne w Berlinie, dawno sie tak nie
                    > usmialem...

No tak, bo jak nie masz co odpowiedziec na argument, to najlepiej powiedziec, ze
                    Cie smieszy...

> Jesli bys troche poszperal, to dowiedzialbys sie, ze zostal okolo rok temu
                    > odznaczony orderem za dzialanie w AK. Tacy ludzie nie pracowali w sluzbach
                    > komunistycznych. ale co ty mozesz wiedziec. Nie opluwaj czlowieka, ktory
                    > walczyl za Polske, zanim jeszcze urodzili sie twoi rodzice.
                    >

Ale ja nie mowie ze on byl agentem czy cus. W tej kwestii zdania nie zabieram,
                    bo dowodow brak.
                    To ze walczyl w AK to oczywiscie jego zasluga. Ale nie jest to rownoznaczne z
                    tym, ze agentem nie byl.

> No gowno moga wiedziec, pewnie. A dzieki czemu wartosc tych terenow jest taka,
                    > jaka jest? Bo powstal Stary Browar osle i dzieki temu wartosc terenu poszla w
                    > gore, A kto wybudowal Browar? nie Kulczykowie???

Ma to marginalne znaczenie. Liczy sie przede wszystkim to, ze teren jest w
                    centrum miasta. A wiesz co jeszcze ma znaczenie podczas wyceny terenu? Jego
                    przeznaczenie. I o to wlasnie chodzi. Kluczowe sa wypowiedzi urzednikow, ktorzy
                    ten teren wlasnie wyceniali. I wiesz czemu wszyscy zgodnie mowia, ze kupil za
                    cene mniejsza niz byl wart? Nie dlatego, ze sie cena zwiekszyla bo Stary Browar
                    itd. Ale dlatego, ze przed przetargiem wyceniano jako PARK z MUSZLA KONCERTOWA,
                    a obecnie jest to TEREN PRZEZNACZONY POD OBIEKT HANDLOWY. Tu tkwi roznica. Tylko tu.

> A ty jak bys budowal autostrade, to wybudowalbys wlasna, rownolegla do niej???
                    > zastanow sie czlowieku. nawet nie wiesz ile oni za to zaplacili.
                    >

Pewno nie. Ale ludziom cos sie nalezy - nie rozumiesz, ze on wzial autostrade
                    budowana z NASZYCH PIENIEDZY? Tak ciezko to zrozumiec.
                    A swoja droga, to niedlugo sie pojawi kolejna afera z finansowaniem autostrady,
                    straca na tym oczywiscie podatnicy - bo przeciez nie Kulczyk.

> Slucham, kto by tu zbudowal fabryke??? KTO???? Jesli tu jest tak bosko, to
                    > daczego nie ma fabryki Opla, Toyoty w Poznaniu, itd...
                    >

Mamy za to np fabryke Volvo, MANa i Solarisa. I to kurde bez pomocy Kulczyka...
          • Gość: dr huckenbush Re: Za dużo wymagasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:37
            Po pierwsze, sam milion jest zagadka. Dostal od ojca. To czemu obecnie ojciec
            mieszka w mieszkaniu komunalnym w Niemczech?
            Poza tym nie zapominaj, ze miedzy milionem a miliardem jest roznica trzech zer.
            Co innego dorobic sie tego w USA, albo na jakiejs nowej technologii - tak
            zrobilo wiele osob. A Kulczyk dorobil sie na interesach ze Skarbem Panstwa,
            policja itd. To budzi niepokoj...
            • Gość: ENERGY 52 Re: Za dużo wymagasz IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 12:48
              Sympatyzujesz chyba z Macierewiczem?
              • Gość: dr huckenbush Re: Za dużo wymagasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:18
                Nie sympatyzuje, ale w wielu kwestiach popieram.
                A wracajac do meritum, od ktorego Ty odszedles. Czy w mojej poprzedniej
                wypowiedzi sa jakies uchybienia? Nie ma! To sa fakty, o ktorych kazdy wie, ale
                wiele osob od siebie je odrzuca bo wiedza jakie wnioski z tych faktow wyplywaja...
        • Gość: dr huckenbush Re: Za dużo wymagasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:07
          Problem polega na tym, ze za duzo jest przeslanek ktore kaza nam watpic w to,
          czy faktycznie uczciwie...
      • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:44
        To zadaj sobie pytanie. W jaki sposob stal sie najbogatszym Polakiem? Moze to
        bedzie dla Ciebie chocby czesciowa odpowiedz...
    • Gość: papa Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:44
      Nikt nikomu nie zazdrości niczego po warunkiem że doszedł do wszystkiego-
      LEGALNIE-UCZCIWIE-a w Polskich realiach jest to NIE MOŻLIWE,płacąc normalnie
      podatki,składki i.t.p.UKŁADY....UKŁADY....ŁAPOWNICTWO....Pozatym artyści nie
      podpisali się pod tym listem bezinteresownie,sami stwierdzają że Doktorek im
      dawał.To są zaklęte rewiry inie starajcie się tego pomować,szkoda zdrowia.
      • Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 18:47
        Masz ograniczone możliwości pojmowania otaczającego Cię świata.
        • Gość: Re Energy 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 20:03
          Natomiast inna sprawa to to ze fajnie ze p kulczyk jest z Poznania i np sam
          robie zakupy w Brovarze i mi sie podoba...jednak nie chodzi o to ze powinien go
          wybudowac kazdy a nie p K, tylko ze moglby dac troche wyzsza cene i raczej by
          tego nie odczul ;) i wtedy nikt by sie nie mogl przyczepic...
          Tak samo z autostarda mozna by je wybudowac znacznie szybciej gdyby np wziac do
          spolki inne holdingi zduzym kapitalem , takze glownie chodzi mi o to ze
          wszystko chce robic sam itd. ale skoro nie da sie szybko samamu trzeb
          skorzystac z pomocy innych tylklo przy dzieleniu zysku tez ...i to tez
          rozumiem, ale ja jestem tylko uzytkownikiem i patrze na swoj interes natomiast
          pan K na swoj...
          Z jednej strony niby dobrze ze robi to Polak i podobno taki byl cel m.in
          Kampani piwowarksiej, autostrady i tpsa zeby zostala w rekach rodzimych firm ,
          jednak co z tego skoro pewnie zostana sprzedane niedlugo...Ja bym byl za tym ze
          skoro nie bylo innych chetnych z Polski na zakup tych rzeczy panstwo powinno
          zastrzec ze jest to sprzedawane na dogodnych warunkach tylko z klauzula ze nie
          moze zostac sprzedane np przez 10 lat
          • Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 20:19
            Szanowny użytkowniku mojego nicka.
            Stwierdzam, że Twój tok pojmowania rzeczywistości to istny skansen.

Pan Kulczyk jest przedsiębiorcą, a wiesz jaki cel przyświeca każdemu
            przedsiębiorcy? Cel ten, to robienie interesów w taki sposób aby ponieść jak
            najniższe koszty oraz uzyskać jak największy zysk. Skoro ze strony miasta
            wyszła propozycja kupna terenu za cenę X ( niską ) to według Ciebie
            przedsiębiorca Kulczyk powinien zwrócić się do Pana Grobelnego i powiedzieć: "
            sorry, Ryszard, ale to chyba za mało, podbij cenę o kilka milionów i wtedy
            kupię" ? Nonsens.

Komunizm zniknął z naszego krajobrazu ( teoretycznie ) 15 lat temu i powiedz mi
            ile, jak to nazywasz, holdingów, zgłosiło się, przez ten cały czas, do
            państwa z propozycją uczestnictwa w budowie autostrad w Polsce? Dziękuj Bogu,
            że jest taki Kulczyk, dzięki, któremu Niemiec nie będzie obawiał się jazdy
            autem z Berlina do Warszawy i uczyni to na iście europejskim poziomie.

Ponadto, sprawdź lepiej jakie firmy są akcjonariuszami Kompani Piwowarskiej, TP-
            sy, i odpowiedz sobie na pytanie czy została w rękach polskich, bo ja
            twqierdzę,że nie. I całe szczęście,że nie, bo jest to świetny przykład,że wkład
            światowej potęgi w obumierający zakład jest dla niego zbawienny. Natomiast
            pozostawienie w polskich, skorumpowanych łapskach czegokolwiek doprowadza
            jedynie do rychłego upadku.

• Gość: Re Energy 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 20:31
              gdzie ty zyjesz czlowieku - czy ty myslisz ze to Grobelny wycenial??Widze ze
              dyskusja z Toba mija sie z celem nie masz nawet podstawowych informacji na
              temat dzialania zamowien publicznych nie mowiac o historii tego przypadku...
              Bylo zgola inaczej i ktos inny wycenial grunty, ktos inny zatwierdzal cene ktos
              inny wydal zgode na sprzedaz itd...
              radze sie interesowac i powtarzam ,ze to forum iportal Gazeta to za malo ze
              miec wiedze jakakolwiek...
              • Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 20:37
                Piszać Grobelny miałem na mysli ludzi odpowiedzialnych za wycenę miejskich
                gruntów. Według ciebie miałem w swoim poście wymienić 30 pracowników Geopozu,
                którzy zajmują się tymi rzeczami?
                Zaskoczę cie ale interesuje się, ba, jestem przekonany,że moja wiedza w tej
                materii jest nieporównywalnie większa od twojej teorii spiskowej.
                • Gość: łuki boże !!! IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 23:16
                  nie, nie, to niemożliwe, nie można myśleć tak nielogicznie jak twój adwersarz
                  to musi być prowokacja. Gość robi sobie jaja bo widzi ze próbujesz odpowiadac
                  na jego paranoiczne , pozbawine zdrowego rozzsądku komentarze.
                  To jak przekonywanie ciotki na imieninach, ty jej argumenty a ona i tak wie
                  swoje
                  • Gość: dr huckenbush Re: boże !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:55
                    Tak sie sklada, ze Re Energy ma sensowne argumenty, ktorych nie potraficie obalic.
                    • Gość: łuki Re: boże !!! IP: *.icpnet.pl 10.12.04, 16:40
                      które argumenty kolegi reenergy sa sensowne? bo ja tu widze tylko kompletną
                      papkę medialną - zasłyszane nie sprawdzone, cząstkowe, wyrwane z kontekstu lub
                      kompletnie falszywe informacje wymieszane razem i podane jako argumenty

np twierdzenie, że przez kulczyka , nie mamy autostrad jest czymś tak
                      absurdalnym, że niewyobrażalem sobie, iż mozna cos takiego wymyslec
                      Jakieś abstrakcyjne firmy bijące sie o budowe autostrad w polsce? i co ?
                      dlaczego nie budują? przez kulczyka ?
                      AW nigdy nie starała sie o koncesje na budowe autostrad poza WLKP
                      tymczasem tu autostrada jest gotową a reszta kraju świeci pustkami.

Jakieś zarzuty ,że kulczyk chce wszytsko zrobić sam i niedopuszcza obcych
                      inwestorów - kolega chyba kompletnie nie wie o czym mowi , niech wejdzie sobie
                      na stronę AW i zobaczy kto jest jej udziałowcem.

TPSA - nastepne brednie : jest to firma z przeważającuym kapitalem francuskim
                      a zarzut ,że kulczyk odpowiada za działania monopolistyczne TPSA poprostu
                      osłabia

Stary Browar - autorski pomysł Grazyny kulczyk to ona zwróciła sie do miasta z
                      tym pomysłem. A co z tymi niecierpliwymi inwestorami co tak bardzo chcieli tam
                      inwestować gdzie są teraz już im sie odechciało? , co z ECE w PKS, co z Apsysem
                      na łacicnie, co Komandorią. Jestem swiecie przekonany że gdyby nie Kulczyk, w
                      miejscu Straego Browaru nadal swieciła by pustka albo mileibyśmy koszmarek z
                      hipermarketem w środku jak to jest w Warszawie czy Łodzi

"argumenty" pana reenergy koło sensownych nawet nie leżały
            • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:52

> Szanowny użytkowniku mojego nicka.
              > Stwierdzam, że Twój tok pojmowania rzeczywistości to istny skansen.
              >
              > Pan Kulczyk jest przedsiębiorcą, a wiesz jaki cel przyświeca każdemu
              > przedsiębiorcy? Cel ten, to robienie interesów w taki sposób aby ponieść jak
              > najniższe koszty oraz uzyskać jak największy zysk. Skoro ze strony miasta
              > wyszła propozycja kupna terenu za cenę X ( niską ) to według Ciebie
              > przedsiębiorca Kulczyk powinien zwrócić się do Pana Grobelnego i powiedzieć: "
              > sorry, Ryszard, ale to chyba za mało, podbij cenę o kilka milionów i wtedy
              > kupię" ? Nonsens.
              >

Cena byla niska, bo ustalono, ze ma byc tam park z muszla koncertowa, a nie
              teren pod inwestycje! Jak na park w srodku miasta to cena byla w sam raz - w
              koncu ustalona przez rzeczoznawce. Gdyby wyceniano to jako teren pod inwestycje
              to wartosc bylaby duzo wyzsza - co potwierdzili rzeczoznawcy, rowniez ten, ktory
              dokonywal wyceny. Wiec miasto na tym stracilo i koniec!

Kompania piwowarska? Oki, Kulczyk juz nie ma udzialow. A jak ja kupil? Nie
              placac ani zlotowki - splacal poprzez zyski z obrotow. Zwrocilo sie, zarobil
              troche i odsprzedal...
              • Gość: Viki Hackenbush!!! Ty oszolomie!! IP: 193.29.205.* 14.12.04, 16:57
                Idioto!!!
                Po stokroc!!!
                Jesli Ci bank daje kredyt na kupno czegos, to jego spraw- widocznie jestes
                wiarygodny!!!
                Tak sie robi na calym swiecie! Myslisz, ze zawsze cos kupujac musisz przyjsc z
                gotowka w walizce i polozyc na stol!!????
                W tych czasach juz nie zyjemy, sa takie instytucje jak banki i wierz mi -
                dzialaja bardzo restrykcyjnie, wiec jesli udzielily mu kredytu na wszystkie
                jego inwestycje(ktore zreszta juz splacil), to znaczy, ze byl dla nich
                WIARYGODNY! A tam nie ma miejsca na uklady i ukladziki! To jest czysty biznes!!!
                • Gość: dr huckenbush Re: Hackenbush!!! Ty oszolomie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:12
                  W bankach przede wszytskim sa miejsca na uklady i ukladziki. Jak chcesz pozyczyc
                  10000 zl, to musisz przedstawic 5 zyrantow z malzonkami. Jak chcesz pozyczyc 10
                  milionow, to nie musisz przedstawiac nic. Wystarczy, ze jestes kumplem prezesa.
                  • Gość: Vini Re: Hackenbush!!! Ty oszolomie!! IP: 212.69.70.* 17.12.04, 16:42
                    Widac, ze czesto bierzesz takie kredyty... brawo oszolomie. Ile masz lat? 15?
                    Uczysz sie ekonomi z podrecznika dla przedszkolakow?
                    • Gość: dr huckenbush Re: Hackenbush!!! Ty oszolomie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 01:55
                      Kiedy widzisz, takie sa realia. Niewazne co beda mowic rozni eksperci itd. W
                      Polsce wazniejsze niz zabezpieczenie finansowe jest to, z kim pijesz wodke.
          • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:47
            A ja zakupow w SB staram sie nie robic, bo kazdy zakup to wrzucenie - moze tylko
            grosza, ale zawsze - do kieszeni Kulczyka.
        • alfalfa Re: jaki sens 09.12.04, 20:23

> Masz ograniczone możliwości pojmowania otaczającego Cię świata.

takiej wypowiedzi?
          • Gość: ENERGY 52 Re: jaki sens IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 20:27
            Ku..... dostaję jak czytam wypowiedzi, że Kulczyk to złodziej. Tym bardziej,
            jeśli ich autorami są, z całym szacunkiem, ludzie nie mający pojęcia o skali,
            mechanizmach i zasadach funkcjonowania dużych biznesów.

Niech żyje modne ostatnio stwierdzenie, że skoro ktoś się dorobił to napewno
            nielegalnie.

Żal dupe ściska
            • Gość: dr huckenbush Re: jaki sens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:58
              Ale neistety, smutna prawda jest taka, ze WIEKSZOSC osob ktora sie dorobila,
              zrobila to nieuczciwie. Przykladem uczciwego multimilionera jest np pan Kluska,
              ktorego bardzo szanuje.
            • alfalfa Re: bez przesady 10.12.04, 16:58
              To jest forum i tu się dyskutuje. Chyba nie po to tu zaglądasz, żeby się
              poklepać po plecach z innymi którzy maja takie samo zdanie co Ty? Alchemik mi
              zarzucił np., że dobieram sobie pasujące argumenty. A jakie mam dobierać,
              pasujące jemu?:))) Każdy uzasadnia swój punkt widzenia. Szczylami i prymitywami
              nie ma się co przejmować.
              pozdrawiam
              A.
              ps. moda na takie uproszczenia jest od dawna np. "balcerowicz musi odejść";)
              • Gość: Alchemik Re: bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 10:09
                alfalfa napisał:

> Alchemik mi
                > zarzucił np., że dobieram sobie pasujące argumenty. A jakie mam dobierać,
                > pasujące jemu?:))) Każdy uzasadnia swój punkt widzenia. Szczylami i
                > prymitywami

Jesteś nieobiektywna(y) działasz na zasadzie dajcie mi człowieka, a ja znajdę paragraf (najgorszy bolszewicki okres w dziejach ) czyli dajcie mi człowieka a ja znajdę taki przykład aby pasował do mojej teori po to aby tego człowieka opluć i zmieszać z błotem. Porównaie Kulczyka z Pęczakiem jest dużym nadużyciem. Peczak jest aresztowany (podejrzany) Kulczyk jest świadkiem jeżeli ktoś nie widzi róznicy to sorry ale ja wymiekam.

O tych szczylach i prymitywach to było o kim?
                • alfalfa Re: bez przesady 12.12.04, 10:30

> Jesteś nieobiektywna(y) działasz na zasadzie dajcie mi człowieka, a ja znajdę
                  p
                  > aragraf (najgorszy bolszewicki okres w dziejach ) czyli dajcie mi człowieka a
                  j
                  > a znajdę taki przykład aby pasował do mojej teori po to aby tego człowieka
                  oplu
                  > ć i zmieszać z błotem. Porównaie Kulczyka z Pęczakiem jest dużym nadużyciem.
                  Pe
                  > czak jest aresztowany (podejrzany) Kulczyk jest świadkiem jeżeli ktoś nie
                  widzi
                  > róznicy to sorry ale ja wymiekam.
                  >
                  > O tych szczylach i prymitywach to było o kim?

Ty z kolei jesteś chyba przewrażliwiony. Nie każde zdanie wpisane na forum jest
                  konkretnie do Ciebie i o Tobie. Ciągle oceniasz dyskutanta (co nie jest zbyt
                  eleganckie) chyba na zasadzie obrony przed wyimaginowanym atakiem. Nie mam
                  ochoty tak dyskutować. NIe lubię wklejania poprzednich postów ale specjalnie
                  dla Ciebie, żeby pomóc zrozumieć ciąg myśli, po kolei posty są:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18402186
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18403070
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18413554
                  Gdzie tu jest porównanie Pęczaka i Kulczyka? Zrozumiałeś w końcu? Wcale nie
                  chodziło konkretnie o Kulczyka ale o kwestię "niewinności do czasu skazania" co
                  np. w Polsce oznacza okres kilkuletni itd. Inny punkt ciężkość, do cholery!! To
                  Ty chciałeś koniecznie o Kulczyku i zza węgła zadałeś "Kluska". Tu dotknąłeś
                  (dla mnie) innego tematu - wykorzystywania nazwiska p. Kluski w tej sprawie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18421681
                  Tu post z moim lapsusem:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18430125
                  a potem ni z gruszki ni z pietruszki okazuje się, że Ty przypisujesz mi
                  poglądy dziwne (nie wiadomo z jakich postów wyczytane):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=18384182&a=18445351
                  Jak napisałem - nie mam ochoty tak dyskutować ale sądzę, że uczciwie było ten
                  post napisać. Na szczęście piszemy (a nie gadamy) i tekst łatwo sprawdzić.
                  Obawiam się jednak, że problem leży w czytaniu i rozumieniu.
                • Gość: dr huckenbush Re: bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:21
                  Oczywiscie, obecnie Kulczyk jest swiadkiem. Ale gleboko wierze w prawde,
                  sprawiedliwosc, prawo. A co za tym idzie w to, ze za jakis czas Mis Kluczyk
                  bedzie podejrzany, oskarzony i wreszcie skazany.
          • Gość: dr huckenbush Re: jaki sens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 03:00
            Bo widzisz, nastala dziwna moda.
            Tak jak kazdy, kto nie kocha pedalow i nie uwaza ich za nadludzi jest
            ciemnogrodem, faszysta, zacofanym fanatykiem religijnym, tak kazdy kto uwaza ze
            Kulczyk nie jest najbardziej uczciwym na swiecie czlowiekiem jest uznawany za
            ograniczonego, zawistnego zazdrosnika.
            • alfalfa Re: faktem 12.12.04, 17:42
              moda to wręcz europejska;) Teraz łatka fanatyka religijnego w oświeconej
              Europie gorsza niż homoseksualisty. Chociaż są jeszcze "tradycyjne" kraje i
              społeczeństwa - w Rumunii tego Nastaze od homo wyzywała jakaś gazeta, ten
              ogłosił że w ramach dowodu może "przekonać" wszystkie żony, córki i kochanki
              pracowników owej gazety!- to jest dopiero dyskurs!;))
              pzdr.
              A.
      • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:29
        > Nikt nikomu nie zazdrości niczego po warunkiem że doszedł do wszystkiego-
        > LEGALNIE-UCZCIWIE-a w Polskich realiach jest to NIE MOŻLIWE,płacąc normalnie
        > podatki,składki i.t.p.UKŁADY....UKŁADY....ŁAPOWNICTWO.

To jak dużego w/g Ciebie majątku można się Polsce dorobić uczciwie w ciągu
        powiedzmy 10lat?
        • Gość: wlodek emeryt Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:17
          chłopcy ,kazdy wiekszy interes to zawsze\trąci przewałką,naginaniem przepisow
          peawnych,wykorzystywaniem kontaktow osobistych z politykami,urzędolami i tak
          jest na całym świecie a nie tylko w poznaniu.kulczyk nadepnął na odcisk
          warszawce i dlatego chcą mu tyłek skopac.zobaczcie jak inni potentaci ktorzy w
          rozmaity sposob dosli do fortuny ,wykorzystując rozmaite niezdrowe metody ;np
          zakłady pracy chronionej patrz niemczycki,zamówienia publiczne patrz prokom -
          krause,kupowanie nieruchomosci gruntowych -patrz mitex i sołowiow
          itd,wykorzystywanie głupkowatych przepisow podatkowych tworzonych przez
          ministra w rządzie buzka -modzelewskiego które powodowały ze komputery panstwo
          kupowało z importu tj.ze słowacji gdzie były tylko skladane patrz optimus i
          kluska.obojetnie co sie powie kulczyk inwestował troche w poznaniu w
          przeciwienstwie do innych też nie zawsze czystych biznesmenow z innych stron
          polski.zostawmy go w spokoju w poznaniu ,bo inni niedouczeni członkowie z
          komisji sledczej (sołtys gruszka,rolnik 100 ha z samoobrony grzesik,historyk
          macierewicz,historyk miodowicz ) bedą go kopali .wolę swojego pomimo jego
          pazernosci ale to jest charakter biznesmena kapitalisty anizeli swiętoszków z
          warszawy
          • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 03:04
            Patrzac na zagranicznych biznesmenow (glownie amerykanskich, choc nie tylko
            oczywiscie) mozna od razu zobaczyc, ze da sie zostac milionerem (albo i
            miliarderem) nie krecac, nie mataczac, bedac po prostu uczciwym.
        • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 03:01
          Wszystko zalezy. Jak wygrasz w totka, to w ciagu jednego dnia sie dorabiasz
          milionow. Jak bedziesz autorem jakiejs waznej, rewolucyjnej technologii,
          opatentujesz ja - tez mozesz zrobic kokosy.
          No a w Polsce kokosy przede wszystkim sie robi na niejasnych ukladach z
          wladzami, na dziwnych prywatyzacjach tego co panstwowe itd.
          • conkret Co ty Wiesz ? 10.12.04, 03:09
            Co ty wiesz o robieniu kokosów ? - może poradzisz
            zobacz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=18292656
            a o Kulczyku wypowiedziałem się na forum "Gdzie są teraz obrońcy
            Kulczyka ????? "
            -
          • Gość: Re Energy52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:23
            Re dr hu...ush
            nie ma sensu wdawac sie w dyskusje z panem energy bo ma dosc specyficzne
            poglady i zadne argumenty do niego nie dotra - gdyby mu pow ze ogien parzy i
            nawet wlozyl jego reke w ognisko i bedzie mial spalona to powie ze nieprawda -
            taki to juz typ.Przejrzalem jego watki i wszedzie mniej wiecej podobnie, ma
            jakas tam wiedze - ale bardzo mala cos tam gdzies przeczyta i uznaje sie za
            znawce tematu.Pozatym uwaza sie za guru tego forum ;)
            A jezeli chodzi o pieniadze to zastanowcie sie po co komus 1000000000 $ - za
            100000 masz dobre auto za 500000 piekny dom z basenem... takze posiadanie
            wiekszej ilosci pieniedzy jest potrzebne do uzywania ich jako narzedzia
            wladzy.Jednak najczesciej to jest tak ze to pieniadz ma wladze w koncu nad tym
            czlowiekiem....
            Pozatym czym jest wladza pana K woebec wladzy Billa Gatesa...oczywiscie ten
            drugi stworzyl imperium natomiast K jakis tam systemik wladzy w sprzedajnym
            panstwie...troche widze analogie miedzy panem K a konradem mazowieckim ;)
            • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:39
              Złodziejowi nica zaczyna brakować argumentów.
              • Gość: Re Energy52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:55
                Mi nic nie brakuje natomiast tobie napewno rozumu ;)
                A po co mam pisac argumenty - codziennie w tv mamy porcje informacji, radiu.
                gazetach, skoro dr ...napisal ci m.in o autostardzi to moge ci tu opisac kazdy
                inters K i co to da co zmieni zreszta skoro masz razem z Energy takie dobre
                info na ten temat to moze opowiedzcie to komisji sledczej i dadza spokoj
                biednemu biznesmenowi.

• Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:11
                  Gość portalu: Re Energy52 napisał(a):

> A po co mam pisac argumenty - codziennie w tv mamy porcje informacji, radiu.
                  > gazetach, skoro dr ...napisal ci m.in o autostardzi

Widzę, że ty bezkrytycznie wierzysz we wszystko co znajdziesz w TV, radiu,
                  prasie i internecie. To wiele wyjaśnia.

Chyba "dr"
                • Gość: Vince Ja z Toba podyskutuje IP: 193.29.205.* 14.12.04, 17:05
                  Poniewaz mam najlepszy dostep do wiedzy. Nie pytaj skad. Mam.
                  I nie moge zniesc, jak wyrazasz swoje opinie nafaszerowany telewizyjna papka.
                  To co , wszystko co ukaze sie w prasie, tv jest powazna informacja???
                  To ty pewnie czytasz Fakt, Zycie na goraco i inne madre publikacje?
                  Brawo, trzymaj tak dalej, daleko zajdziesz...
            • Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 12:32
              Po prostu mam swoje zdanie, ktore uwazam za słuszne i przeciwstawiam je
              absurdalnym i pgraniocznym, w moim mniemaniu, poglądom, takich forumowiczów jak
              Ty!

Jest jeszcze jedna kwestia. Ja potrafię się pod każdym postem podpisać swoim
              nickiem, co świadczy o tym, że wierze w to co tu piszę, natomiast jestem
              pewien, że Ty swoj nick zmieniasz co chwile w zalezności od dyskutowanego
              wątku oraz ewentualnej trafności swojej wypowiedzi.

• Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:24
                Tez potrafie sie podpisac, ale nie tutaj, z jednego powodu. Tego nicka uzywam w
                kazdym watku, na roznych forach i straci caly swoj urok gdy bedzie rownoznaczny
                z imieniem i nazwiskiem. Ale pogladow sie nie wstydze i pod listem popierajacym
                dzialanie komisji sledczej majace na celu wyjasnienie udzialu Kulczyka w sprawie
                Orlenu i przypuszczalnej proby sprzedania go obcemu mocarstwu jestem gotow
                podpisac sie imieniem, nazwiskiem, PESELem i nr d.o.
              • Gość: kita Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 15.12.04, 14:05
                kit ci w ucho...
    • Gość: miodek Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: 150.254.208.* 10.12.04, 11:21
      ...naszemu krajowi ale nic się nie stalo;)wielki patrioto!!!
    • oszolom.z.radia.maryja Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 10.12.04, 12:36
      poziom poaznańskiej inteligencji sięgnął absolutnego dna
      • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:04
        Poznańska inteligencja gratuluje trafnego doboru argumentów.
      • Gość: wiki Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:41
        twój poziom już od dawna jest na dnie
    • gili_vanili Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka 10.12.04, 13:15
      Władza w Polsce jest w rękach samych złodziei, ale najgorszym z nich jest dr
      Kulczyk... Coraz bardziej podziwiam tego człowieka:). Coraz bardziej wstydzę
      się tego, że jestem polką.
      • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 14:07
        gili_vanili napisała:

> Coraz bardziej wstydzę
        > się tego, że jestem polką.

jeżeli masz być "polką" to chyba najlepiej gdybyś przyjęła inne obywatelstwo np.
        niemieckie, amerykańskie, francuskie itp. do wyboru do koloru. Nie musiała byś
        się przynajmniej wstydzić, a my z Tobą.
        • Gość: otho Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.tele2.pl 11.12.04, 09:08
          Masz dns od tepsy, a Kulczyk miał (ma) tam udziały... a i France Telecom
          także...
          • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 10:13
            Gość portalu: otho napisał(a):

> Masz dns od tepsy, a Kulczyk miał (ma) tam udziały... a i France Telecom
            > także...

Ale o co chodzi.
      • conkret Coraz bardziej wstydzę się ... 10.12.04, 14:51
        A wstydź się wstydź - bo tylko ten musi się wstydzić kto jest darmozjadem
        nierobem i nieudacznikiem. Wyjdź czasami pozostawiając komputer popatrz na
        swoje otoczenie i pomyśl co by tu zrobić dla innych dla siebie. Zacznij od
        lokalnego samorządu zacznij działać aktywnie niezależnie od Kulczyków,
        Giertychów, Lepperów, Millerów, Kwaśniewskich i innych ... To twój Kraj.
        Czym jest patriotyzm ? To umiłowanie tego co jest.
        I to jaki on będzie zależy tylko od nas.
        Wstydić się że się jest polakiem .... to świadczy o Twojej .. brak mi słów
        Wartość człowieka określa to ile daje on drugiemu, Ty co dajesz?
        Pomyśl zamim powtórnie siądziesz przed komputerem i naciśniesz na klawiaturę.
        Twoje słowa stawiają cię na równi z tymi przekrętami a może w jeszcze gorszym
        świetle, oni są złodziejami, przekrętami i to jest jasne. A siebie jak nazwiesz
        w świetle tego co robisz.
        Krytykuj do woli ale bacz by nie sr.. pod siebie jeśli nie potrafisz posprzątać
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Coraz bardziej wstydzę się ... 10.12.04, 16:48
          wypraszam sobie wsadzanie do jednego wora z Kwachem i milerem giertycha i
          Leppera
          • conkret Ty sobie możesz ... 10.12.04, 16:59
            Masz prawo jest demokracja, ale mi to i tak ....
          • Gość: dr huckenbush Re: Coraz bardziej wstydzę się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 01:47
            I masz oczywista racje. Bo jednej stronie barykady, po stronie tych zlych, mamy
            doktora K, Kwacha, Milerow i cala reszte czerwonej PZPRowskiej mafii (bo kazdy
            wie ze PZPR i SLD, UP, SdPl to to samo), a po drugiej stronie uczciwych
            politykow. Miedzy nimi sa ludzie, ktorzy traca na tym, co lewactwo wyczynia...
      • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 01:43
        Jest pewna nadzieja! Jesli za rok, dwa to cale menelstwo zostanie skazane,
        najwieksza mafia na swiecie przeniesie sie za kratki, to bedziemy miec powod do
        dumy.

Niech zyje Polska!!!
        • Gość: Alchemik Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 10:12

> Jest pewna nadzieja! Jesli za rok, dwa to cale menelstwo zostanie skazane,
          > najwieksza mafia na swiecie przeniesie sie za kratki,

Zawsze mi się wydawało, że wszystko co największe jest w USA albo Rosji (dawniej ZSRR), a tu prosze mamy coś nawiększego w kraju.
          • Gość: obserwator Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.multilan.net 11.12.04, 18:11
            do p alchemik
            ale ty jestes prosty i arogancki.Swoje wypowiedzi pewnie uwazasz za blyskotliwe
            i inteligentne pewnie??
          • Gość: dr huckenbush Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:26
            Mamy. Bo wyglada na to, ze cala pseudoelita wlaadzy, z premierem, prezydentem i
            ministrami na czele jest zamieszana w najwieksza afere korupcyjna wszechczasow.
    • conkret Co ty wiesz ... 12.12.04, 00:20
      Co ty wiesz o wstydzie, o tym mieście, a jaki jest twój wkład w to miasto o
      którym piszesz nasze.
      Pochwal się ...
      • Gość: dr huckenbush Re: Co ty wiesz ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:27
        O miescie wiem bardzo duzo. Moj wklad jest taki, ze przede wszystkim nie dzialam
        na jego szkode - a wbrew pozorom, to bardzo duzo. Poza tym kocham to miasto, tak
        jak i ten kraj i bede walczyc z kazdym kto psuje jego wizerunek!
        • venus99 Re: Co ty wiesz ... 13.12.04, 20:03
          ale tylko wbrew pozorom.
          Poznań miastem naszości.czy może być wiekszy wstyd?
    • Gość: Sebar Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.04, 14:35

wiem ze moze gazeta wyda wam sie nie taka profesjonalna, jednakze nie na temat
      wydawcy polemizujcie ale na temat faktow tam opisanych dotyczacych kariery dr
      Kulczyka. Tylko prosze dyskutowac na temat tam opisanych FAKTOW:

kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1203732&KAT=237
      Sebar
      sebar_rysiu@yahoo.co.uk

P.S.: Mowicie ze nie zapadl prawomocny wyrok... a czy w tym kraju jest to
      mozliwe ?! W sasiednim kraju Juszczenko najadl sie zepsutego drzemu i mu
      pryszcze wyszly. W naszym Blochowiak mowi ze cala Rywingate to mitomania.
      Jaskiernia lubi po prostu automaty do gry, Papale zabito przypadkiem, Kulczyk
      naprawde nie wiedzial z kim sie spotka, Kwasniewski dyplom magistra mial tylko
      go zgubil, Ungier naprawde nic nie wiedzial o toczacym sie sledztwie przeciwko
      niemu, a Kapuste naprawde napadli lokalni raperzy nieswiadomie wyrywajac teczke
      z notatnikiem, Ola nigdy nie byla skorumpowana a jej maz jest ofiara jej
      politycznej kariery.
      • Gość: Re Energy52 Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:37
        Re Energy..:nie wiem czy zauwazyles ze moj nick od twojego sie rozni ..re - to
        skrot od response - czyli odpowiedz...

Re dr.huck... - tym razem sie nie moge z Toba zgodzic - jezeli tak krytykujesz
        lewice...tzn nie bede ich bronil , ale nie wiem czy zauwazyles ze korupcja juz
        sie zaczela za kadencji UW AWS, m innymi decyzje o autostradach, sprzedazy Tpsa
        itd. takze nie tylko lewica - prawica tez przyczynila sie do tego chorego
        ukladu nie wspominajac o pieniadzach z budzetu ktore wtedy plynely do kosciola.

Re Sebar :)) zajebisty text
        pozdro
        zyjemy w panstwie kolesi - czyli ukladow - niedlugo zeby kupic bulki w sklepie
        trzeba bedzie sie powolac na kogos albo dac komus w lape.Bo lapowki juz
        wkroczyly w kazda dziedzine zycia.
        Minus lapownictwa i lewych interesow jest b duzy , poniewaz wyprowadzenie
        pieniedzy lub lapowka konczy sie przewaznie jakims kontem w panstwie o ciekawym
        systemie prawnym i chroniacym wlascicieli kont ;)
        Np pan x dostanie 1000000 $ za jakas ustawe albo wyprowadzi pieniadze
        panstwowe, wtedy przelewa pieniadze na konto i tam je trzyma - nie wydaje ich w
        Polsce bo sie boji - wyda kiedy tam ,albo zamieni na akcje(tez nie w Polsce bo
        sie wyda...)
        Polecam artykul na Onecie oko za oko - mysle ze to jedyny sposob wobec
        bezradnosci aparatu panstwa na wprowadzenie wzglednego porzadku...
        • Gość: dr huckenbush Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:12
          Z obecnych prawicowych partii to przyznaje, ze najbardziej boje sie PO. Oni tez
          sa w rozne afery umoczeni, oczywiscie w znaaaacznie mniejszym stopniu niz
          lewica. PO jednak zabralo ze soba wiele grzechow AWS i UW (tych drugich
          zwlaszcza). UW nigdy nie lubilem. Centrum to taka ku*ewska opcja: niby popieraja
          prawice, byli u boku AWS, ale w razie potrzeby to i z SLD by sie dogadali...
          No niemniej nie istnieja az tak skorumpowane partie jak lewicowe. Lewica musi
          odejsc. Za wzor warto sobie postawic najbardziej rozwiniete gospodarczo (i nie
          tylko) panstwo, czyli USA - tam po prostu NIE MA LEWICY!!! Moze wlasnie dlatego
          do czegos doszli?
          • Gość: Alchemik Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:31

> USA - tam po prostu NIE MA LEWICY!!! Moze wlasnie dlatego
            > do czegos doszli?

:-)))))))))))))))

Coraz bardziej jestem przekonany, że ty masz 12 lat.
            • Gość: dr huckenbush Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:44
              > > USA - tam po prostu NIE MA LEWICY!!! Moze wlasnie dlatego
              > > do czegos doszli?
              >
              > :-)))))))))))))))
              >
              > Coraz bardziej jestem przekonany, że ty masz 12 lat.

To Twoim zdaniem lewica, partia socjalistyczna sa demokraci czy republikanie?
              Ciekawe co teraz powiesz... LOL
              • Gość: Alchemik Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:43

>
                > To Twoim zdaniem lewica, partia socjalistyczna sa demokraci czy republikanie?
                > Ciekawe co teraz powiesz... LOL

Wszystkie dzieci w USA wiedzą, że demokraci to lewacy. Jak to ładnie napisał
                prof. Jan Winiecki "kawiorowi socjaliści".

www.wprost.pl/ar/?O=70400&C=57
                • Gość: dr huckenbush Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:19
                  Te twierdzenia maja z prawda tyle wspolnego jak to, ze LPR, MW i wszyscy co nie
                  kochaja pedalow to faszysci.
          • venus99 Re: Do wszystkich obroncow Kulczyka 13.12.04, 20:06
            jak to dobrze moje dziecko, że się zabrałeś za politykę.
            dzieki temu można sie trochę posmiac.
    • Gość: carlo Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:55
      blleeeee... wychlostac bandyte pod pregiezemm...
      • Gość: ENERGY 52 Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.icpnet.pl 13.12.04, 20:13
        Brak słów!!!
        • Gość: Gosc Re: kolejni zafajdani obroncy Kulczyka IP: *.multilan.net 13.12.04, 21:06
          Pani Venus a z kogo sie smiejemy??p.s. pozdro dla wszystkich z UW ;)
          hehehe
          time is now...
          time is on my side...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka