Dodaj do ulubionych

Polska B atakuje

IP: 61.76.128.* 18.05.02, 09:02
Nasze fajne forum niedawno jest atakowane przez roznych wiochmanow z Polski B.
Albo jakis palant z krakowa probuje nam udowodnic ze pare budek i pas startowy
czyni z ich Balic lepsze lotnisko niz Lawica. Jakis inny palant z LODZI,
syfiastej wsi z 40% bezrobociem i brudnymi od grafiti, sypiacymi sie
kamienicami ktore strasza wszystkich przyjezdnych nie lubi ze na forum
poznanskim pisze sie o Poznaniu. Jeszcze inny palant z wrocka pisze ze roznica
oddanych do uzytkow miszkan w Poznaniu i wrocku, ktora rowna sie jednemu
blokowi i jakas zaplanowana inwestycja ktora napewno i tak sie nie uda nagle
czyni z wrocka jakies super rozwijajace sie miasto. Zapomnial facet dodac ze
pod wzgledem wszystkich inwestycji wrocek to 3 liga. Na forum sportowym pojawil
sie jakis idiota z lubelszczyzny ktory musi przyjechac do Poznania bo w jego
ojczyznie, ktora nawet Polska F nie jest nie ma pracy, panuje bida i chyba
nawet pradu nie ma.

Obserwuj wątek
    • Gość: zLODZI Re: Polska B atakuje IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 09:09
      Tak trzymac Poznan ! :-)
    • Gość: Krakfan Re: Polska B atakuje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 13:13
      Jesteś śmieszny. Jeżeli chodzi o moje miasto, to Poznań nigdy nie będzie
      Krakowem, tak jak Lion nie będzie Paryżem, a Mediolan Rzymem.
      Więc nie wiem, gdzie tu jest Polska B.
      Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących Poznaniaków :)))
      • Gość: kukmajst Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 13:29
        Zajebiście. Rozumiem, że porównujesz Mediolan z Poznaniem, a Kraków z Rzymem.
        Przy zachowaniu odpowiednich proporcji (oba miasta włoskie są nieporównywalnie
        większe) rozwinńmy tę myśl. Mediolan to gospodarcze serce Włoch, najbogatsze
        miasto kraju, gdzie Rzym uważany jest za miasto, owszem historyczne z wieloma
        zabytkami, ale mało dynamiczne gospodarczo, będące w dodatku siedzibą
        olbrzymiej biurokracji zwanej administracją centralną (czyli takie skrzyżowanie
        Krakowa z Warszawą). Mediolan nie będzie Rzymem, bo po jaką cholerę miałby nim
        być. Tak samo jak Poznań nie będzie Krakowem, bo zabytków sobie nie wybudujemy,
        a źródła utrzymania są tu znacznie lepsze niż turyści.

P.S Porównanie Poznania do Lyonu jest fajne, bo choć Lyon jest oczywiście
        znacznie większy i bogatszy, to jest to jakiś drogowskaz, poziom, do którego
        powinniśmy w Poznaniu dążyć. Porównanie Krakowa z Paryżem jest już niestety
        tylko śmieszne...
        • Gość: RURA Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 13:36
          Zestawmy tylko Kraków z Pragą. Niestety, druga stolica Polski wypada
          bladziutko...
          • Gość: Krakfan Re: Polska B atakuje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 15:53
            Gość portalu: RURA napisał(a):

> Zestawmy tylko Kraków z Pragą. Niestety, druga stolica Polski wypada
            > bladziutko...

Zależy, co się komu podoba. Praga to nie Paryż ani Rzym.
        • Gość: Krakfan Re: Polska B atakuje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 15:46
          Gość portalu: kukmajst napisał(a):

> miasto kraju, gdzie Rzym uważany jest za miasto, owszem historyczne z wieloma
          > zabytkami, ale mało dynamiczne gospodarczo, będące w dodatku siedzibą

Właśnie o to mi chodziło, o prestiż miasta, a nie o jego rozwój gospodarczy,
          w którym Poznań jest jak na razie lepszy od Krakowa, choć nie ma nawet dużej
          przewagi.

> powinniśmy w Poznaniu dążyć. Porównanie Krakowa z Paryżem jest już niestety
          > tylko śmieszne...

Ja nie porównywałem Krakowa z Paryżem, zastosowałem tylko pewną analogię.
          Dla mnie też porównywanie Krakowa do Paryża jest śmieszne, bo to miasta
          o zupełnie innej skali (Paryż jest ogromny i ma znacznie więcej zabytków).

Ps. Lechita może sobie pisać co chce, ale nie musi używać sformułowań typu
          palant itp.

Pozdrawiam.
      • moler1 Re: Polska B atakuje 20.05.02, 13:10
        Gość portalu: Krakfan napisał(a):

> Jesteś śmieszny. Jeżeli chodzi o moje miasto, to Poznań nigdy nie będzie
        > Krakowem, tak jak Lion nie będzie Paryżem, a Mediolan Rzymem.
        > Więc nie wiem, gdzie tu jest Polska B.
        > Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących Poznaniaków :)))

Słuszne spostrzeżenie...
        ...tak jak nigdy Warszawa nie będzie Krakowem, Gdańsk Warszawą, a Wrocław Gdańskiem, a Kraków
        Wiedniem..:-)))...al;e przecież nie to chodzi, aby się powielać...:-)))
        Każde miasto ma swoją specyfikę, każde ma swój urok (nawet Łódź, przecież takiego deptaka i takich kamienic nie
        ma żadne inne miasto). Każde z tych miast będzie najważniejsze (a przynajmniej powinno być) najważniejsze dla ich
        mieszkańców. Nie bardzo wyobrażam sobie życie poza Warszawą, ale nigdy bym tego miasta nie docenił, gdybym
        nie usłyszał na żywo hejnału z wieży mariackiej, nie zmoczył dłoni przy fontannie Neptuna na Długim Targu, nie
        spoczął pod pomnikiem Kopernika w pobliżu knajpy Pod Aniołem, nie zobaczył koziołków w południe...itd.
        Nie wiem tylko, skąd tyle zawiści w mieszkańcach Poznania, skąd tyle pychy, nie uzasadnionej buty, hipokryzji,
        nieuzasadnionego samolubstwa...przecież wszyscy jesteśmy Polakami i powinniśmy trzymać się razem....
        Każdy powinien kochać swoje miasto, ale jeżeli zakrawa to o ksenofobię i megalomanię, a bez wątpienia mamy
        do czynienia tutaj z tym zjawiskiem, to zaczyna robić się to chore.

Życzę Wam Poznaniakom wszystkiego najlepszego, to dobrze, że radzicie sobie gospodarczo, to bardzo dobrze, ale
        życzę Wam również więcej zdrowego rozsądku.

Pozdrawiam

Moler

• Gość: asd Re: Polska B atakuje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.02, 14:58
      Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Nasze fajne forum niedawno jest atakowane przez roznych wiochmanow z Polski B.
      > Albo jakis palant z krakowa probuje nam udowodnic ze pare budek i pas startowy
      > czyni z ich Balic lepsze lotnisko niz Lawica. Jakis inny palant z LODZI,
      > syfiastej wsi z 40% bezrobociem i brudnymi od grafiti, sypiacymi sie
      > kamienicami ktore strasza wszystkich przyjezdnych nie lubi ze na forum
      > poznanskim pisze sie o Poznaniu. Jeszcze inny palant z wrocka pisze ze roznica
      > oddanych do uzytkow miszkan w Poznaniu i wrocku, ktora rowna sie jednemu
      > blokowi i jakas zaplanowana inwestycja ktora napewno i tak sie nie uda nagle
      > czyni z wrocka jakies super rozwijajace sie miasto. Zapomnial facet dodac ze
      > pod wzgledem wszystkich inwestycji wrocek to 3 liga. Na forum sportowym pojawil
      >
      > sie jakis idiota z lubelszczyzny ktory musi przyjechac do Poznania bo w jego
      > ojczyznie, ktora nawet Polska F nie jest nie ma pracy, panuje bida i chyba
      > nawet pradu nie ma.
      >

geju jak bylo ci podczas ostatniej wizyty u p.b? rzneliscie sie na sucho czy
      uzywaliscie olejkow?

• borys-krakow Re: Polska B atakuje 18.05.02, 15:22
      Wam rzeczywiście z tym jest dobrze.
      Lubicie być najlepsi w Polsce. Udowadnianie tej przewagi w zasadzie wystarczy
      Wam za całe życie intelektualne. Wizyty z Polski B (czyli całej pozostałej
      Polski, zza Swarzędza i Lubonia) burzą ład i spokój Waszego samozadowolenia.
      W sumie nawet zabawne byłoby patrzeć jak Was, zadowolonych z siebie Pyrów,
      odziera ze wszystkiego Warszawka.

W niczym nie jesteście najlepsi w Polsce.
      Ani najstarsze, ani największe miasto, ani największe ZOO, ani najlepszy klub
      piłkarski, ani najlepsza fabryka HCP, ani najlepsi przemysłowcy Świtalski,
      Bykowski i Gawronik, ani najlepszy uniwersytet, ani największe lotnisko, ani
      największy ośrodek przemysłowy, ani najlepszy ośrodek kulturalny, ani
      najmniejsze bezrobocie, ani najlepsze knajpy...

Taki sobie Poznań.
      Po prostu.

Ps. Wiem, wiem. Różne tam wskaźniki, ... etc.
      • Gość: P.B Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 16:00
        borys-krakow napisał(a):

> W niczym nie jesteście najlepsi w Polsce.

Nieprawda

> Ani najstarsze,

I kadedra w Polsce

ani największe miasto,

Największa aglomeracja zachodniej Polski

ani największe ZOO,

Ale za to są 2 ogrody Zoologiczne

>ani najlepszy klub piłkarski, ani najlepsza fabryka HCP, ani najlepsi
        przemysłowcy Świtalski,
        > Bykowski i Gawronik,

Najogatszy polak - Kulczyk

>ani najlepszy uniwersytet, ani największe lotnisko

Najnowoczesniejsze

, ani
        > największy ośrodek przemysłowy,

Największy ośrodek targów w tej części Europy

ani najlepszy ośrodek kulturalny, ani
        > najmniejsze bezrobocie,

oczywiście, że najmniejsze

ani najlepsze knajpy...

Pif Paf

>
        > Taki sobie Poznań.

Taka sobie reszta Polski

> Po prostu.
        >
        > Ps. Wiem, wiem. Różne tam wskaźniki, ... etc.

Bardzo ładnie, chcę więcej :)

• borys-krakow Re: Polska B atakuje 18.05.02, 16:23
          Widzisz, stary, takie samo dupczenie smutków jak przy wątku o uniwersytecie:
          NIE jest Poznań najstarszym miastem, bo jest nim Kalisz.
          NIE jest największym miastem w Polsce. Większe są Wawa, Łódź, Kraków, Wrocław...
          NIE ma największego ZOO, bo ma je Wrocek.
          NIE wiem, skąd ten Kulczyk. Po pierwsze, jest obywatelem Holandii, po drugie -
          do tych pór najbogatszy był Gudzowaty.
          NIE jest Ławica największa w Polsce. Bo jest Okęcie.
          NIE ma najmniejszego bezrobocia, bo jest w Wawie.

Podaj, uczciwie, coś w czym jesteście NAJ lepsi w CAŁEJ Polsce. Nie żonglując
          cyferkami (typu - największa algomeracja w zach. Polsce, nie licząc Wrocławia)
          Nawet nie mogę sobie przypomnieć żadnej dyscypliny spotowej w której bylibyście
          najlepsi.

Nie chodzi o to, by Was dołować, tylko by znaleźć proporcję. A może po prostu
          przestać się excytować takimi głupotami, jak to robi Lechita. Bo nieco irytują
          np. mnie, pół-krwi Poznaniaka.

Co nie znaczy, że jesteście ostatni...
          • Gość: kukmajst Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 16:44
            borys-krakow napisał(a):

> Widzisz, stary, takie samo dupczenie smutków jak przy wątku o uniwersytecie:
            > NIE jest Poznań najstarszym miastem, bo jest nim Kalisz.

Nikt nie twierdzi, że Poznań jest najstarszym miastem w Polsce. Sprytnie ominąłeś
            temat najstarszej katedry

> NIE jest największym miastem w Polsce. Większe są Wawa, Łódź, Kraków, Wrocław..

Po raz kolejny - nikt tak nie twierdzi

> NIE ma największego ZOO, bo ma je Wrocek.

W Poznaniu Nowe Zoo ma 112 ha. Jeśli twierdzisz, że we Wrocławiu jest większe to
            podaj dane.

> NIE wiem, skąd ten Kulczyk. Po pierwsze, jest obywatelem Holandii, po drugie -
            > do tych pór najbogatszy był Gudzowaty.

Przeczytałeś o nim artykuł (ja też go czytałem), ale nie przeczytałeś
            sprostowania w następnym numerze - Kulczyk nie jest obywatelem Holandii, nie jest
            też, co prawda z urodzenia poznaniakiem, ale jest związany z Poznaniem bardziej
            niż z innym miastem w Polsce. A Gudzowaty, cóż...

> NIE jest Ławica największa w Polsce. Bo jest Okęcie.

Najbardziej nowoczesny nie równa się największy. Nie wierzę, że krakowscy
            intelektualiści tego nie rozumieją.

> NIE ma najmniejszego bezrobocia, bo jest w Wawie.

Podaj liczby, a nie pieprz - ostatnie dane jakie mam to Poz - 4,2%, Waw - 4,3%
            Masz świeższe, podaj (z litości przemilczę wskaźnik dla Krakowa)

> Nawet nie mogę sobie przypomnieć żadnej dyscypliny spotowej w której bylibyście
            > najlepsi.

Wiem, że hokej na trawie to może nie najważniejsza dyscyplina sportowa, ale to
            właśnie nasi chłopcy byli na olimpiadzie

> Nie chodzi o to, by Was dołować, tylko by znaleźć proporcję.

Poznaniacy to ludzie dumni ze swojego miasta, ludzie o wysokim stopniu poczucia
            tożsamości lokalnej i regionalnej. Nie idzie nas zdołować, szczególnie w taki
            mało wyszukany sposób. Poznaniaków mogą zdołować inni poznaniacy, szczególnie
            jeśli są to władze miejskie (przyznaję - bardzo kiepskie)

> np. mnie, pół-krwi Poznaniaka.

Metys???
            • Gość: P.B Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 17:16
              Zoo we Wrocławiu ma powierzchnię 30 ha
              Zoo w Poznaniu :
              nowe - 117 ha
              stare - 5,3 ha

Liczby mówią same za siebie
              • Gość: kukmajst Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 17:19
                A do tego nasze Zoo (stare) ma barwniejszą historię powstania! Kto wie o co
                chodzi, na pewno przyzna mi rację.
              • Gość: vilag Re: Polska B atakuje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.02, 22:03
                Gość portalu: P.B napisał(a):

> Zoo we Wrocławiu ma powierzchnię 30 ha
                > Zoo w Poznaniu :
                > nowe - 117 ha
                > stare - 5,3 ha
                >
                > Liczby mówią same za siebie

Wwrocławskie ZOO jest najstarsze w kraju. Liczby same mówią za siebie
                zakompleskiony chłoptasiu
                • Gość: Lechita Re: Polska B atakuje IP: 211.191.12.* 22.05.02, 06:49
                  Gość portalu: vilag napisał(a):

> Gość portalu: P.B napisał(a):
                  >
                  > > Zoo we Wrocławiu ma powierzchnię 30 ha
                  > > Zoo w Poznaniu :
                  > > nowe - 117 ha
                  > > stare - 5,3 ha
                  > >
                  > > Liczby mówią same za siebie
                  >
                  > Wwrocławskie ZOO jest najstarsze w kraju. Liczby same mówią za siebie
                  > zakompleskiony chłoptasiu

Tak, najstarsze. Tylkon ze najstarsze to nie zawsze najlepsze. W takim malutkim
                  zoo jak u was te zwierzeta musza sie strasznie dusic. Poznanskie zoo jest
                  najblizej standardow swiatowych w Polsce, bo zwierzeta nie dusza sie w malutkich
                  klatkach tylko maja dosyc duzo miejsca.

Wczesniej pisales ze wroclaw ma wieksze zoo. Odszczekaj to.
            • Gość: juraw Re: Polska B atakuje IP: *.de.deuba.com 20.05.02, 13:18

>
              > Przeczytałeś o nim artykuł (ja też go czytałem), ale nie przeczytałeś
              > sprostowania w następnym numerze - Kulczyk nie jest obywatelem Holandii, nie je
              > st
              > też, co prawda z urodzenia poznaniakiem, ale jest związany z Poznaniem bardziej
              >
              > niż z innym miastem w Polsce.

Nie licząc oczywiście Warszawy, ale to jest rzecz jasna tylko chwilowe, emeryturę na pewno spędzi w swoim
              ukochanym, wybranym mieści...hahahahaha...ale
              żenada...hahahahahahah:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              )))))))))))

Nie ma chyba nic bardziej przykrego, jak szczycić się dokonaniami innych...a jak w tym Twoja zasługa, zę Kulczyk ma
              kasy jak lodu?:-))))))))))))))))))))))))
              Co za bezradność...:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • Gość: P.B Re: Polska B atakuje IP: *.czerwonak.pl / 10.9.8.* 20.05.02, 14:01
                Kulczyk z załą rodziną jest zameldowany w Poznaniu, tu się nawet kształcił, tutaj
                zdobywał pierwsze pieniądze. Na rynku poznańskim działa jego rodzina.
                • canernuto Re: Polska B atakuje 20.05.02, 14:03

Kulczyk osle pierwszą kaske zdobył od tatusia. Okrągły milion dolarów na
                  rozkręcenie interesów!
                • Gość: juraw Re: Polska B atakuje IP: *.de.deuba.com 20.05.02, 17:05
                  Gość portalu: P.B napisał(a):

> Kulczyk z załą rodziną jest zameldowany w Poznaniu, tu się nawet kształcił, tut
                  > aj
                  > zdobywał pierwsze pieniądze. Na rynku poznańskim działa jego rodzina.

Tak? To naprawdę wspaniała nowina!!!:-))))
                  A ile córek ma Kulczyk, bo jedna z nich mieszka w warszawskiej królikarni...ale pewnie to ta nieślubna...:-))))

• Gość: kukmajst Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 15:03
                Gość portalu: juraw napisał(a):

> Nie licząc oczywiście Warszawy, Nie ma chyba nic bardziej przykrego, jak
                >szczycić się dokonaniami innych...

Skoro nie ma nic bardziej przykrego, to po cholerę wspomniałeś Warszawę???

> ak w tym Twoja zasługa, zę Kulczyk ma
                > kasy jak lodu?:-))))))))))))))))))))))))
                > Co za bezradność...:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A gdzie, ośle, napisałem, że to zasługa moja lub jakiegokolwiek innego
                poznaniaka??? Czytaj uważniej i ze zrozumieniem!
                Co za analfabetyzm...:-)))))))))))))))))))
                • Gość: juraw Re: Polska B atakuje IP: *.de.deuba.com 20.05.02, 17:15

> Gość portalu: juraw napisał(a):
                  >
                  > > Nie licząc oczywiście Warszawy, Nie ma chyba nic bardziej przykrego, jak
                  > >szczycić się dokonaniami innych...
                  >
                  > Skoro nie ma nic bardziej przykrego, to po cholerę wspomniałeś Warszawę???

Zobacz kukmajst jaka z Ciebie świnia, zmonotowałeś moją wypowiedź nadając jej zupełnie inny sens. Własnie Ty
                  teraz okazałeś się analfabetą, bo nie zrozumiałeś najbanalniejszej na świecie ironii, a przecież nie było to
                  skomplikowane...a jednak nie poradziłeś sobie...:-)))))))))))))))
                  >
                  > > ak w tym Twoja zasługa, zę Kulczyk ma
                  > > kasy jak lodu?:-))))))))))))))))))))))))
                  > > Co za bezradność...:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  >
                  > A gdzie, ośle, napisałem, że to zasługa moja lub jakiegokolwiek innego
                  > poznaniaka??? Czytaj uważniej i ze zrozumieniem!
                  > Co za analfabetyzm...:-)))))))))))))))))))

A gdzie ja napisałem, głąbie, że Ty tak napisałeś? O w mordę, mam do czynienia z prawdziwym
                  imbecylem....:-))))))))))))))))))))))))))))))))))...kolejne doświadczenie...:-))))))))))))
                  Chwalisz się palancie, że Kulczyk jest najbogatszy w Polsce, no to pytam się ponownie, uwaga zadaję pytanie, jaka
                  jest w tym Twoja zasługa, że się tym chwalisz, i jeszcze inaczej, dlaczego używasz argumentu w stylu: KUlczyk -
                  najbogatszy Polak, jak ty się do tego przyczyniłeś, aby korzystać z tego argumentu...prościej pytnia zadać nie
                  potrafię.:-)))))))...ale spoko, i tak nie liczę, że cokolwiek zrozumiesz...:-)))

No dziecino, bierz się za montaż...
                  :-))))))))))))))))))))))))))))))))

• Gość: P.B Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 17:04
            borys-krakow napisał(a):

> NIE jest największym miastem w Polsce. Większe są Wawa, Łódź, Kraków, Wrocław.

Powiedziałem aglomeracją

> .

Buhahahah, Poznański zogród Zoologiczny jest kilkakrotnie wiekszy.Wrocławski
            natomiast jest najstarszy.

> NIE wiem, skąd ten Kulczyk. Po pierwsze, jest obywatelem Holandii, po drugie -

NIE, Kulczyk jest obywatelem Polskii i jest najbogatszym Polakiem już od 2 lat,
            Gudzowaty był wczesniej.

Jest najnowocześniejsza

A właśnie, że nie bo do rejestrowanego bezrobocia nalezy dodać ukryte, a te wg.
            specjalistów jest większe niż w Poznaniu

>
            > Podaj, uczciwie, coś w czym jesteście NAJ lepsi w CAŁEJ Polsce. Nie żonglując
            > cyferkami (typu - największa algomeracja w zach. Polsce, nie licząc Wrocławia)

Wrocławska jest miejszą aglomeracją niż Poznańska

> Nawet nie mogę sobie przypomnieć żadnej dyscypliny spotowej w której bylibyście
            >
            > najlepsi.

Pilka nożna

>
            > Nie chodzi o to, by Was dołować, tylko by znaleźć proporcję. A może po prostu
            > przestać się excytować takimi głupotami, jak to robi Lechita. Bo nieco irytują
            >
            > Co nie znaczy, że jesteście ostatni...

• Gość: Lechita Re: Polska B atakuje IP: 61.76.221.* 19.05.02, 08:24
            borys-krakow napisał(a):

Calisia to raczej byla na Wegrzech, wiec Kalisz=Calisia to mit. Poznan moze
            najstarszy nie jest ALE wlasnie Poznan i Gniezno to kolebki Polski. Najstarsza
            jest Katedra, miejsce Chrzestu, i zabytki na Ostrowie Tumskim w Poznaniu to
            najcenniejsze zabytki w Polsce bijace wasz wawelek na glowe.

> NIE jest największym miastem w Polsce. Większe są Wawa, Łódź, Kraków, Wrocław..
            > .

I co z tego? Bogota wieksza od Zurichu tez jest, ale Bogota to wiocha. Kto chce
            byc najwiekszy?

Poznan ma 2 ZOO.

>

Obecnie najmniejsze bezrobocie jest wlasnie w Poznaniu, chociaz roznica jest mala
            miedzy Poznaniem a Warszawa. A roznica miedzy Poznaniem a Wrockiem czy Krakowem
            jest olbrzymia.

> Podaj, uczciwie, coś w czym jesteście NAJ lepsi w CAŁEJ Polsce. Nie żonglując
            > cyferkami (typu - największa algomeracja w zach. Polsce, nie licząc Wrocławia)
            >
            > najlepsi.
            >
            > Nie chodzi o to, by Was dołować, tylko by znaleźć proporcję. A może po prostu
            > przestać się excytować takimi głupotami, jak to robi Lechita. Bo nieco irytują
            >
            > Co nie znaczy, że jesteście ostatni...

Poznan jest w czolowce we wszystkich wazniejszych kategoriach, o wiele czesciej
            niz reszta Polski, w tym i twoja wiocha pepiku. Bo po turystyce krakow sie nie
            liczy.
            • Gość: Krakfan Re: Polska B atakuje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 13:10

> Calisia to raczej byla na Wegrzech, wiec Kalisz=Calisia to mit. Poznan moze
              > najstarszy nie jest ALE wlasnie Poznan i Gniezno to kolebki Polski. Najstarsza
              > jest Katedra, miejsce Chrzestu, i zabytki na Ostrowie Tumskim w Poznaniu to
              > najcenniejsze zabytki w Polsce bijace wasz wawelek na glowe.

Ciekawe, ilu turystów odwiedza te zabytki na Ostrowie Tumskim?
              Na pewno więcej niż wawelek.

> Obecnie najmniejsze bezrobocie jest wlasnie w Poznaniu, chociaz roznica jest ma
              > la
              > miedzy Poznaniem a Warszawa. A roznica miedzy Poznaniem a Wrockiem czy Krakowem
              >
              > jest olbrzymia.

A ile ta olbrzymia różnica wynosi - możesz podać?

> Poznan jest w czolowce we wszystkich wazniejszych kategoriach, o wiele czesciej
              >
              > niz reszta Polski, w tym i twoja wiocha pepiku. Bo po turystyce krakow sie nie
              > liczy.

W tym miejcu się można tylko uśmiechnąć. No comments.
              • mantis1 Re: Polska B atakuje 19.05.02, 13:14
                z tymi turystami to chyba zart,co? naszej katedry to chyba nikt nie odwiedza,
                m.in. dlatego ze nikt o tym nie wiem gdzie ona lezy, wiem to na przykladzie
                przyjezdnych do poznania!! zreszta za daleko jest od centrum z pkt. widzenia
                turysty.
              • Gość: kukmajst Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 13:49
                Gość portalu: Krakfan napisał(a):

> A ile ta olbrzymia różnica wynosi - możesz podać?

Poz - 4,2%, Kra - 7,1%

W liczbach bezwzględnych:
                Poz - 13,3 tys. Kra - 27,7 tys.

• user3791 Re: Polska B atakuje 20.05.02, 14:39

> Calisia to raczej byla na Wegrzech, wiec Kalisz=Calisia to mit. Poznan moze
              > najstarszy nie jest ALE wlasnie Poznan i Gniezno to kolebki Polski. Najstarsza
              > jest Katedra, miejsce Chrzestu, i zabytki na Ostrowie Tumskim w Poznaniu to
              > najcenniejsze zabytki w Polsce bijace wasz wawelek na glowe.

Zapominasz o Wislicy. Wiesz gdzie to jest?? Chrzest byl o jakies 50-100 lat
              wczesniej

Pzd
    • Gość: P.B Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 15:44
      Uuuuuu, tutaj dopiero rozpoczyna się ostra gra. Jednak polemiki nigdy nie za
      wiele.
    • Gość: peteen Re: Polska B atakuje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 15:46
      to co, wiochmani z Polski b już nie mogą się kolegować z panamiz miasta poznań
      w Polsce a ?
      to ja bardzo ubolewam...
      głupiś chłopie,jak stado separatystów limanowskich ( a to juz spora obelga )
      • Gość: RURA Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 16:54
        Chodzi tylko o to, że Poznań jest najlepszy !!!
        • Gość: RURA Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 16:56
          I nie równaj nas do separatystów limanowskich, bo oni są czystymi populistami,
          a my rzucamy faktami. Pozdr.
          • Gość: peteen Re: Polska B atakuje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 21:26
            no, lrchita to rzucił chyba żura, a nie fakty, w swoim pełnym jadu poście
            ja akurat lubię poznań, spędziłem tam sporo dobrego czasu, w wielu sprawach mi
            imponuje poznańskie ułożenie, ale - na boga - bez szowinizmu ! bo potem znowu
            jakiś kopnięty w mózg kibol cracovii dziabnie nożem kibola pogoni na meczu
            reprezentacji Polski i anglii, trzeba uruchomić nieco więcej, niż jeden zwój
            mózgowy i tego lechicie życzę z całego serca
            pzdr
    • geograf Re: Polska B atakuje 18.05.02, 22:21
      oj.......tu nie ma 40% bezrobocia...

przesadzasz.,,,,..i przeginasz...

poza tym- spójrzcie na swoje forum obiektywnie- co trzeci watek jest o Poznaniu ("Wrocław jest daleko za Poznaniem" i tak dalej)........

Opanuj sie ze słowami, bo wystawiasz wcale nie lepsze świadectwo o sobie niż np. ten ktoś z Łodzi....
      • Gość: asd Re: Polska B atakuje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.02, 23:23
        geograf napisał(a):

> oj.......tu nie ma 40% bezrobocia...
        >
        > przesadzasz.,,,,..i przeginasz...
        >
        > poza tym- spójrzcie na swoje forum obiektywnie- co trzeci watek jest o Poznaniu
        > ("Wrocław jest daleko za Poznaniem" i tak dalej)........
        >
        > Opanuj sie ze słowami, bo wystawiasz wcale nie lepsze świadectwo o sobie niż np
        > . ten ktoś z Łodzi....

po jaki huj gadacie z tymi gejami z pozka? w kilku rzeczach sa najlepsi w polsce:
        - ilosci gejow i pedofili na mieszkanca
        - pierdoleniu glupot
        - debilizmie
        - puszczaniu bakow

• mantis1 Re: Polska B atakuje 19.05.02, 12:32
          skonczyles podstawowke i tatus ci kompa kupil, czy siedzisz w cafejce?
      • Gość: P.B Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 08:18
        geograf napisał(a):

> przesadzasz.,,,,..i przeginasz...
        >
        > poza tym- spójrzcie na swoje forum obiektywnie- co trzeci watek jest o Poznaniu
        > ("Wrocław jest daleko za Poznaniem" i tak dalej)........

Tutaj również przesadzasz, nie co 3 wątek, może co 20.
      • Gość: zLODZI Re: Polska B atakuje IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 11:02
        Pytam jeszcze raz czego sie boicie ?
        Tego ze Poznan moze byc sredni?
        Tu jest jak w sporcie, raz jeno miasto raz drugie jest lepszw to w tym to w
        tamtym, nie mowiac o okresach prosperity i odplywu kapitalu.
        Stolica i tak Poznan nie bedzie, wiec o co kruszycie kopie ?
    • luczniczka Re: Polska B atakuje 18.05.02, 23:27
      ty lechita,polska b TO CHYBA WLASNIE POZNAN NAZWAC TRZEBA
      • Gość: kukmajst Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 05:22
        To gdzie Polska A??? Galicja??? Kongresówa??? Chicago???
        • Gość: geograf Re: Polska B atakuje IP: *.toya.net.pl / 10.0.219.* 19.05.02, 09:53

> To gdzie Polska A??? Galicja??? Kongresówa??? Chicago???

Wawszawa??

• Gość: zLODZI Re: Polska B atakuje IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 11:09
            POLSKA A to POZNAN , dalej dlugo, dlugo nic, po czym nastepuje polska F ,
            Warszawa potem dlugo, dlugo nic i polska XYZ, reszta malych wiosek gesto
            rozsianych po naszym kraju. :-)))
            Trzymajcie sie Poznaniacy fajnie sie gadalo, ale musze isc krowy wyprowadzic,
            :-)CZUWAJ

zLODZI
            • mantis1 Re: Polska B atakuje 19.05.02, 12:34
              ja bylbym za opcja Chicago :)

polscy robole na obczyznie to jest to!
              • Gość: Camara Re: Polska B atakuje IP: 217.96.35.* 20.05.02, 13:23
                Tak dla jasności, oto sytuacja hipotetyczna :
                Wchodzi sobie Pan Camara np. na forum Wroclawia, nastepnie Łodzi i może
                jakiegoś Lublina; i co widzi ? Ano same wąty o tym, że każde z tych miast
                najpiekniejsze, najlepsze, naj, naj i jeszcze raz naj... Co Pan Camara na to ?
                Ano nic, totalna zlewka, gdyz mam głęboko w dupsku takie czy inne wywody
                ćwierćinteligentów. Poprostu mało by mnie to obchodzilo.
                A tu, co widzę - wchodzą ze wspomnianych juz lokalizacji Chamy i omal sie nie
                pokichaja, aby tylko udowodnić prawdziwośc głoszonych przez siebie tez. Co jest
                pajacyki ? Wrzód na dupie boli, czy kompleksiki leczymy ? Skoro mnie np. nie
                interesuja krowie placki, to olewam to, zostawiając je osobom zainteresowanym -
                natomiast kiedy ten placek przykleił sie do dupy, no to fakt, trza zaszczekać -
                czego Wam serdecznie zazdroszczę.........hehehe.
                Tylko LECH i tylko Poznań.
                • Gość: asd Re: P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 18:08
                  Gość portalu: Camara napisał(a):

> Tak dla jasności, oto sytuacja hipotetyczna :
                  > Wchodzi sobie Pan Camara np. na forum Wroclawia, nastepnie Łodzi i może
                  > jakiegoś Lublina; i co widzi ? Ano same wąty o tym, że każde z tych miast
                  > najpiekniejsze, najlepsze, naj, naj i jeszcze raz naj... Co Pan Camara na to ?
                  > Ano nic, totalna zlewka, gdyz mam głęboko w dupsku takie czy inne wywody
                  > ćwierćinteligentów. Poprostu mało by mnie to obchodzilo.
                  > A tu, co widzę - wchodzą ze wspomnianych juz lokalizacji Chamy i omal sie nie
                  > pokichaja, aby tylko udowodnić prawdziwośc głoszonych przez siebie tez. Co jest
                  >
                  > pajacyki ? Wrzód na dupie boli, czy kompleksiki leczymy ? Skoro mnie np. nie
                  > interesuja krowie placki, to olewam to, zostawiając je osobom zainteresowanym -
                  >
                  > natomiast kiedy ten placek przykleił sie do dupy, no to fakt, trza zaszczekać -
                  >
                  > czego Wam serdecznie zazdroszczę.........hehehe.
                  > Tylko LECH i tylko Poznań.

rzekl gej camara ktorego pierdoli w dupsko po kazdym meczu caly mlyn lecha
              • Gość: Rumor Re: Polska B atakuje IP: *.waw.cdp.pl 20.05.02, 13:34
                wiecie co... jak to wszystko czytam i widze co sie wyprawia w tym naszym kraju
                ukladanym przez krawiaciarzy ze stolycy..

Moja opcja brzmi tak, Poznan powinien stać się panstwem w panstwie, odzielnym i
                samodzielnym regionem.. inne miasta tez moglby sobie zafundowac takie oderwanie
                ale ciekawe kto wyszedl by na tym lepiej.. bylibymsy wtedy takim malym
                ksiestwem w polsce.. cos a la monaco np :) oczywiscie granice miasta szczelnie
                zamkniete dla nierobów, wieśniaków, świniarzy i cała inna chołotę ... warszawie
                blizej do ruskich.. moze poprosimy putina zeby odcial sobie te czesc polski i
                dokleil wraz z ukraina litwa i bialorusia do swojej rosji.. krakow moglby byc
                czeski bo mieszkaja tam same czechy :)) natomiast do wroclawia wpuscilbym stado
                buldozerow i zrownalbym z ziemią dziurę

ave Posen!
    • Gość: kaja Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 17:10
      Jestem poznanianką, ale Twoje pierdolenie to naprawdę przykro czytać.
      A Twoja ulubiona książka to pewnie " Mein Kampf". Opamiętaj się. Los lubi płatać
      figle. Być może kiedyś wylądujesz w tej Polsce F.

• mantis1 Re: Polska B atakuje 20.05.02, 17:14
        a gdzie to?:)
        • Gość: kaja Re: Polska B atakuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 17:17
          pod Twoim domem

• stanislaw.pak Re: Polska B atakuje 22.05.02, 22:55
        Gość portalu: kaja napisał(a):

> Jestem poznanianką, ale Twoje pierdolenie to naprawdę przykro czytać.
        > A Twoja ulubiona książka to pewnie " Mein Kampf". Opamiętaj się. Los lubi płata
        > ć
        > figle. Być może kiedyś wylądujesz w tej Polsce F.
        >
        > Oj Kajka,czy tak sie wyraża prawdziwa poznanianka?

• Gość: eric Re: Polska B atakuje IP: 195.216.121.* 22.05.02, 15:22
      tak sobie przeglądam poznańskie forum i zauważyłem, że baaaardzo dużo tu
      awantur o to czy poznań jest lepszy, większy, bogatszy, ludzie najmilsi,
      najlepiej grają w piłkę i najlepiej wyglądaja, mają najlepsze samochody i
      pracują w najlepszych firmach!!! to jakaś choroba!!! ludzie opanujcie się!!!
      kogo to interesuje??? idźcie sobie na spacer bo ładna pogoda jest, może do
      kina, restauracji a nie tak beznadziejnie czas marnujecie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka