Dodaj do ulubionych

MTP znów na tapecie

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 06:32
bardzo rzadko zaglądam do NIE Urbana dzisiaj zajrzałem
poczytajcie artykuł na stronie 5 o MTP i ich sterniku
włos się jeży na głowie
Obserwuj wątek
    • wiedzma1 Re: MTP znów na tapecie 28.05.02, 07:07
      wydaleam 2,2 zl przeczytalam ani slowa klamstwa
      powiem cos jeszcze to 1/10 a moze i mniej tego co sie dzieje na targach
    • Gość: vinc Re: MTP znów na tapecie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 09:20
      skopiujcie tu artykył co by wszyscy mogli poczytać
      • Gość: flamingo Re: MTP znów na tapecie IP: *.cust.poz.supermedia.pl 28.05.02, 09:38
        _tak, tak, tak_!!!
    • Gość: noc Re: MTP znów na tapecie IP: *.policom.com.pl 28.05.02, 16:58
      Urban to uszaty,łysy hoy.
      • Gość: poranek Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 18:10
        Gość portalu: noc napisał(a):

> Urban to uszaty,łysy hoy.
        zgadzam sie z Tobą ale niestety wie więcej niż my , a specjalnie dla Ciebie
        fragment artykułu pt. "Dobić targi"

„okazało się, że kasjerki sprzedające bilety na Targach, siedzące w targowych
        kantorach i za targowymi kasami fiskalnymi, które to bilety Targi drukują za
        własne pieniądze, nie są pracownicami Targów. Są zatrudniane przez prywatną
        firmę „Madexpo” mieszczącą się w wynajmowanym mieszkaniu, której prezesem jest
        Zygmunt Kosmala, prywatnie kolega ze studiów prezesa Zalewskiego. „Madexpo”
        pobiera od każdego biletu 25 procent prowizji. Na takim dilu zarabia zatem 2 do 3
        mln zł rocznie nie ponosząc żadnego ryzyka, bo nie sprzedane bilety zwracane są
        Targom „

i co Ty na to ?
        • Gość: noc Re: MTP znów na tapecie IP: *.policom.com.pl 29.05.02, 03:31
          Gość portalu: poranek napisał(a):

> „okazało się, że kasjerki sprzedające bilety na Targach, siedzące w targo
          > wych
          > kantorach i za targowymi kasami fiskalnymi, które to bilety Targi drukują za
          > własne pieniądze, nie są pracownicami Targów. Są zatrudniane przez prywatną
          > firmę „Madexpo” mieszczącą się w wynajmowanym mieszkaniu, której pr
          > ezesem jest
          > Zygmunt Kosmala, prywatnie kolega ze studiów prezesa Zalewskiego. „Madexp
          > o”
          > pobiera od każdego biletu 25 procent prowizji. Na takim dilu zarabia zatem 2 do
          > 3
          > mln zł rocznie nie ponosząc żadnego ryzyka, bo nie sprzedane bilety zwracane są
          > Targom „
          > i co Ty na to ?

to znaczy,że musiałbym się wyprzeć wszystkich moich znajomych i zerwać kontakty
          aby w przyszłości nie być posądzonym o machlojki?

nie wiem co ja na to-mnie tez boli,że targi są w dołku
          ale przecież nie będę obwiniał Zalewskiego za chwilowy kryzys MTP
          mnie odpowiada jego filozofia targów
          tylko nie pisz już proszę o tych nieszczęsnych kasjerkach

całe forum,niczym Lepper domaga się:
          Balcerowicz,pardon Zalewski musi odejść
          ale czy to rozwiązałoby jakikolwiek problem
          obawiam się,że mogłoby być gorzej
          pamiętaj,że MTP z racji swej wielkości we wszelkich swoich działaniach musi
          być delikatne
          nie może ot tak sobie np. zmieniac terminarza-bo od razu byłby krzyk,że
          nieuczciwa konkurencja
          jestem przekonany,że Targi bez trudu wykończyłyby każdego konkurenta na polskim
          rynku(np.powołano do życia targi Instalacje-i Instal expo w Wawie praktycznie
          padło)-ale być może nie chcą tego czynić.

• kilimek Re: MTP znów na tapecie 29.05.02, 12:49
            Gość portalu: noc napisał(a):

>
            >
            > to znaczy,że musiałbym się wyprzeć wszystkich moich znajomych i zerwać kontakty
            >
            > aby w przyszłości nie być posądzonym o machlojki?

to tylko fragment artykułu i chyba najmniej wazny cala reszta jest bezposrednio o
            Zalewskim jako menago i moze z tym sie zapoznasz
            nie musisz zrywac swoich kontaktow towarzyskich ale jezeli koledze dajesz
            zarobic to co moglaby zarobic twoja firma to to juz jest wysoce podejrzane i
            naganne

>
            > nie wiem co ja na to-mnie tez boli,że targi są w dołku
            > ale przecież nie będę obwiniał Zalewskiego za chwilowy kryzys MTP

to chyba nie jest chwilowy kryzys to juz trwa od conajmniej dwoch lat

> mnie odpowiada jego filozofia targów

a czy w ogole ta filozofia istnieje ?

> Balcerowicz,pardon Zalewski musi odejść
            > ale czy to rozwiązałoby jakikolwiek problem
            > obawiam się,że mogłoby być gorzej

powiedzmy sobie szczerze gorzej juz byc nie moze -jest tylko klapa
            sadze ze ktos powinien zrobic z tym porzadek

a artykul przeczytaj jest naprawde ciekawy i merytorycznie ok
    • Gość: log Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 18:24
      jak to jest możliwe ????
    • Gość: Chris Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 18:30
      chce wiecej z tego artykulu to zaczyna byc ciekawe jak kiedys Kobra w czwartek
      • Gość: observer Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 18:49
        a nie mówiłem !
        • kilimek skończyć z "prywatyzacją po polsku" 28.05.02, 20:46
          czytalem i rozmawialem ze znajomymi mówią tylko to szczera prawda ale nie cała
          no i kazdy sie boi co po odkryciu części tajemnic targowej alkowy strzeli do
          głowy ich "sternikowi" a tak wogóle patrząc na tą firme i ich zwyczaje, szefa i
          gdy czytam jeszcze o "sterniku" mam tylko jedno skojarzenie - TRATWA MEDUZY z
          dawnych lat pamiętam taki obrazek - wypisz wymaluj - targi
          • Gość: news Re: skończyć z IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 18:21
            a Zalewski powiedział ze i tak ma wszystko w dupie i wyjezdza na weekend
            • Gość: gosc Re: skończyć z IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 18:12
              niedlugo sztandarowa impreza Międzynarodowe Targi Poznańskie w czerwcu - to sie
              odkują starczy na bramę, na nowe inwestycje a takze na safari dla prezesa
    • Gość: roman Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 18:46
    • Gość: Jan Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 19:56
      wysłać Bogusia na Saharę za trzy lata zabraknie tam piasku
      • Gość: poranek Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 19:26
        i jak zwykle w tym kraju jest wszystko cacy
        bedzie Bogus znowuz musial odpalic cos Joli albo poznanskiemu SLD i bedzie ok
        • Gość: news Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 13:03
          poznanskie SLD co to za banda ?
          • Gość: chris Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 08:10
            to taka ekipa dupowlazow z Krycha na czele a Krycha kocha MTP i dlatego nie
            pozwoli zrobic kuku swojemu kumplowi a przedewszystkim swojej kolezance czyli
            zonie kolesia
            • Gość: poranek Re: MTP znów na tapecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 21:10
              minal tydzien od artykulu w NIE gdzie z Bogusia zrobili gogusia albo jeszcze
              lepiej i nic - gogus nie protestuje i nie prostuje musze na nastepnej targowej
              imprezie zadac pytanie w kasie - czy pani jest z tej prywatnej firmy kolegi
              gogusia jestem ciekaw czy uslysze odpowiedz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka