Dodaj do ulubionych

Gdzie na obiad?

02.02.05, 20:21
Jest już o tym gdzie nie iść.A może teraz ktoś poleci jakieś miłe, niezbyt
drogie miejsce w okolicach Starego Rynku gdzie można zjeść pyszny obiadek?
Obserwuj wątek
    • le_tigre Re: Gdzie na obiad? 02.02.05, 20:41
      do hacjendy na kaczkę!!!
      • korniszo_on Re: Gdzie na obiad? 03.02.05, 09:30
        Dziękuję, ale to jest chyba w pewnej odległości od Starego Rynku.
        Czy naprawdę nie ma żadnej dobrej restauracji w Centrum???!
        • mika_forum Re: Gdzie na obiad? 03.02.05, 12:27
          Ja bardzo lubie Arezzo na Starym Rynku: lokal co prawda zbyt piekny nie jest,
          ale dania sa b. smaczne.
          Prawde mowiac, choc to prozaiczne, to Sfinksa na SR tez lubie. Intryguje mnie -
          choc nigdy nie bylam - nalesnikarnia vis a vis koziolkow (zawsze full mlodych
          ludzi, raczej nie na elegancki obiad).
          No i niedaleko na Garbarach jest Estella- marka sama w sobie.
          • madziapoznan Re: Gdzie na obiad? 03.02.05, 12:46
            a co z "pekinem" na rogu marcinkowskiego i 23 lutego??
          • Gość: vikka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:32
            mika_forum napisała:

> No i niedaleko na Garbarach jest Estella- marka sama w sobie.

hehehe:)
            Byłam niedawno w Estelii(Suchy Las) i zajrzałam pod obrus(nie pytaj czemu,bo
            sama nie wiem...tak sobie)
            I co zobaczyłam?zamiast blatu była płyta pilśniowa:(
    • marghot Re: Gdzie na obiad? 03.02.05, 14:01
      Pekin - chińskie jedzonko, dla 2 osób cena ok. 70zł al. Marcinkowskiego
      Estella - włoska kuchnia, 2 os. ok. 100zł, Garbary
      Gospoda Pod Koziołkami - Stary Rynek, 2 os. spokojnie za 60zł duży posiłek
      zjedzą - kuchnia Wielkopolska i Polska
      Bee Jay's - fast food z łądnym wystrojem, kuchnia z ukłonem w stronę
      hinduskiej, Stary Rynek

Arezzo nie polecam - jedzenie niezbyt dobrej jakości
    • krystian10 Re: Gdzie na obiad? 03.02.05, 14:41
      Jeżeli zależy Ci na jakości to polecam Kresową, nigdy się nie zawiodłem ani na
      kuchni, ani na obsłudze
      • Gość: Robert Re: Gdzie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:54
        Zdecydowanie odradzam rest. Kresowa. Byłem tam w poniedziałek z ważnymi dla mnie
        (interesy) osobami.
        1. Ponieważ było zimno zamówiliśmi na CITO! herbatę z cytryną...Przyniesiono po
        podaniu zupy. W filiżankach woda, już nie wrzątęk, saszetki z cytryną na jednym
        talerzyku (SIC!), na moją uwagę, że prosimy o dzbanek z wrzątkiem, kelner
        zareagował wzruszeniem ramion!
        2. Zupy. Żurek - ohydny (maciupka porcja), słony i bez wyrazu. Cebulowa...koło
        cebulowej nie leżała. Koszmar.
        3. Danie główne. Goloneczka peklowana (chciałem zaprezentować jakiś specjał
        poznański), bez smaku, rozgotowana, OBRZYDLIWA plus zimne ziemniaki i kapusta
        obślizgła od mąki. KOSZMAR
        4. Pierogi lwowskie - bez wyrazu, moja partnerka podejrzewa, że kilka razy
        rozmrażane i podgrzewane - STARE!
        5. Stracony wieczór, niesmak w ustach i źle zakończone, dla mnie negocjacji
        businessowe.
        6. ODRADZAM, ODRADZAM, ODRADZAM!!!!!!
    • Gość: Go Re: Gdzie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:41
      o tak w Kresowej jest bardzo przyjemnie i bardzo dobre jedzonko niemniej jednak
      kiedyś miałam w pierogach lwowski karalucha z olbrzymimi rogami, kelner się
      śmiał, ale dali gratis, więc co może polecę Tobie Korniszonku Kresową !!!!
      • marghot nie, no 03.02.05, 16:53
        Ty chyba żartujesz?
        Znalazłeś robactwo w jedzeniu i tylko dlatego, że kelner przeprosił i dali
        gratisa, polecasz tę knajpę??
        W życiu, po takim incydencie, moj anoga nie postałaby w takim miejscu!
      • Gość: Korniszon Re: Gdzie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:05
        Dobra Go, idziemy do Kresowej, ale w razie czego mojego karalucha Ty zjadasz.
        W każdym razie mocna z Ciebie sztuka skoro karaluch Cie nie wystraszył!
        • Gość: Go Re: Gdzie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:22
          ale on ładny raczej był i te piękne rogi (macki, czułki??), choć już tak na
          poważnie gorsza chyba od tego karalucha była reakcja kelnerka, którego to
          bardzo rozśmieszyło, z drugiej jednak strony to było jakieś 6 - 7 lat temu,
          więc może się im poprawiło, a z trzeciej strony koleżanka która była wtedy ze
          mną, kiedyś KFC miała gąsienice w sałacie w Zingerze i co ???? Tylko to że
          zajrzała do środka uchroniło ją przed zjedzeniem tego, a ona (gasienica) żywa
          była jeszcze i co ?????
    • Gość: nie ma gdzie jeść Re: syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:15
      syf
      • Gość: asia Re: syf IP: *.echostar.pl 05.02.05, 16:06
        na ulicy rybaki jest bar zascianek pyszniutkie dania:::w cenie 11 zl,masz
        np.filet z indyka w zalewie ziolowej ,talarki ziemniaczane z ziolami 2 surowki
        i kompocik z jabluszek to wszystko na ogromniastym talerzu polecam!!!!
    • Gość: łasuch warto spróbowac tapas IP: *.icpnet.pl 05.02.05, 16:29
      Tapas bar, róg SR i wrocławskiej. Tanio nie jest ale 2 os. w 100-120 sie
      zmieszcza. Bardzo dobra kuchnia, jeśli lubisz śródziemnomorskie klimaty rodem z
      płw iberyjskiego, obsluga poprawna, minus jeden, ale jestem przewrażliwiony na
      tym punkcie - po wizycie trzeba dlugo wietrzyc okrycie wierzchnie - smazenina
      roztacza sie po calym lokalu, choc nie jest to tak nieznosne jak w sfinksie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka