Gość: Poznanianka Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:42 Ta dyskusja jest coraz bardziej żenująca! Panie Rektorze Lorenc proszę wystąpić do IPN i uciąć tę dyskusję. Taka instytucja jak Uniwersytet musi wiedzieć kto nią kieruje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NASZOŚĆ Oświadczenie Naszości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:36 Agencie Lorenc miej sie na baczności....Przygotuj sie dobrze do swojego przedwyborczego spotkania...Bedziemy tam...Jak niechcesz sie rozliczyc przed IPN to my cie rozliczymy za nich,przy twoich wyborcach "szanowny panie rektorze"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Lustracja rektorów IP: *.icpnet.pl 09.02.05, 13:21 Instytut Pamięci Narodowej pracuje nad nową ustawą lustracyjną, która będzie nakazywała składać oświadczenia lutracyjne także rektorom wyższych uczelni publicznych. Będziemy więc wkrótce wiedzieć czy uczelniami tymi nie kierują byli agenci SB. W końcu na na państwowe szkoły wyższe idą nasze podatki. Gronostaje często pod soba ukrywają ludzi małych, a nawet po prostu podłych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NASZOŚĆ Wezwanie Naszości!!! IP: *.3.165.23.tinet.pl 09.02.05, 21:51 Wzywamy wszystkich zwolenników Naszośći oraz ludzi którzy chca rozliczenia komunistycznej agentury do uczestnictwa w przed wyborczym spotkaniu agenta Lorenca wel "szanownego pana rektora" w dniu 1 marca br. o godz.12 aula UAM.Badzmy tam razem i rozliczmy go przed jego wyborcami skoro niechce tego zrobic przed IPN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądzJan Re: PLUG...WA NASZOŚĆ DEB...LI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:13 Niech Bóg broni nas wszystkich normalnych ludzi od NASZOŚCI. To grupka rynsztokowo-kanałowa nawiedzonych typków o skłonnościach paranazistowskich. Niech się wezmą do pracy a nie szukają każdej możliwej zadymy aby pokazać swoje istnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: PLUG...WA NASZOŚĆ DEB...LI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 12:25 Chmmmm.... Jestem bardzo ciekaw od kiedy to księża bronią komunistycznych agentów SB, którzy min. zajmowali się przez lata niszczeniem Kościoła Katolickiego w Polsce i prześąladowaniami katolików. Chyba że ksiądz Jan zajmował się tym również... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość NIE ROZUMIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:17 Nie rozumiem o kim jest ta dyskusja?Czy to pan Dwornicki jest na liscie agentów SB???!!!Czy to pan Dwornicki kandyduje na stanowisko rektora nie chcac sie rozliczyc przed IPN???!!!Czy moze to pan rektor Lorenc z niewiadomych dla mnie powodow nie chce oficjalnego rozliczenia przed IPN konczac tym samym ta cala niezrozumiala dla mnie sprawe...Tym bardziej,ze chodzi tu o dobre imie uczelni!!!Przeciez to takie proste panie rektorze Lorenc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Lisiewicz To nie jest nasze oświadczenie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:52 Informuje uprzejmie, że oświadczenie podpisane jako Naszość nie jest naszego autorstwa. Pozdrawiam uczestnikow dyskusji. Piotr Lisiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Lisiewicz To jest nasze oświadczenie!!! IP: 193.29.205.* 17.02.05, 18:27 Stierdzam z cala stanowczoscia,ze to jest oswiadczenie Naszosci!!!Widac ze ubecy podszywaja sie nawet pod nas...Pamietajcie rozliczymy was!!!Do milego zobaczenie na spotkaniu przedwyborczym. Piotr Lisiewicz Naszosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwemu Re: Lustracja rektorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:20 Na ile wiem uniwersytety składają się z większej liczby ludzi i to z reguły bardziej inteligentnych, a skoro rektor jest wybierany, to wcześniej musi być znana jego osoba, wtedy choćby drogą znajomości na innych uczelniach można się o kimś takim czegoś dowiedzieć, jeśli zdarzy się w takich wyborach człowiek mały albo podły na pewno nie zostanie rektorem. Więc albo zaczniesz pisać wprost albo zastanów się zanim zaczniesz obrażać środowiska akademickie bo to rzadko wychodzi na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik UAM [...] IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 11:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadający w ko Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:14 Znam środowisko akademickie co prawda z innego miasta, ale kariera rektora UAM jest normalna, gorzej gdyby od razu został profesorem. A we Wrocławiu jest wspominany dobrze. Z kolei przyszywanie religii do swoich poglądów politycznych wygląda mi na LPR albo inną skrajną prawicę. Jak nie masz co robić to sobie babę znajdź i nią zajmij, bo najwyraźniej masz za dużo czasu wolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KS WARTA POZNAŃ Szukam Pana Dwornickiego IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 18:26 Jestem z KS WARTA Poznań. Ten pan wynajął jako prezes KU AZS UAM od nas hale na treningi seksji szermierczej ale nie zapłacił. Zadzwoniłem więc do KU AZS UAM ale tam mi powiedziano zę narobił długów i wyleciał zarówno z AZSu jak i z UAM gdzie pracował w jakimś dziale. Zawsze jak przychodził to mówił jak to dobrze jest ustawiony na Uniwersytecie żę jest prawą ręką rektora Jurgi ale podobno Jurga nie jest juz rektorem. No w każdy razie jak ktoś wie gdzie złapać tego .... wałkarza to dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azs-owiec [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwaniak od Jurgi [...] IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 18:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentWSHiU [...] IP: *.echostar.pl 10.02.05, 19:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentWSHiU [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zajec Re: Szukam Pana Dwornickiego IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 18:47 byłem na stronie UAM i na stronie WSHiU to ten sam koleś i też jest tam JM Rektor Jurga. Ręka rękę myje Panowie i Panie. Nie ma co takim to dobrze. Uczciwy człowiek pracy nie znajdzie w tym kraju ale takim szfindlantom to zawsze się uda. Pewnie teraz Kanclerz WSHiU zatrudni na rekora Jurge. Tym to zawsze mało. Szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony [...] IP: *.echostar.pl 10.02.05, 19:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Dwornicki Informacja od Piotra Dwornickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:25 Witam uprzejmie, Z rozbawieniem (choc momentalnie i lekka odraza) obserwuje ten watek na forum. Bardzo mnie zastanawia, dlaczego wikla sie mnie w temat dotyczacy rektora prof. Stanislawa Lorenca. Od prawie roku nie mam nic wspolnego z UAM, a tym bardziej z JM Rektorem - pracuje w prywatnej Wyzszej Szkole Handlu i Uslug przy ulicy Zwierzynieckiej 15; jestem tu kanclerzem. Pracuje oficjalnie, nie ukrywam sie, stad tez bardzo mnie dziwi, dlaczego akurat w internecie, i dlaczego akurat w dyskusji o prof. Lorencu ktos mnie zaczyna szukac i szkalowac. Wszyscy moim znajomi i wspolpracownicy (takze ci, ktorzy po moim odejsciu z UAM przestali ze mna utrzymywac kontakt) doskonale wiedza gdzie pracuje, gdzie mieszkam i co robie. Kazdy kto chce, moze mnie odwiedzic w pracy lub zadzwonic. Zwlaszcza, ze w pracy - jak to zwyklem czynic od wielu lat - jestem od godzin rannych do poznego wieczora. Co do sprawy, ktora poruszaja Panstwo na tym forum. Widzac zajadlosc i anonimowosc wypowiedzi prawie jestem pewien, ze rozgrywana jest tu (ale czemu akurat tu to nie wiem) kampania wyborcza w walce o fotel Rektora UAM na kolejne trzy lata. I wiem o czym mowie, bowiem to wlasnie profesorowi Lorencowi pomagalem prowadzic poprzednie kampanie wyborcze - na Prorektora UAM i Rektora UAM obecnej kadencji. Wiem, ze sa ludzie, ktorzy chwyca sie kazdej 'deski ratunku', by tylko zrealizowac swoje 'polityczne' cele; nie zwazajac na to, czy kogos sie przy okazji krzywdzi, czy nie - np. Lorenca, Dwornickiego, czy innego powiedzmy Nowaka. Uprzejmie wiec informuje wszystkich 'teoretycznych' poszukujacych i zainteresowanych, ze jestem do dyspozycji u siebie w biurze i pod swoim telefonem. Nie trzeba mnie anonimowo poszukiwac - wystarczy przyjsc. A co do kampanii wyborczej na UAM - jak napisalem we wstepie, od wakacji zajmuje sie sprawami Wyzszej Szkoly Handlu i Uslug. Stad tez Uniwersytet mnie w tej materii calkowicie nie interesuje - choc jako absolwent i byly pracownik z 12-letnim stazem czuje do tej Uczelni ogromny - acz czysto osobisty - sentyment. Szczerze mowiac do takich wypowiedzi – jak w niektorych postach tutaj - mam na szczescie duzy dystans. Zwlaszcza jak widze, ze ktos umyslil sobie, by zrobic ze mnie kontrkandydata profesora Lorenca. A prosze mi wierzyc, ze aby do tego moglo dojsc, musialbym byc w stopniu profesora. Co przy tempie mojej pracy nad doktoratem - jak mowi moja zona - raczej mi szybko nie grozi. Pozdrawiam serdecznie Piotr Dwornicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekstudent Re: Informacja od Piotra Dwornickiego IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 19:48 Witam Pana damskiego boksera z Babilonu, który zawsze wszczynał burdy a później wzywał bramkarzy z Bratniaka. Ale w sumie jak się nie miało powodzenia wśród kobiet to trzeba było je bić. Panie Kanclerzu miałem wątpliwą przyjemność mieszkać w Babilonie i widywać Pana. Wieść niosła że jako student opowiedział się Pan za Jurgą przeciw studentom z akademika. Sprawa stara ale nikt nie mógł na Pana patrzeć. Pozdrawiam absolwentów Matmy rocznik 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eksbabilonczyk Re: Informacja od Piotra Dwornickiego IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.02.05, 15:49 Ja też tam mieszkałem, ale nie widziałem żeby lał dziewczyny. Najbardziej lubił fikać do innych, a potem wołał bramkarzy z Bratniaka. Jak wjechały karki, to koleś robił się jeszcze mądrzejszy, raz rozwalił nam imprezke na korytarzua byliśmy cicho. Zawsze kablował kierownicy gdzie są meliny. Mam nadzieję, że w końcu bramka z Bratniaka się spóźni i koleś dostanie oklep jaki mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studen UAM Re: Informacja od Piotra Dwornickiego IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.02.05, 16:00 Nie witam serdecznie ani uprzejmie, fajne przemówionko sobie naskrobałeś. Tylko jakoś nie wspomniałeś ze przez ciebie ludzie obrywali tak jak moj kompel w akumulatorach. Ty zaczales a potem sprowadziles bramkarzy ktorzy skasowali goscia o polowe mniejszego od nich. Potem jeszcze raz sie przyssales ale tym razem maiales pecha bo oprocz nas byli tam tez gliniarze. Byles tak nawalony ze rzuciles sie na nich kretynie, o tym nie napisales? Ile razy widzielismy cie w akumulatorachzaliczales zgon a bywalismy tam regularnie.Ciekawe ile razy zaliczyles izbe wytrzezwien na Podolanach. Mam nadzieje ze cie ktos w koncu dorwie w ciemnym zaulku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBURZONY Sami sobie wystawiacie swiadectwo...... IP: *.3.165.23.tinet.pl 10.02.05, 21:34 Czytajac powyzsze posty uczciwy czlowiek nie moze ukryc ogarniajacego obrzydzenia...Jestem przedsiebiorcą nie zwiazanym z uniwersytetem i szczerze powiedziawszy nie mialem pojecia,o wuborach na stanowisko rektora...Ale po tym co przeczytalem jestem przerazony...Wrecz powiem,ze jesli obecny zarzad uczelni utrzyma sie przy wladzy nie pozwole tam studiowac mojemu dziecku...Kim musi być rektor Lorenc???!!!Jesli on i jego ludzie posuwajac sie do czegos takiego...Bo chyba nikt nie ma watpliwosci kto pisze te posty...No musiał byc pan swietnym ubekiem...To sa przeciaz wasze metody....Prawda?Szrzeze współczuje panie Dwornicki.Musi byc pan bardzo porzadnym człowiekiem skoro tacy "ludzie" jesli mozna ich tak nazwac wypisują na pana podobne rzeczy...I chyba juz wiem do jakiej uczelni pośle swoją córke.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyk Piotr Dwornicki ma kilka wcieleń IP: *.icpnet.pl 11.02.05, 12:31 Ciekawe w tej całej zabawie jest to że większość wpisów dokonuje jedna i ta sama osoba. Czy to Naszość, Student UAM, Naczelnik czy wreszcie ... Piotr Dwornicki vel Pokrzywdzony z Wrocławia. To prawda że tylko część postów ma ten sam adres IP ale ... ktoś kto jest obeznanny z dzisiejszym Internetem umie zlokalizować nadawce postów nawet jeśli ten robi to z kilku miejsc (powiedzmy z 3-5). W dodatku przeanalizujce maniery w jakich były pisane wymienione przeze mnie posty. Ubawić się można :) Na agenta to się Pan nie nadaje panie kanclerzu. Za dużo się pan naogladał filmów szpiegowskich. Z innych robi pan agentów ale sam pan pewnie by chciał. Ale powiem panu nie przeszedłby pan testów inteligencji. W dodatku z tego co znalazłem w internecie to Panie przedsiębiorco nie związany z UAM vel. kandydacie na eurodeputowanego to ma pan syna a nie córke :)w dodatku jeśli ma pan około 35 lat to ile może mieć syn?? :) Zabawa na całego. Prosze panie kanclerzu o więcej wpisów może z innego adresu co?!! Licze na szybką reakcję bo przyglądając się rozwojowi wątku widze że jest pan stałym gościem na tej stronie i można pana uznać niemal za moderatora tego tematu. Pozdrowienia dla WSHiU może założy kieunek dla kandydatów dla agentów :) I ty zostań Jasiem Fasolą z Poznania :) ZABAWA PRZEDNIA PANIE KANCLERZU PROSZE O JESZCZE p.s. wciągnąłem już do zabawy lingwistów analizują treść Pana postów nie będzie wątpliwości że to PAN!! :) Pozdrawiam i zapraszam do zabawy "SZALONY" Informatyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007bis Pytanie do informatyka IP: *.icpnet.pl 11.02.05, 22:47 A która komórka na UAM zajmuje się kryptolingwistyką ewentualnie lingwistyką sądową? Pytam z czysto zawodowej ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyk Re: Pytanie do informatyka IP: *.icpnet.pl 11.02.05, 23:52 A kto powiedział ze na UAM?? Poza tym co to ma byc kryptokryminalistyka?? Uwierz sa miejsca gdzie psycholodzy, informatycy, prawnicy, lekarze ... i kryminolodzy wszelkiej masci tworza zespoly do ... Ale oni takze lubia czasem wykoszystac swoje zdolnosci do zabawy. Czy wszystko w zyciu musi byc praca? Dla niektorych lepiej zeby nie stali sie tematem zainteresowan :) To nie ta liga!!! Choc kto wie moze faktycznie ktos powinien wziac temat na rozwalke?! Szalony Informatyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007bis Re: Pytanie do informatyka IP: *.icpnet.pl 12.02.05, 00:58 Kryptolingwistyka... Jak udowodnisz że nie jestem twoim alter ego ? *icpnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyk Re: Pytanie do informatyka IP: *.icpnet.pl 12.02.05, 02:05 A czy musze? :) Dobrej nocy nawet informatycy czasem spia:) pozdrawiam Szalony Informatyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:54 jasne, rektor nic nie ma do roboty, jak tylko siedzieć na necie i czytać to forum. lolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan J. [...] IP: *.icpnet.pl 11.02.05, 20:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klan z UAM Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: 150.254.71.* 11.02.05, 20:19 Zastanawia mnie kilka spraw: Dwornicki to był spoko koleś, zawsze stawiał piwo swoim kompanom z partii w Akumulatorach. Pozniej zawsze przyjmowal K.O. i tzw. "zajaczka" jak byl wstawiony. Nosił Rolexa, ciągle kupowął nowe marynarki koniecznie markowe tak jak i buuty za conajmniej 750zł. Preferowal piora Mont Blanc (min, cena 300 zł). Przecież jako pracownik DN musiał sporo zarabiac komus sie to nie podobało i dlatego go zwolnili. Na zjazdy partyjne z Poznania wyjezdzal autokar (niewazne ze prawie pusty). Tez chcialbym byc kierownikiem DN na Uniwerku i miec Rolexa, marynarki za 400 zł, buty za 700 itp. Ale przeciesz go wyrzucono z przyczyn politycznych, a nie za przekrety finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: *.skwer / 217.153.142.* 12.02.05, 17:35 Lista Wildsteina zawiera nazwiska z Warszawy i okolic. Inne regiony, np Wrocła czy Poznań będą na pełnym spisie z 1,5 mln nazwisk, jak mówił prof.Kieres. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L 12.02.05, 18:37 Panie pytający bez końca, być może masz rację co do profesora i jego proweniencji, ale mylisz się w tym ,że Wildstein opublikował listę TW, on opublikował katalog IPN z wyraźnym zaznaczeniem, ze na liście są również poszkodowani, daruj sobie zatem powoływanie się na Wildsteina i sam z imienia i nazwiska potwierdź to co napisałeś o profesorze , bo inaczej poczytam cię za manipulanta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manipulant [...] IP: *.icpnet.pl 12.02.05, 21:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klan z UAM Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: 150.254.71.* 12.02.05, 21:20 Odpierniczcie się od Piotrka przecież wiadomo że zawsze był prawą ręką Jurgi i robił dla niego czarną robotę. Kurde wporzo był dla nas prawicowców, jak trzeba było autobus na zjazd NKWW do Warszawy to sam załatwił a w drodze powrotnej to jeszcze piwo w Napoleońskiej postawił. Kurde nie wiem czego od niego chcecie ale był ok więc odpierniczcie się. Trzymał chłopak z prawic a to komuchy chca go teraz zadusic. Wara od Piotrka naszego prezesa. Piotrek nie daj się chłopaki ze zdelegalizowanej ChDRP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolennik informat Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:40 Słuchaj Panie Chdrp. Autobus była na Zjaz, ale za pieniądze AZS UAM, do dzisiaj się z nich nie rozliczył. Zabierał pieniądze studentom sportowcom aby rozwijać własny interes partyjny. Zapytaj pana Dwornickiego jak przekręcił pieniądze AZS UAM przez fikcyjną firmę "Sekurity" prawie 200 000 złotych w 1999 i 2000. Wytłumacz panom KS Warta dlaczego nie zapłacił za prowadzenie sekcji szermierczej. Panie Dwornicki - oskarżarz Pana Rektora, a kim ty jesteś? Złodzejem, oszustem, chamem,cwaniakiem. Na tej płaszczyźnie chcesz tworzyć partię chrześcijańską? A gdzie Bóg, Papierz? Wy.... z Poznania i tak cię wsadzimy tam gdzie twoje miejsce. Proszę o jedno. Nie ruszjcie Pana byłego JM Rektora Jurgi- to dobry, prawy i kochający człowiek. Naprawdę go cenię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf poznanski nie sadze IP: *.fastres.net 13.02.05, 20:01 pamietam Lorenca z zajec, zawsze byl w porzadku i odnosil sie z szacunkiem do kazdego studenta; nie sadze wiec zeby byl w przeszlosci agentem; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkow Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.02.05, 15:42 Wszedłem tu przez przypadek i po przeczytaniu paru postów nie bardzo sie orientuję o co chodzi. Studia skończyłem pare lat temu i jeszcze pamiętam jak było na studiach. Ale tu widzę mieszaninę błota, polityi, autentycznych zarzutów kryminalnych i trochę demagogii. Panie Dwornicki jeśli dobrze zrozumiałem, to przez Pana zostało obrzuconych błotem dwóch Rektorów UAM, obecny i poprzedni, jeśli oskarżenia o sprzeniewierzenie takiej ilości pieniędzy są nie prawdą, to idź Pan do sądu niech porawomocny wyrok zamknie usta tym, co krzyczą najgłośniej, ale jeśli jesteś Pan winny, to lepiej się Pan nie wychylaj bo te oskarżenia jeśli są poparte dowodami będą mało przyjemne w przypadku sądowej konfrontacji. A swoją drogą ile to na takiej uczelni może się dziać, może należałoby się temu przyjżeć dokładniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.02.05, 16:14 Rany skąd ty masz takie informacje o jednym człowieku? Pracowałeś tam czy co? a swoją drogą to fajny temat rzuciłeś najwięcej wiary ru sie wypowiada. jeszcze trochę a bedzie 100 wpisów gdzie w pomorskim forum jest tego "nieco" więcej. Co wy prywatne porachunki na forum załatwiacie? Jak coś do kolesia masz to sie z nim rozmów albo poproś o to jakiego znajomego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieznany Co tam się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 16:34 Naprawde na tym uniwerku muszą się dziać bardzo dziwne sprawy...Czy tam działa jakaś mafia czy co?Używanie grózb karalnych obrzucanie sie najgorszym błotem i pomowieniami...Chyba najwyzszy czas aby ktoś z zewnątrz się temu bliżej przyjzal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuda Re: to jest nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 16:36 dość już pieprzysz głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuda Re: proszę admina aby wywalił ten cały topik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 16:38 to stek bzdur i pomówień a poza tym naprawdę to jest nudne i tragikomiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam_już_nie_wiem Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: *.mofnet.gov.pl 15.02.05, 09:05 Czegoś tu nie rozumiem, ale wygląda na to, że lepiej kłapać dziobem aniżeli myśleć. Na stronce pisma wydawanego przez Maciarewicza po części rozszyfrowano większość pozycji na przesławnej liście i przy nazwisku IPN BU 0194/365 LORENC STANISŁAW jest napisane "akta osobowe", co oznacza akta osobowe funkcjonariusza a nie TW czy kandydata na TW. To co, był równocześni pracownikiem naukowym i pracownikiem owej "służby"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moze terminator Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:21 Polecam adresy: www.rkn.pl www.glos.com.pl Jak się czują opluwacze? IPN BU 0194/365 - STANISŁAW LORENC akta osobowe Zatem pracownik, a nie wspólpracownik Reszta jest milczeniem ********************************* WYJAŚNIENIE ze strony www.glos.com.pl Pierwsze rubryki Lista zwiera 5 rubryk. Pierwsza, to liczba porządkowa. Druga, to sygnatura nadana przez IPN-owskie Biuro Udostępniania Archiwów (stąd skrót IPN BU). Cyfry następujące po skrócie nie oznaczają, kim była dana osoba (funkcjonariusz, agent itd.) lecz odnoszą się do klasyfikacji dokumentu, z którego zaczerpnięto nazwisko zgodnie z ustawą o informacji niejawnej. Tak więc, jeśli dokument był jawny, cyfry nie są poprzedzone ani zerem, ani żadnym innym oznaczeniem. Gdy dokument był poufny, przed liczbą jest skrót „pf” a gdy był tajny liczba zaczyna się od „0”. Dwa zera (00) rozpoczynają sygnaturę wówczas, gdy dokument był ściśle tajny. Ten sposób oznaczenia przyjęty przez IPN nie przesądza o tym, czy dana osoba była pracownikiem (brak jakichkolwiek zer, ew. pf), funkcjonariuszem (jedno zero), współpracownikiem albo kandydatem (dwa zera) choć bardzo często tak właśnie jest. Nie przesądza, bo IPN za punkt wyjścia przyjął pochodzenie dokumentu, a nie kwalifikację osoby. Tę z kolei kwestię trochę rozjaśniają dwie rubryki następujące po nazwisku i imieniu danej osoby. Pierwsza mówi o tym, jaka jednostka wytworzyła akta, z których zaczerpnięto nazwisko, co w wypadku agentów najczęściej oznacza jednostkę, która danego agenta zarejestrowała. SUSW oznacza tu Stołeczny Urząd Spraw Wewnętrznych, WUSW – Wojewódzki Urząd Spraw Wewnętrznych, MSW – centrala Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Tajemnicze „jedynki” Najważniejsza jednak jest rubryka ostatnia. To ona najbardziej zbliża nas do prawdy. Tam gdzie mamy napisane jedynie słowa „akta osobowe” mamy do czynienia z rejestracją pracowników lub funkcjonariuszy służb specjalnych, gdy jednak mamy słowa „jedynki akta” lub „jedynki MKF” chodzi o tajnych współpracowników lub kandydatów na tajnych współpracowników. Słowa „akta” lub „MKF” odnoszą się do tego czy materiały zachowały się w formie pisanej czy też mikrofilmowej. Bardziej tajemnicze jest słowo „jedynki”. Odnosi się ono do sposobu oznaczania sygnatur w systemie archiwów służb specjalnych. Jedynka rzymska (I) po numerze archiwalnym oznaczała, że chodzi o materiały (teczkę) tajnego współpracownika lub kandydata na tajnego współpracownika. Gdy była to jedynka arabska (1) oznaczało, że akta nie zachowały się w formie papierowej i pozostał jedynie mikrofilm. Takie sygnatury umieszczano w systemie kartotecznym, rejestrowym itd., czyli w całym systemie pomocniczym. Często (choć nie zawsze) poza sygnaturą pisano też skrót „tw” lub „tw-k” (tajny współpracownik, lub kandydat na tajnego współpracownika). Wbrew temu, co twierdzi pan dr A. Dudek (w audycji „Prześwietlenie” w ub. tygodniu) „jedynki” nigdy nie figurowały w przypadku innym niż „tw” lub „tw-k”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H. Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 06:17 Widac ze pojecia o sluzbach nie macie. Pieprzycie glupoty - i jedni, i drudzy. Najzwyklejsza praktyka to robienie tzw. legendy - sam pracowalem na polibudzie (nie w p-niu - nie macie co szukac), szesc lat bedac doktorantem. A gdyby jakis idiota ujawnil "wild-liste" dotyczaca nowszych czasow - przy moim nazwisku - wg tej nomenklatury - bylyby "akta osobowe". A kazdy w miare dobrze przeszkolony ubek po przeczytaniu waszych wypocin od razu zorientowalby sie ze dyskusje prowadzi tu grupa maxi 7-9 osob. Dziecinada. I z jednej manki i zdrugiej. Sa naprawde ciekawsze nazwiska wsrod ucholi. I to tez na uniwerku. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: JM Rektor UAM - IPN BU 0194/365 - STANISŁAW L 17.02.05, 20:14 > Sa naprawde ciekawsze nazwiska wsrod ucholi. I to tez na uniwerku. Prosimy w takim razie o te nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś