Dodaj do ulubionych

Wybory na Akademii Medycznej

IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 09.02.05, 00:08
stwierdzilem ze watek esqlapowy troche za bardzo sie wydluzyl i moze lepiej
zalozyc nowy tylko na uzytek wyborow. sprawa chyba ciekawa dla wielu, wiec
mam nadzieje ze bedzie co czytac. od rektora, przez prorektorow, dziekanow,
prodziekanow, senat - piszcie co wiecie
Obserwuj wątek
    • Gość: pozman Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 09.02.05, 17:12
      to jesli szyfter nie bedzie kandydowal to jest w zasadzie wybor miedzy malym
      zlem /bo za takie uwazam brebora/ a jakas nowicjuszka w postaci tej sikorskiej.
      a moze ona na dziekana kandyduje a nie na rektora?
      • Gość: hoffe Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: 193.29.205.* 09.02.05, 18:05
        Czy kandydatów jest tylko dwóch? Wydaje się, że więcej, więc wybór będzie
        szerszy. Ktoś pisał o profesorze Szyfterze! Nie trać nadziei, pozman.
        • Gość: niezłe Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 17:43
          Ha ha ha
        • Gość: gość były student Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.poznan.uw.gov.pl 07.03.05, 13:28
          Wszyscy, którzy korzystali z wiedzy Profesor Sikorskiej będąc na Jej wykładach
          i konsultacjach wiedzą, że warto postawić na Nia jako na Rektora!
          • Gość: przychylny Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: 150.254.206.* 07.03.05, 14:56
            ty lepiej pracuj na rzecz naszego drogiego urzedu wojewodzkiego lub
            marszalkowskiego, a nie pisz w watku o akademii medycznej. twoj szef nie bylby
            zadowolony ze poswiecasz tak swoj cenny czas pracy. widac pan byly minister
            sikorski inspiruje pracownikow urzedu do dzialan na rzecz jego zony. oj
            nieladnie...
      • Gość: gość lekarz Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.poznan.uw.gov.pl 04.03.05, 08:48
        Jeżeli się pracuje 12 lat na AM jak twierdzi jeden z lekarzy i nie zna się
        Profesor Wandy Horst-Sikorskiej to chyba przez te wszystkie lata się nie
        dokształcało. Sikorska już drugą kadencję jest Prodziekanem ds. Kształcenia
        Podyplomowego
        • Gość: pozman ksztalcenie podyplomowe IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 04.03.05, 21:40
          a co ma prodziekan do ksztalcenia podypolomowego do samego ksztalcenia. ona ani
          tych kursow nie organizuje ani nie przedstawia sie na nich. ma tylko formalna
          fuche i przez te 6 lat szczerze mowiac za wiele dla ksztalcenia podyplomowego
          nie zrobila - popatrzcie na liste kursow na innych AM w Polsce
        • Gość: pozman poznan.uw.gov.pl? toz to nasz eksminister IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 04.03.05, 22:33
          poznan.uw.gov.pl - czyzby przyjaciele eksministra sikorskiego z czasow pracy w
          urzedzie marszalkowskim sie uaktywnili? a jednak ma jakichs przyjaciol. i ci
          przyjaciele usialuja nas teraz przekabacic na jego zonke na rektora. a tak w
          zasadzie to jest to jeden i ten sam przyjaciel ktory pod roznymi ksywami pisze
          z neostrady i autor strony www.wyborywladz.prv.pl czyz nie mam racji drogi
          krisie? ja sie nie dalem nabrac
    • Gość: Piotr Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: 193.29.205.* 09.02.05, 17:56
      Masz rację, komentatorze mason.
      Też się cieszę, że rozpoczął się nowy wątek, śledziłem cicho ostatnie forum,
      ale czuję, że dopiero tu rozegra się prawdziwa wymiana myśli dotycząca wyborów
      na AM.

Mam nadzieję, że to będzie koniec Brębora i jego prymitywnego podwładnego
      zwanego "Wielorybkiem".
      Mam nadzieję, że będzie możliwa zmiana obecnie miłościwie nam panującego, który
      naprawdę przegina w pewnych sprawach.
      Pracuję na tej uczelni kilkanaście lat i takich rzeczy jeszcze nie widziałem.
      Na przedziwnych zasadach zbudowany market Piotr i Paweł, jakieś mieszkania
      kupione na uczelnię używane do prywatych celów, profesura z doktora w trybie
      najbardziej ekspresowym na świecie za puszczanie bąków chyba.
      Każdy kandydat lepszy, byle nie oni. Ta ekpia jest po prostu ikoną ignorancji,
      pogardy, kolesiostwa, układów, zastraszania i terroru.

Poza tym, może by się wreszcie skończyła era nieskończonego pompowania
      pieniędzy w szpital na Polnej? Inne szpitale też potrzebują pieniędzy, nie
      tylko ten...

Profesor Szyfter jest wymarzonym kandydatem, jak dr Judym co najmniej.

Proszę piszcie jacy są kandydaci, albo kiedy można będzie coś oficjalnie
      wiedzieć.

Wybory są tajne! Nie ma co się bać ich zmienić na lepszych!!!
      • Gość: df Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:55
        Kto to jest prymitywny podwładny brebora zwany wielorybkiem ???
        • Gość: student Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:13
          chyba wielorybem,bo te parametry to juz doroslego ssaka i bardzo drapieznego,on
          steruje breborem jak chce i dlatego z pewnoscia zostanie
      • kimidori Re: Wybory na Akademii Medycznej 25.02.05, 09:13
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Mam nadzieję, że będzie możliwa zmiana obecnie miłościwie nam panującego,
        który naprawdę przegina w pewnych sprawach.

A w jakich sprawach przegina??Prosze podac fakty, bo ogólniki nie sa argumentem
        w dyskusji!!

Kazdy z rektorow przeginal a wy sie uwzieliscie na brebora, bo jest szczery i
        nie owija w bawelne, jak go ktos wkurza to mowi i juz.

> Pracuję na tej uczelni kilkanaście lat i takich rzeczy jeszcze nie widziałem.
        > Na przedziwnych zasadach zbudowany market Piotr i Paweł, jakieś mieszkania
        > kupione na uczelnię używane do prywatych celów,

Jakie mieszkania?Masz dowody? czy sa to tylko plotki, ktore rozsiewasz z
        zawiścią??

Ta ekpia jest po prostu ikoną ignorancji, pogardy, kolesiostwa, układów,
        zastraszania i terroru.

chyba za duzo filmow sie naoglądałeś/aś

Kazdy rektor (wlasciwie powinno byc napisane: "KAŻDY") na AM dba o wlasne
        podwórko i kolesiestwo tutaj jest odwieczne(wystarczy popatrzec na zbiezność
        nazwisk w róznych klinikach, która trwa tutaj dłużej niż kadencja brebora),
        nawet jesli tego nie zauwazasz. Jesli sie kogos nie lubi to wiadomo ze bierze
        sie go pod lupe!!I d*** obrabia!!
        >
        > Poza tym, może by się wreszcie skończyła era nieskończonego pompowania
        > pieniędzy w szpital na Polnej? Inne szpitale też potrzebują pieniędzy, nie
        > tylko ten...

Czy ktos wie dokladnie kto stara sie o srodki finansowe dla Polnej?? Wiem z
        pewnych źródeł ze gdyby nie zaradność dyrekcji szpitala na polnej, tez marnie
        by sie szpitalowi wiodlo. Inne dyrekcje w szpitalach (nie we wszystkich)nie
        ruszą d*** zeby postarac sie o kase, tylko czekaja na gwiazdke z nieba (czytaj:
        kase z AM) a przeciez kazdy moze poprosic o dofinansowanie, np. jest wiele
        funduszy z Unii Europejskiej(krzyczą o tym w mediach!!!), ale skostniale
        towarzycho w AM uważa ze nie ma czasu na bzdury!

Wiec Studencie AM, Lekarzu, czy Pracowniku, zacznij od siebie i pomysl co TY
        mozesz zrobic dla sluzby zdrowia a nie co sluzba zdrowia moze zrobic dla
        CIEBIE!!!!!!!!!!

> Profesor Szyfter jest wymarzonym kandydatem, jak dr Judym co najmniej.
        >
        > Proszę piszcie jacy są kandydaci, albo kiedy można będzie coś oficjalnie
        > wiedzieć.
        jEST DWOJE KANDYDATÓW:
        1.Prof. dr hab. Grzegorz Bręborowicz
        2. Prof. AM dr hab. Wanda Horst-Sikorska
        >
        > Wybory są tajne! Nie ma co się bać ich zmienić na lepszych!!!

czas zglaszania chyba juz minął!

łatwo ludzi oczerniać, ale co można powiedziec o swoim postepowaniu??

Powiedz mi o swoich dobrych uczynkach to bedziemy mogli podyskutowac o złych
        lub dobrych decyzjach władz!!

Jesli ktos jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem!!(ze tak posune sie
        do skarnych cytatów)
        Ciekawe ile takich osob by sie tu znalazlo?

• Gość: Pracownik Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:16
          Pytacie jakie mieszkania ?no to mamteż pytanie ,kto zbudowal rezydencje Panu
          Dyrektorowi Poniedziałkowi ? Jak można tak szzybko wystawić nową rezydencję po
          rozwodzie ,zostawić mieszkanie starej rodzinie i zapewnić luxy nowe zonie?ile
          moze miec Pan Dyrektor urlopów w roku ,by bywć z zoną na wszystkich prawie
          wycieczkach sluzbowych z Panem Rektorem?W większości na naukowych konferencjach
          ginekologicznych,jako uczestnik?To mały przyklad pytań,ktore od lat nurtuja AM
          a pytań takim wysokim urzednikom AM mozna stawiac wiele
        • Gość: wkurzony Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:31
          Brebor jest szczery ????????no to mnie wkurzylo,on jest strasznie nieszczery i
          to wie kazdy z kim mial do czynienia
    • Gość: student IV LEK Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.echostar.pl 09.02.05, 18:32
      www.wyborywladz.prv.pl

polecam
      Właśnie na moich drzwiach od akademika pojawiła się ulotka reklamująca tę
      stronę. Dużo ciekawych rzeczy. Polecam.
      • Gość: pozman Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 09.02.05, 18:51
        ale na tej stronie jest kupa bzdur. ktos z azs za tym stoi ewidentnie. przeciez
        oni dostaja co roku tyle samo kasy co russ i stn, a na co to wydaja to juz ich
        sprawa. ze kruszynski i uruski robia sobie swoja kampanie to ich problem - nikt
        nikomu nie kaze ich sluchac, ale ta juskowiak to jest wyjatkowa menda -
        klasyczny dzialacz studencki i wieczny student tylko po to zeby byc blisko
        koryta. ona jest szfem tego azsu juz chyba z 7 lat. a taka z niej sportsmenka
        jak z koziej d*** trabka. nie sluchajcie russowcow, ale tym bardziej nie
        sluchajcie juskowiak i azs. kazdy ma swoja glowe i niech sam zdecyduje na kogo
        glosowac. moze jednak szyfter albo ktos lepszy wystartuje
        • Gość: student Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:06
          Przyjrzyjcie się studentom działającym.Oni są sterowani ale czy o tym wiedzą?
          Dlaczego rektor jest ich szefem i zawsze dbał o to by nim być?bo on wie co
          można osiągnąć tą drogą ,zobaczycie jutro jak ładnie wszystko zagra.A potem
          sprawdźcie czy powtórzy się fakt dawania etatów zasłużonym w wyborach?
          Wystarczy zobaczyć ostatnie wydanie faktów i wszyscy zausznicy obecnych władz
          w czerwonych kapturkach są jak na dłoni-z przymilną kasią pielęgniarka na czele
          • Gość: pozman Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 01.03.05, 21:50
            to ze paru studntow dostanie prezenty powyborcze teraz lub za pare lat to nic
            dziwnego, bo tak bedzie niezaleznie od tego kto wygra. swoi zawsze wyplyna.
            pytanie tylko ktorzy. tak bylo od lat i nie widze powodow zeby bylo inaczej. w
            koncu nikt nikomu w wyborach startowac nie zabrania, tak wiec kazdy ma szanse
            teoretyczne z tego skorzystac. a ze wiekszosc ludzi ma to gdzies to juz inna
            sprawa.
            • Gość: Student Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:29
              Nie rozumiem ,jeśli to jest takie oczywiste to znaczy wszysko jest sprzedawane
              i kupowane i to jest w porzo?Wielu dzialaczy z samorzadu i wydzialow gra tak
              nieczytelnie ze wydaje sie ze sluza dwum panom,kazdy z nich po wyborach bedzie
              im dziekowal i rewanzowal sie a oni z gory na to licza i to w porzo ?bylo?
              bedzie?Ejze ,to mi sie to nie podoba
          • Gość: tez student Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:20
            a ta Kasia Pielęgniarka to albo ci nieźle dała w tyłek albo co?czego sie
            czepiasz blondynki,robi co może póki na to czekaja a on może
        • Gość: student Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:10
          Podzielam twoje zdanie -Juskowiak z każdą władzą dobrze,brębor przejol ja po
          Drobniku,ale on lubi przejmować po rektorach .Nie ludx się ,będzie brebor i
          sikorska.brebor wygra i wszyscy beda mu wmawiac ze jest ok a jego poplecznicy
          beda szczesliwi i bez kaca bo wygrani zawsze maja racje
        • Gość: x-man Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.bg.am.poznan.pl 02.04.05, 15:56
          Ciekawe, mowisz: :nie sluchajcie nikogo, macie wlasny rozum" tylko
          zapominasz,ze elektorzy, ktorzy mieli glosowac, zostali wybrani
          w "demokratycznych" wyborach. Zostali ustawieni, weszly osoby, o ktorych
          wiadomo bylo z gory jak zaglosuja-kolesie z 5 i 6 roku leku, no i swiezy
          narybek z jagody, chlonny jak gabka, ktorym mozna swietnie manipulowac.
      • Gość: pozman azs a horst-sikorska IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 09.02.05, 18:54
        aha, jeszcze cos. przeciez bliski krewny tej sikorskiej to horst z azsu, wiec
        nie myslcie ze oni beda bezstronni. wybierzcie swoich ludzi, nieumoczonych w
        zadne uklady
        • Gość: lekarz rodzinny Re: azs a horst-sikorska IP: *.visp.energis.pl 09.02.05, 20:41
          Pracuję na AM 12 lat, ale nie wiem kto to jest, lub co to jest horst sikorska.
        • Gość: mantha Horst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:43
          ha ha ha ale ty jests glupi albo glupia: po co piszesz" tej horst-sikorskiej"
          skoro o niej nikt nic nie pisze, czego sie zdradzasz? Mimo twojej glupoty musze
          wystapic w obronie horsta, szkoda ze osoba tego formatu juz nie studiuje na AM.
          Horst jako czlowiek nieumoczony w uklady i uczciwy nigdy byl batem na takich
          ludzi jak ty. Wspolpraca z Horstem nalezala do najwiekszych przyjemnosci zdaje
          sie ze on tez byl starosta roku przez ladne kilka lat i nie byl bezczynyy ani
          nie bal sie zabierac glosu gdy trzeba bylo.
          Wiem ze jakbys spotkal Horsta w oczy bys mu tego nie powiedzial! Najlatwiej
          odzywac sie w sprawach o ktorych sie nie ma pojecia.
          • Gość: mm ... IP: *.bg.am.poznan.pl 10.02.05, 18:20
            wy wsyscy jestescie pogrzani, was nie mozna sadzic was trzeba leczyc
          • Gość: pozman Re: Horst IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 10.02.05, 19:38
            ja sobie horst-sikorskiej nie wymyslilem, zaczal o niej mowic ktos na watku
            eskulapowym. w zyciu tej kobiety nie widzialem, nie mam pojecia jakie ma
            osiagniecia. horsta znam tylko z zajec /bo przypadkiem pracuje juz troche na
            tej uczelni/ - pokazal sie jako wyjatkowy cham. moj szef zakladu szczerze go
            znienawidzil za bezczelnosc na zajeciach. horsta kolega nie jestem zebym
            cokolwiek musial mu mowic w oczy. a swoja droga tych wszystkich ludzi z
            samorzadu, azsu i innych, tzw spolecznie pracujacych uwazam za smieci, ktore
            zamiast ciezka praca chca sie do koryta dorwac znajomosciami. i to samo sadze o
            tych chlopakach z samorzadu o ktorych tyle bylo na watku o eskulapie. to zwykli
            karierowicze. zeby dostac miejsce pracy ktore mam teraz musialem po stazu
            ladnych kilka lat zapieprzac za darmo. nie mam ukladow, rodziny lekarskiej,
            pochodze z malego miasteczka, wiec do wszystkiego musialem dojsc sam. wiec
            zanim zaczniesz kogos oceniac, pomysl 2 razy.
            • Gość: Mantha Re: Horst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:47
              Ty to nazywasz hamstwem i bezczelnoscia, a tak naprawde chodzilo tu o to ze zabieral glos jak cos bylo nie tak, wiem to i rozumiem Twoje niezadowolenie. Moj szef tez go nie lubil. Nawet grupe im za to rozwiazali. Tez sie sklada ze pracuje na Akademii Medycznej i mialam przyjemnosc miec z nim zajecia. Skonczmy te glupie licytacje.

Jaki watek o eskulapie?
      • Gość: pozman www.wyborywladz.prv.pl IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 22.02.05, 18:31
        tak sobie dzisiaj otworzylem ta stronke i stwierdzilem ze gosc ktory ja robi
        chyba ma jakas manie szpiegowska. wszyscy go przejmuja, skrycie atakuja, jakas
        Korea Pln itp. on jest chyba jakims niespelnionym oficerem sluzb wywiadowczych.
        stronka byla bardzo wartosciowa dopoki nie pojawily sie na niej same obelgi,
        inwektywy, oskarzenia itp. czlowieku odpusc sobie i skup sie na informowaniu
        ludzi o faktach bez domieszki zawisci, bo nie jestes obiektywny. jezeli ktos
        jest przeciwnikiem jednej strony, to znaczy ze jest zwolennikiem drugiej, a w
        tym momencie nie moze mowic o niezaleznosci. nawet informacje o datach sa
        przeplecione jakimis obelgami.
        • Gość: pozman wyborywladz.prv.pl chyba zakonczylo dzialalnosc IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 01.03.05, 21:53
          strona przestala byc aktualizowana, a szkoda bo byla ciekawa. czyzby nasz drogi
          kris, wierny uzytkownik poznanskiej neostrady zrezygnowal z dzialalnosci
          politycznej? byloby zle, bo uwazam ze ta strona to oznaka pluralizmu i wolnosci
          wypowiedzi, bez ktorych nie ma demokratycznych wyborow.
    • Gość: komentator mason czy sa juz kandydaci oficjalnie znani? IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 14.02.05, 00:21
      ---
    • Gość: Studencina Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.visp.energis.pl 16.02.05, 20:13
      Teraz odbywa sie bój o elektorat studencki. Zobacz
      witrynę:www.wyborywladz.prv.pl. Ubawisz się!
      • Gość: Java Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:44
        A działacze RUSS, ludziki małe i niegodziwe, dostają piany na ustach ogladając
        tę stronkę - szkoda, że tak malo nowości. Kacyki z Samorządu pewnie teraz się
        pocą z emocji - kto to będzie rektorem, komu się podlizać.
        • Gość: wolny strzelec Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.echostar.pl 21.02.05, 18:01
          Żebyś wiedział jak bardzo są spoceni - jeszcze chyba ze trzy razy bardziej niż
          myślisz.
          Obecny układ grupy trzymającej władzę też ma kiepsko ze spaniem.
          Aha - nastąpiła dzisiaj przebudowa strony. Najlepsze jest to, że strona jest
          elegancka i po prostu mówi głośno jak jest. Ale jaja. Ale tak było też za moich
          czasów. Tak samo.
          • Gość: press Re: Bręborowicz- członek Lions Club !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:38
            cwaniaczek, zresztą w tych Lions Clubach - to same cwaniaczki zgrywające się na
            dobroczynność i ELITĘ
            • Gość: broker Re: Bręborowicz- członek Lions Club !!!! IP: *.echostar.pl 24.02.05, 18:45
              ta, taaa.
              robi co moze.
              a pali mu sie chyba pod nozkami
              kto wie jacy sa naprawde kandydaci?
              kto jeszcze oprocz niego?
    • orffeusz Re: do Lions Club nalezy też Kulczyk 24.02.05, 20:05
      a więc jest to tzw towarzystwo "nie daj się"
    • Gość: profesor KTO STARTUJE??? IP: 193.29.205.* 24.02.05, 21:41
      Ludzie dajcie wreszcie znać kto startuje, jak coś wiecie.

Wiadomo, że prof. Bręborowicz, którego szanse chyba z dnia na dzień topnieją.

prof. Horst-Sikorska - jedyna alternatywa jak na razie mi znana. Czy ktoś wie o
      innych kandydatach?
      • Gość: profesor Re: KTO STARTUJE??? IP: 193.29.205.* 24.02.05, 23:34
        A jakie szanse?

Może coś wiadomo?
        • Gość: kulturalny gość Re: KTO STARTUJE??? IP: *.bg.am.poznan.pl 25.02.05, 21:23
          Wiadomo że Bręborowicz i Sikorska. Są jakieś słuchy o prof. Opali, ale nic nie
          wiem dokładnie.
          • Gość: pozman tylko breborowicz i sikorska IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 26.02.05, 15:20
            na stronie akademii jest info ze zglosili sie tylko oni. ja sie zastanawiam
            tylko na ile kandydowanie sikorskiej jest zemsta za nieprzyznanie bezrobotnemu
            mezowi exministrowi leszkowi sikorskiemu szefowania instytutem stomatologii.
            czy ona rozlozy akademie tak jak nasz drogi leszek rozlozyl jeden ze szpitali
            podczas swojego dyrektorowania? poza tym nic do niej nie mam
            grzechy brebora znaja wszyscy
            • Gość: vox_populi Re: tylko breborowicz i sikorska IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 23:59
              Podzielam twoje zdanie Pozman. Pewnie są w rozterce że korytko się urwało i nic
              dla mężusia nie ma. A medycynę uprawiał już tak dawno, że teraz co najwyżej
              zostało mu dyrektorowanie, na które nie ma szans, gdyż jego opcja polityczna w
              nadchodzących wyborach przegra.
            • Gość: doktorek po wyborach elektorow IP: 150.254.206.* 28.02.05, 15:13
              chyba wszystko idzie po mysli brebora - dzisiaj zdecydowanie przechodza jego
              elektorzy, jak jutro bedzie podobnie, to praktycznie jest po wyborach. prof.
              Horst-Sikorska moze przegrac wyzej niz Drobnik. niezaleznie czy to sie podoba
              czy nie - zwyciezcow nikt nie ocenia. w zasadzie to mozna sie teraz zastanawiac
              tylko czy sie zmienia prorektorzy i co zrobi ze soba rodzina sikorskich
          • Gość: student Re: KTO STARTUJE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:17
            Opala będzie w następnej kadencji ,kolesie sie wymienią i szczęscie będzie
            trwać dalej
          • Gość: pracownik Re: KTO STARTUJE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:25
            juz wiadomo kto startuje ale co ze sprawa plagiatu,Opali ,Rzymskiego i Profesor
            Wity Szulc??????????Podobno kosztowało sporo wyciszenie sprawy
            ale .............jest cicho.
    • kimidori Re: Wybory na Akademii Medycznej 25.02.05, 08:44
      -----
      • Gość: doktorek i cos jeszcze... IP: 150.254.206.* 28.02.05, 15:20
        az huczy ze jakas ekipa studencka robi akcje i zbiera sily na jutro.ciekawe
        jaki bedzie efekt, bo jak pytalem studentow na zajeciach to glosy na pol
        podzielone, ale nie na sikorska tylko za lub przeciw breborowi. 3/4 w ogole nie
        wie kto to jest sikorska. wiec chyba wsrod studentow tez brebor wygra.
        • Gość: pozman wybory we wtorek IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 01.03.05, 19:50
          nie wiem jak wybory studenckie, ale nauczyciele akademiccy wydz lek 1
          zdecydowanie brebor. wroble cwierkaja ze wiekszosc pediatrii i troche plotek
          bylo przeciw obecnemu porzadkowi
          • Gość: fanbrębora Re: wybory we wtorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 19:58
            Brębor musi wygrać bo co by zrobili jego ludzie i boss płatniczy Poniedziałek?
            oni zrobią wszystko by przetrwać,dokarmić się i wygrać a ja też ich popieram bo
            i mnie wtedy będzie dobrze.Brębor o swoich dba i wszystko im spłaci z nawiązką
    • Gość: pozman obstawiamy wynik-moj typ GHB-WHS 135:55 IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 01.03.05, 21:55
    • Gość: gość -student Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.poznan.uw.gov.pl 04.03.05, 12:01
      Uważam, iż prof. Wanda Horst-Sikorska może dać nową jakość dla naszej Uczelni.
      Dziś potrzebujemy osoby kreatywnej, która jednocześnie może z historii
      wyciągnąć co najlepsze, a przecież profesor Horst to była wielkoa postać naszej
      Uczelni przed kilkudziesięciu laty.
      • Gość: Pracownik Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:17
        Tez tak uwazam ale ona nie prowadzi czynnej kampani.Ludzie brebora i on sam
        lataja za ta sprawa bardzo aktywnie.Brebor odwiedza wszystkich którzy cos
        moga,bez cienia wstydu otwarcie wszystkich pilnuje,kontroluje
        studentow,obiecuje itp a Sikorska co?liczy na manne z nieba?nawet amerykanscy
        prezydenci ,kandydaci niezle sie pocą by wygrac wybory a ona nic,siedzi i czeka
        a w dodatku za nos ja wodzi brac aktywistów studenckich,bo kasia - z
        pielęgniarskiego obiecuje na dwa fronty,i nie radze nikomu na nią liczyć-
        szczwana i wyrachowana bestia,podłącza się do wszystkich i wszystkich kiwa,z
        kolegami studentami włącznie.
        • Gość: profesorka Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:41
          Hej co z tą stroną ? Zamarła ?Dlaczego ?Przecież wybory jeszcze trwają ?
          • Gość: gloniu Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:04
            strona umiera bo wyniki wyborow sa juz znane.przykro mi ze przebiegaly w ten
            sposob. jezeli w tym kraju wszystko zalatwia sie w tak pokretny sposob to ja
            dziekuje.
            • Gość: przychylny Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: 150.254.206.* 08.03.05, 14:34
              szkoda ze strona umarla, choc nie zgadzam sie ze wyniki sa ukartowane, mimo ze
              jest raczej przesadzone ze wygra i to znacznie Breborowicz. ta strona byla
              dowodem na to ze istnieje jeszcze demokracja. ale wszystko wskazuje na to ze
              opozycja zlozyla bron i mozemy powoli juz mowic ze rektor sie nie zmieni
              • Gość: MISIACZEK Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.visp.energis.pl 10.03.05, 23:47
                Ta strona nie umarła. Jej nigdy nie było. Jakich metod można było spodziewać
                sie po klanie Breborów. Czy ktoś może powiedzieć jak to się stało, że A.B.
                Zamieienił na stanowisku kierownika swego szwagra, Co zrobił ten przyzwoity
                chłopaczek , ze zniknęli tacy ludzie z tego zakładu jak Popowicz, Grzybowski
                czy Czyzewska? Czy wiecie, ze pracowali w zakladzie, który stworzył kiedyś Pan
                Profesor Horst.
                Po wyborach nic nie będzie n\miał krzywdy. Szjoda mi tylko KLUBU!!!!
                • Gość: brrr Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.bg.am.poznan.pl 11.03.05, 22:55
                  Przede wszystkim zagrywki są nieuczciwe że aż rzygać się chce. Cała komisja
                  wyborcza to jest pośmiewisko. Podczas wyborów elektorów II wydziału jest
                  wstępne głosowanie. Okazuje się, że większość ma profesor Sikorska. Wtem
                  profesor Moczko (szef zakładu informatyki) nagle stwierdza że mu się zawiesiły
                  komputery, że nic nie może zrobić, że jest biedny, że trzeba niestety czekać.
                  Potem wygłasza się czytanie regulaminu wyborów. Cała przerwa trwa dwie godziny
                  ponad.

O co chodzi?

Chodzi o to, by zwolennicy profesor Sikorskiej poszli wreszcie do domu, żeby
                  się zmęczyli. Mają poza tym więcej do zrobienia - np gabinety - niż asystenci
                  na anatomii, którzy dodatkowo jeszcze sterroryzowani wzrokiem Witka siedzieli
                  murem do końca.

Jak już siły się zmieniły to pstryk! komutery "się włączyły", "się naprawiły
                  same" i można było głosować. Piękna sprawa. Że żadna prasa się za to nie
                  weźmie, to jest skandal po prostu. Dobrze pisze ktoś na wyborywladz.prv.pl, że
                  to Korea Północna jest, nie demokracja.
                  • Gość: Test studenta Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.visp.energis.pl 12.03.05, 22:44
                    A co miał zrobic Moczuś. Jest kumplem A. breborka czy też nie. A Wicia
                    zostawcie w spokoju. Jego nazwisko jest na liscie Wilksteina i wcale nie
                    wybiera sie po zaświadczenie do IPN.
                  • Gość: bentley Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.05, 15:44
                    Tak czytam czytam i kolego brrr musze ci powiedziec, ze mi rzygac sie chce
                    czytajac to co piszesz. Nie wiem czy twoj kretynizm bierze sie z niewiedzy czy z
                    glupoty ale musze ci powiedziec, iz nie masz kompletnie pojecia o czym piszesz.
                    Rozumiem, ze to jest forum publiczne i kazdy moze pisac co chce ale takie bzdety
                    w twoim wykonaniu to juz przesada.
                    Jaka przerwa ? jaka awaria ? jakie dwie godziny ? - bylem tam i nic takiego nie
                    mialo miejsca musze ci powiedziec.
                    Z co do zmeczenia zwolennikow prof. Sikorskiej to hm... sa niby slabsi od
                    zwolennikow innych osob ?
                    Widze, ze Korea Pl. to owczem ale w twoim wykonaniu.

pozdrowienia
                    • Gość: ciekawy Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:49
                      W poniedziałek 14-go odbyły się spotkania kandydatów na rektora z pracownikami
                      i później ze studentami AM - czy ktoś był? jakie oceny? I czy w ogóle te
                      spotkania jeszcze coś mogły zmienić, czy karty juz dawno zostały rozdane?
                      • Gość: student Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:02
                        Karty rozdane.nagrody ,posady i wycieczki do stanow obiecane
                    • Gość: Wyborca Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:01
                      Albo nie byłes albo klamiesz w zywe oczy bo to o Moczko to szczera prawda ale
                      czemu Ona tego nie oprotestowuje ,mamwatpliwosci czy jej naprawde
                      zalezy,przeciez szwindel goni szwindlem a ona nic no to kto to ma zrobic?A
                      Brebor to juz tak bezczelnie pcha do przodu ze na wymioty sie zbiera,ale kto go
                      rekomenduje ? same ciekawe osoby!!!!!!!!!!!!!jesli on sie takich poreczycieli
                      nie wstydzi to szkoda kazdego slowa.
                    • Gość: Wyborca Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:01
                      Albo nie byłes albo klamiesz w zywe oczy bo to o Moczko to szczera prawda ale
                      czemu Ona tego nie oprotestowuje ,mamwatpliwosci czy jej naprawde
                      zalezy,przeciez szwindel goni szwindlem a ona nic no to kto to ma zrobic?A
                      Brebor to juz tak bezczelnie pcha do przodu ze na wymioty sie zbiera,ale kto go
                      rekomenduje ? same ciekawe osoby!!!!!!!!!!!!!jesli on sie takich poreczycieli
                      nie wstydzi to szkoda kazdego slowa.
                      • Gość: Wyborca Po holocauscie bombowym Drezna, holocaust uniwersy IP: *.66.15.5.161.gte.net 16.03.05, 01:32
                        tetow.

ELITA PRZYSZLOSCI

Edgar Bronfman i jego mafia World Jewish Congress sa dla Niemiec tym, czym dla
                        Polski byli Jakub Berman, Lawrientij Beria i Kaganowicza za zydokomuny, a
                        Stolzman, Geremek, Szechter itd. sa za PL-u.

Wskutek bronfmanskiej polityki gryzipiorki UE postanowily na konferencji
                        ministrow kultury w Bolonii zniszczyc uniwersytety w Europie "traktem
                        bolonskim".

Uniwersytety w Niemczech jednak bronia sie. Walcza o najtezsze glowy przy
                        naborze studentow - wszystkich narodowosci - i wlaczaja je do badan naukowych
                        juz na pierwszym roku studiow. I wylania sie ELITA JUTRA.

BITWA O NIEMCY

Pole bitwy przedstawia wynik ankiety przeprowadzonej w kwietniu i lipcu 2004, a
                        obejmujacej 80 tys. studentow (www.studentenspiegel.de) pytaniami o:

- stopnie z matury, uniwersytetu i egzaminow,
                        - dlugosc studiowania i wiek,
                        - stypendia, nagrody, publikacje,
                        - znajomosc jezykow,
                        - znajomosc EDV,
                        - dzialalnosc jako pomoc naukowa,
                        - praktyka,
                        - doswiadczenie zagranica i mobilnosc,
                        - zaangazowanie poza uniwersytetem.

Otrzymano ranking poziomu akdaemickiego studentow wyrazony iloscia punktow na
                        nastepujacych uniwersytetach:

3,0
                        TU Monachium
                        2,9
                        Freiburg
                        2,7
                        Lipsk
                        Humboldt-U Berlin
                        2,6
                        U Konstancja
                        U Monachium
                        2,5
                        U Heidelberg
                        U Stuttgart
                        U Tuebingen
                        2,4
                        U Augsburg
                        U Mannheim
                        2,3
                        U Kaiserslautern
                        U Wuerzburg
                        2,2
                        U Jena
                        U Muenster
                        2,1
                        U Berlin
                        U Bonn
                        U Darmnstadt
                        U Drezno
                        U Marburg
                        U Regensburg
                        U Saarbruecken
                        2,0
                        TU Chemnitz
                        1,9
                        U Erlangen/Norymberga
                        1,8
                        U Getynga
                        U Kolonia
                        U Mainz
                        U Trier
                        1,6
                        TH Aachen
                        U Brema
                        U Kiel
                        1,5
                        TU Berlin
                        TU Braunschweig
                        U Frankfurt
                        U Hamburg
                        1,4
                        U Bochum
                        U Duesseldorf
                        U Giessen
                        U Hanower
                        1,3
                        U Bielefeld
                        1,1
                        U Duisburg-Essen

U - Universitaet
                        TU - Technische Universitaet (politechnika)
                        TH - Technische Hochschule

---------------

Polska studentka w Tuebingen, Anna Kasprzyk, 22, wybrala sie do Finlandii na
                        jeden semestr logiki matematycznej, "poddzial" matematyki, poniewaz "tego nie
                        ma w Niemczech". "Tam zyja najfantastyczniejsi fani logiki" - powiada.

Finskiego nauczyla sie w internetowym czacie, a jezyk francuski, angielski i
                        japonski poznala w szkole. "Po maturze wedrowalam z plecakiem dwa miesiace w
                        Japonii, chcialam sprawdzic moja znajomosc jezyka."

Ania mogla zglosic sie do egzaminu koncowego juz latem ubieglego roku, miala
                        wtedy juz wszystkie zaliczenia i egzaminy, nie tylko z logiki, lecz z
                        wszystkich przedmiotow: lingwistyki, informatyki teoretycznej i psychologii
                        kognitywnej.

Ale chciala rowniez zrobic stopien bachelora w japonskim. Powiada, ze woli
                        studiowac o trzy miesiace dluzej - z zainteresowania. "Zalezy mi bowiem rowniez
                        na uksztaltowaniu osobowosci. Nie chce zwyczajnie jak najmlodziej doktoryzowac
                        sie, albo przesiasc sie na jakas posade w przemysle czy byznesie."

---------------

Niestety - poza popieraniem wybitnie usdolnionych - plynie nurt Bronfmana wciaz
                        cienka, ale nieprzerwana struzka: wmuszanie uczelniom terrorem "politycznej
                        poprawnosci" programu bolonskiego, pozornie z inicjatywy gryzipiorkow
                        brukselskich:

1. skrocenie czasu studiow i
                        2. produkowanie tytularnych, choc niedopieczonych bachelorow i magistrow,

czyli wypychanie niedouczonych miernot na rynek pracy, czyli wrzucanie ich na
                        gleboka wode i tym samym zdanie ich na lawiranctwo zyciowe lub wieczorowe
                        doksztalcanie sie.

-----------------

ODPOWIEDZ PATRIOTOW

Wobec holocaustu nauki wylonila sie zywiolowo obrona intelektualnej ELITY
                        PRZYSZLOSCI. Uczelnie daja najzdolniejczym szanse udeotepnianac im uczestnictwo
                        w badaniach naukowych juz na pierwszym roku studiow.

Obrona kopiuje praktyke w USA: tajemnica szczytowych poziomow uniwersytetow
                        amerykanskich, jak Stanford, Harvard, czy Massachussets Institute of
                        Technology, jest fakt, ze one wyszukuja sobie najzdolniejszych studentow.

Amerykanske metode - wyszukiwanie, zaadoptowal rektor Technische Univeristaet
                        (politechniki) w Monachium, Wolfgang Hermann, na 17-tu kierunkach studiow.

Zaczelo sie w roku 2000 molekularna biotechnologia. Jedna z pierwszych
                        studentek byla 23-letnia Swenia Jarchow.

Ona absolwowala z najlepszymi ocenami z semestru w Madrycie. Podczas wakacji
                        miala praktyke w koncernie farmaceutycznym Lilly w Hamburgu.

"Nie potrzebujemy tu nieumotywowanych studentow, ktorzy na sali wykladowej
                        drzemia" - powiada profesor Skerra. "Tak samo nie profesorow, ktorzy zestawiaja
                        z drukowanych podrecznikow nudne prezentacje powerpointowe."

Profesor Skerra, ktory zajmuje studentow nie dukaniem, ale badaniem juz od
                        pierwszego semestru, zostal odznaczony nagroda Deutscher Zukunftspreis w 2004
                        roku.

23-letnia Jarchow pomaga mu w poszukiwaniu antycalin. Sa to calkiem nowe
                        proteiny, za pomoca ktorych bedzie sie niszczyc bakterie.

--------------------

FREBLOWKI STOLZMANA

W PL-u "nie ma pieniedzy" na badania naukowe, choc Stolzman-Kwasniewski buduje
                        za miliardy luksusowy Disneyland biurowcowy dla planowanego przez Bronfmana
                        rzadu Judeopolonii w Wilanowie.

"Uniwersytety" sa nedznymi freblowkami, ktore lamia zycie 5-letnia tortura
                        nadzieji.

"Dyplomami" PL-owskich freblowek Stolzmana mozna sobie d. podetrzec, bo np. w
                        Chicago pan magister z Polski musi zarabiac "w kontraktorce", a pani magister
                        musi "isc na domki" (sprzatac cudze domy i podcierac zadki umierajacym Zydom).

Haika Silberstein (ps. Hanna Suchocka) i inne Zydy rzadowe wyslaly swoje mioty
                        na studia do Szwajcarii. Z Zydziatek wyrosna opresyjne Zydziska elity
                        Herrenvolku, a niedouczone Polaczki beda im palestynczykowac.
                      • Gość: bentley Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.05, 13:14
                        Heeee ale macie wyobraznie, te niby wstepne wybory tez niby sie odbyly ? hiii
                        A jezeli chodzi o przerwe to mysle, ze mylisz przerwe na zliczanie glosow z
                        awaria, ehh zreszta szkoda gadac. Widze, ze masz juz utarty kierunek myslenia
                        "niezmienny" ;)
                      • Gość: kolejny_wyborca Re: Wybory na Akademii Medycznej IP: *.crowley.pl 16.03.05, 16:15
                        Potwierdzam to co przedmowca, bzdura jest stwierdzenie kolegi brrr "Okazuje
                        się, że większość ma profesor Sikorska. Wtem profesor Moczko nagle stwierdza że
                        mu się zawiesiły komputery..."
                        Nic sie nie okazalo poniewaz glosowanie jest tylko jedno i bzdura jest mowienie
                        o wstepnym glosowaniu - smieszne, glosowanie odbywalo sie na elektorow i nie ma
                        mozliwosci jakiegokolwiek wstepnego glosowania.
                        Wedlug mnie wszystko odbylo sie ok a lepiej sie przyczepic do zwolennikow prof.
                        Sikorskiej (lub do braku zwolennikow) niz do samego glosowania.
    • Gość: pozman Na noc i poranek wyborczy IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 20.03.05, 21:13
      na tych najblizszych 12 godzin zycze:
      - kandydatom - umiejetnosci godnego zniesienia porazki i stonowanej radosci z
      szacunkiem dla przeciwnika,
      - elektorom - madrosci i rozwagi
      - pracownikom i studentom AM - madrego sprawiedliwego rektora.

ze swojej strony podtrzymuje typ ghb:whs miedzy 130-135:55-60, przy zalozeniu
      ze 5% elektorow nie bedzie.
      to forum dowiodlo, ze mozna dyskutowac nawet majac skrajnie rozne poglady,
      dlatego uwazam ze bylo potrzebne, szczegolnie chcialbym podkreslic role strony
      wyborywladz.prv.pl, z ktora mimo ze sie nie zgadzam, jako ze bedac przeciwko
      jednemu kandydatowi z sposob oczywisty popierala drugiego /a w zasadzie druga/,
      to jednak traktuje jako przejaw demokracji w srodowisku akademickim. drogi
      krisie - gratuluje.
    • Gość: komentator mason Prof. G.H. Breborowicz nowym /starym/ rektorem IP: 150.254.206.* 21.03.05, 10:05
      GHB-WHS 167-27
      • Gość: Kris2 Re: Prof. G.H. Breborowicz nowym /starym/ rektore IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 13:59
        Gratuluję wszystkim co zaangażowali się w wybory promując je. Gratuluję
        wygranym, gratuluję przegranym, bo samo podjęcie walki było wielką sprawą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka