Gość: jacek IP: 64.9.159.* 10.06.02, 18:48 czy jest na tym forum wiecej przyglupich jak ja, ktorzy skonczyli LO 5 w latach 84-85?????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotbehemot Re: LO # 5 10.06.02, 23:26 ja skończyłem VLO, ale niestety nie w 84-85:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LO # 5 IP: 64.9.159.* 11.06.02, 01:27 No to jest jeszcze jeden co ta PIATKE skonczyl, brawo,brawo!!!! Wszyscy z pogarda o tej szkole mowia, ale w koncu paru durni na ludzi wyprowadzila i to bez legendy marcinkow czy dwojek z matejki czy tez osemek z glogowskiej............. Szkola ogolnie byla do dupy ale JA ta mierna bude skonczylem i ...............no wlasnie , i co???? He,he,he no coz, nie bylem w taki super by do marcinkow lazic ale koniec w koncu.........czy to przywilej by w lepszych szkolach byc ???? czesto sie okazalo ze mamusia natura rozum nam dala troszku pozniej......he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: LO # 5 IP: 213.76.149.* 12.06.02, 09:39 > No to jest jeszcze jeden co ta PIATKE skonczyl, brawo,brawo!!!! > Wszyscy z pogarda o tej szkole mowia, ale w koncu paru durni na ludzi wyprowadz > ila i to bez legendy > marcinkow czy dwojek z matejki czy tez osemek z glogowskiej............. Bez przesady - nie było tak źle... Ja skończyłem piatkę w 89 i nie narzekam. Bardzo mile wspominam ten czas - może za wyjątkiem lekcji matematyki, ale to już mój prywatny ból ;-) > Szkola ogolnie byla do dupy Kiedy ją skończyłeś i dlaczego twierdzisz, że była do dupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LO # 5 IP: 64.9.159.* 12.06.02, 14:27 Gość portalu: Tomek napisał(a): > > No to jest jeszcze jeden co ta PIATKE skonczyl, brawo,brawo!!!! > > Wszyscy z pogarda o tej szkole mowia, ale w koncu paru durni na ludzi wypr > owadz > > ila i to bez legendy > > marcinkow czy dwojek z matejki czy tez osemek z glogowskiej............. > > Bez przesady - nie było tak źle... Ja skończyłem piatkę w 89 i nie narzekam. > Bardzo mile wspominam ten czas - może za wyjątkiem lekcji matematyki, ale to ju > ż > mój prywatny ból ;-) > > > Szkola ogolnie byla do dupy > > Kiedy ją skończyłeś i dlaczego twierdzisz, że była do dupy? > Konczylem w 84-85 , jeszcze wtedy byly tam takie pomaranczowe sciany i drzwi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: LO # 5 IP: 213.76.149.* 12.06.02, 15:44 > Konczylem w 84-85 , jeszcze wtedy byly tam takie pomaranczowe sciany i > drzwi !!!! Pomarańczowe ściany i drzwi były jeszcze dłuuuuugo potem. W '96 miałem tam praktykę i ciągle były ! Ach, łza w oku sie kręciła. I zadziwiająco dużo starych nauczycieli było... Z nieśmiertelnym "Glonem" na czele - ale wiesz, że w zeszłym roku w końcu odszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LO # 5 IP: 64.9.159.* 12.06.02, 15:55 Czy jakies spodkania absolwentow sa w tej naszej piatce organizowane?????? Kiedys , dyskoteke zorganizowalismy w szkole i jedna z dziewczyn ( straszna wariatka ale slodka) sprzedala kupe biletow penerom pod kinem baltyk. Jak sie to towarzystwo pojawilo by sie w naszej budzie zabawic glon byl gotowy dzwonic po milicje. Ja tych penerow wszystkich wpuscilem pod warunkiem ze mi dadza dowody i legitymacje( myslalem ze ze strachu umre) i powiedzialem im ze jak im dam znak to dopiero wtedy moga sie po mordach bic...he he he . Oczywiscie znaku im nie dalem i wszystko sie po kosciach rozeszlo....Potem tylko jakies podejrzane penery mi mowily na ulicy...tej, Jacek, siemanko......(..co za poruta.......) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: LO # 5 IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.06.02, 21:49 > Czy jakies spodkania absolwentow sa w tej naszej piatce organizowane?????? Właśnie w '96 było 60-lecie szkoły i było trochę starych absolwentów, ale uroczystość była w sumie raczej kameralna. Następną zapowiedzieli na 75-lecie. > Kiedys , dyskoteke zorganizowalismy w szkole i jedna z dziewczyn ( straszna war > iatka ale slodka) sprzedala > kupe biletow penerom pod kinem baltyk. (CIACH)... No i sam widzisz, że w tej piątce nie było tak źle. Kto był Twoją wychowawczynią (moją Kujawa od angielskiego - super kobita!) i z kim miałeś jakie przedmioty? Mi Bilska i lekcje matematyki z nią śnią się jeszcze do dzisiaj, a powiedzonkami Okularczyk (geografia) to z kumplem się do dzisiaj przerzucamy i oczywiście nikt nie wie o co chodzi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LO # 5 IP: 64.9.159.* 13.06.02, 00:34 Nazwisk to raczej nie pamietam ale najpierw wychowawczynia byla taka przeegzaltowana pani od rosyjskiego, ciagle mnie scigala bo jako jedyny w szkole mialem dlugie wlosy i okulary jak Lennon he he he , potem byl taki gosc od historii ( szczuply ,z brodka) on mnie bardzo lubil bo swietny z historii bylem, on tez wiedzial ze z matmy to ja dupa bylem i na maturze mi cala prace z matmy ( w trakcie egzaminu) napisal, on razem z takim podobno szkolnym sb-kiem od PO razem palili cmiki w swojej prywatnej palarni pod schodami...he he he .Kujawe pamietam i dobrze wspominam................. fajowo wspominam geografie i biologie a z fizy to mialem taka mloda nauczycielke , super rowniacha.... podaj nazwiska to sobie zaraz przypomne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: LO # 5 IP: 213.76.149.* 13.06.02, 08:54 > Nazwisk to raczej nie pamietam ale najpierw wychowawczynia byla taka przeegzalt > owana pani od rosyjskiego, > ciagle mnie scigala bo jako jedyny w szkole mialem dlugie wlosy i okulary jak > Lennon he he he , He he he - sądzę, że to była pani Bulińska-Jankowiak, bo pozostałe kobity od ruska były w miarę OK (za wyjątkiem "babuszki" Kartowicz, ale ona była z zupełnie innej planety :-)) > potem byl taki > gosc od historii ( szczuply ,z brodka) on mnie bardzo lubil bo swietny z histor > ii bylem, on tez wiedzial ze z matmy > to ja dupa bylem i na maturze mi cala prace z matmy ( w trakcie egzaminu) napis > al, Tadziu Przybysz - też miałem z nim historię w I klasie. Był niezły, ale chyba na jego poziom byliśmy jeszcze za smarkaci... on razem z takim podobno > szkolnym sb-kiem od PO razem palili cmiki w swojej prywatnej palarni pod schoda > mi...he he he . Zaraz zaraz - tym sb-kiem to był "obesturmbahnfuhrer" Omilian, ale on nie palił. Kurzyli za to właśnie Przybysz, Dzięcioł (ten lepszy gość od PO, co obozy na Wędromierzu organizował) plus dyr. Syroczyński (aka Syrop). Okazjonalnie dołączała do nich Rutkowska od historii (taka w miarę ładna, umalowana, ale znerwicowana). Kujawe pamietam i > dobrze wspominam................. > fajowo wspominam geografie i biologie a z fizy to mialem taka mloda nauczyciel > ke , super rowniacha.... Hmmm - od fizy dwie w miarę młode to były dwie. Ja miałem z Kacprzak (czarna w okularach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cazioo Re: LO # 5 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 22:15 Miałeś tam praktykę? Jeżeli z tego przedmiotu co myślę to uczyłeś mnie przez około miesiąc. Byłem wtedy w drugiej klasie. Swoją drogą jaki ten internet mały. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: LO # 5 IP: 213.76.149.* 13.06.02, 08:56 > Miałeś tam praktykę? Jeżeli z tego przedmiotu co myślę to uczyłeś mnie przez > około miesiąc. Byłem wtedy w drugiej klasie. Swoją drogą jaki ten internet mały Ano mały... Chodzi o angielski? Klasa II f? Jakieś wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś