kobieta9 10.03.05, 17:04 Mam pytanie: czy lepiej posiadać w komputerze program Norton Antywirus 2003 czy zainstalować sobie któryś z darmowych programów z internetu np. AVAST? Prosze o odpowiedź i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: george Re: Program antywirusowy IP: *.icpnet.pl 10.03.05, 17:28 Oczywiście, że Avast, bo za darmo. Norton to wydatek rzędu 200 zł rocznie, a chyba nie chcesz korzystać z kradzionej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: Program antywirusowy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.05, 21:22 Avast jest programem antywirusowym, skanuje dyski w poszukiwaniu wirusów, robaków i koni trojańskich. Dla zabezpieczenia komputera przyłaczonego do Internetu bezwglednie potrzeby jest także program typu firewall, chroniący przed atakami z zewnątrz. Wg. logu mojego firewalla w porze największego ruchu ( wieczór i późny wieczór) co 30 sekund ktoś próbuje atakować mój komputer, oczywiście nie jestem wyjątkiem i takie ataki skierowane sa do każdego komputera w sieci. Pomyśl zatem o programie kompleksowo chroniącym twoje zasoby i twoja prywatność. Ja kupiłem pakiet McAfee, niestety trzeba odżałować parę złotych ale masz potem darmowe aktualizacje. Odpowiedz Link Zgłoś