Dodaj do ulubionych

Otwarcie największego w Poznaniu centrum handlo...

• Gość: Mieszkaniec Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:54
      Te papierosy to żenada MASZ RACJE ŚMIERDZI STRASZNIE !!!!!!!
      • Gość: klient Re: kompletnie się zawiedliśmy pod każdym względem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:57
        A oto dlaczego King Cross Marcelin nam się nie podoba:
        1- smród papierosów
        2- zawiła komunikacja, ludzie muszą szukać
        3- brzydkie udziwnione "nowoczesne ławki" i wstrętne popielniczki i kosze!!!!!
        4- brzydki ogródek dla dzieci - mały i dziwaczny
        5- w całym obiekcie niesympatyczna atmosfera - brak klimatu
        6- nie elegancko - brak klasy, smaku, gustu
        7- ciasnota jak dużo ludzi, za wąska komunikacja
        8- parkowanie samochodów skomplikowane
        9- dojazd - to droga przez mękę - korki, korki, korki
        10- sklepy i markety nie mają niczego ciekawego - to samo co wszędzie
        11- ceny wyższe
        12- za mało kas - i jak jest tłum to czeka się godzinę
        13- słaba wentylacja, duszno
        14- zgiełk i hałas
        15- zewnętrzne otoczenie to wielkie błoto
        • Gość: tsurani riposta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 07:23
          1- smród papierosów
          ... byłem tam tylko raz, około 13 popołudniu. Papierosów nie czułem (ale może
          później rzeczywiście tak jest - ilość postów o tym świadczy - a jeśli tak to
          rzeczywiście skandal)

2- zawiła komunikacja, ludzie muszą szukać
          ... każdy nowy budynek jest zawiły - nawet jak pierwszy raz wejdziesz na
          wywiadówkę od dzieciaka - też się w szkole pogubisz. Jak dla mnie więc -
          argument nie do przyjęcia - naciągany...

3- brzydkie udziwnione "nowoczesne ławki" i wstrętne popielniczki i kosze!!!!!
          ... o gustach się nie dyskutuje. Wszystkich i tak nie zadowolisz. Ja nic do
          ławek, popielniczek i koszy nie mam - ważne, że spełniają swoją rolę. Argument
          naciągany...

4- brzydki ogródek dla dzieci - mały i dziwaczny
          ... tego nie sprawdzałem - nie wypowiem się więc...

5- w całym obiekcie niesympatyczna atmosfera - brak klimatu
          ... a widziałeś klimat w jakimkolwiek markecie? Bo ja nie...

6- nie elegancko - brak klasy, smaku, gustu
          ... do bycia elegancką jest Opera. J.W.

7- ciasnota jak dużo ludzi, za wąska komunikacja
          ... to stwierdzenie mnie rozbawiło. Nie chcesz mieć ciasno przy tłumach ludzi,
          pobiegaj sobie po płycie lotniska... Komunikacja wcale nie jest wąska. Gdy
          poznaniakom przejdzie szał na "dzień dobry" będzie wszystko ok.

8- parkowanie samochodów skomplikowane
          ... tu się nie wypowiem. Dojechałem autobusem bez żadnych problemów.

9- dojazd - to droga przez mękę - korki, korki, korki
          ... J.W. O 13 w środę korków nie było.

10- sklepy i markety nie mają niczego ciekawego - to samo co wszędzie
          ... a chciałeś tam znaleźć krokodyla? ROTFL

11- ceny wyższe
          ... nie zgadzam się zupełnie. Wiele cen było niższych niż w innych miejscach, a
          jeśli zdarzyło się kilka wyższych - na tym polega wolny handel.

12- za mało kas - i jak jest tłum to czeka się godzinę
          ... pokaż mi market w którym sie nie czeka jak jest tłum. Pretensje miej do
          siebie - chciałeś zrobić zakupy bez tłumu, trzeba było poczekać ze dwa
          miesiące...

13- słaba wentylacja, duszno
          ... nie zauważyłem

14- zgiełk i hałas
          ... tak to bywa w miejscach, gdzie tłum się przekewa... Chyba, że chciałbyć
          przy wejściu kneblować ludziom usta. Ale pewnie wtedy dopisałbyś tu punkt
          pt. "chamska złośliwa ochrona"

15- zewnętrzne otoczenie to wielkie błoto
          ... to fakt. Ale żważ, że jest w zasadzie końcówka zimy (naciągane
          przedwiośnie). I w każdym miejscu nowej budowy byłoby w tym okresie tak samo.
          Poczekajmy do lata- dajmy im szansę.

Uffff... rasowy malkotent z Ciebie ;-)
          • Gość: ENERGY 52 Re: riposta IP: *.icpnet.pl 21.03.05, 12:53
            W rzeczy samej!!!
          • Gość: profesor Re: riposta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:12
            Odpowiedź do punktów 5 i 6. Widocznie nie byłeś kolego nigdy np. w Starym
            Browarze lub w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu. A może jesteś tylko
            bywalcem Tesco czy innych Biedronek ?!
            • Gość: tsurani panie profesorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:12
              (a jakiej specjalności można wiedzieć? czy może profesor to tylko niespełnione
              marzenie?)

Wyobraź sobie, że byłem i w jednym i w drugim miejscu. I podtrzymuję swoją
              wypowiedź. Klimat w markecie? To tylko utopia (lansowana przez właścicieli
              marketów takich jak Stary Browar). Z akademickim pozdrowieniem

Doktor (bynajmniej nie w gestii niespełnionych marzeń)
    • Gość: hdgf Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: *.icpnet.pl 21.03.05, 12:16
      • Gość: rob Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:45
        bez dwoch zdan puszka nie centrum zakupow a do starego browaru do piet nie
        dorastaja,bez smaku i klasy to jest urzadzone!!!!!
    • Gość: Rob Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: 193.109.212.* 21.03.05, 14:29
      W natłoku zakupów wszyscy zapomnieli o swoich samochodach pozostawionych na
      parkingach na obszarze Centrum Handlowego.Nikt o tym nie mówi, ale od otwarcia
      KC, ukradziono prawie 20 samochodów!!!!A gdzie w tym czasie była Policja
      wiedząc o takich sytuacjach????
      • Gość: KB Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: 217.17.35.* 21.03.05, 14:43
        Skąd te informacje o liczbie skradzionych samochodów? Poproszę o źródło.
    • facet123 Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand 22.03.05, 12:33
      Powstał następny chlew dla bezmógziego bydła jakim staje sie nasze
      społeczeństwo.
      Techniki marketingowe stosowane podczas otwierania tego centrum handlowego
      przebijąją wszystko co wymyslił reżim komunistyczny, czy carska rosja.
      Najbardziej przygnebiły mnie napisy typu "cukier tylko do 10kg na osobe" i inne
      podobne "ograniczenia sprzedaży" oczywiste jest chyba, że dla takiegu wielkiego
      supermarketu nie ma żadnej różnicy ile cukru kto kupi - chodzi tylko o
      wzbudzenie histerii wśród klientów, przekananie ich, że skoro ograniczają
      sprzedaż to znaczy że trzeba kupować ile mońna. Do tego reklamy i komunikaty
      podawane przez megafon były podawane z głośnością na granicy bólu - tak, że nie
      było mowy żeby pogadać z osobą idącą koło ciebie.
      Oczywiście - ludzie to owce, tłumy biły od rana, bukowską nie dało sie
      przejechać, a niektóre przypadki podobno nocowały pod centrum, żeby dorwać się
      do tańszych telewizorów.

Najgorsze jest to, że nikt z tych tłumów nie widzi tego jak bezszczelnie tłum
      jest manipulowany. Wydawanie wszystkich swoich pieniędzy na pierdoły z promocji
      staje się obowiązkiem, czymś co sie robi "bo tak trzeba - tak robia inni".
      Nie dość, że dzieci są tutaj wspaniałym celem dla psychologicznych sztuczek
      marketingowców to jeszcze rodzice bezmyślnie utwierdzają, je w przekonaniu, że
      rodzinna wizyta w megapleksie zakończona obiadem w macdonaldzie jest
      ostatecznym celem zdrowej komórki społecznej.

Smutne jest to jaka głupota panuje w naszym społeczeństwie. Nasz świat coraz
      bardziej przypomina książki Orwella.
    • Gość: Beata Carrefour Champion IP: *.icpnet.pl 24.03.05, 08:52
    • Gość: Beata Carrefour Champion IP: *.icpnet.pl 24.03.05, 08:53
      Czy ktoś wie czy w Poznaniu są markety Carrefour lub Champion? Jeśli tak to
      gdzie?
      • Gość: Robo Re: Carrefour Champion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:36
        Hypernova = Carrefour
        Jeden jest w Centrum Franowo, drugi bodajże gdzies na Piątkowie ale nie wiem
        dokładnie gdzie :)
        • winka25 Re: Carrefour Champion 25.03.05, 10:01
          Drugi jest na ul. Wojciechowskiego przy rondzie Obornickim. Otwarcie było 23.03.
    • Gość: Zbyszek Własnie słyszę w TVP3 że zdążył się zawalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:11
      a w internecie nic. Żadnych szczegółów ani zdjęć. Wstyd dla Wyborczej, że śpi
      jeszcze o tej porze w Wielką Sobotę:).
      • Gość: poznaniak ZAMKNĄĆ KING'S CROSSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 13:29
        Inspekcja budowlana do roboty !!
      • Gość: Polak Re: Własnie słyszę w TVP3 że zdążył się zawalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 14:24
        Jak dla mnie to kolejny tani chwyt marketingowy. Tera wszyscy polecą do
        kingcrossa zobaczyć co sie stało... A przy okazji kupią siatke bułek :/
      • Gość: Ambroży Każda reklama jest dobra, aby przyciągnąć klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 14:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka