Gość: Mieszkaniec Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:54 Te papierosy to żenada MASZ RACJE ŚMIERDZI STRASZNIE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: kompletnie się zawiedliśmy pod każdym względem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:57 A oto dlaczego King Cross Marcelin nam się nie podoba: 1- smród papierosów 2- zawiła komunikacja, ludzie muszą szukać 3- brzydkie udziwnione "nowoczesne ławki" i wstrętne popielniczki i kosze!!!!! 4- brzydki ogródek dla dzieci - mały i dziwaczny 5- w całym obiekcie niesympatyczna atmosfera - brak klimatu 6- nie elegancko - brak klasy, smaku, gustu 7- ciasnota jak dużo ludzi, za wąska komunikacja 8- parkowanie samochodów skomplikowane 9- dojazd - to droga przez mękę - korki, korki, korki 10- sklepy i markety nie mają niczego ciekawego - to samo co wszędzie 11- ceny wyższe 12- za mało kas - i jak jest tłum to czeka się godzinę 13- słaba wentylacja, duszno 14- zgiełk i hałas 15- zewnętrzne otoczenie to wielkie błoto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsurani riposta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 07:23 1- smród papierosów ... byłem tam tylko raz, około 13 popołudniu. Papierosów nie czułem (ale może później rzeczywiście tak jest - ilość postów o tym świadczy - a jeśli tak to rzeczywiście skandal) 2- zawiła komunikacja, ludzie muszą szukać ... każdy nowy budynek jest zawiły - nawet jak pierwszy raz wejdziesz na wywiadówkę od dzieciaka - też się w szkole pogubisz. Jak dla mnie więc - argument nie do przyjęcia - naciągany... 3- brzydkie udziwnione "nowoczesne ławki" i wstrętne popielniczki i kosze!!!!! ... o gustach się nie dyskutuje. Wszystkich i tak nie zadowolisz. Ja nic do ławek, popielniczek i koszy nie mam - ważne, że spełniają swoją rolę. Argument naciągany... 4- brzydki ogródek dla dzieci - mały i dziwaczny ... tego nie sprawdzałem - nie wypowiem się więc... 5- w całym obiekcie niesympatyczna atmosfera - brak klimatu ... a widziałeś klimat w jakimkolwiek markecie? Bo ja nie... 6- nie elegancko - brak klasy, smaku, gustu ... do bycia elegancką jest Opera. J.W. 7- ciasnota jak dużo ludzi, za wąska komunikacja ... to stwierdzenie mnie rozbawiło. Nie chcesz mieć ciasno przy tłumach ludzi, pobiegaj sobie po płycie lotniska... Komunikacja wcale nie jest wąska. Gdy poznaniakom przejdzie szał na "dzień dobry" będzie wszystko ok. 8- parkowanie samochodów skomplikowane ... tu się nie wypowiem. Dojechałem autobusem bez żadnych problemów. 9- dojazd - to droga przez mękę - korki, korki, korki ... J.W. O 13 w środę korków nie było. 10- sklepy i markety nie mają niczego ciekawego - to samo co wszędzie ... a chciałeś tam znaleźć krokodyla? ROTFL 11- ceny wyższe ... nie zgadzam się zupełnie. Wiele cen było niższych niż w innych miejscach, a jeśli zdarzyło się kilka wyższych - na tym polega wolny handel. 12- za mało kas - i jak jest tłum to czeka się godzinę ... pokaż mi market w którym sie nie czeka jak jest tłum. Pretensje miej do siebie - chciałeś zrobić zakupy bez tłumu, trzeba było poczekać ze dwa miesiące... 13- słaba wentylacja, duszno ... nie zauważyłem 14- zgiełk i hałas ... tak to bywa w miejscach, gdzie tłum się przekewa... Chyba, że chciałbyć przy wejściu kneblować ludziom usta. Ale pewnie wtedy dopisałbyś tu punkt pt. "chamska złośliwa ochrona" 15- zewnętrzne otoczenie to wielkie błoto ... to fakt. Ale żważ, że jest w zasadzie końcówka zimy (naciągane przedwiośnie). I w każdym miejscu nowej budowy byłoby w tym okresie tak samo. Poczekajmy do lata- dajmy im szansę. Uffff... rasowy malkotent z Ciebie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: riposta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:12 Odpowiedź do punktów 5 i 6. Widocznie nie byłeś kolego nigdy np. w Starym Browarze lub w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu. A może jesteś tylko bywalcem Tesco czy innych Biedronek ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsurani panie profesorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:12 (a jakiej specjalności można wiedzieć? czy może profesor to tylko niespełnione marzenie?) Wyobraź sobie, że byłem i w jednym i w drugim miejscu. I podtrzymuję swoją wypowiedź. Klimat w markecie? To tylko utopia (lansowana przez właścicieli marketów takich jak Stary Browar). Z akademickim pozdrowieniem Doktor (bynajmniej nie w gestii niespełnionych marzeń) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdgf Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: *.icpnet.pl 21.03.05, 12:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:45 bez dwoch zdan puszka nie centrum zakupow a do starego browaru do piet nie dorastaja,bez smaku i klasy to jest urzadzone!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: 193.109.212.* 21.03.05, 14:29 W natłoku zakupów wszyscy zapomnieli o swoich samochodach pozostawionych na parkingach na obszarze Centrum Handlowego.Nikt o tym nie mówi, ale od otwarcia KC, ukradziono prawie 20 samochodów!!!!A gdzie w tym czasie była Policja wiedząc o takich sytuacjach???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand IP: 217.17.35.* 21.03.05, 14:43 Skąd te informacje o liczbie skradzionych samochodów? Poproszę o źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Otwarcie największego w Poznaniu centrum hand 22.03.05, 12:33 Powstał następny chlew dla bezmógziego bydła jakim staje sie nasze społeczeństwo. Techniki marketingowe stosowane podczas otwierania tego centrum handlowego przebijąją wszystko co wymyslił reżim komunistyczny, czy carska rosja. Najbardziej przygnebiły mnie napisy typu "cukier tylko do 10kg na osobe" i inne podobne "ograniczenia sprzedaży" oczywiste jest chyba, że dla takiegu wielkiego supermarketu nie ma żadnej różnicy ile cukru kto kupi - chodzi tylko o wzbudzenie histerii wśród klientów, przekananie ich, że skoro ograniczają sprzedaż to znaczy że trzeba kupować ile mońna. Do tego reklamy i komunikaty podawane przez megafon były podawane z głośnością na granicy bólu - tak, że nie było mowy żeby pogadać z osobą idącą koło ciebie. Oczywiście - ludzie to owce, tłumy biły od rana, bukowską nie dało sie przejechać, a niektóre przypadki podobno nocowały pod centrum, żeby dorwać się do tańszych telewizorów. Najgorsze jest to, że nikt z tych tłumów nie widzi tego jak bezszczelnie tłum jest manipulowany. Wydawanie wszystkich swoich pieniędzy na pierdoły z promocji staje się obowiązkiem, czymś co sie robi "bo tak trzeba - tak robia inni". Nie dość, że dzieci są tutaj wspaniałym celem dla psychologicznych sztuczek marketingowców to jeszcze rodzice bezmyślnie utwierdzają, je w przekonaniu, że rodzinna wizyta w megapleksie zakończona obiadem w macdonaldzie jest ostatecznym celem zdrowej komórki społecznej. Smutne jest to jaka głupota panuje w naszym społeczeństwie. Nasz świat coraz bardziej przypomina książki Orwella. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Carrefour Champion IP: *.icpnet.pl 24.03.05, 08:53 Czy ktoś wie czy w Poznaniu są markety Carrefour lub Champion? Jeśli tak to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Carrefour Champion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:36 Hypernova = Carrefour Jeden jest w Centrum Franowo, drugi bodajże gdzies na Piątkowie ale nie wiem dokładnie gdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
winka25 Re: Carrefour Champion 25.03.05, 10:01 Drugi jest na ul. Wojciechowskiego przy rondzie Obornickim. Otwarcie było 23.03. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Własnie słyszę w TVP3 że zdążył się zawalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:11 a w internecie nic. Żadnych szczegółów ani zdjęć. Wstyd dla Wyborczej, że śpi jeszcze o tej porze w Wielką Sobotę:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak ZAMKNĄĆ KING'S CROSSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 13:29 Inspekcja budowlana do roboty !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Własnie słyszę w TVP3 że zdążył się zawalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 14:24 Jak dla mnie to kolejny tani chwyt marketingowy. Tera wszyscy polecą do kingcrossa zobaczyć co sie stało... A przy okazji kupią siatke bułek :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambroży Każda reklama jest dobra, aby przyciągnąć klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś