Gość: Iwona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:14 -dlaczego po nich nie sprzątacie? -czy w domu we własnych toaletach również nie spuszczacie wody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: właściciel piesa Re: do tych co mają psy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 21:23 nie sprzątamy, bo sie brzydzimy paprać w g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: do tych co mają psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:24 mam psa i moj pies sra sobie gdzie chce,bo ma od tego całą działke,jest na tyle wychowany,ze robi to z tyłu domu,tak,ze nic nie widac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertyzer Re: do tych co mają psy IP: *.icpnet.pl 18.03.05, 21:52 Jak ktoś ma swoją działkę to sobie pies może sr... Jestem ciekawy co by było jakbym ja się wysrał na Półwiejskiej.Od razu kajdanki i sprawa.A piesek?Cóż.To tylko piesek. ------------------------------------------------------------------------------- www.polonica.net/Kwas-Stoltzman.htm Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: do tych co mają psy 18.03.05, 23:39 Problem polega na warunkach. Nikt rozsądny, nie trzyma rybek w umyalce (najwyżej karpie przed świetami). Podobnie jest z psami. Miasto, blokowiska, czy kamienice, nie są najlepszym miejscem dla trzymania psów. W domkach, to zupełnie inna bajka. Ja wiem, zaraz na mnie ruszą oszołomy i bedą, amrudzić o baciach, dla których pies jest jedynym towarzyszem. OK ja im nie bronie, ale trzeba sobie zdawać sprawę, że PIES, TO NIE TYLKO PRZYJEMNOŚC, ALE I WIELKI OBOWIĄZEK!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam rozsądnych psiarzy. Na pohybel idiotom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto Re: do tych co mają psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 17:48 A gdzie te biedne psy mają się załatwić, jeżeli wszystkie tereny zielone w mieście zamieniane są na parkingi,centra handlowe i centra biznesowe. Zostaja tylko skwerki na skrzyżowaniach. Gdzie się podziewają nasze podatki gdzie są pojemniki na psie odchody, worki do zbierania i służby porządkowe. Nasi "inteligenti" radni myślą że wystarczy uchwalić odpowiednie paragrafy i wysłać straż miejską oraz policje na polowanie na właścicieli czworonogów. Sam mam psa który jest na tyle inteligentny że nigdy nie wysra sie na chodniku tylko na trawniku i to w takim miejscu że nie widać. A jeżeli masz żal do właścicieli to spróbuj wziąść do ręki gó.. przez worek... Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki Re: do tych co mają psy IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 10:16 no stary, tereny zielone w miescie, nawet gdyby było ich więcej na pewno nie slużą do załatwiania sie psów. To że pies zrobi to na trawniku wcale nie zalatwia sprawy i powinieneś po nim tak samo posprzatac a jak brzydzisz się sprzatać prze worek to kup sobie lopatkę. To jest kwestia wychowania odpowiedzialnosci i szacunku dla innych ludzi, ale masz racje paragrafy tego ludzi nie nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto Re: do tych co mają psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:46 I o to chodzi, tworzenie paragrafów i nasyłanie na właścicieli straży miejskiej daje efekt odwrotny od zamierzonego. Żeby zmienić mentalność ludzi trzeba zorganizować wieloletnią i kosztowną kampanie informacyjno-promocyjną oraz najważniejsze jest to żeby przykład przyszedł z góry. ...Ciekawe czy radni sprzątają po swoich pupilach... Odnoszę wrażenie że miastu nie zależy na rozwiązaniu tego problemu powód jest prosty: lepiej zarabiać na mandatach wystawianych przez straż miejską niż wydawać pieniądzee na kampanie informacyjną i odpowiednią infrastrukturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: do tych co mają psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:09 Jesli denerwuja Cie psie kupy w okolicy Twojego domu, to proponuje rozwiazanie z filmu "Dzien Swira". Podejdz pod balkon najbardziej uciazliwego sasiada z psem i postaw mu tam klocka ;-) jak Marek Kondrat vel Adas Mialczynski w Dniu Swira. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: do tych co mają psy IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.03.05, 20:50 Gość portalu: Iwona napisał(a): > -dlaczego po nich nie sprzątacie? POPIERAM! Ludzie, włóżcie w spacer z psem wiecej wysiłku i poszukajcie bardziej odpowiedniego miejsca, trochę bardziej odosobnionego niż chodnik przed blokiem... Latem i wczesną jesienią trawa przed moim blokiem była całkiem ładna i "czysta" (pierwszy rok tej trawy), teraz zagęszczenie psiego gówna siega ok. 10 szt./m2. Tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: do tych co mają psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:38 Z jednej strony oczywista racja. Z drugiej strony proste pytanie: gdzie ci ludzie maja psa wyprowadzac, jak dokola same ulice, chodniki i kamienice? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: do tych co mają psy 19.03.05, 23:25 DLATEGO POWTARZAM, MIASTO NIE JEST NAJLEPSZYM MIEJSCEM DO HODOWLI PSÓW. Nie hodujesz w kamienicy konia, nie musisz i psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka bo koń się nie zmieści:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:56 Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: bo koń się nie zmieści:P 20.03.05, 00:03 EEEEEEEEEEE. Taki mały się zmieści. Np w garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: bo koń się nie zmieści:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:45 a nawet całe stadko;) Odpowiedz Link Zgłoś
verdiprati Re: Kota sobie kupcie 20.03.05, 11:59 Ja mam kota (mieszkam w bloku). Kotek wysra się w domu, elegancko zakopie to co zrobił i jest czysty. Nie drze mordy gdy jestem w pracy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: Kota sobie kupcie IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 12:36 Należy jeszcze dodać, że w przciwieństwie do psa kot to zwierzę inteligentne. Nie przylatuje na gwizdnięcie, nie poleci jak głupi za rzuconym patykiem, sam dba o higienę, w razie potrzeby upoluje drób na obiadek, albo gryzonia dopadnie. I co najważniejsze, nie drze papy bez potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Kota sobie kupcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 13:23 ale merda ogonem jak jest zły,co dla mnie jest dziwne i dlatego(miedzy innymi) nie lubie kotów:/// Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: do tych co mają psy 20.03.05, 12:50 ja psy uwielbiam, sama mam 3 sztuki:-) ale w domu z duzym ogrodem, więc psie gó...nikomu nie przeszkadzaja. A psie kupy na ulicach i chodnikach sa obrzydliwe i właściciele powinni cos z tym robić. Zagranicą sa takie specjalne uchwyty z torebka foliowa w srodku (całkiem dobrze i szybko dało sie tym sprzątnąć kupę. Widziałam kiedys jakis filmik dokumentalny o ..psich kupach własnie i w innych krajach jakos sobie z tym radzą, a pozostawienie kupy pupila na srodku chodnika jest karane. I to jest chyba jedyne wyjście, zeby wlasciciele zdali sobie sprawę, ze nie dla każdego kupa ich psiaka stanowi taki miły widok. Odpowiedz Link Zgłoś
victor11 Re: do tych co mają psy 20.03.05, 17:06 Bo ja płacę za podatek od psa i to jest psi obowiązek miasta żeby sprzątało ulice!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: do tych co mają psy IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 21:44 Płacisz też podatek za siebie, a jednak dupy na chodnik nie wystawiasz. Tak mi się przynajmniej wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: do tych co mają psy IP: *.icpnet.pl 21.03.05, 10:47 Ale płacę za ścieki matole Odpowiedz Link Zgłoś
victor11 Re: do tych co mają psy 20.03.05, 17:07 A ty patrz pod nogi a nie całuj się z fagasem na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
kuszacy_witas Re: do tych co mają psy 20.03.05, 19:28 Dobrych pare tygodni temu idac ulica zauwazylem ciekawa scenke. Maly pies starszej kobiety akurat "dzialal" na trawniku. Pare metrow od nich zatrzymal sie samochod - w poprzek chodnika, dwoma kolami na trawniku. Wysiadl z niego gruby wujas z wasem, wyrzucil peta na chodnik, wzial pedalowke, zamknal auto i poszedl w kierunku urzedu skarbowego. Przechodzac obok starszej pani mruknal do niej - a pani nikt nie mowil ze po psie trzeba sprzatac ? .................... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: do tych co mają psy IP: *.pl / 217.153.7.* 20.03.05, 19:43 Ku.. następna stara sflustrowana zadymiara, jak twój stary wracając z gospody rzyga pod płotem to sprzątasz? Odpowiedz Link Zgłoś
marill1 Re: do tych co mają psy 21.03.05, 16:25 I tym sposobem tak właśnie wygląda nasze miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeHe Re: do tych co mają psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 00:20 Płacimy podatki za psy i z tych pieniędzy dozorcy powinni sprzątać skwery i trawniki! A wiem że to stare leniuchy, dlatego należałoby zatrudnić ekipę sprzątającą z odpowiednim wyposażeniem i odpowiednio wynagradzane. Bezrobocie jakie mamy z pewnością temu sprzyja. I przestańcie ludzie p....dolić, że po psie każdy musi posprzątać!!! Nie będziemy sprzątać bo obowiązki to mamy w pracy i z tej pracy utrzymujemy państwo i miasto które powinno się zatroszczyć o psie góvna. Pozdr. HeHe Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: do tych co mają psy 22.03.05, 08:16 z tego samego powodu dlaczego ludzie przejeżdzają na czerwonym świetle, wsiadają za kółko po pijaku, kradną, mordują, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Sprzątanie to jedno, a utylizacja? 22.03.05, 12:49 Zakładając że właściciele będą sprzątac odchody swoich pupili. Mam pytanie: 1-gdzie to potem wurzucić? 2-co się bedzie potem z takimi odchodami działo? Właściciele nie będą wyrzucali tych odchodów to tych samych koszy gdzie trafiają pety czy zużyte gumy do żucia, chyba nie chcecie żeby każdy kosz na śmieci w centrum miasta był wypełniony po brzegi psim gównem i śmierdział w promieniu 100m. Potrzebne są specjalne pojemniki i infrastruktura do utylizacji, to już działka władz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś