Dodaj do ulubionych

Oddano mieszkania komunalne przy ul. Nadolnik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:12
Grobelny przez wiele lat był nieugięty - twierdził, że budowa mieszkań
komunalnych to idiotyzm. Stawiał na TBS-y , które w Poznaniu obsadzone są
partyjnie. Dobrze, ze radni PiS-u i SLD w tym temacie mimo różnic
politycznych znależli kompromis. Po jak zawsze wpierała odmienne zdanie
Grobelnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: :( Re: Oddano mieszkania komunalne przy ul. Nadolnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:13
      Teraz Prezydent z honorami przecina wstęgę , chociaż budowy kolejnych osiedli
      miasto nie planuje.
    • pan.nikt Ale sielanka!!! 19.03.05, 01:26
      Ale sielanka!!!

Tu walniem aniołka, tam walniem aniołka i bedzie jak w niebie.

A poważnie. Fajnie, ale MAŁO, TYCH MIESZKAŃ.
    • Gość: max Re: Oddano mieszkania komunalne przy ul. Nadolnik IP: *.crowley.pl 19.03.05, 09:41
      No coz z tym swoim glupawym fryzem musi sie pojawic i dobrze zareklamowac.
      No tak kler sie cieszy, ze ma nowych parafian, jesli to beda glupole to bedzie
      wiecej kasy na nowa wieksza bryczke itp ;-)
    • Gość: george Re: Oddano mieszkania komunalne przy ul. Nadolnik IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 13:01
      Zakładam, że ktoś sprawdził obdarowanych ślicznymi mieszkankami czy będą mieli z
      czego zapłacić za media, fundusz remontowy i administrację.
    • mantis77 wreszcie coś 22.03.05, 03:52
      No nareszcie coś. Mieszkam w budynku który był ostatnim komunalnym oddanym
      przed "Nadolnikiem" i było to 9 lat temu. Tempo mają olbrzymie 9 lat jeden blok
      BRAWO. W takim tempie kolejka lokatorów wydłuzy się do nieskończoności.

Idiotyzm numer 2

Kolega doatał mieszkanie z miasta na naramowicach. Miasto powiedziało że przez
      10 lat bodajrze bdzie mu dopłacać różnicę między czynszem developera
      (właściciela budynku) a kwotą czynszu komunalnego. Chłopak się urządził
      (kafelki itp.) i teraz musi się przenieść na nadolnik bo miastu się tamto "nie
      opłaca" Ponoć będą mu spłacać za inwestycje. Ale pewnie ryczałt bo kto na
      wszystko bierze rachunki. Poza tym wymuszanie przeprowadzki co 3 lata to
      idiotyzm. Może na Nadolniku bedzie mieszkał dłużej. On sie w sumie cieszy bo
      bdzie bliżej "miasta".

Jak to możliwe że 3 lata temu sie oplacało a teraz nie. Nie rozumiem tego.
      • Gość: george Re: wreszcie coś IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 10:24
        mantis77 napisał:

> Kolega doatał mieszkanie z miasta na naramowicach. Miasto powiedziało że przez
        > 10 lat bodajrze bdzie mu dopłacać różnicę między czynszem developera
        > (właściciela budynku) a kwotą czynszu komunalnego. Chłopak się urządził
        > (kafelki itp.)

Proszę, proszę, kolegę stać na inwestycje, a an wynajęcie mieszkania już nie.
        Nie ma to jak na krzywy ryj iść przez życie.
        • mantis77 Co za bzdury 22.03.05, 14:22
          Człowieku co za bzdury piszesz. Zastanów się. Każdy obywatel ma prawo złożyć
          wniosek o przyznanie mieszkania komunalnego i nie musi wynajmować i o tym jest
          zapis w konstytucji że Państwo powinno gwarantować mieszkanie, a że wywiązuje
          się jak sie wywiązuje to tak jest. To po pierwsze. Po drugie mieszkania tak za
          friko nie dostajesz bo musisz wpłacić kaucję. Po trzecie dostajesz gołe ściany
          więc chyba ubikację musisz kupić czy będziesz "sr.." do rury. A po czwarte
          kolega jest niepełnosprawny tak jak i ja i przeprowadził się z matką z wildy.
          Ja też się 9 lat temu przeprowadziłem.

Wyobrażasz sobie mieszkanie przez 18 lat na 2 piętrze bloku bez windy gdy
          siedzisz na wózku. Ja tak mieszkałem. Od 9 lat mieszkam na parterze bez żadnego
          schodka i teraz dopiero czuję normalne życie.

Więc nie pie..o wynajmie mieszkania. Z renty wynajmiesz?

Nowo bogacki się znalazł. To sobie kup jak masz tyle kasy po co wynajmujesz.
          Kup na własność za gotówkę i będzie twoje nie będziesz wynajmował.
          • Gość: george Re: Co za bzdury IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 17:25
            mantis77 napisał:

> Człowieku co za bzdury piszesz. Zastanów się. Każdy obywatel ma prawo złożyć
            > wniosek o przyznanie mieszkania komunalnego i nie musi wynajmować i o tym jest
            > zapis w konstytucji że Państwo powinno gwarantować mieszkanie [...]

Zakładając, że Twojemu koledze zostało podarowane mieszkanie ca 40 m2, to
            przeciętny, pracujący poznaniak dał na nie 50 groszy. Niby niewiele, ale
            szczerze mówiąc ja wolałbym dać je moim dzieciom na gumę do żucia. Spójrzmy na
            sprawę inaczej. Gdyby podstawowa stawka VAT w Polsce wynosiła nie 22 a np. 15%,
            a podatku dochodowego 5 albo 3%, kolega z pewnością odłożyłby z renty i
            najmarniejszej pensji na wkład własny i stać by go było na wzięcie kredytu.
            Pamiętać należy, że aby komuś coś dać, to innemu trzeba odebrać. Gdy pojedziesz
            więc w czerwcu na wybory zastanów się czy postawić krzyżyk przy nazwisku tego,
            który dużo obiecuje dawać, ale nie wspomina, że przy okazji będzie innych okradać.
            • mantis77 Co za zazdrość 22.03.05, 20:05
              Boże co za zazdrość. Bo on dostał a ja wynajmuję. Jak nie umiesz zadbać o
              siebie to twój problem. Skoro jesteś zameldowany w Poznaniu na stałe to możesz
              się ubiegać o mieszkanie od miasta. A jak się nie ubiegasz to twój problem wiec
              nie narzekaj że wynajmujesz. Każdy obywatel ma prawo mieszkać w swoim kraju w
              jakimś mieszkaniu. Chłopak płaci czynsz a po co ma brać na kredyt mieszkanie on
              poprostu nie musi mieć swojego ale nie chce wynajmować tylko płacić za to że
              mieszka. I tak też ma. Według twego podejścia to po co wogóle komunalne
              mieszkania. A to jest własnie normalne że Państwo buduje mieszkania ludzie się
              zgłaszają dostają je w dzierżawę. Jeśli ktoś umiera miasto daje mieszkanie
              komuś innemu. I tak się to toczy. A jeśli ktoś chce mieć na własność to może od
              miasta wykupić. Developerzey powinni być tylko alternatywą i konkurować cenowo
              ale jakoś nie są konkurencyjni bo nikogo na TBSy nie stać. A przynajmniej nie
              stać bezrobotnyc, emerytów, rencistów i inne grupy mniej uposażone.

A wyborów do tego nie mieszaj. Ja mimo że jestem niepełnosprawny zawsze idę na
              wybory i głosuję bo to mój obywatelski obowiązek i każdy patriota powinien
              sobie wybrać na kogo głosować i iść. Mimo że w zasadzie nie ma kandydatów bo
              wszyscy i tak kłamią to trzeba wybrać mniejsze zło i kogoś wybrać. Tylko tak
              można zmieniać kraj.
              • Gość: george Re: Co za zazdrość IP: *.icpnet.pl 23.03.05, 09:49
                mantis77 napisał:

> Boże co za zazdrość. Bo on dostał a ja wynajmuję. Jak nie umiesz zadbać o
                > siebie to twój problem. [...]

Ja nie z zazdrości tu piszę, a w trosce o Twoją i innych świadomość, którzy
                przegapili informację Joanny Szczepkowskiej w telewizorze, że komunizm się
                skończył. Mamy inne spojrzenie na rolę państwa. Ty uważasz, że ono powinno Tobie
                dawać, moim zdaniem, świetnie damy sobie radę, jeśli tylko nie będzie nam
                zabierać. I jeszcze raz powtórzę: ażeby komuś coś dać, innemu trzeba odebrać.
                • mantis77 Ee tam gadanie 23.03.05, 15:22
                  To że komunizm upadł to od dawna wiemy. Ale twoje spojżenie na świat jest
                  jakieś takie przez różowe okulary. Nie mieszkamy na tajwanie gdzie nie ma
                  podatków tylko w europie i tu każdy kraj pobiera podatki.

Skoro są podatki i czy chce czy nie biora mi je z renty i jako obywatel jest
                  moim obowiazkiem (z musu) je płacić, skoro jako obywatel wywiazuję się z
                  obowiazku udziału w wyborach, referendach itp. to nie mam sobie nic do
                  zarzucenia. Skoro ja robię co Państwo oczekuje ode mnie to mam prawo wymagać od
                  niego tego co jest zapisane w konstytucje. Są prawa i obowiązki. A zabierane
                  jest każdemu i Tobie i mi w podatkach. Nie dopłacasz wiec więcej niż ja. A
                  skoro tak jest to masz takie samo prawo starać się o mieszkanie jak ja czy moj
                  mój kolega. Skoro tego nie robisz to nie narzekaj bo nie upomniałeś się o
                  swoje. Taka jest rzeczywistość dzisiejsza nie ułuda o której mówisz.

Nie ma kraju idealnego. Spójrz na USA czy tajwan. wszędzie są ludzie biedni
                  gdzie nie mogą kupić mieszkań więc rzadne rządy tego nie zmienią.
    • Gość: bob Re: Oddano mieszkania komunalne przy ul. Nadolnik IP: *.edica.pl / *.edica.pl 23.03.05, 09:12
      Totalna bzdura!!!!!
      Ta Pani nie mieszkała na zaadoptowanym strychu,tylko w normalnym 60m
      mieszkaniu !.
      Sprawdzcie najpierw informacje a dopiero później piszcie co i jak.
      Przy okazji budowy nowych bloków,wykonawca totalnie ma gdzieś otoczenie i ludzi
      mieszkających w sąsiedztwie :wyrzucane pety przez pracowników,puszki po
      piwie ,opakowania po jedzeniu i parkowanie pod domami innych ludzi samochodami
      dostawczymi to jedne z wielu atrakcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka