Dodaj do ulubionych

Do Londynu tylko z Wrocławia

IP: *.bredband.skanova.com 23.03.05, 19:54
Pan Prezes Lawicy rzeczywiscie moze sie smiac... ale ze swojej glupoty.
Od jutra do konca miesiaca wszyskie codzienne przyloty do i z Wroclawia maja
pelne oblozenie (a wiec okolo 180 pasazerow). Oczywiecie trudno zaimponowac
panu prezesowi. On bardzie wierzy w loty do Berlina 30-osobowym SAABem.
Nalezy pogratulowac dobrego samopoczucia. Poznan zasluzyl na lepszego prezesa
portu lotniczego. Ten jest zwyklym pajacem.
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek www.get-jet.com IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.05, 20:32
      www.get-jet.com
      Polecam te strone,strona prywatna - znalazlem tam zestawienie tanich linii
      lotniczych i opisy lotnisk, mozna znalezc tanie polaczenie lotnicze i
      dowiedziec sie o tanim hotelu (...) jest naprawde przydatna, polecili ja na
      DEUTSCHE WELLE
      • Gość: londyńczyk Re: www.get-jet.com IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 25.03.05, 00:06
        Strona zupełnie bezużyteczna. Linki do polskich lotnisk pod hasłem tanie linie
        lotnicze są nieaktywne. Link do Informacji o planowanej współpracy tanich linii
        lotniczych z lotniskiem w Poznaniu prowadzi do strony ze stroną 404 :(
    • Gość: sven Re: Do Londynu tylko z Wrocławia IP: *.adsl.wanadoo.nl 23.03.05, 20:44
      ten prezes to jakis d........l
      i tyle
      ma sie z czego smiac.
      tak tak
      brawo
    • Gość: Lamia pani Lama ma chyba okres IP: *.icpnet.pl 23.03.05, 21:16

Po kiego diabła ten konfliktogenny tytuł
      "Do Londynu TYLKO z Wrocławia"
      A do Szanghaju TYLKO z Frankfurtu!

pani źle to może weźmie się pani za negocjacje z Ryanairem
      zastanawiam się czy prezes autoryzował ten nibywywiad
      może się śmiał,a może tylko uśmiechał się pod wąsem,może się po prostu skrzywił
      mówiąc o lotach z Wrocławia oraz liniach lotniczych AA i EAE

chciałabym wiedzieć czy prezes Pawłowski wiedział i zgodził się na to by ten
      nibywywiad ukazał się w takiej oto formie:

"Nie mamy co zazdrościć Wrocławiowi - u nich zaczynała latać, i EAE, i Austrian
      Airlines i obie wkrótce przeniosły się do Poznania - śmieje się prezes Ławicy
      Krzysztof Pawłowski. - A co do Londynu negocjujemy z czterema firmami i może
      jeszcze latem będziemy i my mieć połączenie z Wielką Brytanią."

szkoda gadać
      • Gość: Włodek z Grunwaldu faktem jednak jest, że władze Poznania są wyjąt... IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.05, 21:49
        wyjątkowo nieudolne. Potrafią jedynie administrować i to jeszcze nie
        najskuteczniej, niejasno. Wbrew wielu twierdzeniom Wrocław to Poznania, ani nie
        przegonił, ani nie przegoni na razie, ale ostatnio robi postępy znaczące,
        skutecznie promuje się i swój potencjał. Czyżby miał większy potencjał
        intelektualny niż Poznań? Nie. Ale Poznania nie potrafimy promować. I miasto, i
        my mieszkańcy. Co to za promocja z hasłem - porządek. Intelektualnie mało
        ambitne. Dla porządku zatrudnia się porządkowoego. Ale to niestety hasło
        promocyjne władz o wąskich horyzontach. No, i potem trzeba wisieć na pasku VW,
        gdyż nic innego nie ma niż produkcja. A mózgi uciekają.
        I mniejsza o kontrowersyjny RyanAir. Ale prezes Pawłowski doskonale wpisuje się
        w ten trend. Zamiast przyszłościowych kierunków, które umożliwiłyby tworzenie
        inwestycji w Poznaniu przez firmy zagraniczne (Stuttgart, Monachium,
        Basel/Zurych, Lyon, miasta północnowłoskie, Amsterdam, Barcelona), to on
        administruje wyłącznie z myślą o bieżącej, krótkoterminowej rentowności. Zero
        zarządzania strategicznego, 100% zarządzania rodem z kierownika składu węglem,
        czy straganu z warzywami
        • Gość: paulos prezes do bani IP: *.fastres.net 23.03.05, 22:36
          prezes kompromituje sie kazda kolejna wypowiedzia,

powinno sie go natychmaist zwolnic;

jak to mozliwe, ze tak nieudolna osoba piastuje takie odpowiedzialne stanowisko?
          • Gość: Lamia po chwili pomyślunku...przepraszam IP: *.icpnet.pl 23.03.05, 23:09

to raczej ja mam okres,zły okres,od kilku miesięcy
            przepraszam Panią Redaktor za sformułowanie

co do meritum,zdania nie zmieniam
            to lokalne media (Głos,czasem GW Poznań) kreują jakąś Wrocławofobię,histerię
            przecież do Londynu można dolecieć również z Katowic,Gdańska,Wawy,Krakowa
            ale w artykule i to w nagłówku pojawia się oczywiście Wrocław,a w tekście:

"Dziś swoje loty z Polski rozpoczyna największa tania linia lotnicza -
            irlandzki Ryanair. Niestety jako swój pierwszy port wybrała Wrocław, nie
            Poznań, który też się stara przyciągnąć tę firmę."

Za jakis czas ta linia wyląduje i w Poznaniu
            być może nawet zawiesi swoje loty do Wrocławia
            (co jest moim zdaniem dość prawdopodobne)
            ale w GW Dolnosląskiej z pewnością nie pojawią się tak histeryczne w formie
            artykuły dotyczące Ryanaira i konkurencji z Poznaniem
            czasem wydaje mi się,że serce Pani Redaktor bije po wrocławsku...

do paulosa;
            to w dużej mierze zasługa Pawłowskiego,że powstał nowy terminal
            przed laty ściemniał zarząd PPL,że budują na ławicy terminal cargo
            gdy inwestycja była juz zaawansowana ogłoszono,ze bedzie to terminal pasażerski
            pamiętam,ze i tak były problemy z PPL,większościowym udziałowcem Ławicy (nie
            wiem jak teraz) by dokończyć inwestycję

do Włodka i innych
            można powiedzieć,że Ryanair to dziwnie zachowujaca się firma
            najpierw była mowa o tym,że jesienią uruchomią kolejne połączenie,na
            konferencji prasowej O'learego we Wroc. z kolei,że przez rok tylko z Wrocławia
            będą latać,teraz,że w czerwcu uruchomią co najmiej jedno nowe połączenie...
            autentycznie,nie zdziwiłbym się gdyby zawiesili loty z Wrocławia
            bo sprzedaż biletów nie jest aż tak rewelacyjna jak mozna gdzieniegdzie
            przeczytać-najpierw rozdali 5 tys.darmowych biletów,teraz obniżyli ceny na
            pozostałe...

• Gość: ? Hehe Wroclaw przegonil w czym? IP: *.icpnet.pl 23.03.05, 23:21
              w dziurach? w brzydkich biurowacach( ten zolty i Howella:>) zreszta biurowce...
              i Poznan i Wroclaw maja takie ze Warszwa lyka je na przedmiesciach. Podnieceni
              spoceni forumowicze bo Wroclaw wybudowl 600 komunalnych mieszkan , bo Poznan
              wybudowal hale , bo Wroclaw ma mosty , Poznan ma UAM ...i Rafis i Pb...paranoja
              w obu miastach moze ze dwa dobre hotele ,ze dwie dobre restaturacje i jeden
              prawdziwy biurowiec i centrum handlowe....mniej podniety.
              • Gość: Lamia Oooo... IP: *.icpnet.pl 23.03.05, 23:32

gdybym Cię znała dałabym Ci buzi;-)
                też już mam tego powyżej uszu

może niektórzy poznańscy dziennikarze myslą że jak zagrają na wrocławską nutę
                to zmobilizują poznańskie władze do wielkiego czynu?

no sama już nie wiem dlaczego w poznańskim dodatku GW ukazuje się w nagłówku
                jednego z artykułów Wrocław
                TYLKO Wrocław;-)
              • Gość: Poznaniak TROCHĘ SAMOKRYTYKI! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 25.03.05, 00:23
                Racja. Urodziłem się w Poznaniu i kocham to miasto ale cudem ono nie jest.
                Londyn w którym obecnie mieszkam to obszarowo dwie Warszawki. Na cholerę się
                porównywać z polskimi dziurami? Czyżby poznaniacy cierpieli na kompleksy?
                Niedługo by poprawić sobie nastrój zaczną porównywać Poznań z wioskami w Zairze.
                Absurd. Poznań nie musi być najlepszy, największy i najnowocześniejszy by być
                piękny, wartościowy i warty naszej miłości. Byliście kiedyś w Bostonie? Nie?
                Szkoda. Jak tam pojedziecie to nigdy nie wrócicie do Nowego Jorku. Boston to
                stare miasto, niezyt duże i zupełnie inne niż wszystkie inne miasta USA. Ale ma
                to "coś" w sobie i ludzie je kochają.
            • Gość: sven Re: po chwili pomyślunku...przepraszam IP: *.adsl.wanadoo.nl 24.03.05, 12:49
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=21912681
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=21950903
              a nasz mily irlandczyk byl na konferecji super zadowolony ze sprzedazy, bo sam
              mowil ze sie obawiali ale teraz sie okazalo ze juz sprzedali wiekszosc na 3
              misiace i to wiekszosc z londynu a nie z wroclawia

tak tak na pewno przniosa sie do poznania, by sluchac waszych burackich gadek i
              leczenia kompleksow
              na razie i powodzenia, zycze wam jakiegos normalnego prezia i dyra na lotnisku
              i ogolnie rozwoju i tego by vw jednak sie nie przniosl do nowej soli bo wtedy
              wasz poziom frustracji wystraszy juz naprawde wszystkich.........

co to do cholery ma byc za tytulik ze "niestety"? z wroclawia
              niech sie wasz dyro postara to i z poznania poleci, mam to gdzies skad lata ,
              jak dlugo lata z wroclawia
              • Gość: ddd Burackie gadki hehehe IP: *.icpnet.pl 24.03.05, 13:31
                Nie wiem skad sie wziela ta mania Wroclawia. Platne artykuly w Newsweeku? Byly
                byly.. Tak tak wiem my jestsmy megalomani. Dajcie spokoj. Gdyby nie wasze
                strefy ekonomiczne to bezrobocie by was zdzarlo.Juz dawno. Ale cieszcie sie
                tym. Siemens bierze nowych pracownikow. Wow. I co jescze? Mam dla Was wiescie.
                stracicie niedlugo BZ WBK. Bedzie WBK . W Poznaniu. Pozniej w Warszawie. WSO?
                Dostalismy centrum szkolenia wojsk ladowych. Wiecej miejsc pracy. Wiem wiem
                splendor. Macie 1000 lat. My mamy Kulczyka i Grobelnego i duzo mniejsze
                bezrobocie. i dlugo tak bedzie...jescze. Acha i wy i my mozemy skoczyc
                Warszawie w inwestycjach. Powaznie.
                Poznaniak na wygnaniu.pzdr
          • Gość: W de z LOTem SPRAWA PROSTA IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 25.03.05, 00:14
            prezesunio ma układy z Warszawką i LOTem. W zamian za ciepłą i dobrze płatną
            posadkę ma trzymać tanie linie lotnicze z dala od Ławicy. No i trzeba przyznać,
            że robi to skutecznie. Szkoda tylko, że za poznańskie pieniądze.
    • Gość: stały pasażer Re: Do Londynu tylko z Wrocławia IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 24.03.05, 13:24
      Nie martwcie sie juz niedługo Poznań będzie miał loty do Londynu.Rzeczywiście
      wiele poważnych linii uciekło z Wrocławia i nawet nie myśli tam wrócic bo i po
      co jeszcze i Ryanair ucieknie zobaczycie i zyczę powodzenia
      • Gość: lol Frekfencja z Wroclawia IP: *.sp.se 24.03.05, 14:35
        "Współczynnik wypełnienia samolotów w trakcie pierwszego weekendu rejsów z
        Londynu do stolicy Dolnego Śląska wyniesie 100 proc., a na wszystkie loty w
        marcu w obu kierunkach wyniesie 99 proc. Wszystkie loty będą obsługiwane przez
        nowe samoloty Boeing 737 serii 800, mogące jednorazowo zabrać na pokład do 189
        pasażerów."
        zrodlo: www.tanielatanie.net

Air Polonia z Poznania 3 razy w tygodniu miala przecietnie po 105 pasazerow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka