Dodaj do ulubionych

Będą zmiany w komunikacji na Piątkowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:02
"Na wysokości ul. Trójpole zbudowano bowiem wiadukt nad trasą PST"

Co za bzdura! Ten wiadukt stoi tam już od ładnych kilku lat, tyle tylko, że
nie był używany, podobnie jak drugi wiadukt wzdłuż Lechickiej. Niedługo
chyba "Nasz Dziennik" zacznę czytać, bo robi się bardziej wiarygodny
od "Wyborczej":D
Obserwuj wątek
    • Gość: simon jedz sobie to zobaczysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:19
      jak dla mnie zbudowali ale widze ze nie masz o tym zielonego pojęcia
      • Gość: tubi Re: jedz sobie to zobaczysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 18:34
        Uprzejmie cię informuję, mądralo, że mam o tym o wiele większe pojęcie od
        ciebie, jako że od kilku lat jeżdżę codziennie PST do pracy z os. Sobieskiego i
        pod NIEUŻYWANYM wiaduktem na przedłużeniu ul. Trójpole przejeżdżałem jeszcze
        zanim komukolwiek śniło się o zbudowaniu przy ul. Lechickiej centrum
        handlowego. Powtarzam jeszcze raz: nie mówię o nowo zbudowanej kładce dla
        pieszych, która znajduje się kawałek dalej w stronę ul. Lechickiej, tylko o
        WIADUKCIE. Naucz się może czytać ze zrozumieniem, zanim zaczniesz obrażać
        innych? Wiadukt owszem, został wyremontowany, ale stał już tam zanim zaczęła
        się budowa. Tak samo jak drugi wiadukt wzdłuż Lechickiej - powtarzam to jeszcze
        raz, bo najwyraźniej za pierwszym razem sformułowałem to w sposób dla ciebie
        niezrozumiały. Znawca się znalazł, kurza jego twarz..
    • Gość: S Re: Będą zmiany w komunikacji na Piątkowie IP: 63.81.204.* 01.04.05, 21:48
      jesli o mnie chodzi to terytorialnie to nie Piatkowo, a Winogrady?? ale moge
      sie mylic, a ul Trojpole to chyba pod Winiary by podchodzila.
      • Gość: adam Re: Będą zmiany w komunikacji na Piątkowie IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 01.04.05, 22:21
        masz racje, to już Winogrady! a co do tego wiaduktu... on już tam, stoi dłuuugi
        czas
        • gustibus Re: Będą zmiany w komunikacji na Piątkowie 02.04.05, 14:27
          Mowisz o innym wiadukcie. To o czym pisze GW to kladka dla pieszych, zbudowana w
          marcu.
          Pozdraiwam
          • Gość: tubi Re: Będą zmiany w komunikacji na Piątkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 18:39
            Przepraszam że się wtrącam, ale na wysokości ul. Trójpole znajduje się tylko
            jeden wiadukt, i jest to właśnie ów nieużywany od kilku lat obiekt. Kładka
            znajduje się już na wysokości ul. Zakrzewskiego. Poza tym, kładka to nie
            wiadukt.
    • mantis77 Ciekawe co jeszcze 01.04.05, 23:33
      Jestem Ciekawy czy oprócz tych ruchomych schodów będzie też winda? Na zachodzie
      zawsze oprócz schodów jest winda np. do metra dla osób niepełnosprawnych.
      Widziałem takie rzeczy w Wiedniu. Ciekawe czy będziemy "europejskim" miastem i
      też tak będzie.
    • Gość: HeHe Będą zmiany w komunikacji na Piątkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 00:55
      Światła na Mieszka I na pewno spowolnią ten wygodny dojazd do Piątkowa.
      Inwestor powinien oprócz dobudowania do 2 pasów w każdą stronę na odcinku Trasy
      Średnicowej, przewidzieć dojazd do obiektu jadącym w stronę Piątkowa, budując
      podjazd do nieużywanego wiaduktu /np. rampa lub nasyp/i za jego pomocą
      przedostać samochody na drugą stronę do Plazy. Tyle.
      Pozdrawiam
      HeHe
      • Gość: DAVID Re: Będą zmiany na Winogradach/Winiarach IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 13:53
        widzę że tylko gość S wie gdzie jest piątkowo. I niech nikt sie nie waży mówić
        i pisać że POZNAN PLAZA będzie na
        Piątkowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!! Piątkowo wara od PLAZY. A Plaza jest niby na starym mieście
        czyli na winogradach ale Trójpole też a podpina sie je na WINIARY.
        • gustibus Re: Będą zmiany na Winogradach/Winiarach 02.04.05, 14:34
          Pachniesz mi jakims smiesznym patriotyzmem osiedlowym. Moze zaloz bojowke i
          wymorduj mieszkancow Piatkowa?? Akurat Plaza jest mniej wiecej na zbiegu Winiar
          (Trójpole), Winogrodow (os. Zwyciestwa) i Piatkowa (os. Smialego), wiec nie
          goraczkuj sie tak!
          A tak przy okazji, to Piatkwo to tez Stare Miasto. Nowym Miastem nazywamy tylko
          prawobrzezna czesc naszego miasta.
          • Gość: LukasK Stare czy Nowe IP: 217.153.71.* 04.04.05, 10:54
            Oprócz Starego i Nowego Miasta mamy w tym mieście jeszcze inne dzielnice. Warta
            nie jest jedyną granicą.

Natomiast co do Piątkowa lub nie-Piątkowa, to wyraźną granicą między
            Winogradami i Piątkowem jest ulica Lechicka. Zaś Winogrady od Winiar dzieli
            tutaj ulica Księcia Mieszka I i PST. Zatem miejsce, o którym mówimy (nomen omen
            Plaza, o której mówimy), leży na Winiarach.
            • Gość: posener Re: Stare czy Nowe IP: *.ae.poznan.pl 05.04.05, 14:36
              Obecne Winorady (a więc grupa 5 osiedli + tzw. Stare Winogrady) w większości
              znajdują się na obszarze dawnych Winiar (Kosmonautów i WW to część d.
              Naramowic).
        • Gość: aga Re: Będą zmiany na Winogradach/Winiarach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 15:41
          Nie wiem czy wiesz madralo,ale PIatkowo to tez Stare Miasto jesli chodzi o
          administracyjna dzielnice POznania!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Żorż Re: Będą zmiany na Winogradach/Winiarach IP: *.man.poznan.pl / *.man.poznan.pl 04.04.05, 07:42
            Administracyjnego podziału terytorialnego Poznania nie ma od reformy
            administracyjnej w 1999 roku. To że Urząd Miasta jest podzielony na delegatury
            jest wynikiem przeszłości i nie ma uzusadnienia w podziale terytorialnym - co
            nie znaczy że nie jest wygodny i potrzebny. Dyskusje nad nowym, sensowniejszym,
            podziałem administracyjnym Poznania toczyły się jakiś czas temu, ale ostatnio
            jakoś ucichyły, zresztą nowa ustawa o podziale administracyjnym wogóle nie
            wprowadza takiego pojęcia jak dzielnica.
            • Gość: aga Re: Będą zmiany na Winogradach/Winiarach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:25
              Jestes pewien?W kazdym razie dzieki za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka