Dodaj do ulubionych

Konkretne Pytanie do ŁUKASZABANDI

IP: *.icpnet.pl 29.04.05, 17:01
Panie Łukaszubandi wiem że pracuje pan w MPK Poznań bądź ma tam pan "chody"
proszę mi powiedzieć co można lub trzeba zrobić aby MPK Poznań od połowy maja
na okres miesiąca puściło na trasę linii nr 15 chociaż jeden niskopodłogowy
tramwaj - czy to kombino czy tatrę???? moje pytanie jest jaknajbardziej serio
a wynika ono z tego że jestem osobą niepełnosprawną poruszającą się na wózku
inwalidzkim mieszkającą na ratajach a pracującą na junikowie. Do tej pory do
pracy zawozi mnie i odbiera ojciec i problem wysokiego tramwaju nie jest dla
mnie w związku z tym istotny bo dojeżdżam samochodem ale od 15 maja mój
ojciec na miesiąc wyjeżdża do sanatorium i nie będę miał możliwości używania
samochodu ponieważ nie mam prawa jazdy - nie mam też nikogo kto mógłby mnie
dowozić wysokim tramwajem a na taksówki mnie nie stać w związku z tym Pytam
co można zrobić aby choć 1 tramwaj na linii nr 15 był w dni robocze
niskopodłogowy - zadowoli mnie to że dojeżdza on do pętli Budziszyńska - mogę
poruszyć niebo i ziemie lecz proszę o wskazówki gdzie uderzać. Zaznaczam że
nie jestem jedyną osobą niepełnosprawną pracującą na Junikowie - razem ze mną
pracują też inni niepełnosprawni ale jedynie ja używam wózka inwalidzkiego
Obserwuj wątek
    • Gość: vikka Re: Konkretne Pytanie do ŁUKASZABANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:21
      kocham vikke
    • Gość: Ruff Re: Konkretne Pytanie do ŁUKASZABANDI IP: *.echostar.pl 29.04.05, 20:24
      Bandi wyjechał na działkę i pooglądać parowozy, wróci pewnie dopiero we wtorek,
      więc pewnie troche będziesz musiał poczekać na odpowiedź... Obawiam się, że
      nieco przeceniasz jego "chody", ale na pewno spróbuje Ci pomoć, bo chłopak ma
      dobre serducho ;)
      • Gość: lukaszbandi Re: Konkretne Pytanie do ŁUKASZABANDI IP: *.icpnet.pl 02.05.05, 19:39
        Dzieki :) Zarowno na działeczce jak i paradzie parowozów było wyśmienicie, ale
        wymagająca Uczelnia nakazała skrócić przyjemności dzień wcześniej :)))
    • Gość: lukaszbandi Re: Konkretne Pytanie do ŁUKASZABANDI IP: *.icpnet.pl 02.05.05, 19:47
      Witam! Chyba mnie tu przeceniają ;) Współczuję trudnej sytuacji, jedne co mogę
      poradzić to napisac do działu tramwajowego (zarówno mail jak i list tradycyjny)
      w nim zawrzeć swoja prośbę i bardzo dokładnie określić, która 15 ma byc
      niskopodłogowa. Idealnie byłoby okreslić nr brygady (mała biała tabliczka za
      szybą lub pod nią) lub chociaz określić wyjazd tramwaju z pętli. Nawet jesli
      MPK będzie pasowało wypuścic niska podłoge na ta brygade to i tak nikt nie może
      gwarantowac, że z powodu jakiejś kolizji, awarii czy czegoś innego nie nastapia
      przesunięcia i wtedy klops. Życze powodzenia!
      • Gość: pracującywózkowicz Re: Konkretne Pytanie do ŁUKASZABANDI IP: *.icpnet.pl 02.05.05, 22:38
        dzięki wielkie za pomoc - właśnie takiej rady potrzebowałem a co do jej efektów
        to już reszta zależy od osób podejmujących decyzje pozdrawiam
    • Gość: lukaszbandi Re: Konkretne Pytanie do ŁUKASZABANDI IP: *.icpnet.pl 02.05.05, 19:54
      Wiesz co, najlepiej zacznij pisać do inzynierii ruchu, ew. do mistrza zajezdni
      Głogowska.
      • Gość: Kris Re: Konkretne Pytanie do ŁUKASZABANDI IP: *.man.poznan.pl 04.05.05, 08:35
        Najlepiej szybciutko wysylaj maila na sekretariat@mpk.poznan.pl, lub
        dyrtram@mpk.poznan.pl, podaj godziny, w ktorych bedziesz korzystal. Byc moze
        cos uda sie "wycombinować".
        Swoja droga juz od dawna niskopodłogowy tabor powinien byc podzielony na kilka
        linii. Co prawda w przypadku tramwajow nie ma go zbyt wiele, aczkolwiek
        kilka "tatr" z 12 moznaby przerzucic np. na linie 1 Junikowo-Zawady.
        (Przypominam, ze rok temu w maju "tatra" na siodemce swietnie sobie radzila, to
        i na jedynce bez problemu przejedzie). Poza tym jedynka zapewnilaby Tobie
        dojazd z Rataj na Grunwald przez Hetmanska, bez koniecznosci przesiadki.

PISEMKO I JUZ!!!!

Pozdr!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka