Dodaj do ulubionych

sytuacja sprzed ok 2-3 godzin...

02.05.05, 16:58
stoja sobie 2 panie, jedna młodsza(ok 15-20lat) druga starsza(pewnie jej mama,
45-50lat) o wyglądzie miss z palędzia: wiskozowe bluzki, kiecki do kolan z
równie tandetnego materiału, "babciowe" rajstopy, zero makijażu i komentują
przechodniów:
"ta to przegięła...zobacz tą-letnia spódnica i skórzane japonki, przegięła"
no więc spojrzałam sobie najperw na komentowany obiekt, a pózniej na
nie-najpierw na jedną(od góry do dołu)...później na drugą(podobnie)

zastanawiam się,dlaczego osoby o badziewnym guście wypowiadaja sie głosno na
temat lepiej ubranych od siebie?!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 02.05.05, 17:04
      Dlaczego sie zastanawiasz? Stalas obok, moglas sie zapytac, czy maja jakies
      problemy z wygladem osob trzecich. Ale Ty tez skrytykowalas ich ubior i wyglad.
      • v.i.k.k.a Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... 02.05.05, 17:09
        generalnie mam gdzies jak wyglądają inni(o ile ze mna nie wychodza;), ale jak
        samemu ma sie kiepski gust to przynajmniej nie powinno się innych obgadywac(a
        juz na pewno nie tak głośno, ze inni słysza)
        • Gość: ja De gustibus est... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 02.05.05, 20:37
          Co to znaczy kiepski gust?
          Moglas sie dolaczyc do tych kobiet i wspolnie oceniac "ulice". Kazda z Was by
          cos znalazla.
          • drhuckenbush Re: De gustibus est... 02.05.05, 22:02
            Chyba raczej de gustibus non disputantum est panie kolego :)
            • Gość: ja Re: De gustibus est... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 03.05.05, 00:06
              Niczego nie przytaczalem, napisalem tak jak chcialem!
            • Gość: dancys Re: De gustibus est... IP: *.icpnet.pl 03.05.05, 02:09
              to ten tekst swojej pannie zarzuc a nie forumowiczom...
        • krol_parkietu Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... 02.05.05, 22:43
          A skąd wiesz,żę mają kiepski wygląd? Może one uważają, że fajne z nich niunie.
          Zobacz Vikko, Ty uważasz,że jesteś fajna a ile osób na forum ma Cię za kretynke?
          • v.i.k.k.a Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... 02.05.05, 23:31
            krol_parkietu napisał:

> A skąd wiesz,żę mają kiepski wygląd? Może one uważają, że fajne z nich niunie.
            ### te były beznadziejne...i podejrzewam,ze nie tylko ja tak uważam

> Zobacz Vikko, Ty uważasz,że jesteś fajna a ile osób na forum ma Cię za kretynke
            > ?
            ### to dziala w dwie strony
      • Gość: Ty juz wiesz, kto Brawo "ja"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 17:25
        I tu ją masz! Brawo, ze utarcie nosa pannie V.I.K.K.A. ,siejacej wulgaryzmy na
        forum. Pelna wynioslosci i agresji w rzeczywistym zyciu, jak sie okazuje.
        Kwestia opalania sie, informujac o tym forum, to bezprzecznie bardzo wazny
        aspekt zwiekszania swej popularnosci, ale kobieta, pociagajaca za soba tlumy
        (sadzac po popularyzatorskich wątkach vikki, o to jej chodzi), musi budzic
        zaufanie, byc ciepla i tolerancyjna. Z tym kolezance idzie chyba nie najlepiej.
        Witaj "ja" - bracie na wygnaniu, milo Cie slyszeć.
        • drhuckenbush Re: Brawo "ja"! 02.05.05, 18:26
          Utarcie nosa???? A gdzie Ty tu widzisz utarcie nosa???
          • Gość: dandys Re: Brawo "ja"! IP: *.icpnet.pl 03.05.05, 02:11
            wspołczuję Ci, że musisz bronić tak beznadziejnej sprawy jak Vikka...
            • drhuckenbush Re: Brawo "ja"! 03.05.05, 02:33
              Nic nie musze, robie to, na co mam ochote. A na osobe beznadziejna to mi Ty
              wygladasz... Beznadziejna w nienawisci...
        • Gość: ja Wiem, pamietam! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 02.05.05, 20:37
    • Gość: kiecka do kolan Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... IP: 80.51.245.* 02.05.05, 19:23
      > zastanawiam się,dlaczego osoby o badziewnym guście wypowiadaja sie głosno na
      > temat lepiej ubranych od siebie?!

Trzeba było zapytać, dzieweczko, zaoszczędziłabyś sobie rozterek na miarę
      twojego intelektu i troche miejsca na serwerze gazety...
    • l.george.l Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... 02.05.05, 20:19
      I znów antagoniści Vikki a priori bagatelizują ważki problem. Vikka, będąc
      doskonałym obserwatorem, potrawi dostrzec w sytuacjach życia codziennego
      zagadnienia o głębokim podłożu. Mamy tu przecież do czynienia z przeżyciem
      estetycznym, procesem wartościowania i studium ludzkich słabości.
      • Gość: Północna Uganda Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... IP: 80.51.245.* 02.05.05, 20:21
        > Mamy tu przecież do czynienia z przeżyciem
        > estetycznym, procesem wartościowania i studium ludzkich słabości.

Studium ludziej slabosci mamy od pierszego wpisu vikki.
      • Gość: Sineira Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:29
        Mamy też do czynienia z pewnym zagadnieniem natury obyczajowej - niektóre panie
        ustawicznie mylą ulicę z wybiegiem a życie codzienne z pokazem mody:)
        • Gość: ja Swiete slowa. IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 02.05.05, 20:40
          Moda polska i tak wyprzedza mode francuzka o kilkanascie godzin: niektore
          kobiety wygladaja juz o 7 rano jak paryzanki o 19.
          • Gość: Taak? Re: Swiete slowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 21:15
            Czy czegos nie zauwazylam, mieszkajac tam tyle lat? Albo kwestia entourage?
            • Gość: ja Paryzanki o 19-ej,... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 02.05.05, 21:33
              to byl synonim na makijaz wieczorowy, ktory mozna dostrzec u niektorych
              polskich elegantek za lada juz przed poludniem. Nie zawsze jest to "na miejscu".
              • drhuckenbush Re: Paryzanki o 19-ej,... 02.05.05, 22:06
                Moze te panie jeszcze nie zdazyly z pracy do domu wrocic :P

PBANSP
            • drunner Re: Swiete slowa. 03.05.05, 02:15
              Mon Dieu, tu penses que quelqu'un pourrait comprendre sur ce forum que'est-ce
              que signifie le mot "entourage"? Je le doute;)
              • Gość: J'm'enfoutiste Re: drunner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 15:20
                Tu crois, qu'on fait du mal au gents? Tu crois, qu'on les apprend des gros
                mots? J't'avais pas vue. J'adore ton idée: vive la liberté, surtout la mienne.
                Ça fait plaisir a réaliser. Et tout les jours, mon chère, depuis, que Tu me
                l'as souffle:-)
          • drhuckenbush Re: Swiete slowa. 02.05.05, 22:04
            Wiesz, tu nie chodzi o to jak kto wyglada. Nie kazdy musi przywiazywac wage do
            swojego wygladu. Ja np do swojej sylwetki wagi nie przywiazuje i skutkiem tego
            jest zwiekszajaca sie masa i brzuszek :) Ale nikomu nie wytykam, ze jest za
            gruby/za chudy, bo sam wiem ze nie jestem w tej kwestii idealny.
            Wiec jak ktos sie ubral w sposob "zwykly" - niewazne, czy ma tego swiadomosc,
            czy nie - nie powinien komentowac wygladu innych osob, zwlaszcza wygladajacych
            lepiej.
            Mowicie, ze de gustibus non disputantum est. Ale jest takie cos jak wiekszosc.
            Jesli za panna oglada sie prawie kazdy facet, to chyba mozna powiedziec, ze jest
            dobra dupa - mimo, ze uwaza sie, iz jest to kwestia gustu.
            • Gość: koles Re: Swiete slowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:59
              kocham vikke i jej cialo
            • Gość: ja Re: Swiete slowa. IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 03.05.05, 00:24
              Te dwie kobiety wymienialy uwagi miedzy soba. Przypadkowo slyszala je trzecia
              osoba v.i.k.k.a. I ona podzielila sie swoimi uwagami typu "Paledzie" z
              wszystkimi, ktorzy czytaja uwagi na tym forum. Krytyczne uwagi tych kobiet
              pozostaly miedzy nimi, przeciez one sie nimi z nikim nie podziela. Ujawnianie
              zas swojej niecheci do czyjegos wygladu na szerszym forum, swiadczy o poziomie
              osoby ujawniajacej swa niechec do ludzi, ktorzy sa inaczej ubrani. Mozna
              wnioskowac, ze v.i.k.k.a nie lubi wszystkich, ktorzy sie roznia od niej. Mozna
              dalej wnioskowac, v.i.k.k.a jest za uniformizacja, wszystko musi trendy i
              podobne do niej.
              Nie znam nikogo zainteresowanego, powinno mi to zwisac, ale takie uwagi i proby
              przeforsowania racji moglyby obrazic moje poczucie tolerancji, gdybym nie
              wiedzial, ze znajduja sie na anonimowym forum.
              • drhuckenbush Re: Swiete slowa. 03.05.05, 00:45
                Gość portalu: ja napisał(a):

> Te dwie kobiety wymienialy uwagi miedzy soba. Przypadkowo slyszala je trzecia
                > osoba v.i.k.k.a.

Tylko wyglada na to, ze te komentarze byly zbyt glosne - po to, zeby slyszalo je
                pol okolicy... Moze dzieki temu czuja sie dowartosciowane?

> Mozna
                > wnioskowac, ze v.i.k.k.a nie lubi wszystkich, ktorzy sie roznia od niej. Mozna
                > dalej wnioskowac, v.i.k.k.a jest za uniformizacja, wszystko musi trendy i
                > podobne do niej.

Powiem Ci tylko, ze jestes w bledzie i to duzym.
                • Gość: ja Tak jest! Masz racje! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 03.05.05, 01:39
                  • Gość: Pragmatyk Re: Tak jest! Masz racje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 10:12
                    Hej Ja! Nie jesteś odosobniony w swej ocenie niejakiej Vikki. Mnie przeraża nie
                    jej głupota, wulgaryzm i infantylizm w jednym. Mnie przerażają jej przydupasy
                    (czy ona ich w jakiś sposób opłaca?), które natychmiast szczekają na każdego,
                    kto ma inny poglad na Vikkę.
                    • Gość: Ciiichoooo Propragmatyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 11:40
                      pamietaj...grzecznie...inaczej zaliczysz sie do tych, ktorych krytykujesz. A
                      masz racje wiec z przyjemnoscia przyjmuje Twoja trafna uwage. To bylo w samo
                      sedno i bardzo celna uwaga drogi bracie poznaniaku.
              • v.i.k.k.a Re: Swiete slowa. 03.05.05, 14:28
                Gość portalu: ja napisał(a):

> Te dwie kobiety wymienialy uwagi miedzy soba. Przypadkowo slyszala je trzecia
                > osoba v.i.k.k.a.
                ### i 100 innych, które tam było
                • Gość: świat vikki Re: Swiete slowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 15:29
                  Jasne! Bo vikka to każdy z nas! Ona siedzi w każdym z nas!
    • Gość: Ewcia Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 10:06
      No własnie koteczku, dlaczego? Jakie masz prawo przy swoim badziewskim
      wyglądzie?
    • Gość: Antywika Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 10:45
      O q.... Ta vikka sie już nie zmieni. Obraża ludzi, ocenia ich. Kim ona
      właściwie jest? Jakie ma prawo. Niech da sobie spokój i pisze o innych sprawach.
      • Gość: vika Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:39
        kocham cie vikka jestes cudowna
        • Gość: Uważna Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 23:34
          Narcyz? A może jednak zwykły chwast?
    • Gość: modelka Re: sytuacja sprzed ok 2-3 godzin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:38
      a moze vikka dla innych jest bambera?napewno sa piekniejsze i madrzejsze od
      niej ale ona juz o tym nie napisze,tylko "gorszych" krytykuje,ale czy naprawde
      gorszych,czy tylko zyje w urojonym swiecie ze jest naj...!
      • Gość: Siostra oddziałowa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 07:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka