Dodaj do ulubionych

Chrystus się śmieje

22.04.11, 09:51
Drodzy ateiści, agnostycy i cała reszta zgrai która ma w głębokim poważaniu nauki głoszone przez poprzebieranych w damskie fatałaszki facetów składam Wam z okazji nadchodzącego weekendu życzenia dobrej zabawy

Niestety żadne media nie zadbały o nas i puszczą 12349545578124 wesrję takiego samego żywota Jezusa zamiast np "Zywota Briana" ale nie ma się co łamać bo istnieje internet w którym można się skutecznie odtruć od baśni ewangelią zwaną

I nie martwcie się bo po weekendzie nasi bracia i siostry katolicy znów będą takimi samymi ludźmi którzy nie będą za Wami ganiać by dzielić się jajeczkiem. Zalecam jednak kilkqa głębszych zanim udacie sie do pracy w wtorek bo na trzeźwo tych pierdół o tym jakie to fajne były święta to się słuchać nie da
Obserwuj wątek
    • mhnowak2702 Chrystus się śmieje 22.04.11, 10:04
      A ja myślę, że najgorsze za nami-jest przepiękna wiosna, słońce przez całe święta, na REZUREKCJĘ można pójść w pantofelkach lub półbutach, śniadanie zapowiada się wyśmienicie, dzieci rosną, dziadkowie się do nich uśmiechają, kochają nas, zadzwonię do całej rodziny w sobotę koło południa z życzeniami, oni też z całego serca dobrze nam życzą, sąsiedzi przyjdą nas polać w oblewany poniedziałek, koniecznie sprawdzę co piszecie w necie codziennie, bo lubię wiedzieć. Nie mam innej wspólnoty - tu i teraz życzę wszystkim radości serca- nasza wspólnota jest silniejsza niż myślimy.
    • maritt.g Chrystus się śmieje 22.04.11, 10:05
      Dobre z tymi pretensjami rodziców...

Ludzie są przyzwyczajeni do Jezusa przybitego do krzyża, nie zwracają żadnej uwagi na drastyczność krucyfiksu. A potem nagle pretensje, że dzieci się boją. W takich momentach mogą sobie obejrzeć swoją religię okiem zewnętrznego obserwatora.
      • padafas Re: Chrystus się śmieje 22.04.11, 10:29
        Niema czemu się dziwowac że dzieci się boją bo mit kultywowany jest
    • helguera korytko nawet to że bierzesz kasę 22.04.11, 10:23
      z gazety ktora na swych sztandarach ma wypisana walke z kosciołem nie usprawiedliwia tych debilizmow ktore wypisujesz.W@idać jak was uwiera to że w Polsce jest tylu ludzi wierzacych.A może byś się chłopie zajał paradami zbokow czy swietem halloven czyli tym do czego jest wam najblizej
      • pn-ski Re: korytko nawet to że bierzesz kasę 22.04.11, 11:33
        >A może byś się chłopie zajał paradami zbokow<

Chybione pretensje. Wyborcza akurat dużo pisze o "paradach zboków", jak to nazywasz.
      • tornson Paradami zboków? Znaczy się chodzi o paradujących 22.04.11, 12:29
        pedofilów w czarnych czy purpurowych długich sukniach?
      • ksiadzpe_do_fil Re: korytko nawet to że bierzesz kasę 22.04.11, 16:33
        Jesli zdziwienie nazywasz "uwieraniem", to niech tak zostanie. Otoz, uwiera mnie i nie tylko mnie, ze jest tylu oszolomow (bo nie chce nazywac ich durniami), ktorzy dalej wierza w gusla. Parade zbokow (jak ich nazywasz) moge zrozumiec, bo oni istnieja, natomiast celebrowanie czegos co jest czysta fikcja....... to juz zupelna paranoja. "helguera", have a nice weekend.
      • gregory502 do helguera z wami nie ma sensu walczyć 22.04.11, 23:43
        Was należy ignorować a może izolować ale walka z idiotami którzy ulegają zbiorowemu idioceniu i obnosza zwłoki na patyku nic nie daje Macie prawo trwać w swoim zidioceniu iutrzymywać katabasów którzy nieraz z was się śmieją ale wam tego przeca w oczy nie powiedzą bo owieczki są do strzyżenia Każda jakaś społeczność ma swojego guru i swego boga Faszyści mieli Musiliniego i Hitlera Komuniści mieli Lenina i Stalina PiSowcy mają Kaczyńskiego i tu jestem pewien że na Wawelu nie poprzestanie ta sekta tylko zrobi wszystko aby Lech był błogosławionym Może nawet dojść do gorszących katolików scen kiedy Kaczyńskiego będą podmieniać za JaPaII w Watykańskich piwnicach Ja tego nie dożyję bo jestem stary ale będą malowali Brudzińskiemu Hofmanowi Suskiemu i innyn skrztdła i robili ich w tzw aniołów a dla mnie w zwykłych ciuli Chciałbym tego dożyć -Szczypińska z Dieciąteczkiem Kamińskim młodszym na ręku i w aureolach Czego się śmiejecie Jak nie zagłosujecie gremialnie przeciw tej sekcie to tak po latach będzie jak przedstawiałem
        Niech będzie pochylony zawsze prawiczek
    • mhnowak2702 Chrystus się śmieje 22.04.11, 10:42
      Z opinii uważających się za, jak rozumiem, katolików czemuś bije dziwny sarkazm i gniew. Czy tak nauczał Nasz Pan? a gdzie miłość bliźniego. Macie jakichś swoich bliźnich, jak rozumiem a reszta won. Zacznijmy od siebie. "Kochaj jako pierwszy"- mówiła Chiara Lubich
    • elzberta Re: Chrystus się śmieje 22.04.11, 11:29
      maxixxx napisał:

> Drodzy ateiści, agnostycy i cała reszta zgrai która ma w głębokim poważaniu na
      > uki głoszone przez poprzebieranych w damskie fatałaszki facetów składam Wam z o
      > kazji nadchodzącego weekendu życzenia dobrej zabawy
      >
      > Niestety żadne media nie zadbały o nas i puszczą 12349545578124 wesrję takiego
      > samego żywota Jezusa zamiast np "Zywota Briana" ale nie ma się co łamać bo istn
      > ieje internet w którym można się skutecznie odtruć od baśni ewangelią zwaną
      >
      > I nie martwcie się bo po weekendzie nasi bracia i siostry katolicy znów będą ta
      > kimi samymi ludźmi którzy nie będą za Wami ganiać by dzielić się jajeczkiem. Za
      > lecam jednak kilkqa głębszych zanim udacie sie do pracy w wtorek bo na trzeźwo
      > tych pierdół o tym jakie to fajne były święta to się słuchać nie da

a ja nie mogę się doczekać kiedy usiądę przy stole...i wspólnie porozmawiamy o tym na co nie możemy sobie pozwolić , bo ciągle gdzieś się spieszymy..te chwile są bezcenne
      Chętnie tez obejrzę film o żywocie Jezusa... nieważne , ze po raz kolejny... ważne ze wspólnie,
      I niech Chrystus się śmieje...ja będę razem z nim
      • zwf Re: Chrystus się śmieje? A może płacze? 22.04.11, 12:16
        Ciekaw jestem czy ci, którzy byli bici i poniżani w rodzinnym domu, gdzie ojciec pił i bił a matka odwracała głowę w stronę świętego obrazka, zeby tego nie widzieć, tez się cieszą na wspólne swięta...

Bo ja się świąt boję. Ojciec chciał mnie kiedyś zabić po pijaku w wigilię, a matka zrobiła mi wrecz piekielną awanturę gdy zjadłem kawałek szynki w wielką sobotę rano. Do diabła ze świętami:)
        • nufatek Re: Chrystus się śmieje? A może płacze? 22.04.11, 13:37
          Widac ojciec bil za slabo a szynka nie byla koszerna
          • zwf Re: Chrystus się śmieje? A może płacze? 22.04.11, 15:38
            I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, 
            the pig likes it.
            George Bernard Shaw 
    • tornson Dla mnie święta to przedewszystkim czas 22.04.11, 12:31
      spędzony z rodziną, a nie religijne pierdoły.
    • wirus-7 Chrystus się śmieje 22.04.11, 14:21
      To "pestka" co opowiadała katechetka. Należało posłuchać opowieści narratora z Radia
      Maryja o męce Jezusa na drodze krzyżowej. Biczowanie do kości , kopanie, plucie, koro-
      nowanie cierniami przebijającymi czaszkę, rozciąganie ciała linami, przybijanie do krzyża,
      krew lejąca się strumieniami i t.p. Nic tylko organizować nową wyprawę krzyżową
      i wymordować niedobrych Żydów. Takiego horroru jeszcze nie słyszałem i nie widziałem.
    • trajkotek Chrystus się śmieje? -uzupełnienie przeglądu prasy 22.04.11, 14:26

nie tylko Chrystus ... smieją się też Ci, którzy doprowadzili do aresztowania (na "wesołe święta") Klaudiusza Wesołka
    • 0721x Chrystus się śmieje 22.04.11, 21:29
      zgodnie z naukami pierwszego katola RP rydzyka prawdziwy polak katolik bez noża z domu nie wychodzi
    • kociewiak2 Chrystus się śmieje 22.04.11, 21:32
      ..pan redaktor czytal gazety katolickie zwane chrzescijanskimi.bo gazety chrzescijanskie nie plotkuja i nie dziela ludzi tam pisze sie o Jezusie i ludziach wierzacych....
    • abdank27 Chrystus się śmieje 22.04.11, 23:39
      "Super Express" spotyka się zaś z Marcinem Wolskim i pyta: - Co by go (Jezusa) szczególnie zasmuciło?
      Wolski: - W okresie świątecznym zapomina się o dzielących nas konfliktach i siada do wspólnego stołu. Nasze polsko-polskie sprawy zaszły tak daleko, że dziś trudno sobie takie pojednanie wyobrazić. (...) Myślę, że Jezus znalazłby sposób , żeby cudu pojednania dokonać. Może sprowadziłby jakieś nowe plagi, bo wiemy, że Polacy w trudnych chwilach potrafią być razem.

I to mówi ktoś, kto kroczy w pierwszym szeregu tych, co dzielą społeczeństwo (nazwijmy ich dzielnicowymi, bo krócej). A ja myślę, panie Wolski, że pana twórczość z ostatniego roku by Go zasmuciła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka