Gość: niewidzialna ręka IP: *.promax.media.pl 03.05.05, 20:26 tutaj niema co komentowac kropka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zakochana Ola podoba mi się facet, dała bym mu buzi i nie tylko IP: *.promax.media.pl 03.05.05, 20:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: podoba mi się facet, dała bym mu buzi i nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:49 podejdź na Plac Kolegiacki na pierwsze piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palemka Re: podoba mi się facet, dała bym mu buzi i nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 13:27 Prezydent zarobił więcej a pracownicy urzędu (nie na kierowniczych stanowiskach) zarabiaja realnie mniej raz na dwa lata podwyżka 20 zł i nie wolno im nawet sobie dorobic musza tylko pracować na jednym etacie bo zaraz nagana, i zwolnienie z pracy . Brak art, biurowych, papieru toaletowego w ubikacjach pensje po 1100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Wartość nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 20:38 Toż to straszne rudery muszą być, skoro ja za dom kilkanaście km od Poznania o powierzchni 123 metrów z działką 550m zapłaciłem 350 tysięcy, a Grobelny ma 2 razy większy i większą działkę za 380. A 64 metrowe mieszkanie za 100 tysięcy? Chętnie odkupię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wartość nieruchomości IP: *.echostar.pl 03.05.05, 21:18 A dlaczego nie zadeklarował pieniędzy które posiada na zagranicznym koncie ? Pewien miły obywatel kraju kapitalistycznego zwiazany z interesem o nazwie ANDERSJA cos by Wam o tym opowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z 247 Re: Wartość nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 00:12 Chciałbyś mieszkać na Wzgórzach Golan i mieć Jana K. za sąsiada? Wiesz jakie to poświęcenie? A ty mu wymawiasz marne pieniądze :-)) za działkę i budynek.PS.Ponoć w Wielkiej Brytanii jest taka zasada,że każdy wyznacza (deklaruje) wartość posiadłości, której jest właścicielem. Od tejże wartości płaci podatek katastralny (przeciętnie około 0,1 % rocznie).Państwo ma prawo wykupu po wartości deklarowanej+20% co powoduje,że nie warto oszukiwać.Szkoda,że nie to co trzeba bierzemy z prawodwstw innych krajów :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Co do katastru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:41 to ja się raczej obawiam, że u nas będzie 1-2%. I będę robił tylko na podatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup OGŁOSZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 21:47 "Kupię od radnego mieszkanie w cenie deklarowanej w oświadczeniu majątkowym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: OGŁOSZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:50 ja kupiłem na ratajach 64 metry za 105 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb PYTANIE IP: *.crowley.pl 04.05.05, 07:50 w co trzeba kliknac na www.city.poznan.pl zeby zobaczyc calosc zeznania prezydenta i innych radnych????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Dla kogo ten spektakl przedwyborczy ?! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.05.05, 08:11 A gdzie informacja o koncie zagranicznym? Jak uslysze ze nie ma konta to sie usmieje!!! :))) Tego typu sprawozdania sa nic nie warte, maja na celu mamienie opini publicznej o rzekomej uczciwosci. Dopiero polaczenie takiego sprawozdania z kontrola skarbowo-bankowa i odpowiedzialnoscia karna byloby to dla mnie bardziej wiarygodne. Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Re: Dla kogo ten spektakl przedwyborczy ?! IP: *.ia.amu.edu.pl 04.05.05, 11:38 A ja kupiłem 27m2 na Winogradach za 76.000 zł. Czy to jest "nadinterpretacja" ze str. pana prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oświadczenie majątkowe prezydenta Grobelnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 12:08 Ciekawe, ze prezydent musi dorabiac w radach nadzorczych. Malo osob chyba o tym wie, a z pewnoscia nie wiedza tego dziennikarze GW, ze instytucja delegujaca naszego biednego Ryszarda jest tenze sam Ryszard. Wlasciwie dziwie sie, ze oddelegowal sie tylko do jednej rady nadzorczej - inni koledzy sa chyba bardziej pazerni, maja conajmniej 2-3. Ale o tym cicho, czasem nikomu nie mowmy, ani nie piszmy. rady nadzorcze i kto w nich zasaida, a przede wszystkim dlaczego i wg jakiego klucza to w Poznaniu temat tabu. Brawo niezalezne media!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Oczywiscie masz racje. Nie wiadomo jakiego IP: *.static.qsc.de 04.05.05, 12:38 rodzaju to sa spolki, w kazdym razie nasuwa sie naturalne pytanie o konflikt interesow. Czy Ryszard Grobelny zasiadajac w radzie nadzorczej takiej spolki i pobierajac od niej wynagrodzenie, czy nadal w 100% reprezentuje interesy miasta Poznania? A moze juz czesciowo interesy swojego klienta, spoleczki? Wedlug mnie powinien byc bezwzgledny zakaz zasiadania w radach nadzorczych dla prezydenta Poznania. Nawet jezeli to jest tylko TBS, pozornie spolka skarbu miasta, to wszyscy wiemy do jakich zaniedban doszlo (grzyby, zle materialy, zawyzone koszty i premie za nic + brak nowych domow). Zasiadanie w takiej spolce kogos z wladz miasta, milczoco przyzwalajacego wszystko by tlumaczylo. Mysle ze ciekawym temtem dla dziennikarzy byloby przeanalizowanie wszystkich aspektow zwiazanych z przetargami wygrywanymi przez owa spolke na tle innych w ktorych juz pan prezydent Grobelny nie zasiada. Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
e.mes Re: Oświadczenie majątkowe prezydenta Grobelnego 04.05.05, 13:15 Nie chcę być złośliwa, ale jest z czego płacić za pomyłki urzędników, których się protegowało. Można by też oddać dodatek motywacyjny przedszkolankom, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosz Re: Oświadczenie majątkowe prezydenta Grobelnego IP: *.echostar.pl 04.05.05, 18:09 Miło słyszeć, że nasz wódz zarobił więcej. Jak to jest, że ci, którzy na niego pracują (czyli pracownicy urzędu) nie dostali żadnej podwyżki. Łatwo być prezydentem, zastępcą czy dyrektorem wydziału. Pracownicy mają pensje nieporównywalnie mniejsze. Każdy by chcial zasiadać w radzie nadzorczej MTP, Aquanet czy innej spółki miejskiej. Popatrzcie na składy tych rad... Władza się wyżywi... zawsze. Pracuję na Prezydenta (jeszcze w urzędzie). Dobrze jest mieć szefa, który to docenia. oj... dobrze Kokosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr president Rychu chytrusie, ciągle jesteś na plusie!!! IP: *.icpnet.pl 05.05.05, 19:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: Oświadczenie majątkowe prezydenta Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:59 Oj Ryśku, Ryśku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek emeryt Re: Oświadczenie majątkowe prezydenta Grobelnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:36 podac nazwisko doradcy inwestycyjnego brawo wzrost wartosci w papierach wartościowych o 80 kawałków niezły wynik ale ale podobnie wzbogacił sie w niedalekiej przeszłosci p.P.Piskorski z warszawki dochod na giełdzie i obrot dziełami sztuki i jak tu nie brać dobrego wzorca Odpowiedz Link Zgłoś